Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Soldier

megvolt. de ma felhúztam magam pro szintre komplexből. ideje volt. holnap zh bleh..
köszi próf

Member

Weboldalra paypal támogatás button létrehozásához mire van az embernek szüksége? Egy közösségi rádióra honlapjára (Puszta Rádió) szeretnének kitenni egy ilyet, de csak az ötletet tudtam, a folyamatot nem.

Fazék

Quote from: Member on 2011-03-25, 20:57:58
Weboldalra paypal támogatás button létrehozásához mire van az embernek szüksége? Egy közösségi rádióra honlapjára (Puszta Rádió) szeretnének kitenni egy ilyet, de csak az ötletet tudtam, a folyamatot nem.
http://www.google.com/support/forum/p/sites/thread?tid=1f321d95d2b7a44c&hl=en
ilyesmire gondoltál?

Member

Nem maga a gomb létrehozása volt érdekes, hanem hogy mi szükséges hozzá, de most már FFnF leírta a lényeget. :)

Puru²

Tud valaki mondani valami jó külföldi webshopot ahonnan lehet könyveket rendelni és jó áraik vannak? Sajna se a zavvi se thehut nem szállít könyveket UK-n kívülre.  :frown:

Nakedape

Quote from: Puru² on 2011-03-31, 14:55:47
Tud valaki mondani valami jó külföldi webshopot ahonnan lehet könyveket rendelni és jó áraik vannak? Sajna se a zavvi se thehut nem szállít könyveket UK-n kívülre.  :frown:
http://www.bookdepository.co.uk/

nincs postaköltség, a fenti árért hozzák
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Puru²

Quote from: Nakedape on 2011-03-31, 15:09:59

Jónak tűnik ,van Paypal is .Azt hiszem innen fogok akkor rendelni .Köszi.   :kocc:

Fazék

Quote from: Puru² on 2011-03-31, 15:16:27
Quote from: Nakedape on 2011-03-31, 15:09:59

Jónak tűnik ,van Paypal is .Azt hiszem innen fogok akkor rendelni .Köszi.   :kocc:
kis kiegészítés, mert Nakedape tudvalevőleg egy utolsó szemétláda, és direkt a drágábbik opciót adja meg.

szóval bookdepository.com -on nézelődj.

ugyanis számomra egyelőre érhetetlen okból kifolyólag a két oldal kínálata nagyjából megegyezik, de árakban akár 10%-kal olcsóbb is lehet az utóbbi. (mondjuk már olyan könyvet is találtam, ami .co.uk-s végződésűn volt olcsóbb, de mivel úgysincs postaköltség, hanem tényleg annyiba kerül a könyv, mint amennyi az ára, ezért teljes nyugalommal lehet használni egyszerre mind a két oldalt :D)

pl további érthetetlenségek: wishlist nem közös a két oldalon, ellenben az order history már igen :)

Nakedape

ohh shiiii..
lebuktam..

[spoiler]wtf ez milyen már[/spoiler]

Moha

Nem is tudtam, hogy .com oldaluk is van, én mindig a .co.uk-ről rendeltem. De úgy látom, mindkét oldalon érdemes megnézni, mert most keresgettem kicsit, és volt, ami itt, volt ami ott volt olcsóbb, ráadásul, ami az egyik boltban nincs raktáron, a másikban lehet, hogy van. Strange.
Mindenesetre a boltot én is csak ajánlani tudom, már vagy 20 könyvet (főleg mangát) rendeltem tőlük és mindig gyorsan, pontosan megérkezett, nulla postaköltséggel. Egyetlen egy könyvem késett eddig kicsit, mert valamilyen okból megjárta útközben Lisszabont... lehet, hogy utazni volt kedve. :haha:

Fazék

nekem most éppen egy adag könyvem (2db 16-án föladva, 1db 17-én) van úton immár egy ideje... :(
de sajnos tartok tőle, hogy jelen esetben a postás a ludas, mert 2 hétig szabadságon volt a normális postás, a helyettesítő meg egy idióta fasz volt, kb minden levelet rossz helyre dobott be, és tartok tőle, hogy itt a gazdagréti lakótelepen nem mindenki olyan becsületes küldeményekkel kapcsolatban, mint én...

nincs kizárva, hogy valami szemétláda most örülhet, hogy A Song of Ice and Fire sorozatnak csak ez első kötetét kell megvennie és máris megvan neki az összes angolul kiadva...

TurboK

Magyarul hogyan szólna jól az, hogy "haters gonna hate"?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Darkstar

Jól látom, hogy romániába küldendő kis méretű csomagért is legalább 5000Ft-ot kéne fizetnem bármelyik futárszolgálatnál? A "mezei" postán kívül van más megoldás?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

Bicikliiii
mivel kocsim meg nincs, megfelelo jogsim meg nincs, a bkv meg itt kisse khm. Bizonyos A->B transzportra nem tul hatekony, biciklit keresek.
Viszont lovesem nincs mire kell figyelni, es a meretmeghatarozasokhoz sincs sok kozom.
Info: itt az osszes eddig latott hasznalt bicikli lanca es fogaskerekei rozsdasak voltak. Vagy nem ismerik az olajat, vagy eddig csak hulye csorok biciklijeit lattam.
Piros bicaj
Ennel pl en 163 cm vagyok az kb 5' 4" (orok halam Joe Pescinek, hogy akkorara nott, mint en, es az imdb-nek, hogy ezt kiirja), viszont a 19" vazra meg azt irja ez az oldal, hogy 5.9-5.11 magassaghoz jo. Garrr. Es az elado szerint a bicikli alacsony felnottnek jo. Ezek szerint en itt mar torpe vagyok, de akkor a noverem mi, kertimano?

Kerdes: hogy hatarozhatom meg az elado biciklikrol a megadott meretek (vazmeret, kerekmeret), hogy jo meret-e?
Mire figyeljek vasarlasnal, mit ellenorizzek?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Engem is érdekelne a témába vágó minden bölcsesség, én is biciklivásárlás előtt állok kb. 0 hozzáértéssel.

Quote from: Kvikveg on 2011-04-27, 21:42:53
Kerdes: hogy hatarozhatom meg az elado biciklikrol a megadott meretek (vazmeret, kerekmeret), hogy jo meret-e?
Nekem azt mondták az okosok, hogy ha ráülsz az ülésre, akkor ugyan kicsit kényelmetlenül, de még épp meg kellene tudnod magad tartani az egyik oldalra lerakott lábujjhegyeddel. Spicc. Másként: a pedált tekerve a legtávolabbi állásban nagyjából nyújtva legyen a lábad. Esetleg mérd meg a lábad hosszát, ha mindenképp postán akarod intézni.
De az ülésmagasság is állítható bizonyos határok között, a biciklivázat nem kell hűdeprecízen méretre venni.

(t) tévedés joga fenntartva

Quote from: Kvikveg on 2011-04-27, 21:42:53
5.9-5.11 magassaghoz jo. Garrr. Es az elado szerint a bicikli alacsony felnottnek jo.
Lehet, hogy felnőtt férfire gondolt. Vagy csak nem ugyanazt a mágikus táblázatot nézte, mint te.

Kvikveg

Mgen, a rauleses trukkot ismerem, csak a 10000 hirdetesbol kell majd kivalogatnom azokat, amikre nem is erdemes odamennem. XD
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Nakedape

lábletétel: ha majd nyújtott lábbal tekersz az kényelmes és hatékony, viszont ugye kerékpáron is múlik,hogy ezután mennyire ér le a lábad :)  agy város/ verseny pedálja sokkal alacsonyabban is lehet közel az  aszfalthoz mint egy mountainbike-é arról esetleg nehezebben ér le a láb,  alacsony pedál  meg könnyebben akadhat fel járdaszegélyen, de aztán már úgyis figyelsz rá :) valaki a biztonságra adna, hogy akár teljes talpal is bármikor lelépjen, mondjuk nő vázzal mindez egyszerűbb.

a sok rozsda : lehet igen hanyagolt is, vagy a sok sós hólé..:D alvázvédelem kell :D
amúgy az a kérdés, h milyen távra terepre, mert mondjuk aszfalton egy  vékony kerékkel sokkal gyorsabb vagy, de macskakövön kiráz, terepen megöl és több a defekt, mint mondjuk azon amit linkeltél:)

Kvikveg

Varosi, aszfaltosra lenne, opcionalis jardarol lefol menetellel.
Itt mountain bike-k es egyeb aranylag szelesebb kereku izek vannak eladok, csak egyetlenegy szarvkormanyos, vekonygumis bicajt lattam, de az mar nagyon tre allapotban volt a kep alapjan.

Emaileztem az eladonak, de tesz ra valaszolni. :/
Telefon meg nincs kiirva, bleh.

.Attila

Quote from: Nakedape on 2011-04-28, 22:53:16
lábletétel: ha majd nyújtott lábbal tekersz az kényelmes és hatékony, viszont ugye kerékpáron is múlik,hogy ezután mennyire ér le a lábad :)  agy város/ verseny pedálja sokkal alacsonyabban is lehet közel az  aszfalthoz mint egy mountainbike-é arról esetleg nehezebben ér le a láb,  alacsony pedál  meg könnyebben akadhat fel járdaszegélyen, de aztán már úgyis figyelsz rá :) valaki a biztonságra adna, hogy akár teljes talpal is bármikor lelépjen, mondjuk nő vázzal mindez egyszerűbb.

a sok rozsda : lehet igen hanyagolt is, vagy a sok sós hólé..:D alvázvédelem kell :D
amúgy az a kérdés, h milyen távra terepre, mert mondjuk aszfalton egy  vékony kerékkel sokkal gyorsabb vagy, de macskakövön kiráz, terepen megöl és több a defekt, mint mondjuk azon amit linkeltél:)

Afaik csak majdnem nyújtott lábbal. Tudtommal az az optimális, ha a pedál útjának mélypontján csak nagyon enyhén, de be van hajlítva a térd.

Quote from: Kvikveg on 2011-04-29, 07:30:58
Varosi, aszfaltosra lenne, opcionalis jardarol lefol menetellel.
Itt mountain bike-k es egyeb aranylag szelesebb kereku izek vannak eladok, csak egyetlenegy szarvkormanyos, vekonygumis bicajt lattam, de az mar nagyon tre allapotban volt a kep alapjan.

Emaileztem az eladonak, de tesz ra valaszolni. :/
Telefon meg nincs kiirva, bleh.

Szvsz ne vegyél koskormányost. Mountain bike-ot se.
Virsligumi nem rossz, de talán nem árt, ha picit nagyobb. 25-32mm széles gumik jók szerintem.
Trekking bicajok környékén is érdemes körbenézni, ill. én személy szerint az ún. fitness bicajokat ajánlanám, az a trekking és az országúti bicajok között vannak. Nekem is ilyen van és teljesen jó.

Kvikveg

Quote from: .Attila on 2011-04-29, 07:42:23
Szvsz ne vegyél koskormányost. Mountain bike-ot se.
Virsligumi nem rossz, de talán nem árt, ha picit nagyobb. 25-32mm széles gumik jók szerintem.
Trekking bicajok környékén is érdemes körbenézni, ill. én személy szerint az ún. fitness bicajokat ajánlanám, az a trekking és az országúti bicajok között vannak. Nekem is ilyen van és teljesen jó.
Megyek guglizni, ez mar tul van az en vekony kerek-vastag kerek tudasomon.  :lul:
A tiedhez van esetleg nev/link, hogy megnezegessem?

.Attila

Lol, google képkereső az én képeimet hozza ki első találatnak.
http://www.google.com/search?q=merida+speeder+t2&hl=hu&client=firefox-a&hs=y0u&rls=org.mozilla:en-US:official&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=3xy7TazKAYbKtAaT4rzvBQ&ved=0CDkQsAQ&biw=1920&bih=953

Ez 2007es modell (2008ban vásárolva, így akciós volt). 180ezres bicaj most már, úh. elég drága.
Most nem vagyok benne, de valami ilyesmi forma szerintem simán jó:
http://www.canga.hu/?p=productsMore&iProduct=1291&sName=Merida-2010--Merida-Crossway-10-V

A lényeg, hogy ne legyen valami nagy rücskös gumija (mountain bike, egyes trekkingek), mert attól csak nehezebb tekerni, az olyanok terepre vannak.
Trekkingre, fitnesszre lehet rendesen szerelni csomagtartót, országútire többnyire nem.

Kvikveg

Koszi!
Akkor asszem nem ez lesz. bicikli
Pedig ez occo pici huszika. XD

Ha jol latom ez hasonlit hozza. Road bika szekciobol. biciklii
Noigen ez viszont mar 300+AFA, nem 78+AFA XD

Lol, ilyesmink volt reeegen. schwinn osszehajthato bicikli

.Attila

Olcsó húsnak...
A monti acélvázas, tehát súlya is lesz. 26 colos kerék, vastag gumik, nem városi használatra van igazából.
Tartom, hogy a road kategóriából kéne, de hogy mennyit szánsz rá, azt te tudod. Kommenteket érdemes olvasni és vásárlásnál megnézni a kifogásolt részeket (pl. nadrágszakadás kiálló fém alkatrész miatt).

Nakedape

mondjuk, ha ott sok a hó, a széles kerék se rossz :D

Kvikveg

Hoban nem biciklizek. XD
A road bika-ra hajazok, a 300as kategoriabol, de csak miutan lett munkam... XD

Azota az olcsobbikat kiprobaltam az uzletben, par metert fel-le, ok volt meretre, es a sulya sem volt veszes.
A masikat meg megneztem kijijin de csak messze ad el valaki. :/

Nakedape

Quote from: Kvikveg on 2011-05-07, 16:52:22
Hoban nem biciklizek. XD

nem kanadába költöztél?? :__devil: :rotfl:

Kvikveg

Nakedape

@kviki : ok ok párdon

izé fórumhoz működő proxy? megyek francba

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

Ja en azert grimaszoltam, hogy ugyan Kanadaban vagyok, de ha ho van akkor mar odafagynak a veseim a hatamhoz ha biciklizek.
Amugy proxy.
Sajnos az egyetemi atiranyitas nem megy, nem ugy van beallitva... XD