Main Menu

Toriko

Started by blackronin, 2012-06-04, 15:39:40

Previous topic - Next topic

blackronin

Quote from: chilip on 2014-09-25, 18:35:31
most komolyan ott fog szív nélkül feküdni komatsu egy levéllel a szája előtt míg az egész toriko banda át nem megy 1 kontinenst, megszerzi a kövi ételt az acacia menüből (komatsu, a SZAKÁCS nélkül) és visszajönnek 1 kontinensnyit? o_O
Hát majd kiderül...
Shima biztosan kitalál valamit.  :D

A fejezetről:
Jó volt, végre kiderült hogy mi Joa technikájának lényege.
Shigematsu nem volt áruló végül, de pont emiatt egy kicsit sajnálom, hogy szinte semmit nem láttunk tőle.
Nem tudjuk meg, hogy milyen harcstílusa volt, pedig a design-ja nem volt rossz.
A másik kettő szerencsétlen nem érdekel, gagyik voltak mind.
Teppei pedig elég kemény lett, meg is lepődtem azon, hogy milyen jól állja a sarat (bár Jirou unokája, így elvileg nem kellene meglepődnöm  ^^").

Isley

294

Elképzelésem sincs, hogy Komatsu ezt, hogy élhetné túl. Majd meglátjuk.

Három dolog:

1. Shigematsu halála brutális volt. Ahogy a szörnyek osztozkodtak rajta. Végén megjött az esze, de már késő volt neki.
2. Toriko Jet Fork-ja csak kicsit gyors. Nevetséges, hogy Teppei ki tudott térni előle. : D A Jet Kugi Punch-ja már démoni erőt rejt. Nem tetszik különösen, de ahogy Teppei-jel összecsaptak, az vagány volt.
3. Teppei tud teleportálni? : D Amióta meglékelték az agyát, kb. össze sem hasonlítható a korábbi erejével és hatalmával.

Isley

295

Remek fejezet volt megint! Én már nagyon várom Area 7-et, kíváncsi vagyok rá. Kicsit már kezd nehéz lenni, elképzelni a hetes terület urának, Bambina-nak az erejét, ha még Heracles-ét is meghaladhatja. A 12. oldalon a Négy Mennyei Király arckifejezése nagyon brutális. Remélem, most majd a többiek is nagy harcba keverednek majd. Úgy is lesz sok erős majom. : D
Ez a Denshark mint vonat elég vicces, de nekem tetszik! Remélem, a hetes terület legalább annyira hangulatos és egyedi lesz mint volt a 8-as!

blackronin

Quote from: Isley on 2014-10-03, 12:33:18
295

Remek fejezet volt megint! Én már nagyon várom Area 7-et, kíváncsi vagyok rá. Kicsit már kezd nehéz lenni, elképzelni a hetes terület urának, Bambina-nak az erejét, ha még Heracles-ét is meghaladhatja. A 12. oldalon a Négy Mennyei Király arckifejezése nagyon brutális. Remélem, most majd a többiek is nagy harcba keverednek majd. Úgy is lesz sok erős majom. : D
Ez a Denshark mint vonat elég vicces, de nekem tetszik! Remélem, a hetes terület legalább annyira hangulatos és egyedi lesz mint volt a 8-as!
:tezsvir:

Hoppá, teljesen elfeledkeztem a Toriko-ról...  ^^"
Pedig tegnap elolvastam és teljesen elégedett voltam a fejezettel.
Az új Király érdekes lesz, bár azért remélem, hogy Shima nem süti el majd állandóan "Oh, a következő Király az előzőnél is keményebb!" féle szöveget a jövőben, mert az elég béna húzás lenne.
Szerintem a Nyolc Királyban pont az a jó, hogy egyenrangú felek, akik harmóniában uralják a Gourmet World-öt.

Isley

Quote from: blackronin on 2014-10-03, 13:21:38
Az új Király érdekes lesz, bár azért remélem, hogy Shima nem süti el majd állandóan "Oh, a következő Király az előzőnél is keményebb!" féle szöveget a jövőben, mert az elég béna húzás lenne.
Szerintem a Nyolc Királyban pont az a jó, hogy egyenrangú felek, akik harmóniában uralják a Gourmet World-öt.

