Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Fazék

Hogyan lehet orvosolni, amikor a mocsok Windows nem hajlandó "biztonságosan eltávolítani" egy usb-s eszközt, mert hogy állítólag valami átkozott program még használja, hogy mégiscsak biztonságosan eltávolíthassam? mert az idõ és minden kilövése nem oldotta meg a problémát, vagyis csak az újraindítással tudok a lelkére beszélne, vagy egyszerûen lehúzom az eszközt, amit annyira nem nagyon szeretek csinálni. Elõre is köszi.

Yakumo

Quote from: FazékHogyan lehet orvosolni, amikor a mocsok Windows nem hajlandó "biztonságosan eltávolítani" egy usb-s eszközt, mert hogy állítólag valami átkozott program még használja, hogy mégiscsak biztonságosan eltávolíthassam? mert az idõ és minden kilövése nem oldotta meg a problémát, vagyis csak az újraindítással tudok a lelkére beszélne, vagy egyszerûen lehúzom az eszközt, amit annyira nem nagyon szeretek csinálni. Elõre is köszi.
Milyen eszköz? Mert ha Digit. fényképezõ azt szokta b*sztatni az ACDSee pl. ha rosszul van beállítva, vagy a vinyót is.

Fazék

Quote from: YakumoMilyen eszköz? Mert ha Digit. fényképezõ azt szokta b*sztatni az ACDSee pl. ha rosszul van beállítva, vagy a vinyót is.
vinyórol van szó és semmi sem fut a háttérben... csak emule, vagy utorrent letöltés... még a vírusírtót is lelövöm, mindent és akkor is valami még piszkálja állítólag. acdsee-t meg elvbõl nem használok már pár éve

Kvikveg

Nekem ilyenert eddig csak akkor rinyalt, ha ACDSeevel vagy Wincommanderrel rajta alltam.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: KvikvegNekem ilyenert eddig csak akkor rinyalt, ha ACDSeevel vagy Wincommanderrel rajta alltam.
én is ezt gondolnám, de nem így tesz... és kicsit bosszantó :(

Manitu

Quote from: Fazékvinyórol van szó és semmi sem fut a háttérben... csak emule, vagy utorrent letöltés... még a vírusírtót is lelövöm, mindent és akkor is valami még piszkálja állítólag. acdsee-t meg elvbõl nem használok már pár éve
Ha esetleg utorrentel arról a vinyóról nyitottál meg egy fájlt, vagy oda mentettél legutóbb, akkor éppen azon a vinyón van a munkamappája a proginak, azért jelzi a windows hogy használva van. Vagy akár ha arra mentettél valamit akármilyen még futó progival.


Fazék

Quote from: ManituHa esetleg utorrentel arról a vinyóról nyitottál meg egy fájlt, vagy oda mentettél legutóbb, akkor éppen azon a vinyón van a munkamappája a proginak, azért jelzi a windows hogy használva van. Vagy akár ha arra mentettél valamit akármilyen még futó progival.
csak arra használom általában a vinyókat, hogy total commander-ben föl/le másoljak dolgokat. azt meg ott befejezi helyben, nem? szóval csak ezért nem értem igazán... bár fene tudja, lehet hogy nero okozza? vagy winamp? de azok meg mit nyúlkálnak arra a vinyóra bezárásuk után a mocskok...

Moha

Szerintem próbáld meg egyenként kilõni a process listbõl a programokat (nyilván a rendszerprocesszek kivételével) aztán elõbb-utóbb kiderül a tettes. Alapból az USB-s cuccokat a rendszer nem használja, tehát ha egyik programban sem használod a meghajtót, akkor le kell, hogy tudja választani.

Fazék

Quote from: MohaSzerintem próbáld meg egyenként kilõni a process listbõl a programokat (nyilván a rendszerprocesszek kivételével) aztán elõbb-utóbb kiderül a tettes. Alapból az USB-s cuccokat a rendszer nem használja, tehát ha egyik programban sem használod a meghajtót, akkor le kell, hogy tudja választani.
de pont ez a poén, hogy az explorer.exe-n kívül mindent kilõttem ami a nevem mellett futott és nem rendszer processz, és így se volt hajlandó elengedni...

