Romantikus témájú animék.

Started by Exo, 2004-03-13, 14:05:18

Previous topic - Next topic

Miura

Quote from: White SeeDNyitva maradt pár kérdés? Hol? Mi?

Hogyan fojtatódik Takutso(?) élete,és Mitsukival egy pár lesznek-e...

Az ajánlatot én még felturbóznám két komoly romantikus drámával (Amik személyes kedvenceim):
Kenshin OAV
Saikano

És mégkomolyabb:
Lain, NGE, Elfen Lied, Madlax, Gilgamesh

Véresen (szó szerint) komoly:
Hellsing, Elfen Leid
az hogy visszatér-e még énekelni,és milyen formában..Fullmoonként?vagy Mitsukiként

most nézem a hana yori dangot..igazán érdekes nagyon romantikus anime..és minden részben történik valami(legalábbis eddig 14 részt láttam ötven valahányból...hátránya az,hogy hiányzonak részek belõle(36-46-ig nincs fennt az usteamen :( )
"A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja; ám a szeretet minden mást pótol."
(P. Matteo)

Alkyra

Nos végignéztem a DearS animet.
Hát ez nagyon lol! :D
Olyan jókat röhögtem, hogycsakna! :lul:  :lul:
A grafika nagyon jó, a sztori furcsa, a zenék jók(fõleg az ending s a intro.:D), de sajnos ez is nagyon rövid. :(
Aki szereti az LH-t vagy a Girls Bravo stílusú animeket annak kötelezõ!  :jee:
Értékelés: 80%

Hmm...Tudtok még ehhez hasonló animeket?(ecchi, comedy, love-romance) Következõnek az Ichigo-n gondolkoztam, de az meg hpyer rövid..
Hiába keresek a neten, nem találok semmi érdemlegeset...

Moha

Quote from: AlkyraAki szereti az LH-t vagy a Girls Bravo stílusú animeket annak kötelezõ!  :jee:
Rendicsek, felírtam a listámra. :)
QuoteHmm...Tudtok még ehhez hasonló animeket?(ecchi, comedy, love-romance)
Green Green, Mahoromatic, esetleg Rizelmine. ;)

SaiyaGin

Quote from: AlkyraNos végignéztem a DearS animet.
Hát ez nagyon lol! :D
Olyan jókat röhögtem, hogycsakna! :lul:  :lul:
A grafika nagyon jó, a sztori furcsa, a zenék jók(fõleg az ending s a intro.:D), de sajnos ez is nagyon rövid. :(

Nekem is nagyon tetszett, csak a vége nem volt az igazi, de a manga nem ér itt véget. Az én fõ problémám az volt, hogy egy-két szereplõt egy idõ után idegesítõnek találtam, valamint, hogy Takeya személyisége elég egydimenzionális. De ami a humort illeti, az tényleg  :lol:   :lazza:

Tyrael

Quote from: ManituAzon biztos jól menne az ff8 :D  :__devil: (bocsi, meg kellett jegyeznem :) )
a ps-es verzio biztos menne egy linuxos ps emuval, de lehet hogy cedega (windows emulator) vinne a pc verziot is

Tyrael

Alkyra

Quote from: SaiyaGinNekem is nagyon tetszett, csak a vége nem volt az igazi, de a manga nem ér itt véget.

Hmm. S honnan tudom leszedni a mangát?
Valami ötlet?

SaiyaGin

Quote from: AlkyraHmm. S honnan tudom leszedni a mangát?
Valami ötlet?

AnimeHQ-n fent van az elsõ kötet, de a többire én is kíváncsi lennék. :confused:

Alkyra

Quote from: SaiyaGinAnimeHQ-n fent van az elsõ kötet, de a többire én is kíváncsi lennék. :confused:

Mi az oldal pontos címe?

