Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Member

Tabot sem nyit. Megnyitja ugyanazon ablak ugyanazon fülében. Ez pl. egy Indamail esetében igen kellemetlen, mert náluk ezzel elveszíted a levelet.
[spoiler=Ennyi beállíthatóság van a tab-okra, de egyiknek sincs köze hozzá]
[/spoiler]

Selmo

Quote from: Cobra on 2009-09-03, 22:04:02
Quote from: Dreamcleaver on 2009-09-03, 16:17:23
A Compress Old files amúgy mit takar?

Mert nálam a rendszer partíciót kivéve (ahol van a sok törölhető temp file), a többi partíciónál csak ezeket mutatja 0kb-nál többnek a Disk Cleanup.
Régi fileok tömörítése. Elvielg a ritkán használt fileokat valahgoy megpróbálja összetömöríteni. Sose mertem kipróbálni hogy csinálja.
Nemigen használt jól tömöríthető könyvtárakra - inf, dokumentumok, msn log, stb. - tökéletes. Futtathatókra - windows, system32, stb. -  nem ajánlom, mert a valósidejű kitömörítés nem jó dolog náluk.

Quote from: Member on 2009-09-04, 15:19:38
Tabot sem nyit. Megnyitja ugyanazon ablak ugyanazon fülében. Ez pl. egy Indamail esetében igen kellemetlen, mert náluk ezzel elveszíted a levelet.
[/spoiler]

Nem lehet, hogy a linkeknél van valami beállítva? Másnem újratelepítés, vagy rászoksz a középső egérgombra.

A tökéletesség unalmas.

Member

Quote from: Selmo on 2009-09-04, 15:56:09
Nem lehet, hogy a linkeknél van valami beállítva?
Nincs ilyen menüpont. Röhej, alig enged valamit konfigolni.
QuoteMásnem újratelepítés,
Már rég megvolt, ezért szedtem le a 10.0-t is, hátha abban nem így lesz.
Quotevagy rászoksz a középső egérgombra.
Sajna ez lesz.

Theon

Sziasztok!

Megint zavarok a problémáimmal. :)
Ezúttal az a bajom, hogy csináltam egy html oldalt és felraktam az interhost-os tárhelyemre, beállítottam neki az utf-8 charset-et, de amikor lekérem az oldalt Firefox-szal, akkor iso-8859-2-ként ismeri fel, így az ékezetes karakterek helyett gyémántok és egyéb hozék látszódnak. Tud erre valaki gyógyírt?
"Chaos is the score upon which reality is written."
"I don't need a scabbard to sheath my mind."
"One foot in the grave and the other in hell."

Selmo

Ezért ne indíts új topicot. :ejnye:

Linkeld be az oldalt, úgy többet tudunk mondani.

A tökéletesség unalmas.

Theon

Bocsi, nem tudom, miért nem ide írtam.  :D

Csináltam egy tesztoldalt hozzá: http://theon.interhost.hu/

Selmo

Letöltve már tökéletesen működik. Szerintem a szervernek az UTF-8 jelölés nem tetszik a fájl elején, próbáld meg kivenni a  karaktereket az elejéről.

A tökéletesség unalmas.

Theon

Nem tudom, nekem BOM nélkül is ez jön be:

Próbaoldal. Ê å í � Ź

És Wiresharkkal vizsgálva a beérkező csomagokat Content-Type: iso-8859-2-t kapok utf-8 helyett. A furcsa az az, hogy a source view-ban meg ez szerepel: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Ja, az előbb rosszul írtam, nem html, hanem php az oldal alapja.

Selmo

Úgy látom ez ügyben zsozsoval kell beszélned, a szerver fixálja a dolgokat.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Az én sztatikus html oldalamnál jó az UTF-8.

Nincs a php-nél valami olyan, hogy külön meg kell mondani a generált oldal karakterkódolását, mert a default nem UTF-8? Vagy ez a szervertől függ?
Failure is the default option

Theon

Nekem az is jó lenne, ha iso-8859-2, csak nem tudom, hogy állítsam át, mert csak a charset átírása nem segít.

Selmo

Bármilyen normálisabb szerkesztő elmenti neked más kódolásba, de még a notepad is képes erre. Csak ezzel ugye minden lapot át kell kódolni.

A tökéletesség unalmas.

Theon

Az utánam következőknek legyen tanulság:

Quote from: kikuchiyo on 2009-09-04, 21:50:14
Nincs a php-nél valami olyan, hogy külön meg kell mondani a generált oldal karakterkódolását, mert a default nem UTF-8? Vagy ez a szervertől függ?

Neked lett igazad, egy php header nevezetű szörnyeteg elcsábította a böngészőt a rossz irányba helyes meta tag ellenére is. A megoldás:
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');

Köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbált.  :tezsvir:

TurboK

Quote from: Member on 2009-09-04, 15:19:38
[/spoiler]

Szal' ha jól értem, az a baj hogy _blank linkek nem nyitnak meg semmi ujat, hanem abba a fülbe töltődnek be, ahol megnyomod őket?

Erre egy konkrét okozót ismerek, és nevetni fogsz mekkora debilség: "strict" html 4.01 (vagy xhtml 1.1, nemtom fejből) alatt nem érvényes semmilyen "target=... " egy linkben sem. A w3c érvelése az, hogy az oldal ne befolyásolhassa hogy a felhasználó mit, hol akar megnyitni - döntsön a felhasználó arról hogy mi-hol-hogyan nyíljon meg, mert ugyis minden böngészőben egy egérgomb a különbség arra, hogy hol nyílik meg egy link.

Az Opera sokkal agresszívabban tart be olyan szabványokat, ahol egy már meglévő tag veszti értelmét egyes ujabb megjelenítési módban (sőt, ezen a téren még az ie8 is előbbre van mint a firefox), ugyhogy el tudom képzelni hogy ez bekavarhat. Persze lehet hogy tényleg csak el van állítva valami...

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Member

Quote from: TurboK on 2009-09-04, 23:31:48
Szal' ha jól értem, az a baj hogy _blank linkek nem nyitnak meg semmi ujat, hanem abba a fülbe töltődnek be, ahol megnyomod őket?
100%-ig.
QuoteAz Opera sokkal agresszívabban tart be olyan szabványokat, ahol egy már meglévő tag veszti értelmét egyes ujabb megjelenítési módban (sőt, ezen a téren még az ie8 is előbbre van mint a firefox), ugyhogy el tudom képzelni hogy ez bekavarhat. Persze lehet hogy tényleg csak el van állítva valami...
Halálosan hálás vagyok nekik, eddig a kedvenc böngészőm volt. Jó, én döntöm el, hova töltse, de eddig kényelmes volt a fórumon balklikket nyomni mindenre, mert úgyis az történt, aminek kellett.

TurboK

Ha a középső klikk olyan kibírhatatlanul messze van, próbáld meg a ctrl+bal klikket.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

NLZ

MP3 darabolásra melyik programot ajánljátok?
[reserved]

MB

audacity De ez magánvélemény.

NLZ

Amit ajánlasz és nem magánvélemény, azt reklámnak hívják. :D
[reserved]

MB

Cobra

Én is Audacityt használok, ha kell valamit szerkeszteni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

írsz haverod accjával a fórumukra a problémával az illetékeseknek és megoldják  ^^

sirtomi

Minden indításnál fájlvizsgálattal kezd a win mostanában. Ezeknek a vizsgálatoknak az eredményét meg tudom nézni valahol?
Ja és kezdjem el menteni a dolgaimat a vinyóról? :)

Cobra

Ott valami más gubanc lesz szerintem. Indítsd el Windows alól is a lemezellenőrzést, majd kapcsold ki a gépet (szabályos leállítással). Ha utána is csinálja, akkor valami szoftveres gond van.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

sirtomi

Leállítás mindig szabályos, ezért nem is értem miért csinálja és mindig ugyanazon a partíción.
Kiéróbálom win alól a lemezellenőrzést aztán meglátjuk mi lesz az eredmény :)

szerk: Lemezellenőrzést hol tudok indítani win alatt? :D

Dreamcleaver

Cobra: az FSP tápoknak milyenek a dugaszai? Vannak rajta ilyen kicsi pöckök, hogy könnyebb legyen ki-be dugdosni őket, vagy az a régi fehér szar, amit úgy kell leszenvedni? Vagy most már minden tápot az újabbakkal szerelnek?

a 400 wattosoknál nézem az FSP-t meg a Corsair-t, de csak kb 2500 Ft köztük a különbség, szal akkor lehet inkább már Corsair.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Quote from: sirtomi on 2009-09-07, 10:39:30
szerk: Lemezellenőrzést hol tudok indítani win alatt? :D

Ha ikszpé, akkor meghajtó betűjele win explorerben, jobbklikk,
tulajdonságok, Eszközök fül, Ellenőrzés

Quote from: Dreamcleaver on 2009-09-08, 17:44:07
Cobra: az FSP tápoknak milyenek a dugaszai? Vannak rajta ilyen kicsi pöckök, hogy könnyebb legyen ki-be dugdosni őket, vagy az a régi fehér szar, amit úgy kell leszenvedni?

Időbe telt, mire megértettem, mit is akartál kérdezni :p
Szóval a 4-tűs tápcsatlakozók a hagyományos téglatest
fehér vagy az újabb, jobban megfogható ívelt? OEM
FSP a hagyományos; nem-OEM-et nem tudom, de olyat
nem is vennék, abban az árkategóriában Seasonic-beles
Corsair.

Dreamcleaver

Igen, arra gondoltam. Olyan tápot nem veszek, ahol nem az ívelt fajta 4 tűs csatlakozó van, hanem az a régi szar. Szal akkor marad a Corsair. Kösz.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Moha

Corsair CX400-at tudom ajánlani.
Anno K_T és mások ajánlására megvettem és nem csalódtam benne. Csendes, megbízható, nem melegszik. A molex csatik pedig rendesen íveltek rajta, könnyen ki lehet őket húzni.
A régi fajtát, ami beleragadt a winyóba és bebasztad a kezed mikor ki akartad húzni, azt én is utálom. :)

Dreamcleaver

Quote from: Moha on 2009-09-08, 18:17:22
A régi fajtát, ami beleragadt a winyóba és bebasztad a kezed mikor ki akartad húzni, azt én is utálom. :)

:lul:

Pontosan. Húzod-húzod, aztán hirtelen enged a kezed meg mindig bebaszod valamibe. Rohadtul rüheltem.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS