Main Menu

Toriko

Started by blackronin, 2012-06-04, 15:39:40

Previous topic - Next topic

Yuuki

249

Az első alkalom, hogy teljes mértékben Midora ellen vagyok. Hihetetlenül kedvelem ezt a karaktert, azonban az Ichiryu által hirdetett pozitív, összefogással kapcsolatos gondolatok egyértelműen szimpatikusabbá teszik számomra őt. Ichiryu egy igazi önfeláldozó, védelmező hős, akire szerintem nem túlzás azt mondani, hogy akár még Gokuhoz is méltó.

Ezzel szemben Midora egy dölyfös, magányos harcosnk tűnik. Akit a csalódás, bosszú és hatalomvágy szörnyű hármasa hajt. Véleményem szerint ilyen szempontból egyáltalán nem mérhető Ichiryuhoz. Ez azonban nem mondható el harci erejéről.

Midora különösen veszélyes ellenfél és valóban elképzelhetőnek tartom, hogy akár még képes is legyen végezni Ichiryuval. Azonban bízom benne, hogy ez nem így lesz. Ichiryu egy igazi sárkány, akire hatalmas szüksége van Torikoéknak. Bízom benne, hogy idővel egyre több részletre derül fény Midora múltjával kapcsolatban.  Bárhogyan is lesz, biztosan elképesztően jó megoldással áll elő ismét a mangaka, eddig még sosem okozott csalódást.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

blackronin

Quote from: Yuuki on 2013-09-12, 22:35:36
249

Az első alkalom, hogy teljes mértékben Midora ellen vagyok. Hihetetlenül kedvelem ezt a karaktert, azonban az Ichiryu által hirdetett pozitív, összefogással kapcsolatos gondolatok egyértelműen szimpatikusabbá teszik számomra őt. Ichiryu egy igazi önfeláldozó, védelmező hős, akire szerintem nem túlzás azt mondani, hogy akár még Gokuhoz is méltó.

Ezzel szemben Midora egy dölyfös, magányos harcosnk tűnik. Akit a csalódás, bosszú és hatalomvágy szörnyű hármasa hajt. Véleményem szerint ilyen szempontból egyáltalán nem mérhető Ichiryuhoz. Ez azonban nem mondható el harci erejéről.

Midora különösen veszélyes ellenfél és valóban elképzelhetőnek tartom, hogy akár még képes is legyen végezni Ichiryuval. Azonban bízom benne, hogy ez nem így lesz. Ichiryu egy igazi sárkány, akire hatalmas szüksége van Torikoéknak. Bízom benne, hogy idővel egyre több részletre derül fény Midora múltjával kapcsolatban.  Bárhogyan is lesz, biztosan elképesztően jó megoldással áll elő ismét a mangaka, eddig még sosem okozott csalódást.

:tezsvir:

Remekül összefoglaltad az én véleményemet is Midora-ról és Ichiryu-ról.
A mostani fejezetben is csak azért vagyok Ichiyru "ellen", mert nem szabadott volna lebecsülnie az ellenfelét.
Lehet, hogy a keze elvesztése nem nagy veszteség a számára (sőt, lehet hogy képes magát meggyógyítani), de akkor is felelőtlen lépés volt a részéről könnyelműen nyilatkoznia a képességéről.

blackronin

Kijött!
250
http://www.batoto.net/read/_/195449/toriko_ch250_by_hi-wa-mata-noboru

Remek fejezet volt, a Midora flashback-nek külön örülök.  :smile:
Jó volt látni, hogy Midora miért lett olyan, amilyen.

Isley

250

Midora háttértörténetét egyáltalán nem vártam, de nagyon jó volt olvasni. Érdekes módon Jordan Chase jutott eszembe róla a Dexterből: Take it! We are gonna take it! : D Másfelől segített tisztázni valamit, amire eddig nem figyeltem oda. Én eddig úgy gondoltam, Midora és Ichiryuu testvérek, de akkor ezek szerint csak úgy ők is, ahogy a Négy Mennyei Király, ugyanaz az örökbefogadó apa.

