help - Archive - 2003-01 - 2006-06

Started by gyroscope, 2003-01-06, 14:38:13

Previous topic - Next topic

Xaga

Quote from: sirtomiÉn már csak S939-eset vennék.

Ezt már sokan mondták viszont nem hinném hogy rá 2 éven belül procit vennék és mint írtad nemsokára itt az uj foglalat. Nekem bõwen megteszi az S756 ugyse futtatok nagy teljesítmény igényû dolgokat.

sirtomi

Quote from: XagaEzt már sokan mondták viszont nem hinném hogy rá 2 éven belül procit vennék és mint írtad nemsokára itt az uj foglalat. Nekem bõwen megteszi az S756 ugyse futtatok nagy teljesítmény igényû dolgokat.
Én meg futtatnék nagyobb teljesítmény igényû progikat, nekem ezért inkább S939 kéne. Abba még biztos lesznek újabb procik is.
Teljesen új gépet legalább 3 évig nem veszek, ha most összejön a pénzem egy újra, de legalább így tudnám valamennyire fejlesztgetni :)

Cobra

S754 egyetlen "elõnye" az AGP foglalat. Igaz vannak hibrid alaplapok is, de azok nem túl megbízhatóak.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

zsozso

Quote from: CobraS754 egyetlen "elõnye" az AGP foglalat. Igaz vannak hibrid alaplapok is, de azok nem túl megbízhatóak.
Mar 16+fa ert lehet kapni pci-es 6600 as gefroncsot ami kb 9800pro szintjen mozog. Szoval annyira nemgaz, a pci-e re csere. Most neztem nf4 sli -s lap 19+fa a64 939 3000+ 20+fa gef6600 16+fa nagykerben.
Jolenne mert mar le kene cserelni a gepemet, de most nincs ra penzem :(
Death is the only redemption

sirtomi

Quote from: zsozsoMar 16+fa ert lehet kapni pci-es 6600 as gefroncsot ami kb 9800pro szintjen mozog. Szoval annyira nemgaz, a pci-e re csere. Most neztem nf4 sli -s lap 19+fa a64 939 3000+ 20+fa gef6600 16+fa nagykerben.
Jolenne mert mar le kene cserelni a gepemet, de most nincs ra penzem :(
Engem a kisker ár érint sajnos, úgyhogy erre még jön valamennyi, de már tényleg nem olyan drágák ezek a cuccok.
Az én gépem is megérett a cserére, 900MHz Celeron, GF2 MX  :jee:

Manu

A fenti OP rendszerrel bajlódom, KDE kezelõfelülettel, de egyszerûen az alap beállításokat sem tudom megcsinálni. Az illesztõprogramokat nem találja, vagy a hozzáadásnál egyszerûen nem lehet a HDD-n kívül más meghajtót böngészni, az internetkapcsolat meg szintén nem mûködik, hiába adom meg az UHU tárcsázónak a szükséges paramétereket. Persze gondolom ide is az ADSL modemem drivere kellene, de persze az autorunnal indulna, külön nincs benne setup. Van egy linuxinstall.tar rajta, de azt csak olvasásra hajlandó megnyitni.

noriko

csak most tûnt fel mennyi kérdés/help/segítség topic van, alig tudtam dönteni hova írjak!

Egy feladat megoldásához, kérnék segítséget, tanácsot!
(Elõrebocsátom, hogy nem értek a számítógépekhez, bár szerintem ez mostanra már elég nyilvánvaló..:p)
Szóval, most lett UPC Chello classic internet. A modem a géphez csatlakozik, nincs routerünk. A gépben van ethernetkártya. Na most, a upc a kártyának a számát regisztrálja internethez? Vagy a gépét? Hogy mûködik ez?
Mert több géprõl szeretnénk megoldani a netezést, és apukám kitalálta, hogy lehet hogy meg tudjuk úgy oldani, ha ilyen usb-s ethernet kártyát veszünk, ami nem a gépbe megy bele hanem kívülrõl kapcsolható rá, és akkor lehet hogy a kártyát regisztrálja de így nincs egy géphez kötve hanem váltogathatjuk a gép és a laptop között. Ez így mûködhet? Vagy nem is így mûködik az egész regisztráció?
segítséget elõre is köszönöm (hátha ez ösztönzõleg hat valakire :D)!  és majd utólag is :)
"I wish I could, but I don't want to."