Manitu

Quote from: Fazékde pont ez a poén, hogy az explorer.exe-n kívül mindent kilõttem ami a nevem mellett futott és nem rendszer processz, és így se volt hajlandó elengedni...
Akkor lõdd ki az explorer.exe-t is :D Úgyis újraindítja magát, hátha az a tettes ;)


TurboK

Mahou_Shoujo_Ai_-_3[HS][F5CC1D16].mkv a hentai könyvtárban kifagyasztja az mplayert, bsplayer alatt se kép se hang. media player classic viszi. crc stimmel.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

#431
meghalt a nyomtatónk

kérdés: multifunkciós tintasugaras nyomtatókkal van bárkinek tapasztalata? Canon, HP? Köszi

HP
Canon

esetleg e kettõ alapmodell közül valamelyikrõl tapasztalat?

m46u5

Quote from: Fazékmeghalt a nyomtatónk

kérdés: multifunkciós tintasugaras nyomtatókkal van bárkinek tapasztalata? Canon, HP? Köszi

HP
Canon

esetleg e kettõ alapmodell közül valamelyikrõl tapasztalat?
Általánosságban:
HP - drága a fenntartása, meg kell fizetni a márkát, viszont jó minõségû a felépítése.
Canon - olcsóbb a fenntartása, gagyi minõségû anyagból készûl, de ha soha nem nyúlsz hozzá, akkor ok (szinte papírvékony mûanyagból van, könynû deformálni :))
Elõször én mindenképpen javaslom, hogy nézzd meg mibe fáj a tinta bele, és az alapján nézz körül a piacon (ebben a tekintetben ha jól emlékszem a canon volt a legkifizetõdõbb)
Egy havernak HP multifunkciósa van, majd rákérdezek milyen típus.
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Fazék

#433
most látom, hogy a HP mégse igazán jó, mert a három színes patron egybe van... :(

de Canon-ról közben meg egész jókat írtak a fölhasználók amazon-on, szóval abban még bízom :)

patronárakat most próbálom meg kisilabizálni

hmm tévedtem, Canon-hoz is csak 2-féle patron van. 1 színes és 1 fekete...

kikuchiyo

Nekünk egy Epson Stylus CXmiafasz színes nyomtató-másoló-szkenner-kávéfõzõ van, egész szépen nyomtat.
4 féle patron kell bele, fekete és CYM. A patronok NAGYON drágák.
Meg kell próbálni utántöltöttet szerezni, az olcsóbb.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoNekünk egy Epson Stylus CXmiafasz színes nyomtató-másoló-szkenner-kávéfõzõ van, egész szépen nyomtat.
4 féle patron kell bele, fekete és CYM. A patronok NAGYON drágák.
Meg kell próbálni utántöltöttet szerezni, az olcsóbb.
hát ennek tényleg horribilis patron-árai vannak :(

azt hiszem maradok a Canon-nál és csak óvatosan fogom majd ütögetni :D

köszi a segítséget :)

sirtomi

Canonból sok olyan van amiben a színek is külön vannak. Nekem HP-m van és baromi drága bele a tinta. Szerintem a Canon sokkal jobban megéri.

Fazék

Quote from: sirtomiCanonból sok olyan van amiben a színek is külön vannak. Nekem HP-m van és baromi drága bele a tinta. Szerintem a Canon sokkal jobban megéri.
igen, de azokhoz sajnos a nyomtató drága. én most a legalapabb legolcsóbb multifunkciós nyomtatók közül akartam kiválasztani egyet, a cél a 25 Ft bruttó ár alatt maradni, szóval csak ezek jöhettek szóba :)

az a baj, hogy a Canon-hoz 2x annyiba kerül a patron, mint a HP-hoz, de 4x annyi tinta is van benne, szóval eddig rendben lennénk, de a HP patronokhoz egyszerûen nem találtam semmi jelzést se, hogy az õ 5ml-ük patrononként mire elég... szóval nem igazán tudom összehasonlítani, de azért csak nem használ el a Canon 2x annyi tintát ugyanannyi nyomtatáshoz, mint a HP, szóval maradok a Canon-nál :)

sirtomi

Haveromnak egy Canon nyomtatója van, amiben a 3 szín külön van. Eddigi tapasztalatok alapján többet biztos nem használ, szerintem inkább kevesebbet mint az én HP-m.

Moha

Quote from: Fazékkérdés: multifunkciós tintasugaras nyomtatókkal van bárkinek tapasztalata? Canon, HP? Köszi
Canon nyomtatókkal kapcsolatban nem nagyon van tapasztalatom, szóval arra nem tudok mit mondani. HP-vel az a helyzet, hogy ált. megbízhatóan mûködnek, viszont drága hozzájuk a tintapatron és csapnivaló drivereik vannak. Mi a cégnél már rengeteget szívtunk HP driver miatt. pl. legutóbb az egyik ügyfélek egy BusinessJet nyomtató (cirka 150e körüli ár): szöveget korrektül és gyorsan nyomtat, de grafika esetében 5-10 perc! míg hozzákezd. :( És nem lehet vele mit csinálni, mert a driver szar.
Bár otthoni, általános használat esetén nem szokott sok gond lenni.

Nekünk itthon egy HP PSC 500-as van. Ennek annyi baja van csak, hogy drága hozzá a patron és pl. a scanneréhez a program eléggé kényelmetlen (pl. nem tudsz egyszerre csak 1 képet scannelni).

Fazék

Tovább erõsítettétek elhatározásomat :) Danke :)

Cobra

Valaki el tudja most érni a Boxtorrentset? Nekem már a DNS keresésnél elakad :(
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Manitu

Quote from: CobraValaki el tudja most érni a Boxtorrentset? Nekem már a DNS keresésnél elakad :(
Már vagy egy hete haldoklik. De a torrentek még mennek, ha van lementett .torrent fájlod onnan, akkor DHT-n még simán le tudod tölteni.


Fazék

#443
hogy tudok úgy szépen 3-4 oszlopos táblázatot berakni az aláírásomba, hogy ne rakjon 5-10 "br"-t elé, de ne is cse**ze szét a fórumot? és ne is code tag-ek között legyen?

Moha

Quote from: Fazékhogy tudok úgy szépen 3-4 oszlopos táblázatot berakni az aláírásomba, hogy ne rakjon 5-10 "br"-t elé, de ne is cse**ze szét a fórumot? és ne is code tag-ek között legyen?
Szerintem szimplán <table> taggel.

Fazék

Quote from: MohaSzerintem szimplán <table> taggel.
próbáltam, de úgy valamiért berak 5-10 "br" tag-et elé. gondolom bekavar a körülötte lévõ kódba... és nem csak a preview-ben sajnos... :( aki akarja igencsak tönkrevághatja az aláírásával és a hozzászólásaival a fórum kinézetét :__devil:

Fazék

kicsit más kérdés: amikor notebook-ot akartam venni, akkor valaki ajánlott egy módszert/programot(?), amivel ki lehet csalni a gépbõl, hogy pontosan mennyit volt használva. ezt szeretném ismét megtudni, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyi idõt volt nem bekapcsolva az utóbbi 1 és negyed évben :D

SaiyaGin

Az normális, ha a DVD-olvasó/CD-író meghajtóm a 2 alkalommal írott cédén nem hajlandó felismerni a 2. alkalommal írott mappákat, de a sima CD-olvasó igen?

m46u5

Quote from: SaiyaGinAz normális, ha a DVD-olvasó/CD-író meghajtóm a 2 alkalommal írott cédén nem hajlandó felismerni a 2. alkalommal írott mappákat, de a sima CD-olvasó igen?
Igen is meg nem is, de majd ha 3. is írsz rá, akkor már látni fogod az elsõ kettõt is :D
Tom, mert régebben én is csináltam így adatmentést, és kicsit agódva vettem észre, hogy az újonnan felírt cucc nem látszik.
Amúgy ha berakod az íróba, és elindítod az íróprogit (nero tuti) ott látni fogod mi van rajta.
Asszem van olyan írási funkicó (kapcsoló), hogy írás után láthatod az újonnana felírt cuccot, mert asszem összekapocslja a két sessiont. (?)
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Fazék

#449
Quote from: Fazékhogy tudok úgy szépen 3-4 oszlopos táblázatot berakni az aláírásomba, hogy ne rakjon 5-10 "br"-t elé, de ne is cse**ze szét a fórumot? és ne is code tag-ek között legyen?
nu. html zsenik! :) senki sem tud erre megoldást mondani? amit ki is próbált és mûködött is? :)

olyan jó lenne, ha tudnám formázni rendesen az aláírásomat... :(
(sima vacak html tudással mármint)

persze ha valaki mond valami zseniális megoldást, amit gyorsan megtanulhatok copy-paste-elni, azt is szívesen veszem :)