Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Te hányszor szoktad lehúzogatni a tápcsatlakozókat, hogy ilyen zavarjon? Egyébként nem emlékszem mi van a 350-es FSP-n, de 7k-ért gondolom az olcsóbb áttetsző csatlakozó.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2009-09-08, 21:07:51Te hányszor szoktad lehúzogatni a tápcsatlakozókat, hogy ilyen zavarjon?
azért azon kevés alkalommal is igencsak megkeserítette az ember életét az a nyamvadt csatlakozó. ;)

Dreamcleaver

Quote from: Cobra on 2009-09-08, 21:07:51
Te hányszor szoktad lehúzogatni a tápcsatlakozókat, hogy ilyen zavarjon? Egyébként nem emlékszem mi van a 350-es FSP-n, de 7k-ért gondolom az olcsóbb áttetsző csatlakozó.

Bármikor, amikor egy haver áthozza a HDD-t másolgatni, ugyanis nincs mobile rackem. Meg bármikor, mikor kipucolom a gépet belül, és lehúzom a tápcsatlakozókat, hogy jobban hozzáférjek.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cobra

Viszont ha olyan régi géped van, hogy IDE-s merevlemezeid vannak, akkor felesleges a 400W-os táp.

sirtomi

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-09-08, 17:49:46
Quote from: sirtomi on 2009-09-07, 10:39:30
szerk: Lemezellenőrzést hol tudok indítani win alatt? :D

Ha ikszpé, akkor meghajtó betűjele win explorerben, jobbklikk,
tulajdonságok, Eszközök fül, Ellenőrzés

Ha lefut és nem ír ki semmit, akkor nincs hiba sem? Vagy csak nekem nem ír ki semmi eredményt a végén, csak annyit hogy az ellenőrzés befejeződött.

Cobra

Ha jól rémlik ki kellene írnia a végén, ha valamit talál.

Selmo

Quote from: sirtomi on 2009-09-09, 00:05:12
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-09-08, 17:49:46
Quote from: sirtomi on 2009-09-07, 10:39:30
szerk: Lemezellenőrzést hol tudok indítani win alatt? :D

Ha ikszpé, akkor meghajtó betűjele win explorerben, jobbklikk,
tulajdonságok, Eszközök fül, Ellenőrzés

Ha lefut és nem ír ki semmit, akkor nincs hiba sem? Vagy csak nekem nem ír ki semmi eredményt a végén, csak annyit hogy az ellenőrzés befejeződött.
Eseménynaplóba írja a cuccokat winlogon néven megtalálod. Amúgy chkntfs /d elvileg megszűnteti az ilyen állandó ellenőrzéseket.

A tökéletesség unalmas.

chilip

mondjatok egy töredezettségmentesítő progit ami GYORS is. most TuneUP dolgozik, de még ez is elég lassú

Zsiga

Nem igazán van köztük sebességkülönbség, ugyanis a vinyó sebessége limitálja az összes programot. A megoldás gyorsabb vinyó, több üres hely, több ram.

Cloud

Quote from: chilip on 2009-09-10, 20:58:34
mondjatok egy töredezettségmentesítő progit ami GYORS is. most TuneUP dolgozik, de még ez is elég lassú
Auslogic Disc Defrag.

NLZ

[reserved]

TurboK

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

Mint ahogy Zsiga írta, elsősorban hardver (ott is főleg HDD) függő, hogy halad a töredezettségmentesítő. Ami az én gépemen 1 óra, az anyám laptopján 3 óra.

NLZ

Quote from: TurboK on 2009-09-10, 21:48:55
Quote from: NLZ on 2009-09-10, 21:29:28
JkDefrag
Azóta MyDefrag.
Áhá, szal ezért nem ír új verziót a JkDefrag GUI. :D Köszi az infót.
[reserved]

Dreamcleaver

Nem lenne rossz táp ez a Corsair PSU 400CX csak kár, hogy totál egybeforrasztották rajta a 24 pint, így egy régi 20 pines alaplapra nem igazán megy fel (alaplapja válogatja). Most át kellett pakolni a 450-es Chieftecet a gépemből a tesóméba, ami oda masszív overkill, mert annak szét lehetett csúsztatni a dugeszát egy 20+4 pinesre. Most gondolkodom, hogy ezt visszavigyem, mert semmi hasznát nem veszem gyak. A mostani konfigot viszi, de nem tudom mi lesz vele pár év múlva.

Esetleg valami módon le lehet választani azt a 4 pint? Bár kétlem, hogy garanciavesztés nélkül.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Próbálkozz vele még, 20-as ATX-re rá lehet rakni 24-es
csatlakozót, a +4 oldalt le fog lógni, de csak annyi.
Nekem legalábbis eddig sikerült...

Dreamcleaver

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-09-11, 00:10:29
Próbálkozz vele még, 20-as ATX-re rá lehet rakni 24-es
csatlakozót, a +4 oldalt le fog lógni, de csak annyi.
Nekem legalábbis eddig sikerült...

Elméletben rá lehetne, de alaplapja válogatja. A tesóm Abit AN7-es alaplapján a 20-as ATX csatlakozó fölé srégen jobbról belóg az a 12v-s 4 pöckös csatlakozó. E mellé még be tudnám feszíteni, de ráadásként van a 12v-s csati mellett valami izé az alaplapon (be nem tudom azonosítani, talán kondenzátor), amit már nem merek feszegetni.

http://www.pctuning.cz/ilustrace2/charles/PC7550K_AN7_big.jpg

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Biztos, hogy nem csúsztatható ki a +4?
A képen úgy néz ki, meg a teszt cikkében is
20+4-nek írják

Sz: eh, ez tényleg elég szar elrendezésű lap.
Fojtótekercs (vaskarika körbe huzallal) és
kondi (fekete hengeres) van útban, btw.

Dreamcleaver

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-09-11, 00:21:26
Biztos, hogy nem csúsztatható ki a +4?
A képen úgy néz ki, meg a teszt
cikkében is 20+4-nek írják

Igazság szerint én is arra gondolok, hogy de, csak nem tudok rájönni hogyan (vagy erősebben kéne megnyomni). Mert tény, hogy a +4-es rész el van választva egy kis szegéllyel, de én nem tudtam megmozdítani.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Akkor fogd meg a 20-as részt, és lefelé (a kábelekkel
párhuzamosan, de tovább előre) told a +4-es részt.
A +4 "sínbe" van becsúsztatva.

Sz: Ha így sem menne, akkor átalakító

Dreamcleaver

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-09-11, 00:29:49
Akkor fogd meg a 20-as részt, és lefelé (a kábelekkel
párhuzamosan, de tovább előre) told a +4-es részt.
A +4 "sínbe" van becsúsztatva.

Holnap majd megpróbálom, ma már nem szerelem ki. Amúgy a Chieftec is pontosan ilyen sínes megoldással működött, de ott valahogy egyből ment.

Mindenesetre nagyon jó minőségű táp, köszi az ajánlást. A 450-es verziónak mondjuk már picit borsos az ára (19k).

Hülye kérdés: a 450-es táp többet fogyaszt, mint egy gyengébb, ha nincs teljesen kihasználva a kapacitása? Mármint azonos terhelés alatt.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Táp függvénye. Tehát egy olyan 350-400W-oshoz képest,
aminek maximális hatásfoka sem éri el a 70%-ot, ahhoz
képest kevesebbet. Egy ugyanolyan hatásfokú és százalékosan
ugyanolyan hatásfok-görbéjű, de jóval kisebb táphoz képest
viszont többet. Tápoknak rossz a hatásfokuk alacsony terhelésen:
20% terhelés alatt még a 80-90% hatásfokúak is alig 50-60%-ot
tudnak; azután viszont meredeken emelkednek.

White SeeD

Quote from: White SeeD on 2009-09-01, 12:41:18

Ha netán valaki hasonlóba ütközne, megkaptam a hivatalos választ az EA vevőszolgálattól: (méghozzá magyar vevőszolgálattól :smile:)

"Sajnos a Battlefield 1942-nel rosszül voltak nyomtatva a könyvecskék. Szóval megkérném egy fényképre ahol látni mind a 3 kódot + vásárlási blokrol is."

Ha tudják tájékoztathatnák az eladót (elvégre nem sok nagyobb eladó van (cdgalaxistól rendelve) vagy neadjisten visszahívhatnák a terméket, míg beleraknak egy cetlit hogy bocsi, ez a jó kulcs.)

Viszont gyors a vevőszolgálatuk. A kép elküldése után 2 percen belül kaptam a működő kódot.

(Igaz ezt megelőzően 2 órát nézelődtem fórumokon, és egy órán át tartott mire sikerült egy xp-s drivert találnom a 200 éves szkennerhez, további 20 percig tartott beszkennelni egy A4-es méretű 300dpi-s színes képet)

De legalább happy end a vége ;)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

kelvor

Létezik Magyarországon olyan számítógép üzlet, ahol meg lehet oldani az interneten keresztüli kártyás vásárlást? Az átutalás nem játszik lévén, hogy hitelkártyáról van szó és hitelszámláról nem lehet utalni. Amiket néztem boltokat max átutalás volt ezért gondoltam megkérdezlek titeket is, hátha ismertek ilyen üzletet. Gépvásárlás lenne egyébként.

Kuroi Tenshi

Vásárlást kérdezel, akkor hogy jön a képbe az átutalás?
Most így hirtelen az ipon jut csak eszembe, ahol lehet online
kártyával vásárolni és jók az áraik.

kelvor

Úgy, hogy a legtöbb helyen átutalásként lehetett volna rendezni a számlát.
Megnézem az Ipon-t, köszönöm a gyors választ!  :tezsvir:

Darkstar

Kéne valami DVD író program w7-re, ami lehetőleg nem egy akkora állat, mint a nero. Valami egyszerűbb bőven megteszi, csak egy win. telepítődvdt kéne égetnem valakinek.
(BTW ha valaki nem vette még észre, letölthető a végleges W7 (prof.) MSDNAAról)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Quote from: Darkstar on 2009-09-20, 14:15:46
Kéne valami DVD író program w7-re, ami lehetőleg nem egy akkora állat, mint a nero. Valami egyszerűbb bőven megteszi, csak egy win. telepítődvdt kéne égetnem valakinek.
(BTW ha valaki nem vette még észre, letölthető a végleges W7 (prof.) MSDNAAról)

Imgburn. Én is ezt használom és tökéletesen működik. (w7 ultimate alatt)

Cobra

CDBurnerXP-t próbáltam ki alatta. Ingyenes, kicsi és használható is.