Támogassatok!

Started by zsozso, 2003-02-03, 07:55:01

Previous topic - Next topic

Fazék

Elküldtem 2500-at, sajnos nekem csak ennyire tellik. Remélem mihamarabb végetér ez a kis válsághelyzet. :)

Cobra

Pcland árlistájában 2.4Ghz/533fsb Prescott 1Mb cache-sel 26400+áfáért, ha valaki tud jobb ajánlatot, akkor szóljon. (remélem tudnak is ennyiért adni egy ilyet, holnap kíváncsiságból rákérdezek)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Csakhogy a Prescott (annak ellenére, hogy a cache 2x akkora) gyengébben teljesít, mint a Northwood...

Fazék

Quote from: TriviCsakhogy a Prescott (annak ellenére, hogy a cache 2x akkora) gyengébben teljesít, mint a Northwood...
és állítólag sokkal jobban is melegszik, továbbá a benne levő
újítások is, ha jól tudom még eléggé gyerekcipőben járnak... bár ezen információk egyike se közvetlen tapasztalat, de ezek alapján én továbbra is  csak Northwood magos P4-et ajánlanék, majd esetleg az új tokozású Prescott talán már jó lesz

Cobra

Mondom ,ha tudtok jobb ár/értékű procit, akkor írjatok, de a memóriák miatt (ddr266) csak az 533fsb jöhet szóba. Hőmérséklet meg annyira nem gond, mivel a szerverszobában senkit nem fog zavarni egy magas fordulatú hűtő.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Komplikato

Mit szólnátok egy Asus P4P800 SE alaplaphoz?
Elég jó árban van szerintem és viszonylag jó márka. Vagy van valami stabilabb alaplap ötlet?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Fazék

#126
nem teljesen értem miért ennyivel olcsóbb az 533-as kategóriában a Prescott magos P4, mint a NW, de 1760+áfával drágább csak az általad felvetettnél a Mikland-ban a következő:
INTEL PENTIUM-4 2.80GHZ CPU SOCKET-478 533MHZ 1MB        28,160.- Ft        35,200.- Ft
(legalábbis a net-es árlistájuk szerint, felhívni nem hívtam fel őket)

Cobra

#127
Jó, hogy írtad a Miklandot, bár náluk már nem nagyon hiszem el az árakat, amíg ki nem kell fizetni, de ezt érdemes megnézni: http://www.mikland.hu/index.php?nid=158&news_page=
edit: már ha bejön így az oldal, egyébként a főoldalon van a hír, csak az nem derül ki, hogy milyen magos a processzor, bár ez szerintem nem annyira fontos
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

#128
Az az 1 MB a cache-re vonatkozik, akkor pedig Prescott.
Lehetőleg ne a Milandot nézzük, mert az drágább. Ajánlom a Bluefish-t és az Aqua-t inkább.
Bluefish: Processzor Intel Pentium P4 2,4 GHz 533 (Prescott,4x133,1024K) 27,792 Ft,- 34,740 Ft,-
Aqua-nál most drágább.

edit: hmm... najó, talán mégsem drágább :) Viszont egyik barátom anno ott vette a gépét, és amikor tönkrement benne a memória, bizony szenvedett, mire újat szerzett. Én a PCWorld fórumán több embertől is olvastam, hogy a Bluefisht és a User's-t ajánlják.

A User's árai most viszont nem vmi jók, a legolcsóbb proci:
Pentium 4(s478) 2,66B GHz/533MHz 512Kb Northwood OEM 31,800 Ft  39,750 Ft

Komplikato

#129
Nem akarok beleszólni, mert ez nem annyira (jobban belegondolva még is) HW topic ... de a P4-2400/533 Prescott a lehető legrosszabb P4 proci, amit kapni lehet jelenleg. Talán eléri a régi P4-2200/400-533 Northwood sebességét, de az se biztos. Pont ma néztük az árlistát, és haverok szerint is max. 10e-rel kevesebbért érné meg megvenni!
Azok kedvéért akik nem tudják, a Prescott magot áttervezték, hogy jobban bírja a gyűrődést akár 5GHz-ig is ... de nem bírja!
Egy 3200-es NW olyan 93-95W hőt termel, a PR meg 125-130W-ot!
Cserébe az utasítás "csővezetéke" 1,5x hosszabb, mint a régi P4 procikban, ettől viszont jóval lasabb. (P4-2800/800NW kb. egálban a 3200/800PR-al!)
A nagyobb cache-től meg akkor lenne gyorsabb (lásd AMD64 esetét!) ha ahhoz mért memóriát kell címezni, ez olyan 2? vagy 4GB lehet. Az egyetlen pozitívuma az SSE3 utasításkészlet, amit tán fél év múlva használni is fog valami ...

P.S. Trivi megnézted a linket, amit privátban küldtem?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

.Attila

Meg. 25-ért dobna meg egy 2.8 GHz-es FSB 533 MHz-es NW procival, kár, hogy erre most nincs pénz :(

Cobra

Csak sajnos a 2.8Ghz/533 Northwood ára bruttó 45 ezer !
Más NW-t meg nem találtam.
edit: 25 ezer ???? Ki, hol, merre ?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: TriviLehetőleg ne a Milandot nézzük, mert az drágább. Ajánlom a Bluefish-t és az Aqua-t inkább.
edit: Viszont egyik barátom anno ott vette a gépét, és amikor tönkrement benne a memória, bizony szenvedett, mire újat szerzett. Én a PCWorld fórumán több embertől is olvastam, hogy a Bluefisht és a User's-t ajánlják.
az Aqua-ban én egy kicsit csalódtam, amikor megvettem náluk olcsóbban a Sony CPD-E100 monitoromat és csak utána vettem észre, hogy azért olcsóbb, mert ők az akkor a többi helyen levő 3 év gari helyett csak 1-et vállaltak az olcsóbb ár mellett... mondjuk így utólag lényegtelen, mert így 4 év után is tökéletes képet ad, de egy ideig azért mérges voltam magamra...
A Bluefish-ről nem sokat hallottam reklamálás téren, ellenben a Mikland-nál rohadtul jófejek voltak és gond nélkül tudtunk csereberélni vétel után 3 munkanapon belül, amikor a szomszédomnak segítettem gépvételben! otthon (saját!) összeszereléskor megadta magát a gép, nem volt hajlandó az xp föltelepülni rá. másnap visszavittük teljesen normálisan fogadtak, kipróbálták az alaplapot xp náluk se ment föl, még 1-2 próba, megállapítás: alaplap, memória hibásak, kicserélt ugyanolyanra már működött a dolog. azok garanciális cseréje megtörtént. utána még azt is megtehettük, hogy a vételnél nem voltam ott, és olyan Radeon 9600-at vettek (csöppet se hozzáértő személyek lévén nem tudhatták), hogy csak 64 bit-es memória sávszélessége van (ekkor árasztották el ilyen sz**ral a piacot), már csak azért se mert a dobozra 128 volt írva (de ha kibontják, már a kártyán észrevehető lett volna), na mindegy, szóval visszavittük és gond nélkül a különbözet kifizetésével kicserélhettük egy normális 128 bit-esre, pedig zseniális módon már a kábelek zacskóját is fölbontottuk (és a szomszédomnak rohadtul nagy mázlija volt, mert ezen 3 alkatrész egyike se volt Sulinet-es, ellenben minden más a gépben az volt :) - ugyanakkor fölvetődhet a kérdés az emberben, hogy miért pont a nem Sulinetes cuccok voltak hibásak... - talán mert azok szigorúan ellenőrzött eredeti gyártmányok?...).
elnézve a Bluefish árait nem teljesen értem, hogy mitől lennének olyan olcsók... van néhány akciósabb alkatrészük, de a többi a közepes, vagy drága kategóriába esik sztem.
remélem megbocsájtható ez az elég hosszú off, bocsika, csak gondoltam megosztom szerény vásárlói tapasztalataimat :)

.Attila

Elnézést, hogy ilyen későn, de átutaltam 5000 Ft-ot.
Sajnos eddig kicsit ingadozó volt az egyenlegem, inkább megvártam, míg stabilizálódik.