Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

Draconire

Sancho

Nem tudtok valami Japánról szolo elektronikus könyvet? lehetőleg magyar nyelven szeretném meg ismerni a kulutát, meg ugy mindent ami japán... :)

Mishra

magyar nyelven, ehh az nehéz. máshogy nem jó? :)

Sancho

angol is jó!
a lényeg hogy minnél többet megtudjak japánról... :)
esetleg a mai japánról is, és a multrol bár a történelmet nem szeretem annyira ha sok az évszám, de azért érdekel... :)

Mishra

www.sacred-texts.com
itt érdemes nézelődni, nem csak keleti kultúrák terén hanem úgy általában minden tekintetben elég jó könyvek vannak fennt. :)

sunyi

Kalligráfiát keresek. Tudnátok ajánlani helyeket, ahol ilyenekkel foglalkoznak?

Edit: Mishra thx a linkért.
/loving a precious person ^^/

Mishra

kaligráfia... hm, Sinfest XD

Solid Snake

A minap kivettem a könyvtárból egy érdekes olvasmányt.

Satori Bhante - A sintoizmus

Ajánlom figyelmetekbe, valóban érdekes olvasmány, számos képpel és táblázattal.

noriko

Hahó!
Felmérőt végzek azon ügyben, hogy innen érdekelne-e valakit ez a program. Szerintem, én majd bevállalok egy alsókategóriás jegyet magamnak ("kissé" drága :frown: ), és gondoltam, elsősorban olyan társaságot próbálok keríteni, akit valóban érdekelne, és nem csak családi megvesztegetések árán jönne el :D
"I wish I could, but I don't want to."

danime

Ezt ide linkelem mert nem találtam olyan topicot, hogy japán cuccok...

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Kérdésem, hogy mi van ezen a medálon?
"Looks like someone is gonna have to show you the ropes."

Próféta

Quote from: noriko on 2007-01-15, 15:15:04
Hahó!
Felmérőt végzek azon ügyben, hogy innen érdekelne-e valakit ez a program. Szerintem, én majd bevállalok egy alsókategóriás jegyet magamnak ("kissé" drága :frown: ), és gondoltam, elsősorban olyan társaságot próbálok keríteni, akit valóban érdekelne, és nem csak családi megvesztegetések árán jönne el :D
És jók is? Vagy csak úgy találomra az első erre járó japán zenészcsapatot akarjuk ennyiért meghallgatni?

.Attila

Quote from: Próféta on 2007-01-15, 15:42:00
Hahó!
És jók is? Vagy csak úgy találomra az első erre járó japán zenészcsapatot akarjuk ennyiért meghallgatni?

A Yamato Japán (és tkp. a világ) legnagyobb és legjobb taiko csoportja, világhírűek.

Fazék

Akkor kevertem őket egy másik japán dobos-párossal. Nu mindegy. Mivel tényleg egy kicsit borsos az ár, én biztosan kihagyom :) Az a legolcsóbb jegy vajon hova szól?

kikuchiyo

Nyilván leghátra, az oszlop mögé.

Egyébként érdekelne a dolog, csak tényleg qrva drága.

danime: a medálon a kanji olvasható, a jelentése "szerencsekívánat", "hosszú élet". Manapság így írják: 寿.
A másik oldalán lévő figura nemtommi.
Failure is the default option

danime

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-15, 16:08:11
...
danime: a medálon a kanji olvasható, a jelentése "szerencsekívánat", "hosszú élet". Manapság így írják: 寿.
A másik oldalán lévő figura nemtommi.

Köszi!  :D
"Looks like someone is gonna have to show you the ropes."

noriko

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-15, 16:08:11
Nyilván leghátra, az oszlop mögé.

Egyébként érdekelne a dolog, csak tényleg qrva drága.
Ha jól láttam, oszlop nincs... de tuti valahova a sarokba szól sajna...
De a többi kategória már nagyon durva, úgyhogy marad ez. Én már nagyon kíváncsi vagyok rájuk, egyszer csak nem fogok belehalni. Max egy darabig kenyéren és (csap)vizen élek utána  :haha:

pniko

Hahó!

Mivel nem ismerek innen senkit, nem tudom hogy mennyire lenne szemtelenség ha megkérdezem hogy mikorra lenne megszervezve? (előreláthatólag? de ez gondolom ez a jelentkezőktől is függ)

+ Ha sikerül megszerveznem úgy a dolgokat hogy el tudjak menni rá (ha a "helyi mindenható" is úgy akarja) mennyire lenne gond ismeretlenül egy olyan csoporthoz verődni akik már ismerik egymást?

Próféta

Quote from: pniko on 2007-01-15, 21:10:57+ Ha sikerül megszerveznem úgy a dolgokat hogy el tudjak menni rá (ha a "helyi mindenható" is úgy akarja) mennyire lenne gond ismeretlenül egy olyan csoporthoz verődni akik már ismerik egymást?
Szívesen látunk. Már ha leszünk. :)

noriko

Quote from: pniko on 2007-01-15, 21:10:57
Mivel nem ismerek innen senkit, nem tudom hogy mennyire lenne szemtelenség ha megkérdezem hogy mikorra lenne megszervezve? (előreláthatólag? de ez gondolom ez a jelentkezőktől is függ)

+ Ha sikerül megszerveznem úgy a dolgokat hogy el tudjak menni rá (ha a "helyi mindenható" is úgy akarja) mennyire lenne gond ismeretlenül egy olyan csoporthoz verődni akik már ismerik egymást?
ohó! van érdeklődő! lehet, hogy mégsem egyedül kell majd mennem?  :hopp:

szóval nem tudom, hogy csoport szintig jut-e a dolog, egyelőre magam vagyok, és BÁRKIT szívesen látok :)

február 14-18ig lesznek előadások, minden nap 20:00-tól, illetve 17.-én és 18.-án 15:00-tól is, de én ezeknél is inkább az este8-at preferálnám.
vagyis feb14.,15.,16.,17. vagy 18. 20:00
ezen belül nekem a nap mindegy.

Quote from: Próféta on 2007-01-15, 21:25:54
Szívesen látunk.
ezt vehetem úgy, hogy esetleg te is kapható vagy a dologra?  :D

kikuchiyo

Én is jönnék, egyszer 6k-t talán megengedhetek magamnak.

Próféta

Nem ígérem biztosra, de esetleg érdekel. Attól függ.
Viszont tudtok valami jó bemutatót ajánlani ezekről a világhírűekről, hogy tudjam mire számítsak? Mert nagyon bejövősnek kell lennie, hogy erre 6 ezret vagy mennyit fizessek. Youtube-on eleddig csak egy iszonyat rövid trailert láttam, amin megpaskolják a dobokat, aztán annyi.
Amúgy időpont kábé jó.

noriko

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-16, 01:47:14
Én is jönnék, egyszer 6k-t talán megengedhetek magamnak.
Ez a helyes hozzáállás!  :jee: (aztán, nem engem szídni, ha csalódnátok!)
Ha valaki emiatt éhezne, annak tekerek majd sushit :P

videók: 1, 2, 3, 4 (elvileg ezek ők. azt nem tudom, hogy most is lesz-e shamisen, vagy csak dobok.)

kikuchiyo

Quote from: noriko on 2007-01-16, 02:12:10
Ha valaki emiatt éhezne, annak tekerek majd sushit :P

Vigyázz, mert szavadon fogunk! :)

Darkstar

Itt egy kicsivel hosszabb videó
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

noriko

ehh..pedig én is onnan linkeltem... /me blind   :redface:   :merci:

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-16, 02:17:01
douzo

.Attila

Quote from: Próféta on 2007-01-16, 01:47:57
Nem ígérem biztosra, de esetleg érdekel. Attól függ.
Viszont tudtok valami jó bemutatót ajánlani ezekről a világhírűekről, hogy tudjam mire számítsak? Mert nagyon bejövősnek kell lennie, hogy erre 6 ezret vagy mennyit fizessek. Youtube-on eleddig csak egy iszonyat rövid trailert láttam, amin megpaskolják a dobokat, aztán annyi.
Amúgy időpont kábé jó.

Videókból sose fog visszajönni a hangulat. Taikonál nagyon fontos a helyszíni hangulat, így videón keresztül nem fogod érezni, ahogy a nagy dobok rázzák a belső szerveidet :)

Próféta

:merci: a segítséget, akkor még fontolgatnám egy kicsit, ha szabad.

kikuchiyo

Quote from: noriko on 2007-01-16, 02:33:46
ehh..pedig én is onnan linkeltem... /me blind   :redface:   :merci:

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-16, 02:17:01
douzo

Emberek, ugye mindenki hallotta, hogy Noriko csinál nekünk szusit? :)

pniko

Quote from: Próféta on 2007-01-15, 21:25:54
Szívesen látunk. Már ha leszünk. :)

Köszönöm.

Quote from: noriko on 2007-01-16, 01:43:22
ohó! van érdeklődő! lehet, hogy mégsem egyedül kell majd mennem?  :hopp:

szóval nem tudom, hogy csoport szintig jut-e a dolog, egyelőre magam vagyok, és BÁRKIT szívesen látok :)

február 14-18ig lesznek előadások, minden nap 20:00-tól, illetve 17.-én és 18.-án 15:00-tól is, de én ezeknél is inkább az este8-at preferálnám.
vagyis feb14.,15.,16.,17. vagy 18. 20:00
ezen belül nekem a nap mindegy.

Dátumilag a 16-17 felelne meg esetleg ha sikerül megoldanom hogy 19-re szabit kapjak akkor a 18 is jó. Időpontilag pedig a 20:00 szintén.

noriko

Rendben, akkor az jó a többieknek is, ha február 16-ban gondolkodunk? 17.-ére, már lehet, hogy kezdenek majd fáradni :D főleg, hogy aznap még délelőtt is dobolnak!

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-16, 15:25:23Emberek, ugye mindenki hallotta, hogy Noriko csinál nekünk szusit? :)
mondom, annak aki emiatt éhezne! sok éhenkórász... :ejj: 
úgyhogy az igényléseket kérem bizonyítékokkal alátámasztani! pl. folyószámla egyenleg, korgó gyomor etc.  :haha: