Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: DamnatusAzért nem kell hinni az evolúcióban, meg a tudományban! Azt is emberek mûvelik/találták ki/fedezték fel. Amíg az embereket nem kényszerítik arra, hogy a másik véleményét elfogadják, és hagyjákõket, hogy elmondják a saját véleményüket, addig jó!

Nem kell hinni bennük. Abban sem kell hinni, hogy 120 ft + 120 ft az 240 ft, de azért jó tudni, hogy ha egy sör 120 ft, és 240 ft-d van, akkor két sört is ihatsz.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Darkstar

Quote from: DamnatusAzért nem kell hinni az evolúcióban, meg a tudományban! Azt is emberek mûvelik/találták ki/fedezték fel. Amíg az embereket nem kényszerítik arra, hogy a másik véleményét elfogadják, és hagyjákõket, hogy elmondják a saját véleményüket, addig jó!
Ez így van. De azért van néhány olyan dolog, amit "kötelezõ" elhinni, mert az úgy van! (pl a matek tételek)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

Quote from: RamizNem kell hinni bennük. Abban sem kell hinni, hogy 120 ft + 120 ft az 240 ft, de azért jó tudni, hogy ha egy sör 120 ft, és 240 ft-d van, akkor két sört is ihatsz.

:lol: , jó példa.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Raggie

Quote from: RamizNem kell hinni bennük. Abban sem kell hinni, hogy 120 ft + 120 ft az 240 ft, de azért jó tudni, hogy ha egy sör 120 ft, és 240 ft-d van, akkor két sört is ihatsz.
Az evolúcióval én is kábé így vagyok, de a sörökkel már nem!(nekem mindíg van legalább 480,- om, hogy tujak négyet is venni! :D )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Damnatus

Ha nem kötelezõ elfogadni Isten létét, nem kötelezõ elfogadni az evolúciót sem. Ami biztos az az érettségi :D

roderick

Quote from: DamnatusAmi biztos az az érettségi :D

Ki tudja már manapság  :rolleyes:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Quote from: FeldinEgy kérdés, nem kötekedés, mire/miért teremtette Isten a dinókat?

Mire/miért teremtett (bah...) minket?
Amúgy a dinoszauruszok biztos bent maradhattak a Paracsidomban, és ott várnak ránk... mászkálnak fel-alá a Dynonichusok meg az Allosaurusok, és ránk várnak... :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: RamizAmúgy a dinoszauruszok biztos bent maradhattak a Paracsidomban, és ott várnak ránk... mászkálnak fel-alá a Dynonichusok meg az Allosaurusok, és ránk várnak... :__devil:
Remélem, legalább nem lesz olyan uncsi, mint sokan képzelik :D

Raggie

Quote from: katzRemélem, legalább nem lesz olyan uncsi, mint sokan képzelik :D
Ja! Fõleg ha az arzenálod is veled száll a paradicsomba! :D  :__devil:  (no offense)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Djinn

Látom nagyon filozófikus erre a hangulat. Vagy ez már az ezoterika?  :rolleyes:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Raggie

Quote from: DjinnLátom nagyon filozófikus erre a hangulat. Vagy ez már az ezoterika?  :rolleyes:
Három sör után már mindegy melyikrõl beszélünk(írunk), mivel mindegyikhez passzol!
Egyébként ez inkább az õslénytan/evolúció versus vallás/hit kérdés, amiben még mondjuk a vitatkozó felek sem tudják pontosan melyiket képviseljék(kivéve persze katz kollégát akinek nem is kérdéses szvsz :D ).

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Az én Paradicsomomban nem lesz más, csak sörfolyók, rengeteg hosszú combú huri, végtelen mínusz egy kbit/s-os internet elérés és egy számítógép, rajta minden anime, ami valaha is megjelent vagy meg fog jelenni. :lazza: :zen:

Damnatus

Az én Paradicsomomban meg a feleségem, a gyerekeim, és a barátaim lesznek. És megpróbálom már a Földön megvalósítani! :)

Dragon

Az én paradicsomom az emberek pokla lesz  :__devil:
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Pirula

Az én paradicsomom ledarálva oregánóval ideális alapanyag lesz egy jó spagettihez.