Fazék

Quote from: norikocsak most tûnt fel mennyi kérdés/help/segítség topic van, alig tudtam dönteni hova írjak!

Egy feladat megoldásához, kérnék segítséget, tanácsot!
(Elõrebocsátom, hogy nem értek a számítógépekhez, bár szerintem ez mostanra már elég nyilvánvaló..:p)
Szóval, most lett UPC Chello classic internet. A modem a géphez csatlakozik, nincs routerünk. A gépben van ethernetkártya. Na most, a upc a kártyának a számát regisztrálja internethez? Vagy a gépét? Hogy mûködik ez?
Mert több géprõl szeretnénk megoldani a netezést, és apukám kitalálta, hogy lehet hogy meg tudjuk úgy oldani, ha ilyen usb-s ethernet kártyát veszünk, ami nem a gépbe megy bele hanem kívülrõl kapcsolható rá, és akkor lehet hogy a kártyát regisztrálja de így nincs egy géphez kötve hanem váltogathatjuk a gép és a laptop között. Ez így mûködhet? Vagy nem is így mûködik az egész regisztráció?
segítséget elõre is köszönöm (hátha ez ösztönzõleg hat valakire :D)!  és majd utólag is :)
ez így hibátlanul fog mûködni, ne aggódj :)

én nagyon nem szoktam zavartatni magam az ilyen más gépen is internet, stb dolgokkal. már többször is csináltam, hogy ismerõsöm adsl vonalán csatlakoztam föl a saját adsl hozzáférésemmel és gond nélkül ment az is, nem reklamáltak :D

noriko

akkor elvileg ha most kihúzom a gépbõl a netet és bedugom a laptopba és bejelentkezem, akkor mûködne? A chellonál is? mert itt ugye van ez a töltögetéses korlát is meg számláló meg miegymás...
(amúgy most úgysem fogom megpróbálni, mert nem tudom a jelszót, csak elméletben kérdezem :))
Köszi a megerõsítést! Akkor nem lesz felesleges pénzkidobás a dolog! (kivéve, ha anélkül is mûködne..:D)

Fazék

Quote from: norikoakkor elvileg ha most kihúzom a gépbõl a netet és bedugom a laptopba és bejelentkezem, akkor mûködne? A chellonál is? mert itt ugye van ez a töltögetéses korlát is meg számláló meg miegymás...
(amúgy most úgysem fogom megpróbálni, mert nem tudom a jelszót, csak elméletben kérdezem :))
Köszi a megerõsítést! Akkor nem lesz felesleges pénzkidobás a dolog! (kivéve, ha anélkül is mûködne..:D)
de azért még várd meg, hogy más is mondja, mert nekem csak ADSL-el van tapasztalatom, de sztem gond nélkül kell mûködnie. a lakásba befutó kábelt érzékelik egyediként, ami ott van, azt olyan gépbe dugod, amilyenbe csak akarod. ismerõsöméknél 2 hálókártyával továbbosztották a net-et és azzal se volt gondja a chello-nak :)

Moha

A chello 2 dolgot regisztrál: a hálókártya MAC címét (ez egy hardverazonosító) és a kábelmodemet. Ha bármelyik megváltozik, akkor azt újra regisztrálni kell. Ez mindössze annyi, hogy belépsz az admin felületre és rákattintasz, hogy "hálókártya regisztrálása".
Majd írok még többet is, de most sajna mennem kell.

Fazék

Quote from: MohaA chello 2 dolgot regisztrál: a hálókártya MAC címét (ez egy hardverazonosító) és a kábelmodemet. Ha bármelyik megváltozik, akkor azt újra regisztrálni kell. Ez mindössze annyi, hogy belépsz az admin felületre és rákattintasz, hogy "hálókártya regisztrálása".
Majd írok még többet is, de most sajna mennem kell.
na tessék. tudtam hogy rosszul fogom én mondani :rolleyes:

de mondjuk ha ugyanazt a külsõ usb-s hálókártyát használják a két géphez, akkor megegyezik a két esetben a MAC-cím, vagy az a többi hardver-tõl is függ? (nekem se árt ilyeneket megtanulnom :))

noriko

Quote from: Fazékha ugyanazt a külsõ usb-s hálókártyát használják a két géphez, akkor megegyezik a két esetben a MAC-cím, vagy az a többi hardver-tõl is függ?
igen igen! pont ez lenne a kérdésem! Csak nem tudtam ilyen tömören kifejezni magam :D

és még eszembe jutott valami..(most megint körülírások következnek)
Az internetezéshez kell hálókártya. A laptopban alapból van ilyen. Attól még lehet külsõ hálókártyát hozzádugni és azon keresztül csatlakozni a netre? Vagy nem és ez hülyeség és a fenti megoldás csak két hálókártyátlan asztali PC esetében kivitelezhetõ ha kivitelezhetõ?

