Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Member

OTP-sek segítségét kérném:
Nekem minden papíromon csak 2X8 a számlaszámom és a reg. adatlapra 3X8 kell. Akkor az utolsó nyolcas 00000000?

Lt. Simoan Blarke

nem, siman uresen hagyod. (ahogy pl. OTP direktes bejelentkezeskor is)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Randal

Őszintén szólva szerintem minden gépnek van lelke:)
nekem a ME-t nem szerette. Rohadt hangkártyát sose akarta felismerni pedig a legalapabb SBPCI 128-as volt. (még ma is az van:) ) Ekkor ért véget rövid kapcsoaltunk:)

98SE-t rengeteget használtam, csak sajna sokszor kellett újratelepíteni, mert egy idő után meghalt a sok fel-le installálástól amiket végrehajtottam rajta.

XP az egy tökéletes oprendszer lenne, ha futna alatta rendesen dos-os alkalmazás. Dehát nem.

A Vistat meg jelenleg feleslegesnek tekintem. Jézusom mennyi funkcióletiltás meg kivétel lesz abból, hogy normális legyen. Kinek kell a memóriát emg procit evő csilli-villi forgatásos cuccok?
Meg az isten tudja hogy milyen egyéb "szükséges/nélkülözhetetlen" és "hasznos" dolgot raknak bele?

Így is az otthoni gépemen 4 darab svchost.exe fut, mikor az összes hálózatos szutykot letiltottam, mert minek. De ezeket meg nem lehet kilőni.

Member

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-08-16, 22:03:10
nem, siman uresen hagyod. (ahogy pl. OTP direktes bejelentkezeskor is)
Az a baj, hogy lazán ráírták, hogy nekik 3X8 szám kell, mert nem tudják kezelni, állítólag. Asszem zso-nak is úgy küldtem, hogy sok 0 volt a vége.

smash++

Hali!
Nekem egy nagyon nagy problémám van!!!HUN Xp sp2-es rendszerem van és elkezdi kiirogatni ezt a hibát -Generic Host Process For Win32 Services.Annyit tudtam meg,hogy ez egy sp2-es hiba.Már volt egy win ujra rakás,de nem oldotta meg a problémát,elinditottam az automata friss de eddig semmi.Valaki segitsen,hogy mit tegyek hogy eltünjön és vissza se jöjjön.
Annyit tesz egyébként,hogy meghal a net és már csak egy ujrainditás segithet.
Please HELP!!!!THKS!

Próféta

Kuroi Tenshi

Quote from: Randal on 2006-08-16, 22:39:09
Meg az isten tudja hogy milyen egyéb "szükséges/nélkülözhetetlen" és "hasznos" dolgot raknak bele?
A beszédfelismerés jó dolog lesz :D
Már a bétában is benne van
Lehet Wordnek diktálni, de még akár az Asztalon is lehet vele ügyködni
Csak azt nem értem, hogy miért nincs ez XP-hez is? Már évek óta láttam beszédfelismerő Word-öt. Sőt, még az MTV-n is volt: reppeltek neki, erre az meglepően jó pontossággal lejegyzetelte... csak néztem...  :3x3:

Meg majd lesz Dx10, saját fizikai motorral...  :whoah:

Quote from: smash++ on 2006-08-16, 23:09:50
HUN Xp sp2-es rendszerem van és elkezdi kiirogatni ezt a hibát -Generic Host Process For Win32 Services.
Hm... Ez a folyamat a netes kapcsolódás fedőneve.
Hardveres hiba (nincs hálózatba bekötve, rossz a madzag, stb) lehet? Előtte megy a net, s hirtelen behal, vagy alapból se?
Esetleg valami szoftveres akadás? Néha tűzfalak szivatják az embert avval, hogy néhány kapcsolódási kísérletet letiltanak, és akkor képes lefagyni a net. Ha kikapcsolod a tűzfalat, megy?

smash++

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-08-17, 00:23:07
Hm... Ez a folyamat a netes kapcsolódás fedőneve.
Hardveres hiba (nincs hálózatba bekötve, rossz a madzag, stb) lehet? Előtte megy a net, s hirtelen behal, vagy alapból se?
Esetleg valami szoftveres akadás? Néha tűzfalak szivatják az embert avval, hogy néhány kapcsolódási kísérletet letiltanak, és akkor képes lefagyni a net. Ha kikapcsolod a tűzfalat, megy?

