Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Cobra on 2009-08-10, 00:04:17
Szerintem Fazék még itt tart és a HDD hőfoka nem túl mérvadó jelen eseben.
csak annyiban, hogy félek vmelyik vinyó okozta és ezért tisztelem meg őket jelenleg ennyire kitüntetett figyelemmel.
egyelőre az utolsó 1TB-os vinyót nem csatlakoztatom, majd csak ha már megvan a 1,5TB-os samu vinyó, amit pont tegnap rendeltem meg (HD154UI 25k bruttó - nem bírtam ellenállni az árnak), mielőtt még föllépett volna a probléma. hátha tényleg az utolsó még nem csatlakoztatott vinyó okozta, és akkor már legalább legyen is helyem kapásból átmenteni a még menthető adatokat...

everest állapotfigyelésről heroes 5 közben:
proci 40-75% között ugrált kihasználtságot illetően és max 49 fokig ment föl. az alaplap maximuma 55 fok volt. a gpu olyan 74 fok környékén járt játék közben stabilan. ellenben van egy érdekes brutális kiugrás mikor kiléptem a játékból utána ill. kilépés közben van 3 tüske is fél-1 mp-es időtartamra 120-130 fokos hőmérsékleteket vélt észlelni az everest. ez mérési hiba lehet?

Selmo

Quote from: Member on 2009-08-09, 19:29:27
Nekem pontosan 20 perccel a gép lekapcsolása után a tesco billentyűzetemen bekapcsol a num lock és a scroll lock, sejtelmes kék fénnyel beterítve a szobát. :)
USB-s? Az alaplapok egy részén az rémlik, hogy le lehet tiltani az ilyen egér/bill. áramot kapjon dolgot.

Quote from: Fazék on 2009-08-10, 00:27:44
everest állapotfigyelésről heroes 5 közben:
proci 40-75% között ugrált kihasználtságot illetően és max 49 fokig ment föl. az alaplap maximuma 55 fok volt. a gpu olyan 74 fok környékén járt játék közben stabilan. ellenben van egy érdekes brutális kiugrás mikor kiléptem a játékból utána ill. kilépés közben van 3 tüske is fél-1 mp-es időtartamra 120-130 fokos hőmérsékleteket vélt észlelni az everest. ez mérési hiba lehet?
1 sec alatt 50 fokos ugrás az elég képtelenségnek tűnik.

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Ott mérési hibák lesznek, az alaplapi 55 fok is irreális érték. Melyik Everest verzióval mértél?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2009-08-10, 12:07:58
Ott mérési hibák lesznek, az alaplapi 55 fok is irreális érték. Melyik Everest verzióval mértél?
azzal amit frissen lekaptam a honlapjukról

hol lehet venni, és milyen az alkatrészek hőmérsékletének mérésére alkalmas hőmérő, mennyiért vesztegetik és mennyit engednek a feléből?

Dreamcleaver

Media Player Classic-ban lehet valahogy csinálni playlistet vagy queue-t? Hogy több rövid, különálló videót lejátsszon egymás után? Sima windows-os Media Playerrel könnyű, mert csak kijelölöm őket > jobb click > Queue-It-Up, de MPC-ban nem találom az opciót.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zsiga

Quote from: Fazék on 2009-08-10, 13:13:17
hol lehet venni, és milyen az alkatrészek hőmérsékletének mérésére alkalmas hőmérő, mennyiért vesztegetik és mennyit engednek a feléből?
Nekem hőmérős multiméterem van, párezerért vettem talán az Obiban.

DC : Ctrl+7

NLZ

Quote from: Dreamcleaver on 2009-08-10, 13:24:56
Media Player Classic-ban lehet valahogy csinálni playlistet vagy queue-t? Hogy több rövid, különálló videót lejátsszon egymás után? Sima windows-os Media Playerrel könnyű, mert csak kijelölöm őket > jobb click > Queue-It-Up, de MPC-ban nem találom az opciót.
Csak annyit tudtam összehozni, hogy Quick Open File, és akkor ha kijelölsz többet megnyitásra (azonos könyvtárban), akkor egymás után lejátssza őket. Vagy pedig Open Directory, és akkor mindent megnyit a könyvtárban.
[reserved]

Lythis

Quote from: Puru² on 2009-08-03, 14:09:34
Melyik deamon tools megy 64 bites Win 7 alatt ? A 4.30.3-at nem igazán kajálja pedig annak elvileg Win 7 kompatibilisnak kéne lennie .
visszamászva erre a kérdésre: a Gizmo Manager nevű progi minden gond nélkül megy x64-es w7-en. Nálam legalábbis simán működik eddig.

Dreamcleaver

Kösz a válaszokat. Megy a playlist is meg az open file-ból a multi megnyitás (ez utóbbit nem tudom miért nem találtam meg magamtól is).

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

SaiyaGin

Quote from: Cobra on 2009-08-09, 18:52:37
A magától bekapcsolásra tipp: touchpad érzékenységének csökkentése (tehát erősebb érintés/mozdításra reagáljon csak), vagy kikapcsolni teljesen a gép vele való felébresztését.
A lefagyás az a S3-ból felkeltésnél történik, vagy hibernáció/kikapcsolt állapotból való indításnál? Hibernálásból való indításnál a miénk is néha csak csipog, de ki- majd bekapcsolásra beindul rendesen.

A hibernált (pontosabban az alvó) állapotból való indításnál jön néha a fagyi. Kikapcs+bekapcs után rendesen működik.
A touchpad érzékenységét hol lehet csökkenteni? Megtaláltam a vezérlőpulton a touchpad beállításait, de ilyet nem láttam.

Member

Quote from: Fazék on 2009-08-06, 15:36:09
így már beugrott a kábel. ha nem felejtem el, akkor körülnézek otthon, látok rá esélyt, hogy előkerüljön egy ilyen.
Quote from: Nakedape on 2009-08-06, 15:51:47
nálam mélyebbről kell túrni de asszem tuti, hogy van, ha Fazék nem találna
Nem akarok sürgetni senkit, de valamelyikőtök talált? :)

Fazék

nagyon kíváncsi lennék, mi okozta azt a pár másodperces fagyást... azóta semmi gond a géppel (kopp-kopp). a vinyók folyamatos megfigyelés alatt, de terhelés esetén se mennek a WD vinyók 37 fok fölé, a samu vinyók meg 30 fölé (amihez ugyebár hozzájön a csalásuk még, vagyis olyan +8 fok)
még egy memtest-et fogok lefuttatni vmelyik nap, de tippre ha a memóriákkal lett volna a hiba, akkor nem éledt volna föl a gép pár mp után. bár fene tudja...

Member: én nem találtam, valószínűleg eladtam az 5'25"-ös floppy-mmal együtt, de Nakedape-nél kell hogy legyen, csak elő kell kaparja vmikor a "raktárszobából"

Nakedape

Quote from: Member on 2009-08-11, 10:49:11
Quote from: Fazék on 2009-08-06, 15:36:09
így már beugrott a kábel. ha nem felejtem el, akkor körülnézek otthon, látok rá esélyt, hogy előkerüljön egy ilyen.
Quote from: Nakedape on 2009-08-06, 15:51:47
nálam mélyebbről kell túrni de asszem tuti, hogy van, ha Fazék nem találna
Nem akarok sürgetni senkit, de valamelyikőtök talált? :)

kezemben

egy elég?
mennyi kell?
hogy jusson el?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Member

Egy elég, nem kell egész hadsereg. :p Gondolom nem bács-kiskunban laksz, és utazgatni sem szeretnék, ha nem zavar a posta,
1. Átutalom előre/utólag az összeget és posta.
2. Postai utánvét.

Nakedape

Quote from: Member on 2009-08-12, 00:01:04
Egy elég, nem kell egész hadsereg. :p Gondolom nem bács-kiskunban laksz, és utazgatni sem szeretnék, ha nem zavar a posta,
1. Átutalom előre/utólag az összeget és posta.
2. Postai utánvét.
utánvét plussz pénz/ macera
pmezz címet, igyekszem hamar postára jutni
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Puru²

Létezik olyan átalakitó ami  tápcsatiból csinál 4 tűs ventilátor csatlakozót ?Rémlik mintha láttam volna ilyet de a neve nem ugrik be.

Kvikveg

Honnan lehet Win XP Professional CDt szerezni? Kodom van.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cloud

Quote from: Kvikveg on 2009-08-13, 19:47:38

Sima kell, SP2-es, SP3-as?  (angol? magyar?)

NLZ

Ingyen CD maga szerintem tuti nincs. Sok pénz ám egy olyan eredeti, hologramos, szar lemez. :) MSDN-ről lehet letölteni legálisan, csak a rendszer tagjának lenni havidíjas. Viszont jogilag sztem nincs azzal gond, ha a kulcsod legális, de mondjuk warezoltad a telepítőt.
[reserved]

Cloud

Quote from: NLZ on 2009-08-13, 20:43:59
Ingyen CD maga szerintem tuti nincs. Sok pénz ám egy olyan eredeti, hologramos, szar lemez. :) MSDN-ről lehet letölteni legálisan, csak a rendszer tagjának lenni havidíjas. Viszont jogilag sztem nincs azzal gond, ha a kulcsod legális, de mondjuk warezoltad a telepítőt.
Ezért kérdeztem hogy milyen kell neki. Ha érvényes kódja van, akkor senkit nem érdekel hogy honnan szerezte meg. :D

Bár ha tényleg eredeti lemezre van szüksége akkor passzolom. Nem hiszem hogy lehet még kapni.

Flaser

Ha szombatra viszek egy SP2-es Campus Edition (BME-nek készült, csoport lincenszes változat) XP telepítő lemezt az jó?
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

TurboK

Quote from: Puru² on 2009-08-13, 12:33:34
Létezik olyan átalakitó ami  tápcsatiból csinál 4 tűs ventilátor csatlakozót ?Rémlik mintha láttam volna ilyet de a neve nem ugrik be.

Olyan biztos nincs, vagy ha van akkor hiányzik belőle az összes sebesség mérő/szabályozó.

Molex -> 2 tűs van, de azt akár te is összeforraszthatod, nem kunszt. 3 tűs az ugyanilyen, csak a harmadik pin alaplapba megy. Ha közbeiktatsz egy feszültségszabályozó potmétert, akkor tudod állitani a venti sebességet is.

Ha benn vagy valami felsőoktatáson, akkor jó eséllyel MSDN AA hozzáférést is kapsz, onnan ingyen le lehet szedni sok más dologgal egyetemben (kulcs vagy nem kell, vagy adnak, asszem).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2009-08-09, 19:46:06
(Lifebook E, és inb4KT: nem én vettem, ajándék lónak meg...)

Mi inb4, a Lifebook a Fujitsu / Fujitsu-Siemens még legnormálisabb
szériája, nekem is hever még itt egy Lifebook tablet. Az Amilo és az
Esprimo a híg levű olcsó hús.

Quote from: SaiyaGin on 2009-08-10, 15:34:38
A hibernált (pontosabban az alvó) állapotból való indításnál jön néha a fagyi.

Éppen ez az, hibernált != alvó.
Hibernálásnál a ram tartalmát lemezre írja és kikapcsol:
lehúzhatod tápról, kiveheted az akkut, ha újra bekapcsolod,
mégis ugyanonnan folytatja (visszatöltés után). Ellenben
ha alvásból veszed el a tápját, a ram tartalma elvész és
kikapcsol a gép.

Az egyszer-egyszer alvás/hibernálásból felébredés helyett
lefagyás "normális", minden géppel előfordul. Ellenben ha
gyakori, akkor gyanús.

Quote from: Puru² on 2009-08-13, 12:33:34

Nem létezik, mert 4-tűs PWM, ezért sima tápnál a 4-ből 2
madzag (tacho, azaz ford.szám.mérő és pwm azaz impulzus-
szélesség ford.szám.szabályzó) felesleges -- azonban 3-tűst
szoktak rárakni, mert az elterjedt és fool-proofabb, mintha
csak 2 lenne. Ha nem akarsz / tudsz barkácsolni, akkor
Zalman MC3 vagy miaszösz a neve; de minimális forrasztási
skillel, pár dróttal és csatlakozóval is megoldható, sőt, többet
tudsz vele variálni (5 és 12V mellett 2 venti esetén ~6V-ot is
kaphatsz, ha simán sorba kötöd őket).

SaiyaGin

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-08-15, 01:46:32
Az egyszer-egyszer alvás/hibernálásból felébredés helyett
lefagyás "normális", minden géppel előfordul. Ellenben ha
gyakori, akkor gyanús.

Ma az jött elő, hogy bekapcsolva hagytam a gépet, hadd töltsön, 20 perc múlva visszamentem, megmozgattam az egeret, hogy eltűnjön a képernyővédő, erre ismét fehérség. Otthagytam, 10 perc múlva újra próbálkoztam, akkor működött.  :wtf:
Holnap beviszem megnézetni.

Cloud

Meg lehet azt oldani hogy egy 12V-ról működő venti menjen usb-ről? Tudom usb csak 5v, de mondjuk 2-3 egybekötve? Én nem értek hozzá, haver meg engem csesztet ilyen baromságokkal.  ^^"

Lythis

Quote from: Cloud on 2009-08-17, 19:36:18
Meg lehet azt oldani hogy egy 12V-ról működő venti menjen usb-ről? Tudom usb csak 5v, de mondjuk 2-3 egybekötve? Én nem értek hozzá, haver meg engem csesztet ilyen baromságokkal.  ^^"
baconsütőt, meg kenyérpirítót is csináltak már USB-ről működő változatban, szóval elviekben megoldható. Viszont ha nem értessz az elektronikához kellő szinten, akkor azért ne ess neki :D

http://gizmodo.com/gadgets/peripherals/usb-powered-bbq--wtf-196087.php

TurboK

Quote from: Cloud on 2009-08-17, 19:36:18
Biztos megoldható, de nem egyszerűbb molex csatival megoldani?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Kéne egy kis segítség srácok!
Win7 alá kellene valami olyan tűzfal, ami:
- Pár program kivételével (browser, Tcommander, frissítések) minden másnak tiltja a net elérést
- Beállítható úgy, hogy lehetőleg ne hívja fel magára a figyelmet (ne legyen ikon, stb)

Faterom új gépére ugyanis (a 4GB ram és egyéb tényezők miatt) Win7 került és nem szeretném ha bizonyos programok biztonsági másolatai olyan infókat küldözgetnének a netre, amit nem kéne (meg a vírusok miatt is, de az másodlagos).

Tudom paranoia, de akkor is....  :3x3:

Cobra

Pl Kaspersky 8, csak hát abból nem egyszerű a végtelenített demot összehozni :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lythis

Quote from: Moha on 2009-08-18, 23:49:25
Kéne egy kis segítség srácok!
Win7 alá kellene valami olyan tűzfal, ami:
- Pár program kivételével (browser, Tcommander, frissítések) minden másnak tiltja a net elérést
- Beállítható úgy, hogy lehetőleg ne hívja fel magára a figyelmet (ne legyen ikon, stb)

Faterom új gépére ugyanis (a 4GB ram és egyéb tényezők miatt) Win7 került és nem szeretném ha bizonyos programok biztonsági másolatai olyan infókat küldözgetnének a netre, amit nem kéne (meg a vírusok miatt is, de az másodlagos).

Tudom paranoia, de akkor is....  :3x3:
a windows saját tűzfala nem felel meg erre?