Nanatsu no Taizai (Seven Deadly Sins)

Started by blackronin, 2014-10-29, 10:22:36

Previous topic - Next topic

Isley

194

Az, hogy Fraudrin még nem halt meg, várható volt, ahogy az is, hogy már nem lesz komolyabb ellenfél. Elég szánalmas lett, főleg, ahogy behúzott farokkal nézett szembe Meliodasszal. Arra leszek kíváncsi, hogy most megint oldalt vált-e Meliodas. Egyre kiszámíthatatlanabb lesz ő is.

blackronin

195
Fraudrin egy kicsivel szimpatikusabb lett így a végén.
De azért nem zavar, hogy eltűnt.
Meliodas pedig megváltozott és gonosz lett... persze ennél biztosan többről van szó.
És megtudtuk azt is, hogy név szerint ki az a két Commandment tag, akit anno megölt Meliodas.

Isley

195

Két démon harcát láthattuk. Meliodas egyre ingatagabb jellemű, lassan már túlságosan is egy főszereplőhöz képest. Annak örülök, hogy a harcnak vége, jöhet valami más, mert ez nem volt valami meggyőző.

blackronin

196
Érdekes fejezet volt.
Meliodas átkára is fény derült, elég durva képességet kapott a Démon Királytól.
Azonban ennek is vannak hátrányai, amit a mostani harcban láthattunk is.

Isley

196

Meliodasnak eddig sem a hatalmával volt gond... Ez az egész annyira várható volt. Mármint az, hogy valóban ingatag, és meg is van az oka, hogy miért. Ha egy főszereplő elkövet néhány sötét tettet, az egy bizonyos pontig, izgalmassá teheti a jellemét, az a gond, hogy ezen Meliodas már túlment.

blackronin

197
Egy átvezető fejezet, ami egy kicsit kaotikus volt.
Hauser mint Great Holy Knight, Gowther öntudatra ébredése, Diane és King a végén...
Kíváncsi leszek, hogy miként folytatódik és jó lenne megtudni végre, hogy akkor a Ten Commandments-ből ki maradt meg.
Derrerie és Monspiet elég korán kikerült a képből, alig láttuk őket harcolni!
Zeldris Camelot-ban van, Fraudrin és Melascula pedig halott ugye.
Estarossa, Galan, Dolor és Gloxonia is előkerülhetne újra, mert mind érdekes karakter és annyira sokat még nem mutattak még magukból...  ^^"

Isley

197

Egész jó átvezető fejezet. Örülök, Hauser sikerének. Ez legalább segíteni fog abban, hogy ő is a fontos (mellék)szereplők között maradjon. Kicsit kaotikus most minden, én is kíváncsi vagyok, hogy hogyan tovább.

blackronin

198
Diane és King fejezet, de eléggé felejthető lett összességében.
Azt gondoltam, hogy valami tényleg rendezésre kerül kettejük között, erre rögtön átváltunk a harcra...
Így eléggé semmilyen a végeredmény.

chilip

nagyon remélem h nem harc lesz, hanem direktbe álltak be a démonokhoz ezek ketten hogy a fajuk fennmaradjon. most hogy fordultak igen erősen az erőviszonyok és ismét melodiasék vannak fölényben, én abban reménykedem hogy most érdemi beszélgetés lesz harc nélkül négyük közt.

blackronin

Quote from: chilip on 2016-10-31, 21:20:13
nagyon remélem h nem harc lesz, hanem direktbe álltak be a démonokhoz ezek ketten hogy a fajuk fennmaradjon. most hogy fordultak igen erősen az erőviszonyok és ismét melodiasék vannak fölényben, én abban reménykedem hogy most érdemi beszélgetés lesz harc nélkül négyük közt.
Ez mondjuk érdekesebb lenne, mint egy sima harc.

Ja és egyébként jövő héten break, így csak utána tudjuk meg, hogy akkor mi lesz.

Isley

198

Lehet, hogy nem volt nagy szám, de Kingnek és Diane-nak mindig örülök, és tekintettel arra, hogy az előző pár fejezet kicsit unalomba fulladt, ezért én már csak a váltásnak is örültem. Dolor és főleg Gloxinia emellett eléggé érdekel is, szóval hajrá. Tényleg jó lenne valami beszélgetés arról, hogy hogyan és miért kerültek ők ketten a Tízparancsolat közé.

LuckyDingo

Na vajon mivel magyarázzák meg ezt a random edzés? :D

blackronin

Quote from: LuckyDingo on 2016-11-14, 15:04:07
Na vajon mivel magyarázzák meg ezt a random edzés? :D
Majd jövő héten kiderül.

Az tetszett, hogy nem rögtön mondták el az edzéses tervet, hanem előtte még jól elverték Diane-t és King-et.  :P

Szerintem anno Meliodas nem hiába ölt meg csak kettőt a Commandments-ek közül, hanem összebeszéltek és "kémként" beültette Meliodas Dolor-t és Gloxiniát miután elhagyta a bandát.
Hiszen elvégre együtt kalandoztak...

Ja és következő alkalommal 200-ik fejezet, color spread-el.  :smile:

Isley

199

Bármi lehet az oka az edzésnek, de azzal együtt majd megtudjuk annak okát is, hogy miért csatlakoztak a Parancsolatokhoz Gloxiniáék. Ez így sokkal jobb, mintha csak árulókká váltak volna, akiket szépen legyőztek volna Kingék.

chilip

blackronin

Quote from: chilip on 2016-11-19, 23:19:01
wtf   :_piszka:
Hát igen, ez a 200-ik fejezet ütött egy kicsit.
Tetszik, ahogyan alakulnak a dolgok.  :smile:
Elizabeth dolga annyira nem meglepő, inkább az, hogy mikor történik mindez.

edit:
201
Király fejezet volt, a harcok elég ütősek lesznek!
Az új Commandment mondjuk egy kicsit összezavar, mert eredetileg azt gondoltam, hogy ő az egyik, akit Meliodas megöl...
De azok Aranak és Zeno voltak, az óriást pedig Karmadios-nak hívják.

Valamint arra is kíváncsi leszek, hogy a valóságban miként fog átjönni az edzés eredménye King és Diane számára!

blackronin

Rossz hír:
Suzuki, a mangaka, komoly egészségügyi gondokkal küzd és műtétet kell rajta végrehajtani.  :frown:
Emiatt jövő januárig nem jön ki új fejezet biztosan, hogy mikor tér vissza a manga az kérdéses.

blackronin

Elfelejtettem beírni ide egy ideje, de gondolom megemlítem a következőt:
Ha figyeltétek, akkor azért nem maradtunk teljesen manga nélkül.
Az elmúlt hónapban 5 rövid történetet kaptunk, aminek a 4-ik és 5-ik része most jött ki a mangastream-en.
Érdekes volt mind, de túl sokat nem lehet beszélni róluk.
Tényleg csak arra szolgálnak, hogy enyhítse a várakozást míg visszatér Suzuki-sensei...

edit:
202
Végre visszatértünk a rendes fejezetekre újra.
Az mondjuk látszik, hogy Suzuki még nem volt top formában, amikor ezt rajzolta, mert egy kicsit gyengébb lett az art a megszokottnál.
A flashback folytatódik és végre feltűnt a színen az egyik Arkangyal a Goddess klánból...
Gondolom a felvázolt terve az lesz, hogy miként zárják el a démonokat a pecsétbe, amit már jól ismerünk.

edit2:
203
Remek fejezet volt, eddig ez a flashback elég ütős lett!
Valamint elindult egy Seven Sins spin-off manga is, Ban főszereplésével.
Nem olvastam végig, de lényegében Ban korábbi életét, valamint Elaine és Ban megismerkedését mutatja be részletesebben.

chilip

3 arkangyal a múltban, ez azt jelenti h a jelenben meg fog jelenni a negyedik? van egy olyan érzésem a démonokkal együtt ez a 3 is el fog tűnni itt

blackronin

Quote from: chilip on 2017-01-29, 14:23:57
3 arkangyal a múltban, ez azt jelenti h a jelenben meg fog jelenni a negyedik? van egy olyan érzésem a démonokkal együtt ez a 3 is el fog tűnni itt
204
Az egész Goddess Klán eltűnt a háború lezárásakor, szóval a 4 arkangyallal is történni fog valami a flashback-ben (meg biztosra vehető, hogy Elizabeth meghal).
A mostani fejezetben 3 szerepel (Ludociel és még jön kettő a fejezet végén), de a következő fejezet címe "Ten Commandments vs 4 Archangels", így biztosra vehető, hogy megjelenik a negyedik is.

Engem az izgat legjobban, hogy miként lesz bemutatva Gloxonia és Dolor "pálfordulása".
Hiszen az eddigiek alapján az "árulásnak" a legkisebb jele sincs...

Ezen kívül hol van Zeldris, Estarossa és Greylord?
Elvileg mind a 10 Commandments-et bezárják, így mindenkinek itt kellene lennie már.

edit:
205
Akciódús fejezet volt, látszik hogy az Arkangyalok azért más szinten vannak mint a Commandments tagjai.
Gowther feltűnése pedig eléggé jól időzített volt, kíváncsi vagyok hogy mi a terve.

edit2:
206
Király fejezet, tetszik Monspiet és Derreri démoni formája!  :smile:

edit3:
207
Indra Monspiet és Indra Derrerei vs Ludociel, Tarmiel és Sariel
Eléggé egyoldalú a küzdelem, így kíváncsi vagyok, hogy Elizabeth miként tud fordítani rajta.

blackronin

208
Jó kis fejezet volt, valamilyen szinten elmagyarázza, hogy a jelenben miért tudták könnyebben megölni Derreri-t és Monspiet-t.
Gowther szerepére még nem derült fény...

Egyébként ennyire nem jön be senkinek a manga mostanában, hogy csak én írkálok ide be?  :confused:

chilip

csak nincs mit megbeszélni annyira sztem :) én olvasom legalábbis

blackronin

Quote from: chilip on 2017-02-25, 19:31:41
csak nincs mit megbeszélni annyira sztem :) én olvasom legalábbis
Ja, oké.

Egy téma szerintem mondjuk van:
Az egész flashback-nek mi köze lesz majd Dolor és Gloxonia döntéséhez, vagyis a démonokhoz való csatlakozáshoz?
Eddig semmi jelét nem láttuk még, hogy mi miatt váltak "árulóvá" és hagyták magukat elzárni.

chilip

Dolor és Gloxonia döntése ésszerű. 2 démon majdnem kiírtja az arkangyalokat, erre valaki fellép aki meg tudja állítani őket. te ellene dolgoznál vagy segítenéd? tökmindegy hogy a démonok megmentése a vége, én nem dolgoznék ellene még a végén semmit nem érünk el

blackronin

Quote from: chilip on 2017-02-26, 12:54:53
Dolor és Gloxonia döntése ésszerű. 2 démon majdnem kiírtja az arkangyalokat, erre valaki fellép aki meg tudja állítani őket. te ellene dolgoznál vagy segítenéd? tökmindegy hogy a démonok megmentése a vége, én nem dolgoznék ellene még a végén semmit nem érünk el
Ez oké, hogy nem dolgoznak ellene, de miért az tűnt a legésszerűbb döntésnek anno (bár egyelőre a részleteket nem tudjuk), hogy démonná válnak, belépnek a Ten Commandments tagjai közé, hagyják magukat elzárni több ezer évre, majd amikor visszatérnek eleinte eljátszák az ellenséget...
Erre lenne jó választ kapni a flashback során, mert így elsőre elég furának tűnik ez az egész.

blackronin

211
OPIC fejezet.
Gowther, "mindketten", alaposan megkavarta a dolgokat.  :eek:
Ez a flashback nagyon durva eddig, egymás után jönnek meglepetések!
Jövő héten egy special chapter jön, Gowther történetével.
Alig várom!  :smile:

chilip

jaja, szerintem is nagyon jó ez a fordulat :)

blackronin

Quote from: chilip on 2017-03-18, 11:12:12
jaja, szerintem is nagyon jó ez a fordulat :)
Egyébként szerinted Suzuki-nak valami baja van a kecskeszakállal?
Mindig fontosabb gonosz, vagyis Hendrikson, Estarossa és most Gowther igazi alakja is ilyet visel...   ^^"
Máskor figyelni kell majd, hogy melyik karakternél lesz ilyen és már rögtön tudni fogjuk hogy ő gonosz.  :P

blackronin

Gowther special chapter
Suzuki tökéletesen bemutatta Gowther történetét és miért lett bűnös a nép szemében, így nem tudok sokat hozzáfűzni a látottakhoz.
Diane és King története érdekel most már jobban és hogy miként zárul le a flashback. 

edit:
212
Erős fejezet minden szempontból, nekem nagyon bejött.  :smile:
Jövő héten pedig jön a várva várt próbatétel.

edit2:
213
A próbatétel úgy látszik, hogy jövő héten történik meg, de ennek ellenére egy eléggé drámai fejezet volt.
Rou indokai érthetőek, de egy kicsit durva, hogy így elintézték a többieket...
King reakciója pedig teljesen okés volt, senki nem cselekedett volna másképp.

edit3:
214
King meghozta a "jó" döntést és visszatért.
Gloxonia karaktere így már teljesen érthető volt, Suzuku jól kihasználta a flashback adta lehetőségeket.
Most Diane-en van a sor, de Zeldris megérkezése nem sok jót jelent...

edit4:
215
Elég furán ért véget a flashback, de úgy látom hogy Nakaba nem akar mindent megosztani velünk a Holy War-ral kapcsolatosan.
Ami talán nem is baj.
Drolor indítékát is végre megismertük, de ahogy az AP fórumán írta valaki:
"Most akkor mi van? Drolor és Gloxonia újra jók? Best pals forever?"  :P

blackronin

216
A 7 tag újra együtt, Dolor és Gloxonia már nem fog sok vizet zavarni a barátainknak, valamint Oslo-ról is kiderült egy érdekes dolog.
Kíváncsi vagyok, hogy innen hova tovább...

edit:
217
Vicces átvezető fejezet, jó újra látni, hogy a team együtt ökörködik.  :smile:

edit2:
218
A csapat újra teljes erővel egyesült, de ez egyben azt is jelenti, hogy Gowther már nem lesz már érzelemmentes baba, akinek eddig ismertük.
Így azt még szokni kell majd.
Diane és King nem semmi powerup-ot kapott, de Gowther is erősebb lett.

edit3:
219
Jópofa az új Boar's Hat.  :smile:
Átvezető fejezet, könnyed hangvétellel... egészen az utolsó oldalig, amikor is újra feltűnik Zeldris.

edit4:
220
Semmi extra, csak egy átvezető fejezet némi infoval.
Next!