SaiyaGin

Quote from: AlkyraMi az oldal pontos címe?

ftp.animehq.hu  :jee:

Miura

Quote from: White SeeDAz nem kérdés. Persze hogy vissza:)
De ez már nem tartozik bele az alaptörténetbe. Max egy muvíba, vagy OAV-ba:)

Nekem a hana yori dango iszonyat nem jött be. Pedig a bevezetõjénél tök tetszett, hogy milyen jó kis zene, meg stíéusos, de aztán ami azután jött hidegzuhany:
A rajzolás borzasztó.
A szinkron. Az kész. Még sosem hallottam ilyen pocsék hangválasztást. Arról nem is beszélve, hogy kicsit el van csúszva a rajzoláshoz képest.

igaz,hogy a rajzolás ronda(olyan 60nas években készült animére emlékeztet)és az is igaz,hogy egy-két lánynak idegesítõ a hangja..de nekem a történet nagyon tetszik,hogy nem az van,hogy húzzák a történetet,hanem tényleg minden részben történik valami új,amire nem számítasz..
"A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja; ám a szeretet minden mást pótol."
(P. Matteo)

Alkyra

Most néztem végig a Maburaho-t.

Nos eléggé egy érdekes anime. Romantikus-fantasy-humor.
(természetesen egy kis ecchivel megfûszerezve)
A sztorival nincs gond. (a srác a történet felénél meghal. :D S ekkor kezdõdnek az igazi gondok. Tipikus felállás. Egy pali, sok lány. :)
S (majdnem) mindegyik csak egy dolgot akar tõle...
Lévén, hogy a srác nagyon sok híres mágus leszármazotta s eléggé erõs.
A poén viszont az, hogy a srác maga nem nagy szám(egész életében is csak 8* használhat mágiát, míg a többiek kb 8000*..:D :) )
Így egyértelmû, hogyha nem a srác a nagy durranás akkor majd a gyermeke az lesz.  :lul:  :lul:  :lul:
S megindul a "génvadászat" élén a három lánnyal aki az elején ráakaszkodtak...

A grafika az nagyon szép. 2003 anime. Nem vártam mást tõle.
A hangok nagyon jók.(fõleg az intro zenéje tetszett).
Az anime elég hosszú szal ezzel most nincs gond.(bár nincs lezárva a sztori...)

Hogy õszintén megmondjam, nekem csak a végével volt gondom...
(nézzétek meg...hatalamas lol...)
MUHH... Miért nem fejezték be rendesen? Shish... S még nem is folytaták..vagy lenne belõle manga vagy valami...

Áh! Mind1. Aki szereti a vicces, mágiás, romantikus animket annak kihagyhatatlan.
Értékelés: 93%

S most megin ott vagyok, mint minden anime befejezésekor:
MOST MIT NÉZZEK MEGGGGGGGGGGGG??????????????  :rolleyes:  :lul:

u.i.: bocsi a spoilelért..már javítva van.

.Attila

Spoilert tessék kiszínezni ;)

Moha

Most kezdtem el nézni az Ai Yori Aoshi-t. Még csak 3 részt láttam, de már úgy tûnik, hogy toplistás anime lesz. :jee: Iszonyat jó a hangulata. Meg aztán tipikusan az a love-romance kategória, ami nagyon bejön. :)
Majd írok róla bõvebben is késõbb.
Aki látta: hogy tetszett?

Miura

Quote from: MohaMost kezdtem el nézni az Ai Yori Aoshi-t. Még csak 3 részt láttam, de már úgy tûnik, hogy toplistás anime lesz. :jee: Iszonyat jó a hangulata. Meg aztán tipikusan az a love-romance kategória, ami nagyon bejön. :)
én 13 részt láttam belõle..de a 10.tõl untam már..ugyanaz a poénok,és már unalmas is volt..
(P. Matteo)

Miura

Quote from: Miuraén 13 részt láttam belõle..de a 10.tõl untam már..ugyanaz a poénok,és már unalmas is volt..
na jó ez nem teljesen így van az utolsó részt is megnéztem..és meglepõdtem ;)
de nem gyõzött meg,hogy a maradék 12 részt is megnézzem..
(P. Matteo)

Fazék

Anno írtam róla egy értékelést ITT ni.

SaiyaGin

Quote from: MohaMost kezdtem el nézni az Ai Yori Aoshi-t. Még csak 3 részt láttam, de már úgy tûnik, hogy toplistás anime lesz. :jee: Iszonyat jó a hangulata. Meg aztán tipikusan az a love-romance kategória, ami nagyon bejön. :)

Az elsõ sorozat még úgy-ahogy tetszett, de a folytatás (AYA Enishi) szerintem teljesen felesleges volt: a történet nem halad elõre, nem lett igazi vége, viszont megjelent a Mi lesz Kaoru jövõje? kérdés, amit még meg sem próbáltak megválaszolni.  :mad:

Fazék

Quote from: SaiyaGinAz elsõ sorozat még úgy-ahogy tetszett, de a folytatás (AYA Enishi) szerintem teljesen felesleges volt: a történet nem halad elõre, nem lett igazi vége, viszont megjelent a Mi lesz Kaoru jövõje? kérdés, amit még meg sem próbáltak megválaszolni.  :mad:
Örülök, hogy kb egy véleményen vagyunk. :)

SaiyaGin

Quote from: BlimpAnno írtam róla egy értékelést ITT ni.

Izé... Ha ez egy link akar lenni, akkor nekem nem mûködik. :eek:

SaiyaGin

Quote from: BlimpÖrülök, hogy kb egy véleményen vagyunk. :)

Örülök, hogy kijavítottad a 237-et, és elolvashattam az értékelésedet. :)

Moha

Ümmm. Nem túl bíztató. :rolleyes: Mindegy, egyelõre tetszik, úgyhogy most már megnézem. A folytatást meg még nem töltöttem le.

Alkyra

Szerintem jó anime. Egyszer megéri megnézni.
Moha, te meg fõleg ne hagyd ki. :)

Bill

Nem olyan rég néztem meg ezt az OVA-t, és nagyon bejött. Biztosan esett már róla itt szó, sõt szeritem ajánlották már,ezért rövidre fogom.
A történet nem éppen hétköznapi, kellõképpen hangulatos, vidám, viszonylag sok fordulattal. Ugyanakkor a történet vége felé egyre inkább elõtérbe kerül a dráma, de még itt is becsúszik pár poénosabb jelenet. Nagyszreû történet, kellõ mennyiségû romantikával, viszont negy elõnyére válik az animenek, hogy egyáltalán nem csöpögõs!
A képi világ szvsz nagyszerû, látszik, hogy odatették magukat a kézsítõk.Viszont ami a legjobban bejött az egész sorozatban, azok a karakterek.  Belldandy-t (Goddess. First Class. ;)) egyszerûen nem lehet nem megszeretni. :) Keichii, mint a kellõképpen szerencsétlen egyetemista srác, aki mindig a rövidebbet húzza (na jó nem mindig). A motoros klub tagjai a hülyeségeikkel, Belldandy testvérei és Keichii húga is szerezhet kellemes perceket.
Na nem szaporítom tovább a(z) (értelmetlen) szót(szavakat). Aki kíváncsi 1 nagyszerû animere, az siessen, nézze meg!Aki meg már látta, annak::tezsvir:

Bill
"I think he had a connection to his audience that was very, very deep. His music is powerful, very intense. That sort of power is rare. You hate to lose somebody like that, someone who keeps the music alive and moving ahead. Not many guys like him come along."
   - Bruce Springsteen [Kurt Cobainrõl]

Relunx

Egyet értek veled Bill! Én is a napokban néztem meg az AMG OVA-t (meg a Tv-t, meg a Movie-t). És kimerem jelenteni hogy ez a legjobb romantikus anime amit eddig láttam, és bárkinek ajánlom, aki szereti ezt a témát.

Relunx

Bill

Quote from: RelunxEgyet értek veled Bill! Én is a napokban néztem meg az AMG OVA-t (meg a Tv-t, meg a Movie-t). És kimerem jelenteni hogy ez a legjobb romantikus anime amit eddig láttam, és bárkinek ajánlom, aki szereti ezt a témát.

Relunx
Köszi. Szerintem is az 1ik legjobb romantikus stílusú anime, bár ebben a mûfajban még mûvelõdnöm kell 1 kicsit.
A másik amit még megemlítenék, az a Rurouni Kenshin OAV. A mai napig a kedvenc anime-m. Bár ez inkább dráma (romantikus dráma szvsz:)), de a romantika ott van benne, és szerves része. Nagyszerû darab! Ajánlom mindenkinek!
"I think he had a connection to his audience that was very, very deep. His music is powerful, very intense. That sort of power is rare. You hate to lose somebody like that, someone who keeps the music alive and moving ahead. Not many guys like him come along."
   - Bruce Springsteen [Kurt Cobainrõl]

Fazék

Quote from: White SeeDAz Enishi egy mondhatni extrarészek. Mért kellene, hogy elõrehaladjon a történet? Hova haladna elõre? Mért olyan fontos, hogy mi lesz a jövõjük? Nekem pont nem tetszett volna, ha teszem azt a szokásos unalmas megahappy end lett volna.
Egyszerûen élik tovább életüket.
Igen ezt hívják rókabõrnek. Semmit se tesz hozzá, az elsõ sorozat végének szinte nyomát se látjuk, kb olyan szinten lesz a kapcsolatuk, mint az elsõ sorozat közepe felé. Vagyis totál fölösleges a Enishi. De itt már leírtam a véleményemet ezzel kapcsolatban, amit továbbra is rendületlenül fenntartok.
Quote from: White SeeDAmúgy akiknek nem nagyon tetszik azok az LH val hasonlítják össze (noha az tizedennyire nem volt romantikus), és hiányolják azokat a poénokat amik abban vannak benne. Az AYA elsõsorban nem vígjáték, hanem romantikus anime. A poénok csak mellékterméket. elsõdleges célja, egy modern fiú, és egy hagyományos japán neveltetésû nõ kapcsolatának kibontakozása.
Igen ezt egész jól bemutatják, az elsõ sorozatban. Sajnos annyira melléktermékek a poénok, hogy ritkán sikerülnek jól benne... :rolleyes:
Igen a Love Hina-nak sikerült megvalósítania, hogy romantikus (bár kicsit komolytalanabb illetve más szinten) és vicces is egyben.

.Attila

Quote from: BlimpIgen ezt hívják rókabõrnek. Semmit se tesz hozzá, az elsõ sorozat végének szinte nyomát se látjuk, kb olyan szinten lesz a kapcsolatuk, mint az elsõ sorozat közepe felé. Vagyis totál fölösleges a Enishi. De itt már leírtam a véleményemet ezzel kapcsolatban, amit továbbra is rendületlenül fenntartok.
Nem tudom, melyik filmben vagy hol hallottam, de nagy igazság van benne:
Az embernek tudnia kell értékesen elpazarolnia az idejét.
Azaz nem kell vminek minket elõrébb vinnie, lehet ugyanolyan, mint korábban, attól még lehet jó, értékes.
Mellesleg ha jól emlékszem, akkor az a mondat (bár valszeg nem pontosan idéztem) a horgászással kapcsolatban jött elõ, és szvsz általános igazság.

Belldandy-ról: nekem az a bajom vele, hogy tökéletes, flawless teremtmény, azaz totál irreális. A tökéletesben semmi érdekes nincs, nincsenek sajátos tulajdonságok. Ezért szeretem én Motoko-t (LH) és Sakaki-t (Azumanga), mert vannak hibáik, és a hibáikkal együtt tetszenek, sõt, anélkül nem is õk lennének :)

Ramiz

Quote from: BonciBelldandy-ról: nekem az a bajom vele, hogy tökéletes, flawless teremtmény, azaz totál irreális. A tökéletesben semmi érdekes nincs, nincsenek sajátos tulajdonságok. Ezért szeretem én Motoko-t (LH) és Sakaki-t (Azumanga), mert vannak hibáik, és a hibáikkal együtt tetszenek, sõt, anélkül nem is õk lennének :)
Bonci, te romantikus... :)
Amúgy a tökéletes lényekkel nem is az a baj, hogy nincsenek, hanem hogy ha lennének, akkor sem velem állának szóba... :bruhuhu: :D :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: BonciNem tudom, melyik filmben vagy hol hallottam, de nagy igazság van benne:
Az embernek tudnia kell értékesen elpazarolnia az idejét.
Azaz nem kell vminek minket elõrébb vinnie, lehet ugyanolyan, mint korábban, attól még lehet jó, értékes.
Ez így rendben is van, de az Enishi nem volt jó/értékes szerintem, inkább csak rettentõen unalmas az elsõ sorozat fényében... De ettõl függetlenül sem szeretek ismétléseket nézni, csak a legkedvencebb sorozataimból, és ennél a felfogásnál is azért kéne hogy legyen egy határ...

.Attila

Quote from: BlimpEz így rendben is van, de az Enishi nem volt jó/értékes szerintem, inkább csak rettentõen unalmas az elsõ sorozat fényében... De ettõl függetlenül sem szeretek ismétléseket nézni, csak a legkedvencebb sorozataimból, és ennél a felfogásnál is azért kéne hogy legyen egy határ...
És ismét elérkeztünk az ízlések és pofonok témához ;)