Az örvény, amit gerjesztett a két vezér, hatalmas volt. Élmény lesz ezt nézni majd animében. Bár cenzúra nyilván várható. Például, amikor Midora elkezdi Ichiryuut harapgálni, azt nem tudom, hogy oldják majd meg.

blackronin

251 spoilers
[spoiler]
In this chapter the flashback is going on, Frhoze is taking care about Midora, giving him food.
Something about midora's dream...
Jirou, Ichiryuu and Acacia appears, should be the first time midora meet them.
They are like a family.
Seems that Jirou and Midora is fighting or messing around...
Something about the eclipse that is essential to get GOD and Acacia that wants to put the word end to the world war.
[/spoiler]

Kép
[spoiler]

[/spoiler]

Isley

blackronin

Quote from: Isley on 2013-09-26, 11:02:09
Kijött a fejezet!

251

http://mangafox.me/manga/toriko/vTBD/c251/1.html
Köszi, Isley! 

A fejezetről:
Pont ilyen kellett most ide!
A sok harc és dráma után egy kis békességet hozott Midora flashback-je.
Minden pillanata szerethető, s alig várom, hogy miként folytatódik.  :smile:

Isley

251

Egyetértek. Jól jött most egy ilyen fejezet. Acacia-samát látni pedig nagyon jó volt. Frohze-sama nagyon szimpatikus eddig. Jirou beszólásai pedig telitalálatok. : D Midorával biztosan jól ellehettek ezután. : D Tetszik ez a flashback eddig, el tudnád még nézni néhány fejezet erejéig. :)

blackronin

252:
http://mangahead.com/Manga-English-Scan/Toriko/Toriko-252-English-Scan

Vélemény:
A múlt hetivel egybevonva eddig ez a flashback nálam megér egy OPIC minősítést (vagy TORIC-ot  :P), mert hosszú idő óta ez az első flashback shonen mangában, ami igazán MÉLYEN is megérintett.
Sok információt tudtunk meg, de leginkább a rendkívüli hangulata az, ami miatt örökre meg fog maradni nálam.
A béke, a nyugalom és a boldogság amit sugároz Shima az egyszerűen leírhatatlan.
De persze minden jó pillanat mellett ott van a rossz is...
Így az a dráma és szomorúság, ami Midora-t körülveszi szintén egyedi és maradandó.
Arról ne is beszéljünk, hogy a Toriko talán jó ideje az első shonen manga, ahol a főgonosz érzelmi háttere megfelelően ki van bontva.

A lényeg az, hogy Shima egy rendkívüli dolgot alkotott.
Alig várom a folytatást.

Isley

252

Eszméletlen jó fejezet volt. Midora flashback története szerintem a legjobb flashback. Minden egyben van. A hangulat nagyon idilli, mégis reális, és jól bemutatja Midora lelki vívódását, későbbi döntéseinek lehetséges okait, de láthatjuk a korábban csak találgatott meghitt pillanatokat Midora ifjú korából. Furcsa a legkisebb és legártatlanabbnak látni a későbbi emberfeletti harcost.

A három tanítvány együtt tökéletes. Minden képkocka főnyeremény. De két konkrét dolog volt, ami miatt a fejezet igazán remeknek mondható:

1. Acacia magyarázata Midora sebéről, ami már születése napjától rajta van. Egyrészt megkaptuk az okot Midora és valószínűleg Toriko sebére, plusz azt, hogy ez annak a jele, hogy ők sokkal inkább kompatibilisebbek az ételekkel, egyfajta kiválasztottak. Valamint eszembe jut Starjun sebe is. Ha Toriko és Starjun sebének is ez az oka, akkor kb. biztos, hogy a sorozat végéig megmaradhat Starjun hasonló király, erős és rettegett ellenfélnek, ami fantasztikus lenne.