Fazék

Quote from: norikoés még eszembe jutott valami..(most megint körülírások következnek)
Az internetezéshez kell hálókártya. A laptopban alapból van ilyen. Attól még lehet külsõ hálókártyát hozzádugni és azon keresztül csatlakozni a netre? Vagy nem és ez hülyeség és a fenti megoldás csak két hálókártyátlan asztali PC esetében kivitelezhetõ ha kivitelezhetõ?
természesen lehet (ezt még én is tudom yippee! :D) akármilyen külsõ egység csatlakoztatható egy géphez, notebook-nál is ugyanúgy használható kell legyen.
egyedül a beállításoknál lesz egy nagyon kicsit macerásabb a dolog így hogy egy másik hálókártya is jelen van, de nem különösebben, szóval ez biztosan rendben lesz :)

már csak Moha visszatértét kell megvárnunk és mindketten tanulunk valami újat :D

Moha

Szóval: ha ugyanazt az USB hálókártyát akarod használni felváltva két gépben, annak mennie kell. A MAC cím a hálókártyához tartozik, más hardverhez nincs köze, ez egyszerûen csak egy egyedi azonosító, amit minden hálózati eszköznek (hálókártya, router, stb) kiosztanak.
Egy laptop technikailag teljesen egyenértékû egy asztali géppel, azaz pl. ha van is rajta egy hálózati csatoló, attól még tehetsz bele másikat (pl PCMCIA kártyát vagy az említett USB-t). Két hálókártyát gond nélkül kell kezelnie a gépnek, de ha mégsem, legfeljebb letiltod az integráltat.

Tehát ha csak egy asztali gép és egy laptop van, és egyszerre nem akarjátok mindkettõn használni a netet, akkor minden további nélkül mûködhet az USB hálókártya. Ha viszont egyszerre akarjátok használni, akkor vagy meg kell osztani a netet az asztali géppel, vagy beszerezni egy routert.

Gondolom most az asztali gépre van kötve a net, a UPC által adott hálókártyával. A regisztrációtól nem kell megijedni: átrakod a kábelt az USB hálókártyába, újraindítod a gépet. Ilyenkor - ha sikerült felépíteni a kapcsolatot - a rendszerük érzékeli, hogy új MAC címrõl dolgozol és meg kell csinálnod a regisztrációt. Ehhez a kezeles.chello.hu címre kell menni (ugyanoda, ahol a havi adatforgalmat tudod lekérdezni) és kelleni fog hozzá az az ügyfélazonosító és jelszó, amit szerzõdéskötéskor kaptatok. Más címet nem is enged behozni addig, amíg a regisztrálás kész nincs.
Miután bejelentkeztél 3-4 "igen, tovább" kattintás és kész is a regisztrálás. Utána már rendesen használható a net (lehet, hogy a gépet újra kell majd indítani hozzá). Ha a hálókártya csere után nem tudnád behozni a reg oldalt, akkor próbáld meg áramtalanítani, majd 2-3 perc után visszakapcsolni a kábelmodemet, illetve megpróbálhatod a menüjébõl is újraindítani.
Ha ugyanolyan Motorola kábelmodemetek van, mint nekünk, akkor a 192.168.100.1 címen be tudod hozni az admin felületét, és ott van egy "restart cable modem" opció.

Sok szerencsét! :)
Moha

noriko

Köszönöm szépen a segítséget! Mohának külön is a szupin érthetõ kimerítõ választ! :)
 :jee:

noriko

visszatértem topicomhoz  :3x3:
Tud valaki valami jó, könnyen beállítható proxy server programot ajánlani?

Tyrael

Quote from: norikovisszatértem topicomhoz  :3x3:
Tud valaki valami jó, könnyen beállítható proxy server programot ajánlani?
mire kellene?
milyen oprendszer alá?
linux alatt route parancs bõven elég :)

Tyrael

noriko

Quote from: Tyraelmire kellene?
milyen oprendszer alá?
linux alatt route parancs bõven elég :)

Tyrael
chellos internetet megosztani.
Windows XP alá.

