Nanatsu no Taizai (Seven Deadly Sins)

Started by blackronin, 2014-10-29, 10:22:36

Previous topic - Next topic

Isley

Quote from: blackronin on 2017-10-08, 09:17:48
238
Lényegében Chandler vs Sins harc, ami nem volt rossz.
Mondjuk démonbarátunk elég ütemesen nyomja a támadásokat, lehet hogy ezzel a harccal le is győzik végleg?

Hát nem lenne baj, plusz Banra is ráférne egy nagyobb siker, mert nem áll jól újabban a renoméja.

blackronin

239
Véget ért Chandler elleni küzdelem, vagy legalábbis úgy tűnik...
Ban zavaró tényezőként tudott csak jelen lenni, lényegében a King-Diane-Gowther trió vitte a harcot.

chilip

kiváncsi leszek, de most ugye beadták commandmentset mint a top top démon harcosokat a démonkirály alatt, erre a mangaka előhúzott a kalapjából 2 MÉGerősebb harcost csakhogy a powercreep meglegyen. értem én hogy shounen de azért reméltem volna egy kicsit mást itt :(

chilip

nem teccik nekem hogy a 10 parancsolat ereje nem a "top", hogy van valaki aki komolyabb sérülések nélkül elgyepál 2 korábbi tagot. valahogy a szememben degradálja a top "szuperelit" démonkasztot

blackronin

240-241
A harcok jók voltak Chandler ellen, de Gloxonia és Dolor "áldozata" egy kicsit fura volt.
Értem én, hogy egy elit démon ellen mentek, de azért ezt az öngyilkos típusú támadást nem vártam tőlük...

edit:
242
Dolor és Gloxonia halott, aminek nem örülök, de hát ez van.
Chandler elérte a többieket újra, így kérdéses, hogy mennyi értelme volt Dolor és Gloxonia akciójának...
Meliodas pedig visszatért a régi önmagához és elhagyta a csapatot, de ez várható volt.

blackronin

243-244
Jó fejezetek voltak.
Hawk kis titka kiderült, valamint Ban végre kap egy kis power up-ot, hogy ne csak akadály legyen a harcokban.
Ludosiel pedig újra visszatért a játékba, bár elég meglepő testet válaszott erre...

edit:
245
Visszatért a Goddess Klán, bár az utolsó Arkangyal még mindig nem tűnt fel a színen.
A következő fejezetben pedig találkozik egymással a három testvér újra.

blackronin

246-247
Jó volt ez a duplafejezet, örülök hogy a testvérek ennyi fókuszt kaptak.
Estarossa elég érdekes játékot űz, aminek még lesz komoly következménye.
Zeldris valószínűleg szintén a volt szerelmét akarja feltámasztani, ezért segít Meliodasnak.

edit:
248
Átvezető fejezet, Meliodas és Elizabeth a középpontban.
Kell az ilyen is, de a vége ütött igazán.
Egy Merlin Gaiden-ben tisztázni kellene már, hogy akkor a kedvenc mágusnőnk akkor kicsoda ÉS micsoda valójában.

blackronin

249
Kicsit késve, de ez is kijött.
Megkaptuk végre Merlin háttértörténetét, így tisztázódott egy-két dolog.
Ezt leszámítva eléggé semmitmondó fejezet lett összességében...

edit:
250
Most sem történt túl sok minden.
Elizabeth visszatért a csapathoz, Zeldris ideges lett és lecsapott Ludociel-re, Chandler-nek volt egy gyenge próbálkodása, de kb. ennyi.

edit2:
251
A Sins és a többiek visszatértek a királyságba, Liones királya kapott egy kis összefoglalót a történésekről, majd megszületett az új Stigma.
Átvezető fejezet, pont mint az előző.

edit3:
252
Ezt már jobban élveztem, a vége pedig elég érdekes volt.
Estarossa azért nem semmi, hogy egyedül leverte az egyik Arkangyalt.

blackronin

253
Király fejezet volt (pedig nem sok minden történt), megint Escanor vitte el a hátán az egészet.  :smile:
Érdekes a kapcsolat Mael és Escanor között is, de azért örülök, hogy ezt a király képességet az utóbbi birtokolja már.

edit:
254
Itt az idő végre, hogy Arthur megmutassa az erejét!  :jee:
Cait pedig cuki.  :D

edit2:
255
Arthur elég keményen bealázta a démonokat, talán kicsit túl epikusan is.
Excalibur eléggé overpowerednek tűnik így, biztos van valami komoly hátránya is...

Isley

Végre behoztam a lemaradásomat. Nagyon pörgös fejezeteken vagyunk túl, egymás után derültek ki a nagyobbnál nagyobb dolgok. Merlin a démonkirály és istennő gyermeke, Escanor képessége a legnagyobb arkangyal ereje, akit Estarossa ölt meg, akivel egyébiránt már Escanor egyszer összemérte erejét. Az, hogy Zeldoris elfogadta Meliodas javaslatát, hogy egyszemélyben minden Parancsolat hozzákerülve, ő legyen a démonkirály, elképesztő fejlemény, kíváncsi vagyok, mit súgott Zeldorisnak Meliodas. Az egyetlen furcsaság, az Arthur ereje volt a karddal. Az azért nagyon durva volt, hogy egy fejezeten belül ilyen démonokat lenyom játszi könnyedséggel, és még Zeldoris és Meliodas számára is kihívás. Erre azért kíváncsi vagyok, hogy hogyan tovább. Én is azt gondolom, hogy lennie kell valami nagy árnak. Ennyire nem lehet egyszerű a karddal sem.

chilip

sztem nem volt fura arthur ereje, elvégre mindenki hallotta excalibur legendáját!

Isley

Quote from: chilip on 2018-02-27, 22:50:55
sztem nem volt fura arthur ereje, elvégre mindenki hallotta excalibur legendáját!

Még a kard szentté válásának története is tetszetős volt. Egyszerűen nem számítottam rá, hogy ilyen kemény démonokat legyőz egy csapással. Végül is igazad van, még ha Meliodast is tudná dominálni egy csatában, az sem lenne érthetetlen, mert Meliodas is sokkal erősebb lesz még, ha összegyűjti a Parancsolatokat.

blackronin

Quote from: Isley on 2018-02-27, 22:08:27
Merlin a démonkirály és istennő gyermeke,
Egy apró pontosítást beszúrnék ide:
Az első spoiler-ek alapján tűnt annak anno, de a tényleges fejezetben kiderült, hogy nem a gyermekük, hanem a kiválasztottjuk (hála az Infinite mágia képességének, ami nagyon ritka). Az istennőnek és a démonkirálynak nincs közös gyermeke (Elizabeth istennő, míg Meliodas, Zeldris és Estarossa démon).
Ez azt jelentette, hogy megkeresték mindketten Merlin-t és megkérdezték, hogy kihez csatlakozna inkább, cserébe mesés ajándékokkal halmozzák el.
Az istennő azt ajánlotta neki, hogy védelmet nyújt az átkok és a Parancsolatok ellen, míg a démonkirály megadja neki a Démonvilág összes tudását és megvédi őt az Goddess klán agymosási, valamint megszállási technikáitól.
Merlin mohó volt és mindkettő ajánlatot elfogadta, de végül nem választott oldalt.
Az istennő és a démonkirály bosszúból elpusztította Merlin népét, a varázslók nemzetét, Belialuin városával együtt, ahol Merlin született.

256
Már vártam, hogy ki rakja be ezt...  :P

Excalibur már korábban be lett mutatva, mint egy rendkívüli erő, de mostanáig várni kellett.
Talán a tempó volt furcsa, hogy az egyik fejezetben még Arthur aláz mindenkit, a következőben pedig már veszít.

edit:
Quote from: Isley on 2018-02-28, 09:20:26

Még a kard szentté válásának története is tetszetős volt. Egyszerűen nem számítottam rá, hogy ilyen kemény démonokat legyőz egy csapással. Végül is igazad van, még ha Meliodast is tudná dominálni egy csatában, az sem lenne érthetetlen, mert Meliodas is sokkal erősebb lesz még, ha összegyűjti a Parancsolatokat.
:tezsvir:

Isley

256

Már épp elhittük, hogy Arthur a szent karddal ilyen kihívás lehet már az elit démonok számára is, hát Napping kicsit kijózanított mindenkit ebben a fejezetben... És a vége... Brutál fejezet volt.

blackronin

257-258
Végre elkezdődött a Holy War is, kíváncsi vagyok, hogy Suzuki mennyire jól tudja megcsinálni, vagy ő is belefut anno a Naruto kapcsán megjelenő problémákba:
Túl sok szereplő nem megfelelő mozgatása, túl rövid vagy túl hosszú harcok, áll a történet, stb.
Én bízok benne, hogy jó lesz, Suzuki a szememben jobb mangaka, mint Kishimoto.

Escanor miatt egy kicsit aggódok, remélem hogy nem lesz komolyabb baja... 

Isley

258

Az előző is jó fejezet volt, de ez önmagáért beszélt. Felsorakoztak a harcosok minden oldalról. Meliodas már most atomkemény. Escanorra én is kíváncsi vagyok, és már egyre jobban érdekel, hogy Zeldoris miért egyezett ki Meliodasszal.

blackronin

Quote from: Isley on 2018-03-15, 13:47:38
és már egyre jobban érdekel, hogy Zeldoris miért egyezett ki Meliodasszal.
Szerintem ez lehet az oka:
https://www.mangareader.net/nanatsu-no-taizai/235/3

Az egyik mangakötetben megerősítette Suzuki, hogy Gelda és Zeldris egy pár voltak, de ugye tudjuk, hogy a vámpíros mellékszállban Gelda meghalt.
Zeldris őt akarja visszahozni és valószínű, hogy ezt Meliodas meg tudja oldani valahogy.

edit:
259
Elkezdődött a háború, elég akciódús fejezet volt.
Diane és King támadásai ütöttek, megmutatták, hogy azért mennyivel magasabb szinten vannak a sima lovagokhoz képest.
Az Arkangyalok csak hozták a szokásost.  :P

Isley

Quote from: blackronin on 2018-03-15, 14:23:33
Quote from: Isley on 2018-03-15, 13:47:38
és már egyre jobban érdekel, hogy Zeldoris miért egyezett ki Meliodasszal.
Szerintem ez lehet az oka:
https://www.mangareader.net/nanatsu-no-taizai/235/3

Az egyik mangakötetben megerősítette Suzuki, hogy Gelda és Zeldris egy pár voltak, de ugye tudjuk, hogy a vámpíros mellékszállban Gelda meghalt.
Zeldris őt akarja visszahozni és valószínű, hogy ezt Meliodas meg tudja oldani valahogy.

edit:
259
Elkezdődött a háború, elég akciódús fejezet volt.
Diane és King támadásai ütöttek, megmutatták, hogy azért mennyivel magasabb szinten vannak a sima lovagokhoz képest.
Az Arkangyalok csak hozták a szokásost.  :P

Plusz Estarossa felbukkanása is jó volt a végén. Így nem lesz olyan egyszerű Meliodasnak elérnie a célját.

blackronin

260
Estarossa vs Monspiet és Derie
Érdekes volt látni, hogy vannak démonok, akik inkább a nyugalmat és a békét választanák az állandó harc helyett.
Estarossa "titka" is érdekes volt, elég nagy az esélye annak, hogy a középső testvér komoly bonyodalmakat fog még okozni a jövőben.

edit:
261
Monspiet ennyi volt, Estarossa valószínűleg túlélte az utolsó támadást.
A vége volt érdekes, lehet hogy Derideri még fontos lesz később is?

blackronin

262-265
Elfelejtettem beírni ide, pedig egész jó kis küzdelem volt Estarossa és az Arkangyalok között.
Meliodas kistesója persze menet közben megbolondult, így elég kiszámíthatatlan hogy mit fog tenni.
Érdekesen halad most a történet, alig várom a következő fejezetet!  :smile:

blackronin

266-267
Duplafejezetet kaptunk múlt héten, szóval nem panaszkodhatunk.
Estarossa egyre lejjebb csúszik az őrületben, de a hét fénypontja egyértelműen Ban és elképesztő utazása volt a Purgatóriumban.
Remek art és a végén a csattanó is nagyon bejött!  :jee:

Isley

267-268

A Banról szóló fejezet artja tényleg mestermű volt. Igazán jól eltalálta Suzuki a Purgatórium ábrázolását. Átjött az úttalanság, az időtlenség és a zavartság, amit az egésszel át akart adni.

Estarossa kapcsán... Azon gondolkozom, hogy így, hogy elnyelt más Parancsolatokat, azok hogyan is működnek most? Arra gondolok, hogy Galand Igazsága úgy működött, hogy még, ha a hordozó hazudott is, az is ugyanúgy kővé változott a parancs megszegése miatt. Estarossa az Igazság abszorbeálása óta is össze-vissza beszél, olyanokat állít, hogy ő Meliodas. Miért nincs ennek most következménye? Ez nyilvánvalóan nem igaz állítás, akkor pedig miért nem válik kővé? Vagy amennyiben a kimondottakat igaznak hisszük, akkor az szigorúan véve nem számít az Igazság Parancsolatának direkt megszegésének? Ha pedig rájön később Estarossa, hogy nem igazat állított és ezt belátja, akkor visszamenőlegesen a Parancsolat kifejti hatását? Egyébként az sem semmi, hogy a másik elnyelt Parancsolat, a Szűkszavúság, de be nem áll a szája... Kicsit zavaros ez most.

blackronin

Quote from: Isley on 2018-05-22, 21:46:11
267-268

A Banról szóló fejezet artja tényleg mestermű volt. Igazán jól eltalálta Suzuki a Purgatórium ábrázolását. Átjött az úttalanság, az időtlenség és a zavartság, amit az egésszel át akart adni.

Estarossa kapcsán... Azon gondolkozom, hogy így, hogy elnyelt más Parancsolatokat, azok hogyan is működnek most? Arra gondolok, hogy Galand Igazsága úgy működött, hogy még, ha a hordozó hazudott is, az is ugyanúgy kővé változott a parancs megszegése miatt. Estarossa az Igazság abszorbeálása óta is össze-vissza beszél, olyanokat állít, hogy ő Meliodas. Miért nincs ennek most következménye? Ez nyilvánvalóan nem igaz állítás, akkor pedig miért nem válik kővé? Vagy amennyiben a kimondottakat igaznak hisszük, akkor az szigorúan véve nem számít az Igazság Parancsolatának direkt megszegésének? Ha pedig rájön később Estarossa, hogy nem igazat állított és ezt belátja, akkor visszamenőlegesen a Parancsolat kifejti hatását? Egyébként az sem semmi, hogy a másik elnyelt Parancsolat, a Szűkszavúság, de be nem áll a szája... Kicsit zavaros ez most.
Szerintem a Parancsolatok azért nem működnek, mert nem az elvárt módon, vagyis ahogy Meliodas csinálja, lettek "bekebelezve".
Ha a megfelelő rituálé megtörténik, akkor a Parancsolatok hatalma biztosan élni fog.

Estarossa viszont ostoba volt és túlzottan el volt telve magától. Az már csak hab a tortán, hogy alapból egy ingatag személyiség volt, vagyis az elnyelt hatalom már túl sok neki. Szerintem már a saját Parancsolata sem működik.
Azt se feledjük hogy ezek mind a Démon Király részei voltak... Meliodas a méltó örökös, ezért meri magába szívni ezt az erőt.

Isley

Quote from: blackronin on 2018-05-23, 21:12:09
Szerintem a Parancsolatok azért nem működnek, mert nem az elvárt módon, vagyis ahogy Meliodas csinálja, lettek "bekebelezve".
Ha a megfelelő rituálé megtörténik, akkor a Parancsolatok hatalma biztosan élni fog.

Estarossa viszont ostoba volt és túlzottan el volt telve magától. Az már csak hab a tortán, hogy alapból egy ingatag személyiség volt, vagyis az elnyelt hatalom már túl sok neki. Szerintem már a saját Parancsolata sem működik.
Azt se feledjük hogy ezek mind a Démon Király részei voltak... Meliodas a méltó örökös, ezért meri magába szívni ezt az erőt.

Igen, ez lehet az egyetlen logikus magyarázat. Estarossa lényegében csak magába gyömöszölte ezeket a Parancsolatokat, míg Meliodas esetében láthatjuk, hogy ez egy szakszerű folyamat. Akkor viszont az lesz az érdekes, hogy mi történik, amikor a Parancsolatok kifejtik a hatásukat.

blackronin

269-270
Fantasztikus fejezet voltak, Ban-Meliodas bromight mindörökké.  :P
Suzuki mostanában nagyon az elemében van, szóval nem panaszkodhatok.
Az utolsó fejezet végén pedig feltűnik egy legendás harcos is, akire senki sem számított!  :D

blackronin

271-272
Klassz fejezetek voltak a Purgatóriumban, Wild-ot eléggé megkedveltem.
Gowther keveri megint a katyvaszt, de majd kiderül, hogy mi sül ki belőle...

edit:
273
Kemény fejezet volt és úgy látszik beigazolódott az egyik régi elméletem miszerint [spoiler]Estarossa valójában Mael. Tehát a korrupciója miatt került át valahogy a Sunshine áldás Escanor-hoz. Én örülök a fordulatnak, ad egy kellemes csavart Estarossa karakterének![/spoiler]

Isley

273

Atyaég... A sorozat eddig is bővelkedett az izgalmas fordulatokban, de ez mindközül az egyik legnagyobb és a végsőkig titkolt volt, annyira, hogy nem is számítottam ilyen csavarra. Estarossa egy kutya neve volt, és a lény mögötte valójában Mael. S minden mögött ismét Gowther volt. Ez még azt is megmagyarázza, hogy az egés sorozat során miért érezte Gowther múltmanipulációs képességeinek többszöri újraalkalmazását Suzuki olyan fontosnak. Ezzel zárta le anno Gowther a szent háborút. Nem beszélve arról, hogy milyen jól megmagyarázza az angyalok által Escanor esetében firtatott dolgot, hogy miképp került Sunshine egy emberhez. Remélem, hogy a jövő heti fejezet Mael szemszögéből is részletezi majd az eseményeket, mert van még itt bőven tisztázni való.

blackronin

274
Folytatódik Mael tragédiájának bemutatása.
Minden részlet a helyére került, így alig várom a folytatást.  :smile:

Isley

274

Ezt vártam, Mael nézőpontját. Elég nyilvánvaló volt Mael oka, de rendben volt. Azért kíváncsi vagyok, hogy vajon Estarossa háttérsztorija eredetileg is ez lehetett-e, vagy folyamatában változott.

blackronin

275
Mael/Estarossa keményen harcol, nem kíméli sem Gowther-t, sem King-et.

Ja és anno egy elég durva foreshadowing-ot kaptunk a 113-ik fejezetben (tehát Suzuki alaposan eltervezte ezt is)
[spoiler]

[/spoiler]