Ismeri valaki a(z) ... animét?

Started by Ramiz, 2003-12-05, 10:53:51

Previous topic - Next topic

Ramiz

Van egy csomó anime, aminek ismerõs a címe, de mielõtt rászánnám magamat, hogy szerezzek/letöltsek vhol stb. (mert otthon nekem nem megy), szívesen meghallgatnék pár véleményt.
(De olyan is van, hogy valaki látott egy jelenetet egy animébõl, de nem tudja a címét.)

Szóval ha van kedvetek, írjatok pár szót ezekhez (bedobok pár címet, aztán legfeljebb.)

filmek közül: Kite, Memories, Dirty Pair: Project Eden
sorozatok: Oh! My Goddess, Onegai Teacher, You're Under Arrest
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Gauss_chan

Quotefilmek közül: Kite, Memories, Dirty Pair: Project Eden
sorozatok: Oh! My Goddess, Onegai Teacher, You're Under Arrest [/B]

Na nézzük csak:

Kite: Elõször még a Vox-on láttam és igencsak tetszett!
Nagyon jó, hogy az utolsó pillanatig nem lehet tudni mi lesz a vége. Ha szereted az akciót, akkor mindenképpen nézd meg.

Memories: Az biztos, hogy kötelezõ darab. Eléggé egyedi és elgondolkodtató szemszögbõl mutatja be az emberi életet.

Dirty Pair: Hát igen, ez egy olyan anime, ami nem japánban, hanem amerikában készült. Ennek ellenére egész jó lett!

Oh! My Goddess, Onegai Teacher: Ha szereted a romantikus filmeket, nagyon jó humorral fûszerezve akkor mindenképpen nézd meg õket. Én a kedvenceim között tartom számon mindkettőt.

You're Under Arrest: Nagyon jó rendõrös anime két igencsak elbûvölõ fõszereplõvel. :D

Hát nem írtam róluk valami sokat, de ha valamelyik részletesebben is érdekel, akkor szólj. :D

TurboK

Én keresnék egy olyan animét amiben a klasszikus playboy rucis anime lányok rohangálnak... Azt hallottam hogy ilyen is létezik, de címet nem tudok.

Olyasmire gondok mint pl Rami a Keio Yuugekitaiból vagy Haruko a FLCL ötödik részében.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Ramiz

Kösz, kedvcsinálónak jó volt. A Kitet, Memoriest szeretném megnézni. A Onegai Teacher, Oh! My Goddess, Love Hina stb. irányban nem vagyok biztos. Nem szeretem a romantikus filmeket, de a japánok jól nyúlnak ehhez a témához, pl. Escaflowne aranyos, Evangelionban is imádom az ilyesmi részeket (sõt ezeket a legjobban). Szóval amíg olyan finoman kezelik a témát, addig jó... mert mindannyiunkban ott van a romantikus, csak nem mindenkinél jön elõ könnyen... :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Spectre

Üdv!

Még valamikor nagyon régen láttam egy animét (bár nem 100 %, hogy az volt). Sajna már nagyon ködös az egész... Sci-fi film volt, valami olyasmi, kifejlesztettek egy szupertankot mesterséges intelligenciával, ami viszont öntudatra ébredt. Ha jól emlékszem olyan 3 android nõ üldözte a film végéig (még egy jelenetre emlékszem: egy vegpiramisról bizonygatják, hogy milyen jó golyóálló, aztán a banditák simán berobbantják...).

Egy másik: ez talán még Magyarországon is megjelent videón. A fickót lekicsinyítik és beküldik egy nõ testébe egy mechával, hogy irtsa ki a betegséget... (vagy valami ilyesmi)

Spec
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."

Ramiz

A .hack//SIGN és az FLCL milyen?

TurboK

QuoteOriginally posted by Ramiz
a hacket nem láttam, de az FLCL az nagyon benga. Úgy kezdõdik hogy egy marha nagy röhejes káosz az egész, de aztán szépen, NAGYON lassan, de kibontakozik a történet. Pont addigra amikor már hozzászoktál az elmebeteg poénokhoz és tudsz másra figyelni.

Érdemes kétszer megnézni egymás után hogy megértsd a sztorit, aztán meg nézd végig a rendezõi kommentárt hogy tiszta legyen az egész.

Ja, és a zenéje ISZONYAT jó.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

McDouglas

Kukorica Rox ^^

Ramiz

QuoteOriginally posted by McDouglas
AnimeNFO
Erre talaltak ki -.-

Jó, de így mégiscsak személyesebb (meg bele lehet kérdezni meg lehet róla beszélni meg az ember szívesen mesél az általa kedvelt animékrõl), nem? :rolleyes:

Ramiz

A Record of the Lodoss War-ból OVA vagy sorozat érdemes kezdeni?

Spectre

A Record of the Lodoss War-ból OVA vagy sorozat érdemes kezdeni?

OVA. A sorozat majd picit megkutyulja az eredeti sztorit.
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."

Zelmor

.hack//SIGN  - Mindenidők egyik leghangulatosabb animéje címet viseli Zelmor bácsi rangsorolásában. Nálam mindent magasan vert mikor láttam, pedig azért nem ma kezdtem nézni animéket. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, nézd meg minnél többször, a zenéjét meg addig hallgasd, amíg ki nem folyik a fejeden!! :hopp:

Spectre

QuoteOriginally posted by Zelmor
.hack//SIGN  - Mindenidők egyik leghangulatosabb animéje címet viseli Zelmor bácsi rangsorolásában. Nálam mindent magasan vert mikor láttam, pedig azért nem ma kezdtem nézni animéket. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, nézd meg minnél többször, a zenéjét meg addig hallgasd, amíg ki nem folyik a fejeden!! :hopp:

.hack//SIGN nekem is bejön (főleg a zene, de a hangulata is ott van). Csak kár, hogy egy büdös szót nem értek belőle :rolleyes: (mondjuk igaz, csak a 18. résznél tartok)

Zelmor

QuoteOriginally posted by Spectre
.hack//SIGN nekem is bejön (főleg a zene, de a hangulata is ott van). Csak kár, hogy egy büdös szót nem értek belőle :rolleyes: (mondjuk igaz, csak a 18. résznél tartok)

Majd fogsz! XD

Zelmor

QuoteOriginally posted by TurboK
Én keresnék egy olyan animét amiben a klasszikus playboy rucis anime lányok rohangálnak... Azt hallottam hogy ilyen is létezik, de címet nem tudok.

Olyasmire gondok mint pl Rami a Keio Yuugekitaiból vagy Haruko a FLCL ötödik részében.

TurboK, ilyenekre gondolsz?
http://www.hummingline.com/toms/models/figures/bunnymeg/bunnymeg.html

Mert azt én is bírom, főleg mikor szupererejük is van. :D :D :D

TurboK

TurboK, ilyenekre gondolsz?
http://www.hummingline.com/toms/models/figures/bunnymeg/bunnymeg.html

Mert azt én is bírom, főleg mikor szupererejük is van. :D :D :D

Telitalálat. Van olyan anime (vagy hentai?!?) amiben ilyen hölgyek szerepelnek?

Zelmor

Van valami Bunny Girl, de nem ez a címe, csak így nevezik főszereplőt. Dobj nekem is email-t, ha megtalálod. Én dettó, oksa?

belldandy

Kösz, kedvcsinálónak jó volt. A Kitet, Memoriest szeretném megnézni. A Onegai Teacher, Oh! My Goddess, Love Hina stb. irányban nem vagyok biztos. Nem szeretem a romantikus filmeket, de a japánok jól nyúlnak ehhez a témához, pl. Escaflowne aranyos, Evangelionban is imádom az ilyesmi részeket (sõt ezeket a legjobban). Szóval amíg olyan finoman kezelik a témát, addig jó... mert mindannyiunkban ott van a romantikus, csak nem mindenkinél jön elõ könnyen... :)

Az Onegai! dolgokat csak kellő mennyiségű vattacukor elfogyasztása után ajánlom, de nekem bejött. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű időt szánj rá, mert:

1. Elkezded nézni az Onegai Teacher sorozatot az elejétől a végéig.
2. Ezután jöhet az OAV special
3. Ezután kezdheted az Onegai Twinst.

Fontos, hogy a sorrend helyes legyen. Ha ezt mind megtetted, kb 12 órát ültél folyamatosan a képernyő előtt. Szünetet ne tarts.

Ha ezt mind kibírtad, egy ideig semmit se nézz. Kb. 2 nap után nétd végig a Puni Puni Poemit.

Ezután már soha többé nem fogsz animét nézni :hehe:

Komolyra fordítva a szót: Az Onegai (és általában a Bandai Visualos dolgok) nekem bejönnek, de nem folyamatosan. Csak adagolva lehet ezeket nézni, és közben nem szabad gondolkozni. Ugyanis nincs min.
Ano... Sono... Atashi wa...
Suki desu.
...
Dame?

Zelmor

QuoteOriginally posted by belldandy
Az Onegai! dolgokat csak kellő mennyiségű vattacukor elfogyasztása után ajánlom, de nekem bejött. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű időt szánj rá, mert:

1. Elkezded nézni az Onegai Teacher sorozatot az elejétől a végéig.
2. Ezután jöhet az OAV special
3. Ezután kezdheted az Onegai Twinst.

Fontos, hogy a sorrend helyes legyen. Ha ezt mind megtetted, kb 12 órát ültél folyamatosan a képernyő előtt. Szünetet ne tarts.

Ha ezt mind kibírtad, egy ideig semmit se nézz. Kb. 2 nap után nétd végig a Puni Puni Poemit.

Ezután már soha többé nem fogsz animét nézni :hehe:

Komolyra fordítva a szót: Az Onegai (és általában a Bandai Visualos dolgok) nekem bejönnek, de nem folyamatosan. Csak adagolva lehet ezeket nézni, és közben nem szabad gondolkozni. Ugyanis nincs min.

Egyet értek Puni Puni-t kivéve én végignéztem egyhuzamban a sorozatokat és a Specielt, és úgy voltam, hogy kurvára elegem lett az animékből. Jó, ez tartott 3 napig, oszt nekiestem megint valami újnak. De ez az Onegai sorozat (főleg a Sensei - Mizuho sensei!!:jee: ) nagyon leépít hangulatilag ha éppen egyedül vagy lelkiekben. Engem minden ilyen leépít. Rájövök, hogy az élet nem ilyen szép...:( Legalább is én fix hogy nem fogom ilyen szépen megtalálni a szerelmet...-_-

Zelmor

deyo

Egyet értek Puni Puni-t kivéve én végignéztem egyhuzamban a sorozatokat és a Specielt, és úgy voltam, hogy kurvára elegem lett az animékből. Jó, ez tartott 3 napig, oszt nekiestem megint valami újnak. De ez az Onegai sorozat (főleg a Sensei - Mizuho sensei!!:jee: ) nagyon leépít hangulatilag ha éppen egyedül vagy lelkiekben. Engem minden ilyen leépít. Rájövök, hogy az élet nem ilyen szép...:( Legalább is én fix hogy nem fogom ilyen szépen megtalálni a szerelmet...-_-
Zelmor
Én kellően felkészültem a PuniPuniPoemi-re, mert figyelmeztettek... szal én azt a következtetést vontam le, hogy valszeg többet nem nézem meg, de 1x mindenképpen megérte:-))

Az ok, hogy valahol ha az ember egyedül van lelkiben (mint én) akkor eléggé lehangoló tud lenni egy OnegaiSensei, DE mivel tudom, hogy én az élteben sose leszek olyan szerencsés, hogy ilyen boldogságot találjak meg ÉPPEN EZÉRT nézek ilyen anime-okat... ott legalább történik is vmi, nem úgy mint az életemben:-((

Na akkor...
Érdeklődnék, hogy milyen romantikus anime-ot ajánlanátok megnézésre... néhány irányelv, hogy melyek azok amik nagyon tetszettek:
- LoveHina, OnegaiSensei, OnegaiTwins, Oh!MyGoddess...
No meg ha nem is teljesen ez a kategória, de a VanDread-ben is van romantika:-)))
Most épp a WolfsRain-t nézem és asszem ezután elkel majd egy jó romantikus vígjáték... (az nem baj ha drámai dolgok is vannak benne: lsd: LoveHina.XMasSpecial (ezt speciele végigsírtam)) a lényeg a HappyEnd...  erre nagyon allergiás vagyok a Romantikus anime-oknál... a többinél nem számít...:-)))

Zelmor

QuoteOriginally posted by deyo
Én kellően felkészültem a PuniPuniPoemi-re, mert figyelmeztettek... szal én azt a következtetést vontam le, hogy valszeg többet nem nézem meg, de 1x mindenképpen megérte:-))

Az ok, hogy valahol ha az ember egyedül van lelkiben (mint én) akkor eléggé lehangoló tud lenni egy OnegaiSensei, DE mivel tudom, hogy én az élteben sose leszek olyan szerencsés, hogy ilyen boldogságot találjak meg ÉPPEN EZÉRT nézek ilyen anime-okat... ott legalább történik is vmi, nem úgy mint az életemben:-((

Na akkor...
Érdeklődnék, hogy milyen romantikus anime-ot ajánlanátok megnézésre... néhány irányelv, hogy melyek azok amik nagyon tetszettek:
- LoveHina, OnegaiSensei, OnegaiTwins, Oh!MyGoddess...
No meg ha nem is teljesen ez a kategória, de a VanDread-ben is van romantika:-)))
Most épp a WolfsRain-t nézem és asszem ezután elkel majd egy jó romantikus vígjáték... (az nem baj ha drámai dolgok is vannak benne: lsd: LoveHina.XMasSpecial (ezt speciele végigsírtam)) a lényeg a HappyEnd...  erre nagyon allergiás vagyok a Romantikus anime-oknál... a többinél nem számít...:-)))

Teljesen egyet tudok érteni. Én is ezért nézek ilyesmit, meg mert érzelgős típus vagyok...:D
Romantika kell? Video Girl Ai. csak ajánlani tudom. Bár a manga sokkal jobb IMHO, az anime megnézése után szánj rá időt, és olvasd el azt is!! NAGYON JÓ!! És a sztori sokkalta "tovább megy" mint az animében. Egyik kedvencem.

Zelmor

Zelmor

Valami anime van, mert az Van Halen Right now klippben szerepel egy "Right now, bunny girls rule." megszólalás, mellette képi anyaggal is. Azóta én is keresem, de nem lelek róla semmit. Ha valaki látta, szóljon!!

Zelmor

noriko

Tök jó! pont emlegettétek az Onegai sorozatokat!! Aki ismeri, megtundá mondani, hogy az Onegai Twinsben a perverz srác naív kishúgának mi volt a neve? (tudom, hülye kérdés, de ezen gondolkozom egy napja..) Van egy tippem, de inkább nem írom le, mert lehet hogy csak rábólintanátok ;)  
ha tudjátok, köszi!
noriko
"I wish I could, but I don't want to."

amcsi

én a .hack//sign-ban már a 3. részben jöttem rá, hogy miről van szó, na ezt ismételjétek utánam :D

thx Cruel Angel
MyAnimeList

Ramiz

Az FLCL-t elkezdtem nézni, marha jó, bár kicsit túl angol :) nem baj, csak sokat kell szótáraznom.
(A .hack//SIGN-re már egyre kíváncsibb vagyok, de annyi szövegelés és angolul... nem merek belevágni... majd később.)

deyo

Az FLCL-t elkezdtem nézni, marha jó, bár kicsit túl angol :) nem baj, csak sokat kell szótáraznom.
(A .hack//SIGN-re már egyre kíváncsibb vagyok, de annyi szövegelés és angolul... nem merek belevágni... majd később.)
Ja... eléggé dialógus vezérelt... épp ezért olyan jó... amúgy sztem nincs olyan nehéz szövege... én se vagyok túl jó angolból, de elég ritkán kellett szótáraznom:-)))

Gauss_chan

Ahogy deyo is mondta, nyugodtam nézd meg a Hack-et. Gond nélkül megfogod érteni amit mondanak. :)

Gauss_chan

Quotedeyo írta
Na akkor...
Érdeklődnék, hogy milyen romantikus anime-ot ajánlanátok megnézésre...

Egy kis lista :)  :

-Ai Yori Aoshi
-Fullmoon Wo Sagashite (csak részben happy end, de happy end. Szerintem mindenképpen nézd meg)
-Hand Maid May
-Love Hina again
-Mahoromatic
-Steel Angel Kurumi
-Whisper of the Hart

Remélem találsz köztük olyat ami tetszeni fog. :)

deyo

QuoteOriginally posted by Gauss_chan
Egy kis lista :)  :

-Ai Yori Aoshi
-Fullmoon Wo Sagashite (csak részben happy end, de happy end. Szerintem mindenképpen nézd meg)
-Hand Maid May
-Love Hina again
-Mahoromatic
-Steel Angel Kurumi
-Whisper of the Hart

Remélem találsz köztük olyat ami tetszeni fog. :)
Ebből a AiYoriAoshi, LoveHinaAgain-t láttam... azok nagyon tetszenek... a többire meg vetek egy (esetleg több) pillantást:-)))
Hogy mi lesz a köv. anime amit megnézek mindig az utoljára megnézett anime hangulata dönti el... most éppen a chobits-ot nézem... szal lehet, hogy vmi vidámabb anime után nézek ha a végére értem, mert ahol épp most tart ott eléggé drámaiak az események:-(((
Engem nem az zavar ha nem happy-end egy anime vége... hanem az ha nem ahoz a hangulathoz illik amit az egész sorozat alatt éreztem... ezért pl: az X ill. Berserk végével semmi bajom nem volt... mert passzolt az anime egészéhez:-))
De pl: a DNA2 vége nagyon nem tetszett:-((

Gauss_chan

QuoteOriginally posted by deyo
Engem nem az zavar ha nem happy-end egy anime vége... hanem az ha nem ahoz a hangulathoz illik amit az egész sorozat alatt éreztem... ezért pl: az X ill. Berserk végével semmi bajom nem volt... mert passzolt az anime egészéhez:-))
De pl: a DNA2 vége nagyon nem tetszett:-(( [/B]

Igen, a DNA2 vége nekem se jött be igazán. Bár ha azért fejezték be így, hogy előkészítsenek egy következő sorozatot, akkor egye fene nem bánom. :D  Bár ez sajna nem valószínű. :)