Annyit tudok,hogy megy a net és egy idő után kiírja ezt a hiba üzenetet.Azt írták róla,hogy sp2-es bug/hiba/tehetségtelenség... Tűzfal nincs bekapcsolva.Felraktam a kaspersky-t hátha megolddja,de sajna nem jött össze.Irogattak olyat,hogy esetleg a net szolgáltatómnál van a hiba vagy ez az idő szinkronizálás okaz gondot(lekell tiltani),van aki feltett pár auto frissitést style xp-n theme-t váltott és jó lett neki.???Háát nekem eddig egyik sem.Majd körülnézek azon a fórumon amit most adtatok.De lehet végül marad egy xp-újra telepités:). :uzi:
Angol xp-t teszek fel lehet az jobb lesz és sp1-et majd frissiti magának az sp2-t és 3-at.
Köszke!

Member

Értem, kösz. Hülye TO-sok. :ejj:

Member

Quote from: White SeeD on 2006-08-17, 11:33:45
Kap-e diákigazolványt? (Szerintem igen de nem vagyok benne biztos. Bérletet anno tuti nem kaptak ingen arra emlékszek)
Ebben biztos vagyok, a többit nem tudom. :frown:

Kuroi Tenshi

Ha már kérdéesek akkor kérdés:
Kap-e a költségtéritéseslevelezős ösztöndíjat?
Tudtommal nem. Legalábbis itt (Corvinuson) nem.

Zsiga

Quote from: Member on 2006-08-17, 11:26:10
Értem, kösz. Hülye TO-sok. :ejj:

Mondjuk nem értem ezeket, hiszen a diákok jelentős részének ilyen ingyenes csomagja van ami 2*8-as számlaszámmal van.
Nemsokmindenere jó de itthon elegendő +nem kell érte fizetni.
Lámák :smile:

Ha már kérdéesek akkor kérdés:
Kap-e a költségtéritéseslevelezős ösztöndíjat?
Kap-e diákigazolványt? (Szerintem igen de nem vagyok benne biztos. Bérletet anno tuti nem kaptak ingen arra emlékszek)
Illetve menniyre gáz a Veszprémi egyetem TO-ja? :smile:
Ösztöndíjat nem kapnak (ELTE-n és SZIE-n tuti nem, de szerintem máshol se), diákot igen, de a levelezősök csak a bejelentett lakóhelyük/tartózkodási helyük és az egyetem közötti utakra kapnak diákkedvezményt.

Randal

Látod,látod, ezért van a sok tünteés. Mert az ellenzék ködösíti a nép már így is agyonmosott agyát.:)

Gyakorlatilag úgy lesz (a jelen állás szerint), hogyha elvégezted az iskolát, akkor kezdesz el törleszteni (lásd diákhitel).
Ha viszont benne vagy a felső 15%-ban (gondolom az adott iskolában) tanulási átlagban akkor nem kell fizetned, vagy csak nagyon minimálisat (ez utóbbiba nem vagyok biztos).
Ha viszont a legrosszabb 15%-ban vagy benne akkor meg átkerülsz költségesre.

Ennyi lenne a mostani állás. Szerintem elfogadható. Ha tanulsz nem fizetsz, ha nem tanulsz, fizetsz.

Yakumo

Quote from: White SeeD on 2006-08-18, 09:55:42
Hmm, de ha eleve fizetősön vagyok akkor majd akkor is fizetnem kell ha most fizettem? :confused:
Ez nagyon érdekes lenne... Szerintem a tandíjat egyszer kell fizetni, nem kétszer. Azért ez durva lenne, nem?

Kuroi Tenshi

Látom Randall te is a ködös/agymosott nép kategóriába tartozol, vagy csak figyelmetlen vagy :p

2007-től vezetik be. WS barátunk meg idén kezdi, tehát rá nem vonatkozik.

Fazék

Ez az AniDB O'Matic hogyan működik?

help file-t lusta vagyok átolvasni

egy nagyon egyszerű kérdés:

vegyük mondjuk a GTO-t.
hogyan tudom egyszerre az összes a4e változatos részt belőle megnézettként belerakni a mylist-embe??

köszi.

Hiei-sama

Quote from: Fazék on 2006-08-20, 19:48:21

egy nagyon egyszerű kérdés:

vegyük mondjuk a GTO-t.
hogyan tudom egyszerre az összes a4e változatos részt belőle megnézettként belerakni a mylist-embe??

köszi.

Amikor bemasoltatod a fajlokat egybol mylistbe rakja es ki lehet valasztani megnezettkent rakja-e be vagy nem.Ha esetleg nem jelolted be akkor az oldalon a mylistben belehet allitani megnezetre.Szal nem nehez dolog.

Fazék

Quote from: Hiei-sama on 2006-08-20, 19:57:26Amikor bemasoltatod a fajlokat egybol mylistbe rakja es ki lehet valasztani megnezettkent rakja-e be vagy nem.Ha esetleg nem jelolted be akkor az oldalon a mylistben belehet allitani megnezetre.Szal nem nehez dolog.
jó akkor tegyük föl, hogy nem akarok azzal szórakozni, hogy az összes dvd-met és vinyómat beolvastassam ezzel a programmal, csak annyit akarnék, hogy unknown állapotúként ott legyen a listámban és tudjam értékelni (ami értékelési lehetőséget nem igazán találtam a programban, szóval ahogy nézem ezt továbbra is csak az anidb oldalon tehetem meg...)

szerk: sajnos azt hittem, hogy ennek a programnak nem csupán annyi a célja, hogy láthassam (ill mások is) a teljes anime gyűjteményemet egybe, hanem hogy hatékonyan és könnyedén lehet a megnézett állapotot és értékelést változtatni az anidb adatbázisában. tévedtem. így azt hiszem nem igazán érdekel a program.

Hiei-sama

Hat meg lehet beolvastatas nelkul is mylisthez animeket adni...Meghat lehet szavazni meg allitgatni mit lattal/mit nem...Szal van sok lehetoseg...

Fazék

Quote from: Hiei-sama on 2006-08-20, 20:13:37
Hat meg lehet beolvastatas nelkul is mylisthez animeket adni...Meghat lehet szavazni meg allitgatni mit lattal/mit nem...Szal van sok lehetoseg...
oké, akkor légyszíves mondd el, hogy hol lehet a szavazatot átállítani, mert én ebben a programban nem találtam ilyen lehetőséget.

továbbá arra sem találtam lehetőséget, hogy amennyiben nem magukat a videófile-okat beolvastatva akarok vmit a listámhoz adni (ami az esetek 100%-át jelenti nálam), akkor a "nagy anime listából" ne egyenként kelljen hozzáadnom a mylisthez a file-okat, amennyiben nem a legnépszerűbb kiadványt néztem meg... mondjuk ezt megcsinálhatnám, hogy simán azt mondom neki, hogy adja a listámhoz a legnépszerűbb változatot, úgyis mindegy, hogy melyiket értékelem, mert az anime-t értékelem.

szerk: ráadásul még annyit sem voltak képesek belerakni a program context list-jébe, hogy billentyűzetről lehessen egyes kiemelt betűkkel gyorsan menüpontot választani... csak az almenükkel rendelkező opcióknál  lehet kinyitni az almenüt az első betűjükkel...

hehe plusz valami hülye hiba folytán azt mondja, hogy a GTO 265 óra 13 perc hosszú :haha: pedig csak 1 file van hozzáadva részenként, és mindegyikre jó hosszt ír külön-külön

Hiei-sama

Quote from: Fazék on 2006-08-20, 20:25:07
Quote from: Hiei-sama on 2006-08-20, 20:13:37
oké, akkor légyszíves mondd el, hogy hol lehet a szavazatot átállítani, mert én ebben a programban nem találtam ilyen lehetőséget.

továbbá arra sem találtam lehetőséget, hogy amennyiben nem magukat a videófile-okat beolvastatva akarok vmit a listámhoz adni (ami az esetek 100%-át jelenti nálam), akkor a "nagy anime listából" ne egyenként kelljen hozzáadnom a mylisthez a file-okat, amennyiben nem a legnépszerűbb kiadványt néztem meg... mondjuk ezt megcsinálhatnám, hogy simán azt mondom neki, hogy adja a listámhoz a legnépszerűbb változatot, úgyis mindegy, hogy melyiket értékelem, mert az anime-t értékelem.

Magaban a programban a szavazatot megvaltoztatni nem lehet.Azt az oldalon lehet hamar szavaztal vlmire akkor ahol latod a szavazatod szamat asszem ott van egy revoke ranyomsz es meg tudod valtoztatni.Ahhoz meg hogy ne egyenkent kelljen hozzaadni fajlokat,ki kell bontani hogy az osszes reszt mutassa ami letezik.Majd minden verzio mellett van egy ures kocka bepipalod majd az oldal legaljan beallitod mit akarsz hozza pl watched,es hogy unknow vagy hdd stb majd ranyomsz,es minden amit kijeloltel hozza adja mylisthez.

Fazék

Quote from: Hiei-sama on 2006-08-20, 20:36:36Magaban a programban a szavazatot megvaltoztatni nem lehet.Azt az oldalon lehet hamar szavaztal vlmire akkor ahol latod a szavazatod szamat asszem ott van egy revoke ranyomsz es meg tudod valtoztatni.Ahhoz meg hogy ne egyenkent kelljen hozzaadni fajlokat,ki kell bontani hogy az osszes reszt mutassa ami letezik.Majd minden verzio mellett van egy ures kocka bepipalod majd az oldal legaljan beallitod mit akarsz hozza pl watched,es hogy unknow vagy hdd stb majd ranyomsz,es minden amit kijeloltel hozza adja mylisthez.
captain obvious to the rescue? :)
(az anidb oldal használatát ismerem, ne aggódj)

vagyis azon kívül hogy az ember be akarja olvastatni ezzel a programmal a gyűjteményét, ezen kívül, semmire nem képes a program, amit ne lehetne majdnemhogy kényelmesebben megoldani az anidb oldaláról. csak erre voltam kíváncsi. köszi.

Hiei-sama

Nah ja meg lehet oldani onnan is.Bar en azota hasznalom aom-t amiota zso mondta,hogy ezt hasznaljam es igy nem toltok fel hibas fajlokat XD Azota meg mar megszoktam jobban at latom az anime listamat meg stb.Csak az a franya sok memoria hasznalata :S

Fazék

Quote from: Hiei-sama on 2006-08-20, 20:48:07
Nah ja meg lehet oldani onnan is.Bar en azota hasznalom aom-t amiota zso mondta,hogy ezt hasznaljam es igy nem toltok fel hibas fajlokat XD Azota meg mar megszoktam jobban at latom az anime listamat meg stb.Csak az a franya sok memoria hasznalata :S
igen, hogy ha az ember a fizikai file-okhoz használja a programot, akkor elhiszem hogy tényleg nagyon hasznos.
én sajnos azt hittem, hogy szimplán könnyebb lesz az anidb-n az értékelési fázis és a "(fizikai file nélküli) anime-megnézettség-hozzádás", de sajnos ezekre kb ugyanolyan alkalmatlan egyszerűség és kényelem szempontjából mint maga az oldal :)
nem véletlenül csak 3 anime van a listámban és azok se igazán reprezentatívak, csak kb egy időben lettek megnézve és utánuk gyorsan úgy döntöttem, hogy ennyi időt nekem nem ér meg, hogy legyen az oldalon egy szép listám... és ezért örültem meg ennek a programnak, ami sajnos ugyanígy nem jó arra, amire szerettem volna használni. sebaj, ez legyen az én gondom :)

Próféta

Quote from: Fazék on 2006-08-20, 20:25:07mondjuk ezt megcsinálhatnám, hogy simán azt mondom neki, hogy adja a listámhoz a legnépszerűbb változatot, úgyis mindegy, hogy melyiket értékelem, mert az anime-t értékelem.
Szerintem meg Mylist-be felvétel nélkül simán értékeld az animét :) Én is úgy döntöttem, hogy a fránya MyList-et márpedig nem tartom karban, de szerencsére az értékelési rendszer ettől független  :jee:

Fazék

Quote from: Próféta on 2006-08-20, 21:38:04
Quote from: Fazék on 2006-08-20, 20:25:07mondjuk ezt megcsinálhatnám, hogy simán azt mondom neki, hogy adja a listámhoz a legnépszerűbb változatot, úgyis mindegy, hogy melyiket értékelem, mert az anime-t értékelem.
Szerintem meg Mylist-be felvétel nélkül simán értékeld az animét :) Én is úgy döntöttem, hogy a fránya MyList-et márpedig nem tartom karban, de szerencsére az értékelési rendszer ettől független  :jee:
igen, emellett döntöttem végül én is, csak az olyan hülyén néz ki, hogy látják az emberek, hogy mondjuk 8/10 és látott epizódok 0/26 :haha: :D

szerk: bár ha egy egész hosszú lista ugyanilyen, hogy 0 megnézett epizód, akkor talán megértik, hogy nem csak hasból osztályozok, hanem egyszerűen lusta vagyok karban tartani a mylist-emet :)

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2006-08-20, 19:48:21

Ahhoz viszont nem vagy lusta, hogy két órán keresztül itt kérdezősködjél evvel kapcsolatban  :hehe:  :angyali:
Ja, hogy ez a post-számlálót is tovagördíti? Így már értem, kiváló trükk, mester!  :angyali:

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2006-08-21, 14:11:03
bal lábbal keltél föl, vagy mi, hogy halál fölöslegesen kötözködsz
Sztem most te keltél fel bal lábbal.
Ha nem tűnt volna fel, vicces-szarasztikus megjegyzés volt.
Ha jól tévedek, néha te is beírsz másoknak, hogy van vmihez help vagy ott a google.
Most ott a help hozzá, de lusta vagy használni. Ennyi.

Kuroi Tenshi

Az első post alapján kicsit másképp tűnt ;)
De sztem hagyjuk, már tapasztaltam a ballábas napjaidat.

Fénymarék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-08-21, 14:28:41
Az első post alapján kicsit másképp tűnt ;)
De sztem hagyjuk, már tapasztaltam a ballábas napjaidat.
[spoiler]szép flood, szép téma, szép én...
őőő mit is mondtam? :D[/spoiler]