Moha

Quote from: norikochellos internetet megosztani.
Windows XP alá.
Kevered a dolgokat! Neked akkor egy sima net leosztás kell. A proxy az más.
XP-ben elvileg annyi, hogy a netkapcsolat tulajdonságaiban beállítod, hogy "megengedem, hogy más számítógépek ennek a gépnek az internetkapcsolatát használják" - vagy valami hasonló. Aztán a másik gépen meg beállítod alapértelmezett átjárónak a fõ gép IP címét, meg a DNS-eket, amit a fõgép is használ.
Ha a kliens gépen nem akarsz szervert futtatni, akkor ennyi elég.

Tyrael

chellonl ez nem jo
mivel xp-s netmegosztasnal kifele tobb gep akarja hasznalni a netet, ezert lekapcsol a kabelmodem.
legalabbis anno igy volt, nem hiszem, hogy azota valtoztatott volna a chello a haztartason beluli megosztas problemajan.
meg ugye eleve csak 1 mac cim hasznalhatja a netet.
szal 2 fele keppen lehet megoldani, az egyik az, hogy vesztek egy routert, abba megy bele a net, es azon keresztul csatlakoztok a netre. Ez tizenparezer forintos beruhazas. Masik megoldas egy linux szerver beallitasa proxykent. Ez ha van otthon egy kiszuperalt 486os, akkor ingyen megoldhato. Neten direkt vannak fent ilyen kicsontozott linux disztrok, amik ilyen celra lettek kitalalva. Van belole 1 floppy-s is. Itt nemi szakertelem, vagy jofeju ismeros segitsege szukseges.

Tyrael

kisvirag

HEEEEEEEEEEEELP!

kéne nekem valami olyan progi, vagy módszer, amivel szélességxmagasság szerint tudom rendezni a képeket!

a lényeg, hogy a képeknek egyik esetben a magasságuk, másik esetben a szélességük fix, és nekem a másik érték csak x számig kellene....

remélem érthetõ voltam, de az a lényeg, hogy a 100px széles képek között meg akarom keresni azokat, amelyek 150 vagy annál kevesebb pixel magasak pl....
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Moha

Quote from: Tyraelchellonl ez nem jo
mivel xp-s netmegosztasnal kifele tobb gep akarja hasznalni a netet, ezert lekapcsol a kabelmodem.
Lehetséges, én sosem próbálkoztam XP-s leosztással, csak megírtam, mint esetleges megoldást.

kisvirag: Nem ígérek semmit, mert mostanság sok meló van és dög fáradt vagyok, de esetleg írhatok neked egy ilyen progit.

kisvirag

Moha: arigato gozaimasu
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Shugaru

sziasztok gondom támadt a project arms 2 sorozatával
a 12 résztõl kezdve nekem csak japánul beszél és nem hajlandó a bs sem lejátszani
nincsen valahol felirat hozzá?
vagy segítsetek mit kellene tenni az mkv fájlokkal vagyok bajban elõre is köszöntem

Necrid^

Quote from: Shugarusziasztok gondom támadt a project arms 2 sorozatával
a 12 résztõl kezdve nekem csak japánul beszél és nem hajlandó a bs sem lejátszani
nincsen valahol felirat hozzá?
vagy segítsetek mit kellene tenni az mkv fájlokkal vagyok bajban elõre is köszöntem
Tuti hogy van hozza felirat csak bekéne kapcsolni. Probáltad Mplayerrel?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Shugaru

nem tudom én ezzel az átok mplayerrel mindig megszenvedek soha nem tudom bekapcsolni rajta a feliratot

Necrid^

Quote from: Shugarunem tudom én ezzel az átok mplayerrel mindig megszenvedek soha nem tudom bekapcsolni rajta a feliratot
Pedig naon könnyü. én win media Classict használok. ott ha mkv akkor asszem fen a tálcán van olyan hogy "Navigate" azon belól a "subtitele language". megválasztod azt rá katt az ujra inditod a videot. és utána megy. legalább nekem igy szökött menni.

zsozso

Quote from: Shugarunem tudom én ezzel az átok mplayerrel mindig megszenvedek soha nem tudom bekapcsolni rajta a feliratot
Nemtudom nekem tokeletesen megy. ogm/mkvnal j betu maskepp meg alapbol felrakja.
Death is the only redemption

Necrid^

Most probáltam és alapból felrakta. nem értem hogy neked miért nem megy..