Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Member

1 GB pendrive-nál mennyi az az összeg, amit még megéri kiadni érte?
(nem neten akarom rendelni, hanem MM-ben venni, ezért kérdem)

Drake

Hát számtek boltban jobban megéri venni, de az 1GB-sek 2500-3800 körül mozognak, a 2GB-osak 4000-5500 között mozognak (2GB-set jobban megéri venni).
Márkába amit ajánlani tugok: Prestigo, Kingstone, Corsair

Fazék

Quote from: Member on 2007-11-04, 20:42:29
1 GB pendrive-nál mennyi az az összeg, amit még megéri kiadni érte?
(nem neten akarom rendelni, hanem MM-ben venni, ezért kérdem)
javasolt tesztek:
Két tucat pendrive tesztje
Újabb két tucat pendrive tesztje
2,5-3k-ért már adnak egy ilyet a jobb helyeken: ronda, de finom
de én is inkább 2GB-osat javasolnék: 4k a 2GB-os Corsair

Member

Nos, akkora kellene, amennyi időt tudok szánni arra, hogy netteremben letöltsek pár animét (ugye rapidshit korlátok mellett sokszor), így a 2 GB sztem már nem jön ki. De azért kösz, én is olyan 3k körül gondoltam.

Soldier

egy remélem egyszerü kérdésem lesz:
AniDB userpage: meghozzá az valmaiert kiakadt a (watched) feliratu menüpont ugy hogy 1840-nél kakuk, az ep-k száma meg mar 1885-nel tart(és mindegyik seen)és megsem teszi be watchedhez.Vártam 3 napot mert tudom nem egyszerre müködik de altalaban 1 nap alatt megszokott lenni.Mylisten is le ellnöriztem és minden seen x/x-be.Most tippem sincs milehet a gond, olyanra nem emléxem hogy akár mit is állitotam volna ezzel kapcsolatban.Persze ez nem tragédia de kicsit idegesit szvl ha valkinek van ötlete plz help!

Manitu

A help szerint csak szerdánként updatelik a mylist adatokat. Várj türelemmel.

edit: Vagyis tanuljak meg angolul, meg főleg olvasni :redface: Csütörtökön és vasárnap.

PPePe

lehet hogy már kérdezték de had kérdezzem már meg hogy van-e rá mód hogy egy adott vieóról leszedjük az "égetett" feliratot? mert pl. az én esetemben az alap felirata a videónak angol és ha ráteszem a magyar feliratot cseppet furcsán néz ki hogy a 2 szöveg egymáson van és elég nehéz ezt olvasni :S
előre is köszi a választ

Cobra

Mivel a kép része, így nyom nélkül lehetetle neltűntetni. Amit tudsz tenni, hogy beállítod a feliratozóprogramban (pl VSFilter), hogy rakjon fekete hátteret a felirat mögé, így az eltekarja az eredeti feliratot.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

PPePe

ahaaa
kössz szépen :D
akkor most nekiesek és megkeresem ezt a progit :P

Soldier

Quote from: Manitu on 2007-11-06, 22:34:15
A help szerint csak szerdánként updatelik a mylist adatokat. Várj türelemmel.

rendben köszi(&sry) !, azt nem neztem meg  :redface:

repost: igazabol nem történt semmi hiába vártam.de sikerült megoldani azzal hogy kiszedtem az utolso 3 animet es visszaraktam 4et , igy másnap mar jo volt oO, mindeesetre köszi

SaiyaGin

A Seirei no Moribitót szeretném kiírni asztali dvd-lejátszón használható formában, ehhez milyen program(ok) kell(enek), hány rész fér egy dvd-re? (egy audios-egy feliratos mkv, 4,7 GB-os TDK DVD-R lemezre.) Teljesen kezdő vagyok DVD-video készítésében,szóval ha lehet, könnyen érthető választ kérnék.

(Tudom, hogy van egy  "Anime feliratozás, DVD menü készités, egyebek... " thread, de az tkp. halott.)

Próféta

Az asztali dvd lejátszód tud legalább DivX-et? Ennek nézz utána, mielőtt DVD-videót készítesz.

SaiyaGin

Quote from: Próféta on 2007-11-18, 15:38:39
Az asztali dvd lejátszód tud legalább DivX-et? Ennek nézz utána, mielőtt DVD-videót készítesz.

Elvileg nem. A használati utasításban nincs róla szó, a DVD-Video szerepel a lejátszható lemezeknél.

Cobra

Esélytelen nézhető minőséget összehoznod. Még DivX-be átalakításkor is romlik a minőség (ugyebár h.264-ben van a videó), mpeg-2-be való konvertáláskor meg még sok utómunkával is erősen romlik a képminőség. Kb mintha egy 320kbites mp3-at konvertálnál át 128kbitre.

SaiyaGin

Quote from: Cobra on 2007-11-18, 17:38:23
Esélytelen nézhető minőséget összehoznod. Még DivX-be átalakításkor is romlik a minőség (ugyebár h.264-ben van a videó), mpeg-2-be való konvertáláskor meg még sok utómunkával is erősen romlik a képminőség. Kb mintha egy 320kbites mp3-at konvertálnál át 128kbitre.

Pah... :3x3: Köszi, akkor el is felejtem az egészet.

Solid Snake

Quote from: Cobra on 2007-11-18, 17:38:23

Ez sajnos így van. Kimi ga Nozomu Eien van meg nekem ilyen mkv --> avi formátumban, amire még a magyar felirat is rá van égetve pluszban (szóval kétszeres kódolás), és még bizony a TV-n is látszódik némi pixelesedés.

Quote from: SaiyaGin on 2007-11-18, 15:48:28
Quote from: Próféta on 2007-11-18, 15:38:39

Elvileg nem. A használati utasításban nincs róla szó, a DVD-Video szerepel a lejátszható lemezeknél.

Akkor valóban semmi értelme nem lenne.  :frown:

Kvikveg

Samsung YP-Z5 lejatszo kihalt itthon, vagy mi? kb 20ert kene 1GB vagy nagyobb.
Most neztem mit vegyek, es egy helyen 20 korul lett volna, de nem latom, hogy lenne nalunk elado. :/
Zsiga tudsz valami jo helyet?
A depo.hu-rol a link nem jo.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: Kvikveg on 2007-12-01, 03:30:59
Most neztem mit vegyek, es egy helyen 20 korul lett volna, de nem latom, hogy lenne nalunk elado. :/
Sajnos nem, én se láttam sehol már hónapok óta. :(

Kvikveg

Quote from: Zsiga on 2007-12-01, 11:42:53
Sajnos nem, én se láttam sehol már hónapok óta. :(
Neked meg volt ket betu evegen, Qvalami. Hihetetlen, hogy masfelev, es kesz, eltunt.
Itt meg egy ujabb modell van valoszinuleg.
yp_z5fa
Ja hogy 50000?

Samsung YP-Z5FA 4GB 50000
YP-Z5FQ 2GB 20000 de nincs
Samsung YP-Z5FAS 32000
Samsung YP-Z5FZ 1GB
Hogy az aron kivul mi a kulonbseg meg nem teljesen latom... samsung.com egyaltalan nem informativ. :Eztneked:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: Kvikveg on 2007-12-01, 13:35:44
Neked meg volt ket betu evegen, Qvalami. Hihetetlen, hogy masfelev, es kesz, eltunt.
Itt meg egy ujabb modell van valoszinuleg.
yp_z5fa
Ja hogy 50000?

Samsung YP-Z5FA 4GB 50000
YP-Z5FQ 2GB 20000 de nincs
Samsung YP-Z5FAS 32000
Samsung YP-Z5FZ 1GB
Hogy az aron kivul mi a kulonbseg meg nem teljesen latom... samsung.com egyaltalan nem informativ. :Eztneked:
Az enyém egész pontosan YP-Z5F AS/XET. :) Van vagy 50 féle, a firmware-letöltő oldalon megnézheted. Hogy mi a különbség azt nem tudom. :)

Kvikveg

Quote from: Zsiga on 2007-12-01, 13:41:16
Az enyém egész pontosan YP-Z5F AS/XET. :) Van vagy 50 féle, a firmware-letöltő oldalon megnézheted. Hogy mi a különbség azt nem tudom. :)
Koszi!
:eek: Egyszeru az elet...
Talaltam egyet, de vicces modon mp4 lejatszonak irtak. Es a kepen fekete van, en meg ezustszinut vadaszok, c'est la vie. Azert irtam nekik, hatha...

Kuroi Tenshi

Van valami különleges ok, amiért egyetlen, régebbi-és-lecserélt termékhez
ragaszkodsz? :) Főleg, hogy tapipades, amit nem lehet csak úgy zsebre vágni,
vagyis lehet, de annak következményei is lesznek :haha: ezért is szokott le
erről a creative és a samsung is.
Van még sok olcsóbb de jobb hangú mp3-lejátszó, nem kell ehhez az egyhez
ragaszkodni: Samsung K3, Sony BF-105, Sandisk Clip, Meizu M3, stb.
Nézz körül még néhány oldalon, pl dapreview.valami, head-fi.org, cnet, egyéb
review-oldalak.

Kvikveg

Danke. A kinezete is tetszett, a tapis gombokrol nem tudtam. 20000ert lattam valahol az meg meg ok nekem kb.
K3at en is nezegettem... Danke, megnezem ezeket is, hatha.
Sennheiser fulhallgatoval volt dolga valakinek?

Cobra

Sennheiser drága, de cserébe elég jó minőséget is kapsz általában. Szerintem egy mp3 lejátszónál egy jó fülhallgató többet ér, mint egy márkás lejátszó (magyarul egy ilyen Sennhesierrel valószínűleg jobban fog szólni egy noname lejátszó, mint egy középkategóriás márkás a gyári fülessel)..

Manitu

Épp egy Sennheiser duruzsol a fülembe, elég jól szól. :Kiraly:

Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2007-12-01, 16:33:36
Sennheiser fulhallgatoval volt dolga valakinek?
Igen, van egy Senn MX500-am, és megvan ennek a CX300-nak az eredetije,
a Creative EP630 is.
A jó: ahhoz képest, hogy csak fél-iem, egész jól csökkenti a külső zajokat,
ezáltal alacsonyabb hangerőn is sokkal jobban hallani a zenét. A hangja jó;
kicsi, könnyű, stb.
A rossz: a vékony, gumírozott vezeték szeret mindenbe beakadni, ezért az
enyém pár hónap alatt egy helyen felszakadt (szikszalag megoldotta), és
emiatt ~2 év alatt kh-s lett az egyik vezeték a burkolat sérülésénél, így a
teljes vezetéket cserélni kellett. A mélyek egy kicsit gyengébbeknek tűnnek,
mint az átlagos füles (lol @ mélykiemelés..) pontosabban nem annyira
eltúlzottak rajta a mélyek. A fülbehelyezést is egy ideig szokni kell, de
utána nekem kényelmesebb volt, mint az átlagos füles.
Én nem bántam meg, hogy megvettem; sőt.

Kvikveg

Danke. Nekem az tetszett a kepbol kovetkeztetve, hogy valoszinuleg sokkal kevesebbet hallanek a kinti ricsajbol. Az eddigi fuleseim a fele sincs arkategoria ehhez kepest, es nem szeretnek idejekoran megsuketulni.  :haha:

Cobra

Ha a külső zajok kiszűrése a fontos, akkor ajánlom ezt: http://www.sennheiserusa.com/newsite/mat_dev/PXC450/DE/open.htm  :)

Kuroi Tenshi

Asszem egyszer már kifejtettem itt is, hogy ezek miért nem jók.