Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Quote from: Dreamcleaver on 2009-09-03, 16:17:23
A Compress Old files amúgy mit takar?

Mert nálam a rendszer partíciót kivéve (ahol van a sok törölhető temp file), a többi partíciónál csak ezeket mutatja 0kb-nál többnek a Disk Cleanup.
Régi fileok tömörítése. Elvielg a ritkán használt fileokat valahgoy megpróbálja összetömöríteni. Sose mertem kipróbálni hogy csinálja.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Valaki nem tudja, Operában újonnan miért nyit meg azonos ablakban mindent? Eléggé zavaró, hogy mindig a középső egérgombot kell nyomnom.

NLZ

Firefoxban is így van, nem ez az alap? Az egyik kiegészítővel (Tab Mix Plus) tudtam azt elővarázsolni, amit szerettél, úgyhogy feltételezem sokat keresett funkció ez, meg kell lennie ennek a beállításnak az Operában is. Főleg ha régen ez alapfunkció volt.
[reserved]

Member

Ez az IEben is alap már elég régóta.
Feltettem a 10-es verziót (jó ronda), de pár újítást leszámítva ezt nem találom benne.

TurboK

firefoxban is, ie-ben is, meg lehet neki mondani hogy uj dolgot ne tabban hanem ablakban nyisson meg. IE-ben le is lehet a tabokat tiltani kompletten. Operát nem ismerem.

Quote from: Member on 2009-09-03, 23:39:12
Valaki nem tudja, Operában újonnan miért nyit meg azonos ablakban mindent? Eléggé zavaró, hogy mindig a középső egérgombot kell nyomnom.
Ezt egyébként nem értem. Középső klikk alapból uj tabon nyit meg mindent, ugyanazon ablakban. ctrl+balklikk szintén, talán az összes böngészőnél.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Member

TurboK: Félreérted. Megy, hogy középső link új ablak, de ha egy oldalon (pl. itt is) a link default bal klikkre új ablakban kéne, hogy megnyíljon, akkoris azonosban tölti be. Ez meg hosszú távon eléggé ingerlő.

Puru²

Samsung ECO green szérával van valakinek tapasztalata ?

sirtomi

Quote from: Member on 2009-09-04, 11:51:48
TurboK: Félreérted. Megy, hogy középső link új ablak, de ha egy oldalon (pl. itt is) a link default bal klikkre új ablakban kéne, hogy megnyíljon, akkoris azonosban tölti be. Ez meg hosszú távon eléggé ingerlő.
Szerintem meg pont jó hogy tabot nyit, nem ablakot :)

NLZ

Quote from: sirtomi on 2009-09-04, 14:41:59
Quote from: Member on 2009-09-04, 11:51:48
Szerintem meg pont jó hogy tabot nyit, nem ablakot :)
De ő pont azt akarja, hogy ne úgy legyen. :D
[reserved]

Member

Tabot sem nyit. Megnyitja ugyanazon ablak ugyanazon fülében. Ez pl. egy Indamail esetében igen kellemetlen, mert náluk ezzel elveszíted a levelet.
[spoiler=Ennyi beállíthatóság van a tab-okra, de egyiknek sincs köze hozzá]
[/spoiler]

Selmo

Quote from: Cobra on 2009-09-03, 22:04:02
Quote from: Dreamcleaver on 2009-09-03, 16:17:23
A Compress Old files amúgy mit takar?

Mert nálam a rendszer partíciót kivéve (ahol van a sok törölhető temp file), a többi partíciónál csak ezeket mutatja 0kb-nál többnek a Disk Cleanup.
Régi fileok tömörítése. Elvielg a ritkán használt fileokat valahgoy megpróbálja összetömöríteni. Sose mertem kipróbálni hogy csinálja.
Nemigen használt jól tömöríthető könyvtárakra - inf, dokumentumok, msn log, stb. - tökéletes. Futtathatókra - windows, system32, stb. -  nem ajánlom, mert a valósidejű kitömörítés nem jó dolog náluk.

Quote from: Member on 2009-09-04, 15:19:38
Tabot sem nyit. Megnyitja ugyanazon ablak ugyanazon fülében. Ez pl. egy Indamail esetében igen kellemetlen, mert náluk ezzel elveszíted a levelet.
[/spoiler]

Nem lehet, hogy a linkeknél van valami beállítva? Másnem újratelepítés, vagy rászoksz a középső egérgombra.

A tökéletesség unalmas.

Member

Quote from: Selmo on 2009-09-04, 15:56:09
Nem lehet, hogy a linkeknél van valami beállítva?
Nincs ilyen menüpont. Röhej, alig enged valamit konfigolni.
QuoteMásnem újratelepítés,
Már rég megvolt, ezért szedtem le a 10.0-t is, hátha abban nem így lesz.
Quotevagy rászoksz a középső egérgombra.
Sajna ez lesz.

Theon

Sziasztok!

Megint zavarok a problémáimmal. :)
Ezúttal az a bajom, hogy csináltam egy html oldalt és felraktam az interhost-os tárhelyemre, beállítottam neki az utf-8 charset-et, de amikor lekérem az oldalt Firefox-szal, akkor iso-8859-2-ként ismeri fel, így az ékezetes karakterek helyett gyémántok és egyéb hozék látszódnak. Tud erre valaki gyógyírt?
"Chaos is the score upon which reality is written."
"I don't need a scabbard to sheath my mind."
"One foot in the grave and the other in hell."

Selmo

Ezért ne indíts új topicot. :ejnye:

Linkeld be az oldalt, úgy többet tudunk mondani.

A tökéletesség unalmas.

Theon

Bocsi, nem tudom, miért nem ide írtam.  :D

Csináltam egy tesztoldalt hozzá: http://theon.interhost.hu/

Selmo

Letöltve már tökéletesen működik. Szerintem a szervernek az UTF-8 jelölés nem tetszik a fájl elején, próbáld meg kivenni a  karaktereket az elejéről.

A tökéletesség unalmas.

Theon

Nem tudom, nekem BOM nélkül is ez jön be:

Próbaoldal. Ê å í � Ź

És Wiresharkkal vizsgálva a beérkező csomagokat Content-Type: iso-8859-2-t kapok utf-8 helyett. A furcsa az az, hogy a source view-ban meg ez szerepel: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Ja, az előbb rosszul írtam, nem html, hanem php az oldal alapja.

Selmo

Úgy látom ez ügyben zsozsoval kell beszélned, a szerver fixálja a dolgokat.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Az én sztatikus html oldalamnál jó az UTF-8.

Nincs a php-nél valami olyan, hogy külön meg kell mondani a generált oldal karakterkódolását, mert a default nem UTF-8? Vagy ez a szervertől függ?
Failure is the default option

Theon

Nekem az is jó lenne, ha iso-8859-2, csak nem tudom, hogy állítsam át, mert csak a charset átírása nem segít.

Selmo

Bármilyen normálisabb szerkesztő elmenti neked más kódolásba, de még a notepad is képes erre. Csak ezzel ugye minden lapot át kell kódolni.

A tökéletesség unalmas.

Theon

Az utánam következőknek legyen tanulság:

Quote from: kikuchiyo on 2009-09-04, 21:50:14
Nincs a php-nél valami olyan, hogy külön meg kell mondani a generált oldal karakterkódolását, mert a default nem UTF-8? Vagy ez a szervertől függ?

Neked lett igazad, egy php header nevezetű szörnyeteg elcsábította a böngészőt a rossz irányba helyes meta tag ellenére is. A megoldás:
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');

Köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbált.  :tezsvir:

TurboK

Quote from: Member on 2009-09-04, 15:19:38
[/spoiler]

Szal' ha jól értem, az a baj hogy _blank linkek nem nyitnak meg semmi ujat, hanem abba a fülbe töltődnek be, ahol megnyomod őket?

Erre egy konkrét okozót ismerek, és nevetni fogsz mekkora debilség: "strict" html 4.01 (vagy xhtml 1.1, nemtom fejből) alatt nem érvényes semmilyen "target=... " egy linkben sem. A w3c érvelése az, hogy az oldal ne befolyásolhassa hogy a felhasználó mit, hol akar megnyitni - döntsön a felhasználó arról hogy mi-hol-hogyan nyíljon meg, mert ugyis minden böngészőben egy egérgomb a különbség arra, hogy hol nyílik meg egy link.

Az Opera sokkal agresszívabban tart be olyan szabványokat, ahol egy már meglévő tag veszti értelmét egyes ujabb megjelenítési módban (sőt, ezen a téren még az ie8 is előbbre van mint a firefox), ugyhogy el tudom képzelni hogy ez bekavarhat. Persze lehet hogy tényleg csak el van állítva valami...

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Member

Quote from: TurboK on 2009-09-04, 23:31:48
Szal' ha jól értem, az a baj hogy _blank linkek nem nyitnak meg semmi ujat, hanem abba a fülbe töltődnek be, ahol megnyomod őket?
100%-ig.
QuoteAz Opera sokkal agresszívabban tart be olyan szabványokat, ahol egy már meglévő tag veszti értelmét egyes ujabb megjelenítési módban (sőt, ezen a téren még az ie8 is előbbre van mint a firefox), ugyhogy el tudom képzelni hogy ez bekavarhat. Persze lehet hogy tényleg csak el van állítva valami...
Halálosan hálás vagyok nekik, eddig a kedvenc böngészőm volt. Jó, én döntöm el, hova töltse, de eddig kényelmes volt a fórumon balklikket nyomni mindenre, mert úgyis az történt, aminek kellett.

TurboK

Ha a középső klikk olyan kibírhatatlanul messze van, próbáld meg a ctrl+bal klikket.

NLZ

MP3 darabolásra melyik programot ajánljátok?
[reserved]

MB

audacity De ez magánvélemény.

NLZ

Amit ajánlasz és nem magánvélemény, azt reklámnak hívják. :D
[reserved]

MB

Cobra

Én is Audacityt használok, ha kell valamit szerkeszteni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !