Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: MohaDarkstar, Bonci: Be szoktatok lépni a boxtorrents felhasználói oldalára? Mert a le/feltöltéseket IP alapján méri, az IP-t pedig akkor tárolja el, mikor felmész az oldalra. Tehát ha közben változik az IP, akkor onnantól nem (vagy nem neked ;)) fogja számolni az adatforgalmat.
Router kapja az ip címet, az meg nem volt lekapcsolva már isten tudja mióta.
Mondjuk nekem jobb is, különben az u/d arány a béka segge alatt lenne :)

Fazék

Quote from: MohaFazék: Csak annyit mondanék, hogy Philips = Ritek gyártmány (sajnos :() szóval vigyázz vele!
abszolút nem vagyok guru a témában, szóval kifejtenéd ezt légyszi? :)
milyet érdemes, melyik alapanyag mire jó, stb? köszi :)

mellesleg arra a Philips-re ami nekem van azt mondja az egyik árus oldal, hogy FUJIFILM-CMC alapanyagú :confused:

Djinn

Quote from: Fazékcsak azért kérdezem mert 100/db-os áron szeretnék jelenleg nagyobb mennyiségben rendelni egy havernál és nekem egy "kicsit" neccesnek tûnik, de még megfelelõnek. elõre is köszi a véleményeket
100 ft-ért már TDK-t(8x+-) is simán kapsz (talán kevesebbért is). Ugyan azt is szidják sokan , de nekem eddig semmi gondom nem volt vele.
Philips-et viszon én sem ajánlom. A multkoriban vettem 10-et abból 8-at elrontott az író.  :eeek:
mondjuk én sem értek hozzá, csak a tapasztalat...
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Xaga

Nekem eddig problémáim a Princo/Ritek Media Grade/Arita trióval voltak föleg meg néha még Ridisc-el is meg mindennel ami RitekG05 (04-gyel még nem) bár nekem az írómat is szidják (LG rulz :)) a Fujifilm viszont egész jó.

Fazék

Quote from: Djinn100 ft-ért már TDK-t(8x+-) is simán kapsz (talán kevesebbért is). Ugyan azt is szidják sokan , de nekem eddig semmi gondom nem volt vele.
Philips-et viszon én sem ajánlom. A multkoriban vettem 10-et abból 8-at elrontott az író.  :eeek:
mondjuk én sem értek hozzá, csak a tapasztalat...
én a múltkor kaptam 10-et ebbõl a Philips DVR-R-bõl és mindegyiket sikerült nyolcszorosan megírni, csak az olvasása olyan látható módon elég gyenge, ahogy a mellékelt kép mutatja a korábbi post-omban :( (vagy az nem is olyan rossz?)

sirtomi

Van egy jó cikk valahol a dvd alapanyagokról, megkeresem és ide rakom.

Edit: http://www.cdgrab.hu/_cikk/alapanyagmediakod/alapanyag_vs_mid.html

Moha

#186
Fazék: Akkor lehet, hogy neked szerencséd van, amit én láttam Philips lemezeket, annak RitekG05 volt a gyártókódja.
A CMC az jó gyártó. Egyébként márkából TDK, Verbatim, Emtec az jó (bár ugye a hamisítások miatt most a Verbatimmal vigyázni kell)

Viszont pl. a Maxell szintén ritek gyártókóddal fut. Nekem eddig már volt párszor gondom a ritek kódú lemezekkel. Volt, amirõl már írás után sem olvasott pár file-t (egy Primedisc lemez volt), és volt, ami pár hónap után adta be a kulcsot.

Egyébként miért írsz 8x-al? Nekem hiába 8-as az író és a lemez, max 4x-essel írok. Annyira sietni nem szoktam, maradok a "lassan, de biztosan" elvénél...

Edit: Ja igen: múltkor találtam egy oldalt, ahol össze voltak gyûjtve vélemények, hogy melyik lemez milyen minõségû, majd megkeresem és belinkelem.

sirtomi

Sajnos nem igazán lehet csak a gyártókód alapján megítélni a lemezeket. A Verbatim csinál alapanyagot is, de a nem elsõosztályú lemezeket szitázatlanul eladja más gyártóknak. Így ugyanaz a gyártókód lesz a lemezen, de nem ugyanaz a minõség. Pont ilyesmirõl szól a cikk is amit linkelten nemrég.
És sokat hamisítanak is a Verbatimnál most nemrég volt is rá példa.

Fazék

azért írom 8x-osan mert van hogy sietnem kell az írással, mert ismerõsnek megy, meg amúgy jelenleg már csak 1 gépem van és írás közben nem merek mást csinálni, mert 2 dvd-m már elszállt így. ergo 25 perces írásra (mert én ellenõriztetni is szoktam vele kapásból) nincsen kedvem, jobb nála a 18 perces írás és nem érzékeltem minõségromlást. meg az enyém elméletileg 16x-osan is tud írni, vagyis talán van esély hogy kicsit normálisabban ír 8x-osan, mint a csak 8x-osan tudó írók. :)

amúgy köszi az alapanyag segítségeket, majd odafigyelek :)

Darkstar

Tudja valaki, hogy mikor jön ki a magyarul a Win Xp x64?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Hát nem tudom, én gyanran megcsinálom, hogy megy a letöltés és a DVD írás és közben animét nézek. Eddig nem volt gondom, pedig nincs erõmûvem.

Ja, amúgy megtaláltam azt az oldalt, amirõl beszéltem: voila. :) - Itt rá lehet keresni márka és gyártókód alapján a lemezekre, és meg lehet nézni, melyik milyen minõségû (vásárlói vélemények).

Fazék

Quote from: MohaHát nem tudom, én gyanran megcsinálom, hogy megy a letöltés és a DVD írás és közben animét nézek. Eddig nem volt gondom, pedig nincs erõmûvem.
letöltést merek nyomni én is a háttérben, csak volt már hogy elindítottam közben mplayer-t (ráadásul, ennek elméletileg külön kicsi a gépigénye) és vszleg valami csúnya dolog történt, mert ilyet xp-ben rohadtul ritkán láttam, szóval szépen ahogy volt, újraindult a gép. ezt véletlenül elõadtam pár hétre rá késõbb is, szóval azóta nem nagyon merek ilyennel szórakozni. már a böngészést se tartom túl jó ötletnek, mert valahogy nagyon hülyén kezeli a gépem a prioritást, ugyanis, amikor elindítok egy firefox-ot írás közben, akkor szinte mindent átad annak az indítására és kiürül a cache az írásnál(!) azóta inkább csak IE-t merek használni írás közben...

amúgy lett említve, hogy van tabbed browsing IE alá. hol? köszi :)

Moha

Valószínüleg a spontán újraninulás igazából mind kékhalál volna, csak alapból be van állítva, hogy ilyenkor újraindul. Ha ezt kikapcsolod (Rendszertulajdonságok --> Speciális --> indítás/helyreállítás --> Automatikus újraindításból kivenni a pipát), akkor látod, hogy melyik modul a hibás.
Nekem pl. idõnként NIS szokott ilyet csinálni (legalább is az egyik modulja jelzi a hibát), legtöbbször olyankor fordul elõ, mikor rákattintanék egy linkre.

De úgy tûnik, az, hogy mi mehet egymás mellett és mi nem, erõsen rendszerfüggõ...

sirtomi

Én dvd írás közben nem indítok el semmit, és a 230W-os tápom miatt max 2x -esen tudok írni. 4x-eres írásnál már elszáll a Nero energikalibrálási hibával. A poén az hogy nem írás elõtt, hanem a kezdés után, így elcseszi a lemezt :)

Moha

Hallod, akkor neked nagyon a maxon ketyeg a tápod! Szerintem vegyél bele egy nagyobbat. Én anno rászántam a pénzt és vettem egy 360-as Chieftec-et. Így legalább nyugodt vagyok, ugyanis egyszer már tapasztaltam, mit tud mûvelni egy gagyi minõségû táp: bekapcs, táp pukkan és a PII-es gépbõl mindössze a proci élte túl, semmi más. Még a billentyûzet és az egér is meghalt!

Milyen gép amúgy?

ArchElf

Quote from: MohaHallod, akkor neked nagyon a maxon ketyeg a tápod! Szerintem vegyél bele egy nagyobbat. Én anno rászántam a pénzt és vettem egy 360-as Chieftec-et. Így legalább nyugodt vagyok, ugyanis egyszer már tapasztaltam, mit tud mûvelni egy gagyi minõségû táp: bekapcs, táp pukkan és a PII-es gépbõl mindössze a proci élte túl, semmi más. Még a billentyûzet és az egér is meghalt!

Milyen gép amúgy?
Ámen, brother... Nálam is szállt már el 300W-os táp, csak az volt az oldalára írva, hogy Vargáné és társa. Erõsen kerülendõ! Persze az Ultra Power tápjukból sem vennék: http://www.vargane.hu/
Komolyra fordítva a szót: vegyél valami értelmes tápot, és nyugodtan alhatsz (no meg gyorsan égethetsz).

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

sirtomi

Quote from: MohaHallod, akkor neked nagyon a maxon ketyeg a tápod! Szerintem vegyél bele egy nagyobbat. Én anno rászántam a pénzt és vettem egy 360-as Chieftec-et. Így legalább nyugodt vagyok, ugyanis egyszer már tapasztaltam, mit tud mûvelni egy gagyi minõségû táp: bekapcs, táp pukkan és a PII-es gépbõl mindössze a proci élte túl, semmi más. Még a billentyûzet és az egér is meghalt!

Milyen gép amúgy?
Tervezem, a hó végére meg lesz az új táp és egy ház. Aztán már csak egy jobb gép kell :)

900MHz Celeron, 384MB SD mem., Asus GF2 MX 32MB, 30GB WD vinyó, SB Live 5.1 hang, NEC 2500A DVD író, stb.

Moha

Quote from: sirtomi900MHz Celeron, 384MB SD mem., Asus GF2 MX 32MB, 30GB WD vinyó, SB Live 5.1 hang, NEC 2500A DVD író, stb.
Hmmm, szerintem ezt a konfigot lazán kéne bírnia a 230-as tápnak... kivéve, ha tényleg nagyon gagyi. :rolleyes:

gr33n

Vlk tud olyan helyet ahol ingyen le lehet tölteni Anime wallscrollokat?

kikuchiyo

Quote from: Fazékcsak volt már hogy elindítottam közben mplayer-t (ráadásul, ennek elméletileg külön kicsi a gépigénye) és vszleg valami csúnya dolog történt, mert ilyet xp-ben rohadtul ritkán láttam, szóval szépen ahogy volt, újraindult a gép. ezt véletlenül elõadtam pár hétre rá késõbb is, szóval azóta nem nagyon merek ilyennel szórakozni.

Ez érdekes. Ez az mplayer bugja lehet, nálam is volt már hogy újraindulást okozott, ráadásul egy bizonyos kodek bizonyos beállításai mellett, reprodukálható módon. Sajnos nem emlékszem, melyik volt az (talán az AC3?).
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoEz érdekes. Ez az mplayer bugja lehet, nálam is volt már hogy újraindulást okozott, ráadásul egy bizonyos kodek bizonyos beállításai mellett, reprodukálható módon. Sajnos nem emlékszem, melyik volt az (talán az AC3?).
hát igen, nekem is ez a baj, hogy hülye fejjel nem jegyeztem meg, csak ugráltam örömömben az elrontott dvd-lemez felett :)

Necrid^

szerintetek melyek böngészó jóbb Netscape vagy Firefox? és miért?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Darkstar

Quote from: Necridszerintetek melyek böngészó jóbb Netscape vagy Firefox? és miért?
1 pont a FF-nak. Stabil (viszonylag), gyors, biztonságos, és jó az a rengeteg kiegészítõ, amit kiadtak hozzá.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

#203
Quote from: Necridszerintetek melyek böngészó jóbb Netscape vagy Firefox? és miért?
Szerintem Firefox! Lehet h mert azt használom már jóideje. Netscape valahogy lassabbnak tûnik, habár leragadtam a 7es verziónál annó amikor kijött. azt csak havernál láttam, elõtte volt egy darabig 6.2 de az valami csigalassú volt, és nem adott semmi extrát cserébe.
 Nekem a kinnlévõ és általam is ismert browserek közül egyértelmûen a Firefox viszi a pálmát.

EDIT: fennvan vhol ftp-n a Final Fantasy Unlimited?

Necrid^

Értem.köszönöm a segitséget.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

noriko

Én is kérdeznék:

UPC chello-nál azt hol lehet látni, hogy mennyi adatátvitelem maradt még a 30GB-ból?

Az normális, hogy ha kikapcsolt gép mellett is tovább villog a data lámpácska a upc-s modemen?
"I wish I could, but I don't want to."

Necrid^

#206
Quote from: norikoÉn is kérdeznék:

UPC chello-nál azt hol lehet látni, hogy mennyi adatátvitelem maradt még a 30GB-ból?

Az normális, hogy ha kikapcsolt gép mellett is tovább villog a data lámpácska a upc-s modemen?
1. http://kezeles.chello.hu
2. Igen normális.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Fazék

Quote from: Necridszerintetek melyek böngészó jóbb Netscape vagy Firefox? és miért?
Netscape-et már rohadt régóta nem próbáltam, de a Firefox-szal csak egyre több gondom van böngészés és teljesítményzabálás téren, lehet hogy még egy ideig fönt lesz, de amint kint van egy stabil verzió IE-bõl tab-os böngészéssel, azonnal áttérek rá, mert az IE-t ugyan foltozgatni kell, de legalább gyors, nem zabálja az erõforrásokat és az oldalak 98%-a rendesen nyílik meg benne, a Firefox kb 80%-os teljesítményéhez képest...

sirtomi

#208
Quote from: FazékNetscape-et már rohadt régóta nem próbáltam, de a Firefox-szal csak egyre több gondom van böngészés és teljesítményzabálás téren, lehet hogy még egy ideig fönt lesz, de amint kint van egy stabil verzió IE-bõl tab-os böngészéssel, azonnal áttérek rá, mert az IE-t ugyan foltozgatni kell, de legalább gyors, nem zabálja az erõforrásokat és az oldalak 98%-a rendesen nyílik meg benne, a Firefox kb 80%-os teljesítményéhez képest...
Nálam nagyon gyors az FF, de sajna nálam nem stabil és igen teljesítmény igényes. Ezt használom mégis mert biztonságos.

Az hogy sok oldal nem úgy néz ki FF alatt mint Explorer alatt, az nem a böngészõ hibája, hanem az oldal készítõjéé, valószínûleg nem követi a szabványokat.

.Attila

Quote from: FazékNetscape-et már rohadt régóta nem próbáltam, de a Firefox-szal csak egyre több gondom van böngészés és teljesítményzabálás téren, lehet hogy még egy ideig fönt lesz, de amint kint van egy stabil verzió IE-bõl tab-os böngészéssel, azonnal áttérek rá, mert az IE-t ugyan foltozgatni kell, de legalább gyors, nem zabálja az erõforrásokat és az oldalak 98%-a rendesen nyílik meg benne, a Firefox kb 80%-os teljesítményéhez képest...
Maxthon
Én ezt használom.
Teljesítmény gondok nem voltak vele, talán annyi a baja, hogy néha a popup blockerje nem tökéletes, ritkán átcsúsznak rajta dolgok, de ez külsõ progival megoldható, ill. annyi baja van, hogy mivel IE alapú, néha vmi okból kifolyólag belassul az egér kurzora (komoly probléma :rolleyes: ).