Raggie

Nna látom Ramiz kollégának itt is sikerült ledegradálnia a színvonalat! :D
(az én paradicsomomban ti mind a pokolra fogtok jutni! :hehe: )

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonNna látom Ramiz kollégának itt is sikerült ledegradálnia a színvonalat! :D
Ebben mester vagyok. :hail:  :lazza:  :__devil: De mivel te is hozzászóltál a témához, hallgass, mint sz.r a f..ben.*

----
* : szõr a fülben

Pirula

Quote from: Raggie GordonNna látom Ramiz kollégának itt is sikerült ledegradálnia a színvonalat! :D
(az én paradicsomomban ti mind a pokolra fogtok jutni! :hehe: )
Nah, pont ide kellett írnod a fenevad számával egyezõ postodat? :D

Raggie

Quote from: PirulaNah, pont ide kellett írnod a fenevad számával egyezõ postodat? :D
Bazig! Azt hittem nem veszi észre senki! Gyorsan hozzá is szóltam még egyszer! Nna mindegy, lehet hogy csak õ beszélt belõlem! :D  :__devil:
(egyébként nem ez volt a 666-dik, mert azt a mit láttál legutoljára... -ba írtam... asszem)

Well, do ya, punk?"

katz

Emberek, ez nem a nagyon LOL topic :D

Quote from: RamizAz én Paradicsomomban nem lesz más, csak sörfolyók, rengeteg hosszú combú huri, végtelen mínusz egy kbit/s-os internet elérés és egy számítógép, rajta minden anime, ami valaha is megjelent vagy meg fog jelenni. :lazza: :zen:
És mivel ott minden az örökkévalóságig tart, ezért 10 000 évesen már 200. szor fogod látni az összes Pokemon részt és kívülrõl fogod fújni az összes párbeszédet.  :lul:

katz

Mi a fene? A gonosz démon rosszkedvében bezárta a topicot, erre az rögtön meg is halt, vagy annyira vizsgaidõszak van, h senkinek sincs ideje?

:rolleyes: Most elképzeltem, h Shiroi meglátja a legfrissebb postok között: Vallások,... last post: katz és rögtön a szívéhez kap :rolleyes:  :__devil:  :haha:

Ramiz

Szóval csak ezért postoltál. :) Megint be lesz zárva a topic.

katz

Quote from: RamizSzóval csak ezért postoltál. :) Megint be lesz zárva a topic.
Nem baj, most ugy sincs idõm nagyokat postolni :rolleyes:

Raggie

Miért hegyezõdtök ti midig, folyamatosan és egyfolytában? Abbahagyhatnátok már, mert kezdi szétflémelni az egész fórumot!(legalábbis ezt a topicot nagyon) A vasárnapi meeten ki fogtok békülni rendben?

Well, do ya, punk?"

katz

Quote from: Raggie GordonMiért hegyezõdtök ti midig, folyamatosan és egyfolytában? Abbahagyhatnátok már, mert kezdi szétflémelni az egész fórumot!(legalábbis ezt a topicot nagyon) A vasárnapi meeten ki fogtok békülni rendben?
Nem hiszem. Én nem érek majd rá...

Raggie

Quote from: katzNem hiszem. Én nem érek majd rá...
Nna akkor legaább egy virtuális kibékülést kérek! Lehet, hogy nem ér sokat, de azért mégis...

Well, do ya, punk?"

Damnatus

Shiroi
Szerintem inkább moderálj, ne a topicot zárogasd be!

Raggie

Quote from: ShiroiTényleg be lesz zárva megint, ha csak ilyeneket írogattok.
Miért az, hogy Ramiz és katz valaha is kibéküljön az már filozófia nem ?! :D
(na jó fiúk, ezt gyorsan cáfoljátok meg!..)

Más: ki mit gondol arról, hogy tudósok(csillagászok) kimutatták már pár éve, hogy Lehet, hogy Isten teremtette a világot, de abban nem volt sok választása, hogy mikor(a forrás: Stephen Hawking egyik könyve, most nem tom fejbõl, de megkeresem legközelebbre). Mivel, visszavezették az univerzum életét, és arra jutottak, hogy jól meghatározható idõpillanatban keletkezett az egész, így Isten csakis akkor teremthette máskor nem...

Well, do ya, punk?"

Dragon

Quote from: Raggie GordonMás: ki mit gondol arról, hogy tudósok(csillagászok) kimutatták már pár éve, hogy Lehet, hogy Isten teremtette a világot, de abban nem volt sok választása, hogy mikor(a forrás: Stephen Hawking egyik könyve, most nem tom fejbõl, de megkeresem legközelebbre). Mivel, visszavezették az univerzum életét, és arra jutottak, hogy jól meghatározható idõpillanatban keletkezett az egész, így Isten csakis akkor teremthette máskor nem...
Ha tényleg õ teremtette, akkor az idõt is õ teremtette, nem?
Tehát a világnak része az "akkor", ami számunkra kötött, de a világ teremtõje számára nem értelmezett fogalom.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Ramiz

Korrekt. Ezek után csak azon lehet töprengeni, vajon ez az egyetlen világ és idõ, amit teremtett? Vagy már ikszedik próbálkozás vagyunk?

Shiroi: én is figyelmeztettem õket, de rám sem hallgattak. :lazza: