Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Tyrael

Quote from: katzNekem németbõl nem jött be. Igaz van annak már vagy 1,5 éve is. Akkor írtam a Pokemon ismertetõmet, és Zsozsonak mailben küldtem el  :rolleyes:
szerintem csak miota az uj ftp van, ott nincsenek kifilterezve a kulfoldi ip-k

Tyrael

katz

Quote from: Tyraelszerintem csak miota az uj ftp van, ott nincsenek kifilterezve a kulfoldi ip-k
Passz. Úgy tudtam, most is megy a szûrés...

.Attila

Quote from: katzNekem németbõl nem jött be. Igaz van annak már vagy 1,5 éve is. Akkor írtam a Pokemon ismertetõmet, és Zsozsonak mailben küldtem el  :rolleyes:
Ash nem jelent semmit németül. Németül: segg = Arsch, de majdnem :)
Btw. hogyan adtál neki 2 csillagot? :eeek:

katz

Quote from: BonciAsh nem jelent semmit németül. Németül: segg = Arsch, de majdnem :)
A hangzása hasonló, ezért írtam. Poén volt, csak nem mindenki értékelte...
Quote from: BonciBtw. hogyan adtál neki 2 csillagot? :eeek:
Az innovatív ötletre kapta, ld bevezetõ és a vége

.Attila

Quote from: katzA hangzása hasonló, ezért írtam. Poén volt, csak nem mindenki értékelte...
Én értékeltem :)
Csak te ott egzaktan kijelentetted, hogy Ash = segg. Egyébként látom zsozso nem ellenkezett azzal, hogy egy ilyen hangvételû leírás kerüljön fel a Pokemonról :rolleyes:

katz

Quote from: BonciÉn értékeltem :)
Csak te ott egzaktan kijelentetted, hogy Ash = segg. Egyébként látom zsozso nem ellenkezett azzal, hogy egy ilyen hangvételû leírás kerüljön fel a Pokemonról :rolleyes:
Õ rakta föl. Még meg is dorgált, h mér nézek ilyen szemetet :rolleyes:  :haha:

Zelgadis

És ha valaki még nem tudja, hogy mi a célja, mert nem jutott el addig, hogy valamit elkezdjen üldözni, mint elérendõ célt? Akkor már nem is ember szerinted, ugye? Ne mondd már, hogy mindenkinek születésétõl kezdve van egy kialakult képe arról, hogy milyen cél akar elérni az életében, és csak akkor intelligens lény, ha ez után rohangál? Gyerekkorában pl szerintem semmi konkrét célja nincs az emberek nagy részének, akkor a gyerekek állatok?
Az, hogy kinek mi a célja szerintem nagyban befolyásolja az õt körülvevõ világ, és amennyit már megtapasztalt belõle. Na persze, akkor az ember egész élete alatt változik a célja, ami pedig koránt sem feltétlenül igaz.

Quote from: katzés mit csinálsz azután, h elérted amit akarsz? Azon görcsölsz, h ne veszítsd el?
Nem értem.  :confused:
És ha nem éred el, azon görcsölsz, hogy mikor éred már el?

Nem hiszem, hogy folyton hajszolni kéne valamit amit célnak nevezel ki...
Abba vagy beleõrülsz, vagy tényleg önfeledt ragaszkodás lesz a vége, ha megszerzed...
Szerintem elég megragadni azokat a lehetõségeket, amik közelebb vihetnek hozzá, a többi jön magától

Nethiree

Quote from: ZelgadisÉs ha valaki még nem tudja, hogy mi a célja, mert nem jutott el addig, hogy valamit elkezdjen üldözni, mint elérendõ célt? Akkor már nem is ember szerinted, ugye? Ne mondd már, hogy mindenkinek születésétõl kezdve van egy kialakult képe arról, hogy milyen cél akar elérni az életében, és csak akkor intelligens lény, ha ez után rohangál? Gyerekkorában pl szerintem semmi konkrét célja nincs az emberek nagy részének, akkor a gyerekek állatok?
Az, hogy kinek mi a célja szerintem nagyban befolyásolja az õt körülvevõ világ, és amennyit már megtapasztalt belõle. Na persze, akkor az ember egész élete alatt változik a célja, ami pedig koránt sem feltétlenül igaz.

Nem értem.  :confused:
És ha nem éred el, azon görcsölsz, hogy mikor éred már el?

Nem hiszem, hogy folyton hajszolni kéne valamit amit célnak nevezel ki...
Abba vagy beleõrülsz, vagy tényleg önfeledt ragaszkodás lesz a vége, ha megszerzed...
Szerintem elég megragadni azokat a lehetõségeket, amik közelebb vihetnek hozzá, a többi jön magától

A) Elég "kellemetlen", ha csak olyan életcélt tud valaki találni, ami kézzel fogható, mint egy autó, vagy ház vagy mit tudom én.
B) A csecsemõk, a gyerekek célja a fejlõdés, a tanulás, hogy megtanuljanak minden szükségeset, az életben maradáshoz.
(Sztem, a felnõtteké is a tanulás, csak más szinten.)
C) Ha már egyszer elértél egy célt, akkot tûzhetsz ki magadnak újabbat, de az életcélok, sokkal összetettebbek annál (vagy inkább messzebbre mutatóak), hogy csak úgy egyszerûen elérhetõek legyenek. Pl.: utána lehet nézni a karmának... (persze mindenki hite és érdeklõdése szerint tegye meg, ha akarja, nem fogom elemezni. Nem térítek.)

Ramiz: Bocs. Korán volt már! Elgépeltem. -.- Az avatárodra gondoltam.
:zen:
Quote from: Tyarelviszont az ongyilkossagot te hoztad szoba :)
Tyrael: Ezek jutottak eszembe arról, amit elõttem szóltatok, sajnálom.

Tyrael

Quote from: NethireeTyrael: Ezek jutottak eszembe arról, amit elõttem szóltatok, sajnálom.
Inkabb en sajnalom, hogy neked ilyenen jar az eszed :(

Tyrael

Zelgadis

Quote from: NethireeA) Elég "kellemetlen", ha csak olyan életcélt tud valaki találni, ami kézzel fogható, mint egy autó, vagy ház vagy mit tudom én.
Meghatározható célról beszéltem, nem kézzel foghatóról. Természetesen spirituális cél is lehet, de ahhoz el kell érni egy szintet, hogy ilyen egyáltalán megforduljon az agyában.

Quotea felnõtteké is a tanulás, csak más szinten.
Az, hogy az ember életének az a célja (de én sem akarok "téríteni", vegyük ezt magánvéleménynek ^^"), az nem jeleni azt, hogy tudatosan is az kell legyen a célod. Akármit csinálsz, tanulsz belõle, még ha esetleg nem is fogod fel azt akkor, ne? :)

QuoteC) az életcélok, sokkal összetettebbek annál (vagy inkább messzebbre mutatóak), hogy csak úgy egyszerûen elérhetõek legyenek.
Másról beszélünk :) Én azokra a célokra gondoltam, amiket te(mint általános alany, nem mint te azaz Nethiree ^^) az adott életed során tûzöl ki magad elé, nem azokról, amik miatt egyáltalán megszületsz ;)
Jól is néznénk ki, ha az olyan célok egyszerûen elérhetõek lennének  :haha:

Nethiree

Quote from: TyraelInkabb en sajnalom, hogy neked ilyenen jar az eszed :(

Tyrael
Nekem nem ezen jár az eszem, csak túl sokszor találkoztam vele. Mint a baleseteket bámuló emberekkel is. -.-
Quote from: ZelgadisMásról beszélünk :) Én azokra a célokra gondoltam, amiket te(mint általános alany, nem mint te azaz Nethiree ^^) az adott életed során tûzöl ki magad elé, nem azokról, amik miatt egyáltalán megszületsz ;)
Jól is néznénk ki, ha az olyan célok egyszerûen elérhetõek lennének  :haha:
Lehet, hogy nem hajnalban kellen postokat olvasnom :zen:

Ramiz

Quote from: katzHa nincs célod az életben és nem is akarsz egyet, akkor minek élsz?
Erre több választ is tudnék adni.
1. Mert megszülettem (állítólag... lehet, hogy a gólya hozott).
2. Mert néha élvezem (sör, Unicum, nyaralások, anime, filmek, manga, könyvek, haverok, sörözés stb). Nem tudom, hogy egyrészt miért nemesebb "azért élni", hogy valaki megtanuljon tíz nyelvet, vagy ilyesmi (ilyen szempontból egyedül azt lehetne a többi életmód fölé helyezni, ha valaki egész életében a rászoruló embereken próbál segíteni, kb mint Teréz anya, de ilyen elég kevés van), másrészt miért negatív éllel használod azt a szót, hogy "állati". Amikor a Kossuth rádióban az Egy csepp emberség címû nyálas, gyomorforgató szövegek mennek, mindig elgondolkozok: mi is az az emberség, amire olyan büszkék vagyunk, és az állatság miért olyan rossz? Az állatoknak sok (emberi szemmel nézve) undorító dolguk van, de mindnek megvan a még undorítóbb párja az embereknél, és persze vannak sokkal rosszabbak is. Alapjában véve pedig állatok vagyunk (biológiai oldalról közelítve). A vallás azért is lehet olyan "jó kiindulópont" az embereknek (amíg el nem gondolkodnak rajta végre), mert naaagy különbséget tesz az emberek és az állatok közé, holott én ezt sehol nem látom indokoltnak. Tovább fejlõdtünk eszközhasználatban meg kommunikációban meg egy csomó dologban, és nyilván csak egy domináns faj fejlõdik ki egy bolygón egyszerre.

Quote from: katzEzek csupán eszközök, melyeknek nincs hatalma az ember fölött.
Szerintem ha valami el tud pusztítani, akkor van hatalma felettem. :wtf:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fenrir

Quote from: RamizErre több választ is tudnék adni.
1. Mert megszülettem (állítólag... lehet, hogy a gólya hozott).
2. Mert néha élvezem (sör, Unicum, nyaralások, anime, filmek, manga, könyvek, haverok, sörözés stb). Nem tudom, hogy egyrészt miért nemesebb "azért élni", hogy valaki megtanuljon tíz nyelvet, vagy ilyesmi (ilyen szempontból egyedül azt lehetne a többi életmód fölé helyezni, ha valaki egész életében a rászoruló embereken próbál segíteni, kb mint Teréz anya, de ilyen elég kevés van), másrészt miért negatív éllel használod azt a szót, hogy "állati". Amikor a Kossuth rádióban az Egy csepp emberség címû nyálas, gyomorforgató szövegek mennek, mindig elgondolkozok: mi is az az emberség, amire olyan büszkék vagyunk, és az állatság miért olyan rossz? Az állatoknak sok (emberi szemmel nézve) undorító dolguk van, de mindnek megvan a még undorítóbb párja az embereknél, és persze vannak sokkal rosszabbak is. Alapjában véve pedig állatok vagyunk (biológiai oldalról közelítve). A vallás azért is lehet olyan "jó kiindulópont" az embereknek (amíg el nem gondolkodnak rajta végre), mert naaagy különbséget tesz az emberek és az állatok közé, holott én ezt sehol nem látom indokoltnak. Tovább fejlõdtünk eszközhasználatban meg kommunikációban meg egy csomó dologban, és nyilván csak egy domináns faj fejlõdik ki egy bolygón egyszerre.

Naná hogy csak egy domináns faj fejlõdik ki egyszerre, mert rövid úton kiirtanák egymást. Rövidtávú evolúciós fejlõdésben nem létezik olyan hogy békés faj. Állatból fejlõdik ki és az állatnak területi igényei vannak.
Belegondoltatok már abba, hogy csak az inteligenciával "megáldott" ember képes arra hogy értelmet keressen az életben? Az állatok nem töprengenek azon hogy miért is vannak õk itt, nem õrülnek meg és nem lesznek öngyilkosok. Mert zsigeri szinten mind tudják hogy az élet értelme maga az élet. Élvezni, ahogy csak lehet. Az inteligencia csak egy a millió evolúciós stratégia közül, ésnem is feltétlenûl a leghatékonyabb...

Quote from: RamizSzerintem ha valami el tud pusztítani, akkor van hatalma felettem. :wtf:
Visszaköszön a Dûne, hm? ;)
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

.Attila

Quote from: FenrirAz állatok nem töprengenek azon hogy miért is vannak õk itt, nem õrülnek meg és nem lesznek öngyilkosok. Mert zsigeri szinten mind tudják hogy az élet értelme maga az élet. Élvezni, ahogy csak lehet.
Igen, az állatok nem töprengenek. De azt kétlem, hogy az állatok célja az élet élvezete. Kétlem, hogy az állatoknak van egyáltalán célja. Állatok nem gondolkoznak hosszú távban (gondolkoznak egyáltalán?), a genetikai meg nevelési úton kapott ösztönök vezérlik alapvetõen a cselekedeteiket.

Fenrir

Quote from: BonciIgen, az állatok nem töprengenek. De azt kétlem, hogy az állatok célja az élet élvezete. Kétlem, hogy az állatoknak van egyáltalán célja. Állatok nem gondolkoznak hosszú távban (gondolkoznak egyáltalán?), a genetikai meg nevelési úton kapott ösztönök vezérlik alapvetõen a cselekedeteiket.

Az állat nem gondolkodik semmilyen távban. Az állat emocionális. Teszi ami jön. Ha épp éhes, eszik. Ha játszani van kedve játszik. Persze, tudom hogy ez nem ilyen egyszerû, csak arra akarok rávilágítani hogy az élet élvezetének legnagyobb kerékkötõje maga az inteligencia és az olyan kérdések hogy "Mi az élet értelme?"

Fenrir

Quote from: ShiroiVagyis aki ember létére így gondolkodik, az maga is egy állat. Haverok, buli, fanta. Gratulálok.
Az embereket többféleképpen lehet csoportosítani, de most hadd ragadjak ki csak egyet. Az alapján, hogy mi irányítja õket: tudat (gondolatok), lélek(érzelmek), test(ösztönök). Talán nem kell a szavak jelentését bõvebben magyaráznom. És most mindenki elgondolkodhat, hogy állat-e vagy ember. Külön kérdésre akár példát is írhatok. Sok emberrõl kiderülhet, hogy állat.
Nem. Félreértettél.
És ha jól olvasom amit írsz, akkor az értelmi fogyatékosok akik egy okosabb kutyával vannak egy szintben azok is állatok?
Csak azt akartam mondani hogy túl sokat problémázunk olyan dolgokon, amik lényegtelenek.

Feldin

Quote from: BonciHát hogy a fórum elérhetõ-e külföldrõl, arról még nem hallottam, csak azt tudom, hogy a szerver nem érhetõ el. Viszont ettõl függetlenül, ha tudnék is írni, nem hiszem, hogy annyi idõm lenne, mint most. Ha lenne, akkor kint biztos fogok gondoskodni arról, hogy ne legyen annyi idõm, mint amennyi most van :)
Nõ téma: miközben írtam a szöveget, rájöttem, hogy egyértelmû lesz mindenkinek, szóval felesleges bármit is törölgetni :)
Te gonosz!!!! Nem akarsz nekünk mesélni?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Tyrael

Quote from: ShiroiVagyis aki ember létére így gondolkodik, az maga is egy állat. Haverok, buli, fanta. Gratulálok.
Az embereket többféleképpen lehet csoportosítani, de most hadd ragadjak ki csak egyet. Az alapján, hogy mi irányítja õket: tudat (gondolatok), lélek(érzelmek), test(ösztönök). Talán nem kell a szavak jelentését bõvebben magyaráznom. És most mindenki elgondolkodhat, hogy állat-e vagy ember. Külön kérdésre akár példát is írhatok. Sok emberrõl kiderülhet, hogy állat.
maradjunk annyiban, hogy alig kulonb
dehogy allat :)

Tyrael

.Attila

Quote from: FeldinTe gonosz!!!! Nem akarsz nekünk mesélni?
He? Azért fogok magamnak kevés idõt hagyni ilyesmire, hogy legyen is mirõl mesélni ;) Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem látogatok fel ide :)

Rounin

Quote from: FenrirNaná hogy csak egy domináns faj fejlõdik ki egyszerre, mert rövid úton kiirtanák egymást. Rövidtávú evolúciós fejlõdésben nem létezik olyan hogy békés faj. Állatból fejlõdik ki és az állatnak területi igényei vannak.
Belegondoltatok már abba, hogy csak az inteligenciával "megáldott" ember képes arra hogy értelmet keressen az életben? Az állatok nem töprengenek azon hogy miért is vannak õk itt, nem õrülnek meg és nem lesznek öngyilkosok. Mert zsigeri szinten mind tudják hogy az élet értelme maga az élet. Élvezni, ahogy csak lehet. Az inteligencia csak egy a millió evolúciós stratégia közül, ésnem is feltétlenûl a leghatékonyabb...

Visszaköszön a Dûne, hm? ;)

De igen, megõrülnek és öngyilkosok is lesznek. Tessék több ilyen témájú dolgot átnézni :)

Assassin

Quote from: katzA toleranciának is van határa, és Én nem fogom tolerálni a homoszexualitást!!!

Quote from: katzGyakorlatilag egyre több ilyen ember van. Az átlag ember gyenge és befolyásolható/irányítható. Én nem nagyon kedvelem ezeket az embereket és ennek hangot is adok.

Mindenkinek meg van a a saját véleménye. Értékelem az olyan embereket, akik õszintén nyilatkoznak.
'Átlag ember' tág fogalom és nézõpont kérdése. Ez utóbbira meg azt mondhatom, te is valahol befolyásolva vagy...

Quote from: katzNem vagyok Griffith! Az én barátaim között is van kevésbé erõs jellem, csakhogy én ez ellen teszeik is, azzal h megpróbálom erõsíteni õt és több tartást adni neki! Aki gyenge azt elnyomják, ez egy ilyen világ!

Ezt hallottam egy olyan embertõl, akirõl kiderült neki lenne inkább szüksége rá.
Szerintem szintén nem döntheti el 'egy', hogy ki a gyenge jellemû.
De azért szép tõled, hogy a barátaidnak próbálsz segíteni.
" There is no sin to know their sins."

Kvikveg

Nos. Szerintem az elet ertelme az elet ertelmenek keresese... Oooo. Ize... :rolleyes:
Meg elvezni az egeszet. Es nem megadni magunkat neki. Csakazertsem.
(Most olvastam Az oreg halasz es a tengert... :D)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Dragon

Quote from: katzHa nincs célod az életben és nem is akarsz egyet, akkor minek élsz?
Nekem szerencsére van, de ha nem igyekszem, a világ elintézi helyettem...

Hogy miben különbözik az ember az állattól?
Az ember élvezi, sõt büszke rá, hogy gusztustalan, és gonosz, de mindeközben szavát adja neked, hogy õ aztán soha.....
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Relunx

Fanatikus lettem! :D

Relunx

.Attila

Quote from: RelunxFanatikus lettem! :D

Relunx
Még nem :)

edit: ja de most már igen :)

Tyrael

Quote from: KvikvegNos. Szerintem az elet ertelme az elet ertelmenek keresese... Oooo. Ize... :rolleyes:
Meg elvezni az egeszet. Es nem megadni magunkat neki. Csakazertsem.
(Most olvastam Az oreg halasz es a tengert... :D)
42

Tyrael

Assassin

Quote from: Tyrael42

Tyrael

Hehe..Látom aratott a könyv, 16-tól meg  vásznon is... :)
" There is no sin to know their sins."

Kvikveg

Quote from: AssassinHehe..Látom aratott a könyv, 16-tól meg  vásznon is... :)
Ne hulyeskedj, ebbol lesz matekos polo! Anyaztam neki, hogy f(x) helyett talaljanak mar ki valamit, ha mar en a tobbit megcsinaltam, de nem mozditottak meg magukat. Ugy kell nekik. A masik meg ez.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

syeren

Quote from: KvikvegNe hulyeskedj, ebbol lesz matekos polo!
Ez nagyon tetszik (persze a másik is  :jee: )! Kár, hogy ilyet nem árulnak boltokban, pedig én is elfogadnék eggyet!  :beken:

Meske

Quote from: KvikvegA masik meg ez.
Hehe, ez jó, tetszik! :)
Tele lehetne írni a pólót a pí értékével, nem csak azt a kis négyzetet... :haha:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.