2. A Négy Szörny feletti diadala Ichiryuunak itt úgy tűnik nem egyszemélyes siker volt. Jirou is kivette a részét a munkából, ami nagyszerű.

Emellett vicces volt látni a fiatal Setsunot, és azt, hogy Jirou milyen büszke volt magára testvérei előtt, hogy ilyen csinos lánnyal fog majd kombót alkotni.

Acacia-samáról pedig a következő fejezetben pedig nagyon sok minden új fog kiderülni. A Blue Nitrok nagyon izgalmasnak tűnnek így elöljáróban.

Újabb Toric fejezet, csak így tovább! Mitsutoshi pedig legenda lesz!

blackronin

253 spoilers
[spoiler]
Acacia and Frohze went somewhere. It seems they went to some place with Nitro.
Gourmet Eclipse seems to come and problems with food and supplies grew bigger.

Also it seems that Koen's prediction is true. When Acacia and Frohze come back it seems that Frohze was weakened due to cooking God. She said that she ended up using a lot of physical energy in order to cook the dish to stop the World War.
I don't really get it much, but it seems that eventually Frohze dies because of cooking God and as most of people thought it is what changes Midora. The War is suddenly stopped, but Midora feels anger towards the entire World.
Also it seems that Acacia built a tomb for Frohze.
[/spoiler]

edit: láttam a RAW verziót...
Hú, hát ez kemény fejezet lesz!
Lehet készíteni a férfikönnyeket.

Isley

blackronin

Köszi, Isley!

253:
Drámai lezárása a flashback-nek a mostani.
Frohze egy remek karakter, így az utolsó oldalak különösen érdekesek voltak számomra.
Majd meglátjuk, hogy mi lesz ebből.

A legfontosabb azonban ez:
Megértettük Midora-t, s hogy miért vált azzá ami.
Nincs zavaró vagy ellentmondásos dolog, Shima egy tiszta képet mutatott.
Hihetetlen, hogy a Toriko első igazi backstory-ja a "főellenségé" volt, többet tudunk róla jelenleg, mint magáról a főhősről.  ^^"

Még szívesen nézném tovább a múltat, de valamiért úgy érzem hogy jövő héten visszatérünk a jelenbe.
Az biztos, hogy ez a flashback NAGYON kellett.

edit:
Egy dolgot azonban nem értek...
Éppen néztem a Jump ranglistát és a múlt heti fejezet alapján a Toriko a középső mezőnyben landolt... A 2 héttel ezelőtti fejezet pedig éppen elkerülte ezt a sorsot.
Ha jövő héten is rosszul teljesít, akkor úgy látszik hogy az olvasóknak nem jött be a flashback, ami számomra teljesen érthetetlen (főleg hogy most a Naruto is több hellyel megelőzte...  :zomg: Biztosan valami "eszméletlen jó" dolog lehetett benne a múlt héten).
Csak összehasonlításképpen:
Az egész cooking fest arc alatt állandóan benne volt a Toriko a Top 5-ben. Sőt gyakran a Top 3-ban!
Gondolom a harcok nagyon bejöttek az embereknek, de azért a drámai részeket is értékelni kellene...  ^^"

NLZ

Nekem se tetszik a flashback, nincs szükségem arra, hogy megértsem Midora nyomorát. Meg ezzel most ilyen anya-komplexusos zakkanttá degradálták.
[reserved]

Isley

253

Ez a flashback nagyon ütött, Midora tökéletes háttértörténetet kapott. Anyjaként szerette Frohze-samát, elképesztő csapás lehetett ez neki. Alapból csak Frohze-sama kedvessége hatására tudta elviselni azt, hogy másokkal megossza az ételt, erre fel, azt kell, hogy lássa, Frohze-sama az étel után saját életét adja az emberekért. Ez már sok volt neki.

A következő fejezetben szerintem is visszatérünk a jelenben, ugyanis a most következő párbeszédet már a jelenben is el tudják mondani, és a harcnak is vége lesz a mondandó lezárultával.

Az, hogy a Toriko nem teljesít most jól nem probléma. Ahogy visszajönnek a harcolós fejezetek, ugrik előre úgyis.
De nevetséges, hogy milyen sorozatok előzték meg pl. a 46. héten. Naruto... Viccnek is rossz.  :rotfl:

Yuuki

253

Ez a flashack a legmegindítóbb amit eddig olvastam. A Toriko nagyon különleges manga, mert a belőle áradó optimizmus képes az olvasót is megragadni. Kevés esetben éreztem azt, hogy mindjárt elsírom magam, ez alkalommal azonban pontosan ezt éreztem. Midora könnyei hihetetlenül megindítóak voltak. A manga különlegessége az is, hogy képes az ellenfél háttértörténetének bemutatásával kezdeni és általa még közelebb hozni Midoráékat az olvasókhoz. Képes Midorát karakterből személlyé változtatni, míg sok más helyen az ellenfél megmarad egy titokzatos, érzelmileg tökéletesen érinthetetlen pózernek.

Örülök, hogy láthattam Acacia és Frohze-samát, úgy érzem, hogy a Torikóban az ilyen flashbackek ajándékok és kiváltságosak, akik olvashatják. A mangaka valóban remek munkát végez és ha így halad, akkor korszakalkotó jelentőségű is válhat ez a mű.

Frohze – sama karaktere, egy friss fuvallat, amely örömmel tölti el a sötétségben tapogatózó kis Midora lelkét. A köztük kialakult, mély kapcsolat tisztább bárminél, csak az anya gyermek közötti viszonyhoz tudnám hasonlítani, adott Midorának egy kis fényt és reményt, amitől az ,,emberek" ádáz módon ,,megfosztották". Így egyáltalán nem lehet csodálkozni jelenlegi tevékenységén. Véleményem szerint hatalmas szükség volt a Midora múltjába való bepillantásra, amely fellebbentette a fátylat belső motivációiról, amik nem szánalmassá, hanem fejedelmivé teszik. Kíváncsi vagyok a harcokra is, azonban ez a falshback számomra egy igazi ínyenc csemege volt.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

Isley

blackronin

Quote from: Isley on 2013-10-18, 09:17:43
Kijött a fejezet!

254

http://www.mangareader.net/toriko/254
Köszi a linket.

254:
Remek fejezet volt, fantasztikus lezárása Midora és Ichiryu küzdelmének.
Ichiryu R.I.P.  :frown:
Szerettem volna még a történetben látni, mint aktív szereplőt, de a story szempontjából fontos volt, hogy most bukjon el.
Ezzel is növelve a Cooking Fest arc drámáját, ami már alapból az egyik legsötétebb tónusú arc volt.

Midora pedig remek főellenséggé vált a flashback-nek és a harcnak köszönhetően.
Ő nem egy Aizen (akinek nem volt a motivációja rendesen bemutatva és elmagyarázva... legalábbis addig nem, amíg én olvastam), és nem egy Obito (akinek a motivációja borzasztóan gyenge és átgondolatlan).
Ezzel szemben Midora kristálytiszta backstory-val és személyiséggel rendelkező főgonosz (egyelőre ő az, Joa még kérdéses).

Isley

Ez a fejezet nagyon kemény volt. Elveszítettük a legnagyobb mestert, Ichiryuut!  :frown: Isten nyugosztalja a Négy Mennyei Király apját! A fiai majd megbosszulják majd a vezért!

A halála érthető volt. Nagyon nehéz, de érthető döntés volt ez Mitsutoshitól.

Ahogy meghalt, az viszont nem volt hétköznapi. Szinte érezni lehetett Ichiryuu és Midora érzelmeit. Egyáltalán nem volt ez olyan könnyű lépés Midorának. Jó, hogy ezt csinálta Mitsutoshi, mert így nem vált olyan gyűlöletessé Midora, sőt! Igazság szerint ez csak még jobban kidomborította az a drámát, amit Midora mindennap átél, ahogy meg kell küzdeni a domináns démonjával.

