Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Selmo

Kell a Hardware Virtualization és kell integrált graf is, így csak Q45 vagy Q43 marad. Ha elég a Q43 akkor nézek olyan lapot.

Quote from: Cobra on 2009-07-31, 09:13:58
Selmo, azt ugye tudod, hogy Inteltől még a G45 is alkalmatlan 3D-s játékok megfelelő futtatására? Ha nem akarsz külön videókártyát, akkor egy AMD 780/785G chipsettel jobban jársz (persze ebbe AMD processzor kell).
Ja pont ez a probléma, vagy full AMD vagy intel graf. De később majd veszek valami AMD HD-t bele, csak átmenetileg kell, mert a mostani AGP-st ugye nem tudnám használni.

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Most nézem a Gigát, a G43-as lapján csak 4x a PCI-E slot! Tehát azt ne vedd meg.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: Selmo on 2009-07-31, 13:22:29
Kell a Hardware Virtualization

Az az Intel VT-t támogató procikban van, alaplapon asszem
csak TPM meg valami más van.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Selmo

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35300#specs csak a megfelelő CPU kell hozzá. :)
Max veszek egy E6300-at.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Ugh, ekkora lámaságot...

A legidegesítőbb benne, hogy mindegyikben benne van,
csak néhány kivétellel le van tiltva. Aztán jött a VT-t
igényló W7 xp-mód botrány, de azóta is letiltják  :ejj:

Darkstar

Operánál van lehetőség, hogy a file/edit/etc sort kigyomláljam (azaz ne mutassa)?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Win 7-ben hol találom meg a rendszerindítási hangjelzés fájlját? Szeretném lecserélni sajátra.

Darkstar

X:\Windows\Media, de egyébként bárhonnan tudsz beállítani sztem, azért van ott a browse.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

TurboK

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-07-31, 11:49:51Akkor ezt is x-edszerre: cl4 vagy cl5 hatása annyira
minimális, hogy még benchmarkokban is alig jön elő,
játékban meg főleg sokadlagos szempont.
Nem ez volt a kérdés.

Quote from: Cloud on 2009-08-01, 12:57:41
Win 7-ben hol találom meg a rendszerindítási hangjelzés fájlját? Szeretném lecserélni sajátra.
Vezérlőpult -> hang -> hangok fül.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Liquid Snake

Nem találtam megfelelő topicot ezért itt kérdezném meg, hogy Angliából elérhető az FTP illetve maga a fórum? Az előbbi még hagyján de az utóbbi számomra nagy veszteség lenne ha nem tudnám elérni :S

Kuroi Tenshi

Quote from: TurboK on 2009-08-01, 15:54:08
Nem ez volt a kérdés.

Akkor kérdezd meg a ph megfelelő topicjában, kedves
vérpistike.

Quote from: Liquid Snake on 2009-08-01, 18:06:44
Nem találtam megfelelő topicot ezért itt kérdezném meg, hogy Angliából elérhető az FTP illetve maga a fórum? Az előbbi még hagyján de az utóbbi számomra nagy veszteség lenne ha nem tudnám elérni :S

ftp-t valószínűleg nem, a fórum-eléréshez is proxyval
bűvészkedtek a többiek.

Liquid Snake

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-08-01, 18:37:32
a fórum-eléréshez is proxyval bűvészkedtek a többiek.

Sajnos én nem értek hozzá :S

Cloud

Quote from: TurboK on 2009-08-01, 15:54:08
Quote from: Cloud on 2009-08-01, 12:57:41
Vezérlőpult -> hang -> hangok fül.
Ott csak annyi van  hogy:

"Rendszerindítási hangjelzés lejátszása."
Ezt ki lehet x-elni, de megváltoztatni nem.
(mielőtt nagyon lámának tűnnék minden más hangot meg lehet felette változtatni)

White SeeD

Nálam működik a hangmegváltoztatás azon a helyen.

btw. az én kérdésem meg az lenne, hogy win7 alatt a dosszerű program futása után, az ablak automatikus bezáródását hogy akadályozom meg? Annyira vidám hogy a /help opció után is nyomban becsukja, nehogy elolvashassam ami kéne :comp:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cloud

Quote from: White SeeD on 2009-08-01, 23:43:00
Nálam működik a hangmegváltoztatás azon a helyen.

btw. az én kérdésem meg az lenne, hogy win7 alatt a dosszerű program futása után, az ablak automatikus bezáródását hogy akadályozom meg? Annyira vidám hogy a /help opció után is nyomban becsukja, nehogy elolvashassam ami kéne :comp:

Keresőbe cmd és ha újra beírod nem fogja bezárni.

TurboK

Quote from: Cloud on 2009-08-01, 22:40:52
Ott csak annyi van  hogy:

"Rendszerindítási hangjelzés lejátszása."
Ezt ki lehet x-elni, de megváltoztatni nem.
(mielőtt nagyon lámának tűnnék minden más hangot meg lehet felette változtatni)
lol, tényleg, nem is tudtam. Jó 8 éve le van tiltva nálam az összes ilyesmi hangeffekt....

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

egy barátnőm eltűnik Madridba egy évre és kellene vennie egy notebook-ot:
követelmények:
- minimum 15"-os legyen a kijelzője
- legyen rajta legális windows oprdsz (bár ezt kicsit fölöslegesnek érzem, mert minden más illegális lesz rajta tippre, úgy mint MS Office, vírusirtó, stb...)
- webkamera
- 150k bruttó max

ami nem fontos:
- grafikai teljesítmény (játszani nem fog a géppel)
- hordozhatóság (többnyire csak otthon fog dolgozni a géppel, de azért sztem egy 2.6kg-os súlynál nem kéne nehezebb legyen a gép

amit ajánlottak neki:

Toshiba Satellite Pro L300-22P

így hirtelen ezt találtam:
Lenovo 3000 G530 (NSH28HV VHP)
ez esetleg jobban megéri, mint a Toshiba?

Cobra

Én inkább a Toshibát mondom, már csak a kinézete miatt is (egy nőnek nem fog tetszeni a szögletes és fekete Lenovo). De felszereltésgben sincs nagy különbség, az erősebb processzor se kell gondolom neki. Toshiba egyébként meg jó minőségű.

Puru²

Melyik deamon tools megy 64 bites Win 7 alatt ? A 4.30.3-at nem igazán kajálja pedig annak elvileg Win 7 kompatibilisnak kéne lennie .

Darkstar

A 32bites sem, szóval ötletem sincs.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

néztem alternatívák után, mert ahogy elnéztem másoknak sem megy. Itt említenek pár programot, de egyiket sem próbáltam (alchohol-t anno igen, de azt még XP alatt)
http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=691174

Soldier

yea' leégett (már csak bekapcsolni se lehet) a SW5005-m, még garanciás, szoktak ilyet javítani? vagy kapok egy újat ? azt hittem Genius azért majd bírja egy darabig.bár talán ez a jobbik esett h van garancia :Eztneked:

Fazék

Quote from: Soldier on 2009-08-03, 15:43:03
yea' leégett (már csak bekapcsolni se lehet) a SW5005-m, még garanciás, szoktak ilyet javítani? vagy kapok egy újat ? azt hittem Genius azért majd bírja egy darabig.bár talán ez a jobbik esett h van garancia :Eztneked:
mi az hogy leégett? :eek: hogy történt?

(nekem is ilyenem van otthon)
sztem biztosan lehet még kapni

Soldier

fogta aztan a dvd közbe pukkant egyet , kis égett szag mint egy kondié, aztán totál halott.
a kapok újat úgy értettem h szoktak-e szívózni javítással vagy adnak újat.

Fazék

Quote from: Soldier on 2009-08-03, 15:46:32
fogta aztan a dvd közbe pukkant egyet , kis égett szag mint egy kondié, aztán totál halott.
a kapok újat úgy értettem h szoktak-e szívózni javítással vagy adnak újat.
sztem az garantált, hogy hosszú ideig bevizsgálják, az nem kérdéses.
én csak azt írtam, hogy ha végül bevizsgálás után a csere mellett döntenének, biztosan nem lesz gond, mert még kapható a készülék.

Soldier

Member

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a régi 5,25"-ös meghajtók milyen kábellel csatlakoztak az alaplapra (azt már látom, hogy a 3,5"-eshez semmi köze)? Wikipedián körülnéztem, de erre nem találtam infót.

Cobra

5.25"-ös alatt a régi nagylemezes meghatóra gondolsz? Ahhoz emlékeim szerint a mostani kislemezmeghajtó kábelja kellett, csak más csatlakozóval a meghajtó oldalon.
Talán bontóban még lehet guberálni ilyen kábelt, mert gyártani szerintem már legalább 10 éve nem gyártják.