Egyetértek. Ha Heracles vesz egy nagy levegőt, akkor - ha nem történik valami eget rengető váratlan esemény -, mindenki elpusztul mellette, mert nem jut levegőhöz. Már ez is felülmúlhatatlannak tűnik. Ereje lehet nagyobb bármelyik királynak, mint neki, de attól még Heracles megölheti őket. Ezzel azt akarom mondani, hogy lehet csak szimplán fizikai erőre utalt Mitsutoshi.

blackronin

296:
http://www.mangabird.com/toriko-296-index

A fejezet inkább átvezető jellegű volt, de az art elsőosztályű (mint mindig).
A 7. kontinens nagyon érdekesnek ígérkezik, nem lesz okunk a panaszra.  :smile:

Isley

296

Kicsit a Drágám, a kölykök összementek film jutott eszembe, amikor a pillangókhoz és a százlábúakhoz képest miniatűr jelentéktelen pontnak is alig-alig tűnt az egyébként több kilométer hosszúságú, fűben elvesző elektromos cápa.

Komolyra fordítva, a hetes kontinens az első fejezet után ígéretesebbnek tűnik még a Bewitching Food World-nél is. Ez a gigantikus világ, tele fantasztikus lényekkel, és hihetetlenül erős ellenfelekkel, csodálatosnak tűnik. Már ez a kis majom, akivel Zebra szembenézett, is megadta a hangulatot. Ez az arc nagyon erős lesz megint!

blackronin

297:
http://www.mangabird.com/toriko-297-index

Kellemes fejezet volt, Zebra rendcsinálását mindig élvezetes nézni.  :D
A vége pedig meglepő, főleg annak fényében, hogy egy Nitro fogadta őket.

Isley

297

Zebra kemény volt. Az nekem is tetszett. : D A majmokkal való csata is jó volt, de ezt nem is kellett tovább húzni. Sok minden vár még rájuk. Az utolsó oldalt nem vártam. Érdekesnek ígérkezik, hogy egy Nitro várta őket ott.

Azon gondolkozom, hogy várható-e valami újabb power-up a Négy Mennyei Király esetében. Heracles-szel megküzdött Toriko, de ez még csak afféle szimbolikus harc volt, a Nyolc Király erejétől még nagyon messze vannak. Most Acacia menüjét akarják egytől-egyig összegyűjteni, s az azért furcsa lenne, ha ezt mind úgy tennék, hogy erejük meg sem közelíti a kontinensek uraiét.

blackronin

Quote from: Isley on 2014-10-17, 11:10:28
Azon gondolkozom, hogy várható-e valami újabb power-up a Négy Mennyei Király esetében. Heracles-szel megküzdött Toriko, de ez még csak afféle szimbolikus harc volt, a Nyolc Király erejétől még nagyon messze vannak. Most Acacia menüjét akarják egytől-egyig összegyűjteni, s az azért furcsa lenne, ha ezt mind úgy tennék, hogy erejük meg sem közelíti a kontinensek uraiét.
Engem inkább az izgat, hogy akkor most mekkora az erőkülönbség Toriko és a többi Király között...
Ugyanis most már a többiek is simán használják a Démoni kezüket (lásd Zebra a fejezetben), így akkor ez azt jelenti, hogy beérték Toriko-t?
Egyelőre azt látom, hogy csak a Kék Démon megléte miatt lehet erősebb Toriko náluk, de azt az erőt nem tudja irányítani...

Isley

Quote from: blackronin on 2014-10-17, 11:13:51
Engem inkább az izgat, hogy akkor most mekkora az erőkülönbség Toriko és a többi Király között...
Ugyanis most már a többiek is simán használják a Démoni kezüket (lásd Zebra a fejezetben), így akkor ez azt jelenti, hogy beérték Toriko-t?
Egyelőre azt látom, hogy csak a Kék Démon megléte miatt lehet erősebb Toriko náluk, de azt az erőt nem tudja irányítani...

Szerintem jól látod. A kontrollált erő nagyjából megegyezik a Négy Mennyei Király esetében jelenleg. Azonban különleges körülmények között ott van a kék oni Toriko számára. Összekötve az én kérdésemmel, arra tudok gondolni, hogy ez lesz az egyik dolog, ami megoldódik az Ínyenc világbeli utazás során. Akkor viszont Toriko már ki fog emelkedni, mert nem hinném, hogy a többiekben is kettő lenne. Már amikor Starjunnal küzdött Toriko, akkor felfigyelt rá Heracles, s tudta, hogy egyszer felülmúlja majd az ő erejét is.

blackronin

Quote from: Isley on 2014-10-17, 11:19:49
Már amikor Starjunnal küzdött Toriko, akkor felfigyelt rá Heracles, s tudta, hogy egyszer felülmúlja majd az ő erejét is.
:confused:

Itt mire gondoltál pontosan?
Heracles (a Nyolc Király egyike, a Lovak Fejedelme) hogyan figyelhetett volna fel Toriko-ra a Starjun harc alatt?
Nem kevertél valamit itt össze?

edit: bocsi, már megtaláltam azt a részt, amire gondoltál.  ^^"

Isley

Quote from: blackronin on 2014-10-17, 11:24:51
Quote from: Isley on 2014-10-17, 11:19:49
Már amikor Starjunnal küzdött Toriko, akkor felfigyelt rá Heracles, s tudta, hogy egyszer felülmúlja majd az ő erejét is.
:confused:

Itt mire gondoltál pontosan?
Heracles (a Nyolc Király egyike, a Lovak Fejedelme) hogyan figyelhetett volna fel Toriko-ra a Starjun harc alatt?
Nem kevertél valamit itt össze?

edit: bocsi, már megtaláltam azt a részt, amire gondoltál.  ^^"

Tessék figyelmesebben olvasni. : D Aki nem tudná, 256. fejezet eleje, mikor Toriko felébred a Starjunnal megvívott csata után.

Isley

298

Nem mintha korábban túl nagy kritikával illettem volna ezt a mangát, de amióta beléptünk az Ínyenc Világba, mást sem tudok mondani, minthogy TORIC és tökéletes. Így van ez most itt. : D Ilyen szempontból nem baj, ha redundánssá válik az ember.

Kaka (a neve no comment, pedig először Kasha-nak olvastam : D) egyből érdekessé vált: a három taste hermit egyike, ismeri Chichit. Kiderült, hogy ő az a Nitro, akivel már találkoztunk az Ínyenc Piramisban, tehát nemcsak egy új névtelen Nitro lett behozva. Úgy tűnik, barátságos, Komatsunak sokat köszönhet. Így érthető az is, miért segít ilyen készségesen.

Amit a hegyről megtudtunk, az meg enyhén durva. Lassan tényleg DBZ-es erőkre lesz itt szükség, bár a zéró oxigénszinttel nem tudom, mit lehet kezdeni. Van már tippem, mi lehet Pair, de az ötletet inkább magamban tartanám. : D

blackronin

298:
Okés fejezet volt, pár meglepetéssel.
A 3 Gourmet Hermit valóban érdekes, valamint a hegyi "túra" is komoly kihívás elé állítja a csapatot.

Kaka pedig valóban "szép" név nekünk magyaroknak...  :P

Quote from: Isley on 2014-10-24, 11:23:24
Van már tippem, mi lehet Pair, de az ötletet inkább magamban tartanám. : D
Ha valóban az lesz, amire én is gondolok, akkor le a kalappal Shima-nak!  :D

Yuuki

298

Hosszú idő után, ismét belevetettem magam a Toriko egyedülálló világába. Számomra a Nitrók és emberek valamint majmok közötti együttélés volt meglepő, valamint az ősi város. Továbbá, meglepett az Ínyenc Piramissal való kapcsolat, ami szerintem egy zseniális húzás volt, visszanyúlni oda. Mindig is érdekelt az ott lévő receptek titka és a hely története.

A Kaka és Chichi közti ismeretség is meglepő volt, de valahogy nagyon jól jött ki. Valamint a kriptobiózisba süllyedt Kaka története, akit Komtasu ébresztett fel az Ínyenc piramisban, minden annyira egybevág. Számomra mégis a legmeglepőbb az volt, hogy Pair Bambina testének a része. Iszonyú nagy csaták vannak kilátásban.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

Isley

Quote from: Yuuki on 2014-10-24, 14:50:18
298

Hosszú idő után, ismét belevetettem magam a Toriko egyedülálló világába.

Üdv újra itt!  ;) Majd írj nyugodtan a korábbi fejezetről, hogy hogy tetszettek azok neked. :)

298Számomra a Nitrók és emberek valamint majmok közötti együttélés volt meglepő, valamint az ősi város.

Hát igen. Kicsit keserédes a dolog, hogy régen milyen nagy civilizáció létezett itt, most meg csak a romok. Remélem, Torikoék győzelmei hatására az Ínyenc Világ civilizációi és kultúrái újra virágozni fognak majd.

A Kaka és Chichi közti ismeretség is meglepő volt, de valahogy nagyon jól jött ki. Valamint a kriptobiózisba süllyedt Kaka története, akit Komtasu ébresztett fel az Ínyenc piramisban, minden annyira egybevág. Számomra mégis a legmeglepőbb az volt, hogy Pair Bambina testének a része. Iszonyú nagy csaták vannak kilátásban.

Nagy csata lesz, annyi szent. Érdekes, hogy megint a nulloxigén szint jön elő. Heracles kapcsán ezzel már találkozhattunk. Valószínűleg ezért is mondták korábban, hogy Bambina még Heraclesnél is erősebb, mert levegővétele, s így a nulloxigénszint őt nem zavarja. : D Bár el nem tudom képzelni, hogy hogy nem.

Egy érdekesség: Végre tisztázva lett, hogy a red nitrok miért nem beszélnek. Brutálisan kegyetlenek a kék nitrok, annyi már látszik.

Yuuki

Köszönöm Isley, majd készítek egy részletes beszámolót az előző fejezetekről.

Igen, meg az még, hogy akár a jelenlétük és a harcok, nemcsak a város újbóli virágzását, hanem még több titok felszínre kerülését hozhatják el. Szeretem a Torikoban azt, hogy sok ősi, rejtett titokra derüol fény.

Nekem a nulloxigén szinttel kapcsolatban az volt a megérzésem, hogy talán a mangaka Heracles kapcsán pont ennek készítette elő a talajt. Szerintem lehetséges, hogy ez toriko újbóli továbbfejlődését, a durva környezeti viszonyokhoz való alkalmazkodásának ismételten remek képességét láthatjuk.

Még annyit jegyeznék meg, hogy tetszett nagyon, Toriko elkötelezett ragaszkodása Komatsu felé. Mindenképp vinni akarja magával, ez egy olyan nemes gesztus. Az igaz barátság és törődés viszont nem csak Toriko hanem mind a négy Mennyei Király részéről megmutatkozik Komatsu irányában. Még Zebra részéről is, ők már így, Komatsuval együtt alkotnak egy csapatot. Nagyon szépen tudja szőni a mangaka a kapcsolatok szövevényes fonalát és ezt nagyon szeretem a mangában.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

blackronin

299
http://www.mangabird.com/toriko-299-index

Már tegnap elolvastam, de csak most vettem észre, hogy senki nem írt még be.

A fejezet jobban bejött, mint a múlt heti, több volt benne a poén és az izgalom.
Ez a chop-chop növény egy elég veszélyes játékszer...  :P
Az első mestertől pedig annyira nem ijedtek meg Toriko-ék, amiből én azt szűröm le, hogy a 1400-as szintű szörnyekkel is elbírnak már.

Isley

299

Ez a növény azért elég kényelmes feltételeket teremtett Torikoéknak. : D A magyarázat szerintem kimerítő volt, és semmi probléma vele, de azért ez igencsak megkönnyíti majd a dolgukat, hogy csak a kontinens uraira kelljen összpontosítaniuk. A többiek a közelükbe sem mernek így menni.

Toriko, ahogy a végén megetette a kis majmot, az viszont nagyon tetszett. A legtöbben elintézték volna annyival, hogy nézték volna, ahogy kimúlik szerencsétlen a növény pollenje által okozott allergia eredményeképp. Toriko viszont látta, hogy mennyire pokoli ez a világ, megitatta és megetette a kis állatot, reményt adott neki és felszabadította. Most pedig megy és megküzd a kegyetlen és önző uralkodókkal, hogy szétzúzza azok beteges törvényeit, visszaállítva a természetes rendet. Ilyen egy karizmatikus vezér. Ezek azok a pillanatok, melyek emlékeztetnek engem, hogy miért is ő a kedvencem.

Yuuki

299

Nagyon eredeti húzás volt, hogy a növényt, nemcsak az Ínyenc Világ egyik "legádázabb szörnyetegének" tették meg, hanem ezzel egy fegyvert is kaptak a kezükbe, amivel egyből a táplálékpiramis csúcsán elhelyezkedő vezetőkkel lesznek képesek harcolni. Keratív és okos megoldás egyben.

Továbbá, számomra nagyon meglepő a mangaka kreativitása, ahogy a helyszíneket felépíti és egyedibbnél egyedibb élőlényekkel népesíti be. Így tudta létrehozni ezt a bámulatosan varázslatos és egyedülálló világot, amit a Toriko magáénak mondhat. Tetszett például, hogy az Area 7, 70 százaléka hegyekből áll, ez is egy olyan egyedi tulajdonságjegy, ami az Area 7-et még különlegesebbé és sajátosabbá teszi.

Szerintem a Négy Master Ruler majd tartogat még meglepetéseket számunkra. Méltó ellenfelek lesznek és remélhetőleg sok csatában hozzájárulnak majd a főszereplők megerősödéséhez.

Isley ez a momentum számomra is nagyon megkapó volt. Ezért szeretjük a Torikot.

Quote from: Isley on 2014-10-30, 12:59:04
299
Toriko, ahogy a végén megetette a kis majmot, az viszont nagyon tetszett. A legtöbben elintézték volna annyival, hogy nézték volna, ahogy kimúlik szerencsétlen a növény pollenje által okozott allergia eredményeképp. Toriko viszont látta, hogy mennyire pokoli ez a világ, megitatta és megetette a kis állatot, reményt adott neki és felszabadította. Most pedig megy és megküzd a kegyetlen és önző uralkodókkal, hogy szétzúzza azok beteges törvényeit, visszaállítva a természetes rendet. Ilyen egy karizmatikus vezér. Ezek azok a pillanatok, melyek emlékeztetnek engem, hogy miért is ő a kedvencem.

Isley

Quote from: Yuuki on 2014-10-31, 21:24:32
Szerintem a Négy Master Ruler majd tartogat még meglepetéseket számunkra. Méltó ellenfelek lesznek és remélhetőleg sok csatában hozzájárulnak majd a főszereplők megerősödéséhez.

Majd gondolom, stílusosan mindegyik Mennyei Király egy az egy ellen megküzd a mesterekkel. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy a mind a négy mester 1400 körüli-e, vagy a többi azért erősebb. Ez a szint már nem biztos, hogy elég lesz Torikoék megizzasztásához. : D

blackronin

300
http://www.mangabird.com/toriko-300?page=0

Remek fejezet volt, minden oldalát imádtam!  :smile:
A Mennyi Királyok összehangolt támadása epikus volt.  :whoah:
Jó volt látni azt is, hogy mindenki tanult valami újat.

Isley

300

Nagyszerű fejezet volt. Kemény harcban győzték le az egyik mestert. Sunny és Coco új képességeit különösen jó volt látni, mert őket már rég nem láttunk komolyabb harcban. Bambinát viszont a legkevésbé sem érdekli ez. : D

Yuuki

300

A Toriko megint hozta a formáját. Remek fejezet volt. A Négy Mennyei Király együttes támadása valóban ütős volt. Örülök, hogy Sani-t is láthattam végre ismét harcolni, mert az utóbbi időben nem nagyon mutatta meg, hogy mire képes. Remek ój erőket szerzett mindenki. A legnagyobb fejlődés azonban egyértelműen Toriko-nál figyelhető meg. MInd fizikailag kiemelkedő erőre tett szert és a személyiségében is. Sokkal határozottabb és magabiztosabb.

Isley

301

Elég egy érdekes szokást űz Bambina, azt meg kell hagyni. Gigantikus hegyekkel parittyázni? Nem semmi ellenfél lesz, annyi szent. Elég sok információt tudtunk meg Pair-ról, plusz a kontinens gigászi növény- és állatvilágának okáról. Plusz az ütemezés is elég jó volt, már ott is vagyunk a Birth Cry Tree-nél, annak ellenére, hogy Bambina játéka a fejezet majd 2/3-át tette ki. : D

blackronin

301
Nekem kifejezetten tetszett, hogy láthattuk egy Király "mindennapjait"...  :P
Kaka egy kicsit furán viselkedett a fejezetben, talán nem is annyira önzetlen, mint ahogy gondoljuk?

Isley

Nekem is tetszett. Ha ilyen erővel rendelkezik az ember, nehéz lehet eltalálni, hogy mit csináljon. Főleg, ha az az ember történetesen majom. : D Valahogy neki is fel kell találnia magát.

Kakával szerintem is bajok lesznek, Coco arckifejezéséből egyértelműen erre lehet következtetni.

NLZ

Ahogy mondták, hogy Pair a Monkey King testrésze, valamiért a golyóira gondoltam. :D
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2014-11-13, 21:35:24
Ahogy mondták, hogy Pair a Monkey King testrésze, valamiért a golyóira gondoltam. :D
Szerintem veled együtt a topicban mindenki erre gondol.  :D
Egyébként az AP fórumon a másik ötlet az, hogy Bambina vizelete lesz a Pair... elvégre "leves".  :P