Midora egyértelműen felsőbbrendű. Az ereje szinte felfoghatatlan. Jelenleg elképzelhetetlen, hogy valaki is komoly fenyegetést jelentsen számára. Ezt kell Torikonak majd megváltoztatnia.  ;) Ichiryuuért, Acaciaért és Frohze-samaért!

Yuuki

254

Ichiryuu halálára legkevésbé sem számítottam. Ki sem tudom fejezni, hogy mennyire sajnálom, hogy meghalt. Azon karakterek egyike, melyek még a Toriko manában is a legnagyobb kedvenceimmé tudtak válni, pedig itt tényleg rengeteg kiváló karakter van. Nagyon fájlalom az elvesztését, mert ő volt az, aki Acacia örökségét továbbvitte. Azonban ha jobban belegondolok, tragikus halála semmiképp sem volt hiábavaló mert, egyrészt végig helytállt és igazi hősként halt meg, akire felnézünk, másrészt örökösei neki is vannak, s ez a szomorúsággal teli momentum megfelelő löketet adhat a Négy Mennyei Királynak a továbbfejlődéshez. Talán ez kellő motivációval fog bírni számukra, hogy megtalálják a módját annak, hogy hogyan győzzék le Midorát, aki jelenleg nem csak, hogy legyőzhetetlennek, hanem sérthetetlennek tűnik.

Midora is nagyszerű karakter. Az előző fejezetekből alaposan megismerhettük. Láttuk a legmélyebb érzéseit és gondolatait. Jelen fejezet végén is megmutatták, hogy milyen fontos számára a család és hogy milyen mély kapcsolat fűzi össze őket. Talán ezért is kellett neki lennie, aki végez Ichiryuuval, mert megmérkőzésük elkerülhetetlen volt. Valamint a Midora szeméből csordogáló könnyek némiképp enyhítik az én fájdalmamat is. Midora valahogy bele tudja fészkelni magát az olvasók szívébe, el tudta érni, hogy valóban törődjünk vele, hogy többnek lássuk egy ,,egyszerű", sablonos, pusztító főgonosznál.  Akár mennyire is fájlalom Ichiryuu elvesztését, azt be kell, hogy lássam, hogy csakis Midora volt az egyetlen méltó arra, hogy végezzen vele. S látva a kettejük között lévő tiszta és mély kapcsolatot, valamint Midora fájdalmát, ez az Ichyruut gyászoló tömegeknek némi gyógyírt adhat.

Most egyértelműen Midora a leghatalmasabb ellenfél. Azonban Torikóék számára látom a fejlődés lehetőségét megvillanni. A most őket ért gyászt csak Midora gyászához tudnám hasonlítani, ami Frohze-sama elszetésekor hatalmába kerítette. Azt gondolom, hogy ez számukra is kellő motivációt és erőt fog adni a lehetetlen magasságokba való emelkedéshez és ami legvégül elvezethet Midora legyőzéséhez és a világ egyesítéséhez, amit Acaica és Frohze-sama valamint Ichiryu szellemében fog kormányozni a Négy Mennyei Király. Nagyon jó történetnek ígérkezik.

blackronin

Kicsit késve, de még én is hozzátennék pár dolgot az elhangzottakhoz (Isley és Yuuki írásai szinte minden gondolatomat tartalmazzák, így valóban csak egy mellékes kiegészítés a részemről):
Midora-t nem akarom felmenteni a tettei alól, mert tudatosan vitte véghez azokat, de érdemes kiemelni még egy-két dolgot, ami jobban érthetővé teszi a motivációit, miért tette azt, amit. Ehhez pedig remekül fel lehet használni a Toriko-Midora párhuzamot.
1. Midora az emberiség legszörnyűbb időszakában született (a Gourmet háború alatt), az ő éhezése messze durvább és embert próbáló volt, mint anno Toriko-é. Toriko idejében már volt IGO, meg Gourmet Santa is, ezekkel a dolgokkal Ichiryu már messze elviselhetőbb hellyé tette az Emberi világot, mint a háború idején volt. Midora teljesen egyedül, mindenkit ellenségként kezelve töltötte gyermekkorát (kb. tinédzser lehetett amikor Frohze megtalálta), míg Toriko-t valamint viszonylag hamarabb (fiatal gyerekként) megtalálta Ichiryu és Mansam. Egyelőre nem mutatták, de eléggé valószínű (azt hiszem Rin említi meg, hogy Toriko-val együtt találták meg őt is) hogy Toriko-t barátok vették körül már gyerekként is.

2. Mind Midora, mind Toriko Gourmet Sejtekkel születtek, aminek köszönhetően élték túl a korai éveket.
Midora "belső démonja" azonban messze erőszakosabb és akaratosabb volt, mint Toriko-é, köszönhetően az eltérő életrajzi háttérnek.

Midora-t legyűrte az éhsége, rabszolgává vált, aminek tényét még ő maga sem tagadta. Ez sok mindent elárul a jelleméről.
Ellenben Toriko a démonjával békésebb, sőt barátibb kapcsolatot ápol, ők egyenlő felek, szemben Midora alá-fölé rendelt viszonyával.
Emiatt Midora gyakran "megadja" magát, s a démonja dönt helyette. Ez pedig ahhoz vezet, hogy a személyes érzelmeket felülírják az elemibb ösztönök. Remek példa erre Midora sírása a mostani fejezet végén, ami mutatja hogy legbelül sajnálja a történteket, de az éhsége számára Ichiryu egy akadály volt a God megszerzéséhez vezető úton, amit el kellett távolítani.

3. A flashback-ből kiderül, hogy Acacia és a többiek, bár nagyon szerették volna, nem tudták megfelelően kezelni Midora-t.
Tüneti kezelést kapott (sok szeretet, törődést és a jó ételek), ami enyhítette (ideiglenesen) a fájdalmát és az éhségét, de a probléma gyökerét nem tudták megoldani. Frohze-n és a többieken esetenként (pl. Midora arról beszél, hogy neki nincsenek tiszta gondolatai vagy amikor Ichiryu áll a legyőzött Midora felett) látni lehetett, hogy valójában mennyire keveset tudnak Midora valódi fájdalmáról.
Nem mérték fel, hogy Midora micsoda harcot folytatott a saját éhsége ellen, ami lassan, de biztosan elemésztette őt.
Ellenben Ichiryu már a kezdetektől fogva odafigyelt arra, hogy megértse fogadott fiai természetét és jellemét, lásd Sunny visszaemlékezések.
Ichiryu tudta, hogy időt kell szakítani a problémák feltárására, ezért lettek a Mennyi Királyok jobb emberek, mert szeretetben és törődésben nőttek fel.

chilip

Quote from: blackronin on 2013-10-22, 09:41:06
Kicsit késve, de még én is hozzátennék pár dolgot az elhangzottakhoz (Isley és Yuuki írásai szinte minden gondolatomat tartalmazzák, így valóban csak egy mellékes kiegészítés a részemről):

aha

WALL OF TEXT

O_O

blackronin

Quote from: chilip on 2013-10-22, 14:18:07

aha

WALL OF TEXT

O_O

Yuuki

Blackronin

Alaposan összefoglaltad mindazon fontos dolgokat, amiket Midoráról tudni kell. Ezen fejezet mellett, a flashback is hatalmas segítséget adott egy ilyen ominózus karakter megértéséhez, mint Midora. Nagyon tetszik a történetben, hogy olyan mély jellemábrázolást kapott, hogy szinte mindjárt kilép a lapok közül. Annyit tennék még hozzá, hogy Midora tragikus múltja, valamely szinten mégiscsak hasonlít a Négy Mennyei Királyéhoz, valamint Ichiryuu halálával olyan mértékű gyász lesz úrrá rajtuk, amit csak a Frohze-samát gyászoló Midoráéhoz lehet hasonlítani. Egyértelmű, hogy Torikóék célja Ichiryuu halálának megbosszulása lesz, amihez még nagyon sokat kell fejlődniük, de ami megfelelő motivációt fog adni számukra ahhoz, hogy ezt véghez is vigyék. Ily módon véleményem szerint Midora és a Négy Mennyei Király sorsa rokonítható egymással, továbbá lehetséges, hogy pont ez lesz a kapocs ahhoz, hogy megértsék egymást. Toriko, a szeretet és barátság erejével sok mindenre képes és véleményem szerint még a tigrist is megtérésre késztethetik. Nagyon kíváncsi leszek a történet további alakulására.

blackronin

Quote from: Yuuki on 2013-10-22, 20:17:50
Blackronin

Alaposan összefoglaltad mindazon fontos dolgokat, amiket Midoráról tudni kell. Ezen fejezet mellett, a flashback is hatalmas segítséget adott egy ilyen ominózus karakter megértéséhez, mint Midora. Nagyon tetszik a történetben, hogy olyan mély jellemábrázolást kapott, hogy szinte mindjárt kilép a lapok közül. Annyit tennék még hozzá, hogy Midora tragikus múltja, valamely szinten mégiscsak hasonlít a Négy Mennyei Királyéhoz, valamint Ichiryuu halálával olyan mértékű gyász lesz úrrá rajtuk, amit csak a Frohze-samát gyászoló Midoráéhoz lehet hasonlítani. Egyértelmű, hogy Torikóék célja Ichiryuu halálának megbosszulása lesz, amihez még nagyon sokat kell fejlődniük, de ami megfelelő motivációt fog adni számukra ahhoz, hogy ezt véghez is vigyék. Ily módon véleményem szerint Midora és a Négy Mennyei Király sorsa rokonítható egymással, továbbá lehetséges, hogy pont ez lesz a kapocs ahhoz, hogy megértsék egymást. Toriko, a szeretet és barátság erejével sok mindenre képes és véleményem szerint még a tigrist is megtérésre késztethetik. Nagyon kíváncsi leszek a történet további alakulására.

Köszi a kiegészítést, akár én is leírhattam volna, ha eszembe jut.  :P

Holnap már jönni fognak az első spoiler-ek a heti fejezetről, s nagyon úgy érzem hogy a Midora-s szálat most félrerakja Shima.
Nem mintha ez baj lenne, sőt!
NAGYON NAGYON kíváncsi vagyok már végre, hogy mi lett a Stadionban, valamint hogy végre láthatjuk-e Coco-t.
Jó lenne tudni, hogy mi lett vele...

edit: 255 spoilers
Mi a fene!?  :eek: :eek: :eek: :eek: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg:
[spoiler]
ミドラトドメ刺さなかったよ 颜の横ぶんなぐってた

本当の敌が居る事を闻いたけどびっくりしてた感じ

トリコ手足が少し色変わって生えてた

今から歯医者なのでまたあとでね

Apparently, Ichiryu did not die, Midora shocked to find out about the "real enemy"....and something about Toriko growing some weird arms...
[/spoiler]

chilip

Quote from: blackronin on 2013-10-23, 10:41:36
[spoiler]
ミドラトドメ刺さなかったよ 颜の横ぶんなぐってた

本当の敌が居る事を闻いたけどびっくりしてた感じ

トリコ手足が少し色変わって生えてた

今から歯医者なのでまたあとでね

Apparently, Ichiryu did not die, Midora shocked to find out about the "real enemy"....and something about Toriko growing some weird arms...
[/spoiler]

HAHAHAHAHA YESSS YESSS YESSS :D

blackronin

Quote from: chilip on 2013-10-23, 11:55:53
Quote from: blackronin on 2013-10-23, 10:41:36
[spoiler]
ミドラトドメ刺さなかったよ 颜の横ぶんなぐってた

本当の敌が居る事を闻いたけどびっくりしてた感じ

トリコ手足が少し色変わって生えてた

今から歯医者なのでまたあとでね

[/spoiler]

HAHAHAHAHA YESSS YESSS YESSS :D
A durva az, hogy egy újabb kijött spoiler is ezt erősíti meg.
A mangabird-re rakták fel, ahonnan az előző hetek, hónapok spoiler szövegei is származtak.
Eddig mindig bejöttek.

chilip

marha jó, itt[spoiler] temetést és megemlékezést adtok erre mégse halt meg :D toriko meg átment mutánsba[/spoiler]

blackronin

Quote from: chilip on 2013-10-23, 12:07:27
marha jó, itt[spoiler] temetést és megemlékezést adtok erre mégse halt meg :D toriko meg átment mutánsba[/spoiler]
Ha tényleg ez lesz, akkor valóban egy kicsit hülyén néz ki a nagy búcsúztatást meg minden...  ^^"
Shima eléggé nagyot trollkodna ezzel.

edit:
Kijött!
http://mangahead.com/Manga-English-Scan/Toriko/Toriko-255-English-Scan

Vélemény:
Be kell vallanom, hogy egy rossz viccnek gondoltam a fejezetet, amikor elolvastam az első spoiler-eket... 
Erre kiderült, hogy ez lesz.  ^^"

A képek megnézése után, meg a fordítást letudva már jobb lett a helyzet, de engem személy szerint borzasztóan megoszt, amit láttunk.
1. Egyrészt örülök, hogy Ichiryu él, de rögtön felveti a kérdést is:
Miért? Mit szán még Shima neki?
Ennél jobb alkalom nem lehetett volna, hogy hősi halált haljon.
A halála lett volna a célszerű, a hagyományos shonen formula szerint.
2. Kiderül, hogy Midora mégsem annyira reménytelen, megkíméli testvére életét.
Megint jön erre egy kérdés:
Oké, ez szép és jó, de mi van a Bishokukai tagokkal? Nekik nincs közös múltjuk a Mennyi Királyokkal meg a 0. Biotóp tagokkal.
Midora és Ichiryu "haverok" lesznek, míg a szervezeteik tagjai gyilkolják egymást tovább?  :confused:
3. Joa elszólása pedig megint egy olyan dolog, amit egyelőre nem tudok hova tenni.
Mi köze van az egészhez Acacia-nak?
Látta a jövőt vagy mi?  :confused:
4. A fejezet végén Toriko végtagjai szerintem egyértelműen Komatsu tevékenységének eredményei, használhatta a sötét technikát amit tanult. Az aktiválta a G. Sejteket, amik növesztettek új tagokat.
A kérdés csak az, hogy milyen színűek...
Mert ha pirosak, akkor Toriko belső démonja "adta" azokat. De akkor most innentől kezdve ilyen lesz Toriko teste?  :confused:
Félig emberi, félig démoni?  ^^"
5. És miért láttuk az összes Mennyi Királyt, leszámítva Coco-t?
Mi van vele?
Mit akar ezzel Shima, hogy tudatosan nem mutatja őt?  :confused:

Összegzés:
A fejezetet nem tudom értékelni. Egyelőre.
Meglepő volt minden tekintetben, de hogy a jó irányba indultunk el vagy Shima egy óriási baklövést követett el, az csak az elkövetkező hetek alapján tudom megítélni.

Bishop

Ez így volt jó. Őszintén már unalmasak a sok shounen klisék. Köztük a mentor karakter halála. Egyszer egy mangaba igazán túlélhetné valahogy anélkül, hogy elveszítené a karakterét (Lásd. Makarov Fairy Tail)
Ami Cocot illeti. Csak élje túl, ha Teppei sorsára jut akkor nem sok olyan karakter marad számomra akik igazán érdekelni fognak. :bruhuhu: