Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Quote from: Moha on 2010-01-07, 01:11:10
Quote from: Kvikveg on 2010-01-06, 16:48:16
http://www.imdb.com/video/hulu/vi1561920025/?c=1
Itt a videot nem birom behozni. :(
Nekem ez csak annyit ír, hogy csak 17 éven felülieknek és hogy regisztráljak...
Belepek, utana irja, hogy nalam nem elerheto, de ha proxyztam akkor a video maga mar nem jott be. Az oldal meg igen.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2010-01-07, 01:15:20
Belepek, utana irja, hogy nalam nem elerheto,

Hulu csak Usában elérhető szolgáltatás tudtommal.
Proxyk közül legfeljebb amerikai működne, de szerintem
a proxykat alapból szűrik, már így is elég terheltek.

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-01-07, 01:57:43
Quote from: Kvikveg on 2010-01-07, 01:15:20
Belepek, utana irja, hogy nalam nem elerheto,

Hulu csak Usában elérhető szolgáltatás tudtommal.
Proxyk közül legfeljebb amerikai működne, de szerintem
a proxykat alapból szűrik, már így is elég terheltek.
Ahm. Meg holnap megnezem azert egy USA proxyval, hatha... Koszi. :tezsvir:

Fazék

genius sw-hf5005 (ha jól rémlik fejből a típusszáma) hangfalrendszert hogyan lehet normálisan beállítani win7 alatt foobar-hoz?
tulajdonságoknál beállítottam, hogy 5.1-es rendszer, tesztelés során hibátlanul szólaltatta meg a hangfalakat, de alkalmazásokban a surround (hátsó) hangszórók nem akarnak normálisan szólni. alig küld rá bármi hangot, de leginkább csak sistergést...

Cobra

Csak 5.1 jelnél fogja megszólaltatni a hátsókat.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2010-01-07, 10:16:28
igen. ez az alapműködése, de
1. van win7 hangbeállításoknál alapból vmi hangtupírozás opció, aminek nem ugrik be így hirtelen távolból a neve, de tud olyat, hogy sztereó forrásból is 5.1-et próbál erőszakolni, de ezt beállítottam és hát ez produkálja a lent említett harmatgyenge szintet, szóval ezt vszleg inkább kikapcsolom
2. illetve foobar-hoz is xp alatt volt vmi plugin-em, aminek már nem ugrik be a neve, de szintén 5.1-szerűséget produkált szintén sztereó hangból, ha jól rémlik - ezt a plugin-t mintha talán még Zsiga ajánlotta anno...

Makos

Fazék

Quote from: Makos on 2010-01-07, 11:43:24
Rakj fel egy winampot :P
kend a hajadra a winampot :P

foobar-ra átszoktam és csöppet se bánom. winamp-ból 2.akárhány volt az utolsó jó verzió

Moha

Ja, foobar király. Engem egyik haver szokatott rá. Winampot már csak elvétve használok win alatt.
Linuxon meg engem simán kiszolgál a Rhythmbox. :)

Zsiga

Quote from: Fazék on 2010-01-07, 10:34:33
2. illetve foobar-hoz is xp alatt volt vmi plugin-em, aminek már nem ugrik be a neve, de szintén 5.1-szerűséget produkált szintén sztereó hangból, ha jól rémlik - ezt a plugin-t mintha talán még Zsiga ajánlotta anno...
http://www.google.com/search?q=foo_channel_mixer

Fazék

Quote from: Zsiga on 2010-01-07, 18:58:11
Quote from: Fazék on 2010-01-07, 10:34:33
http://www.google.com/search?q=foo_channel_mixer
many thx

TurboK

Channel mixert már rég nem fejlesztik, és néha egy kicsit bugos.
Azon kívul még van egy matrix mixer plugin, meg egy ATSurround plugin, ez utóbbi hasonló mint a channel mixer.

Fejhallgatóból milyet tudtok ajánlani, ami:
- zárt fülpamacsos, hogy kiszűrje az utcai zajt
- állitható / összehajtható pántos. (kabátzsebben elférjen)

meg ugye jól szól, nem törik, ilyenek.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Zsiga

Quote from: TurboK on 2010-01-07, 21:14:13
Channel mixert már rég nem fejlesztik, és néha egy kicsit bugos.
Azon kívul még van egy matrix mixer plugin, meg egy ATSurround plugin, ez utóbbi hasonló mint a channel mixer.
Nálam egyáltalán nem bugos, gond nélkül ment Vista alatt, most meg 7 alatt a legújabb foobarral, és érezhetően jobb a hangja (megfelelően beállítva) mint a másik kettőnek.

TurboK

Én elsősorban arra használtam hogy lekeverjen egy mélycsatornát a sztereóból. Rendesen csinálta, csak néha totál kiakadt, olyan szinten hogy ujra kellett inditani a foobart. Más problémám egyébként nem volt.

A hangja nem jobb egyiknek sem, max. neked jobban tetszik úgy ahogy. A matrix mixer pl. konkrétan nem varázsol semmit, csak kikeveri a csatornákat amerre akarod.
ATSurroundot anno én is a channel mixerre cseréltem, de azóta évek óta nem használtam, nemtom merre fejlődött.

Fülhalgatóból én közben találtam egy olyat hogy JVC HA-S350. Tud mondani valaki véleményt / tapasztalatot? Ha nem találok jobbat, szerintem ez lesz a győztes.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Zsiga

Quote from: TurboK on 2010-01-07, 22:51:15
A hangja nem jobb egyiknek sem, max. neked jobban tetszik úgy ahogy.
Igaz, rosszul fogalmaztam. :)
Mindhárom rémesen hangzik alapból, de a channel mixer beállításainál lehet a legtöbbet varázsolni hogy valami értelmes hang jöjjön ki belőle végül.

TurboK

Nemtom, én évekig úgy használtam, de aztán visszaszoktam a sima sztereóra. Rendes hangfalakkal sok különbség nincs, alapból jól szól.

Fazék

egy barám szenved ubuntu alól cs:s futtatással. sehogy sem akar összejönni.
dual boot megoldható lenne, de nem akarja a noti vinyóját xp-vel szennyezni.
usb-ről, vagy dvd-ről boot-oló xp megoldható, ami tudja futtani a cs:s-t?

Próféta

Quote from: Fazék on 2010-01-10, 19:58:21
Pedig mennie kéne wine-nal, persze ha amúgy videókártyát, stb. tudja kezelni az ubuntu.
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=3731

Fazék

szerk&repost
Quote from: Próféta on 2010-01-10, 20:03:20
Quote from: Fazék on 2010-01-10, 19:58:21
Pedig mennie kéne wine-nal, persze ha amúgy videókártyát, stb. tudja kezelni az ubuntu.
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=3731
thx.
nem tudom, hogy ezen túl van-e már, mindenesetre átküldtem neki a link-et, aztán még lehet hogy visszatérek a kérdéssel :)

idézném:
Quoteamit lehetett ezen a fronton már megléptem
legfrissebb wine beta, 7.0-tól 9.0-ig összes directx kipróbálva, grafkártya ubuntu interface frissítve, stbstb

eléggé viccesnek tartom hogy platinum kategóriásnak sorolják a source-ot wine alatt (vagyis kapásból, hiba nélkül fut), mikor rajtam kívül is nem kevesen képtelenek működésre bírni

szóval innentől erre a kérdésemre várnék választ:

Makos

Haveromnak általában random crash volt ubuntun CS:S futtatásánál, úgyhogy megunta.

Én meg lusta vagyok tesztelni.

kikuchiyo

Virtuális gép nem játszik? Ha felveszi az emulált videokártya memóriáját maximumra és bekapcsolja a 3d gyorsítást? Elvileg a CS:S-hez nem kell csúcsgép.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-11, 01:17:04
Virtuális gép nem játszik? Ha felveszi az emulált videokártya memóriáját maximumra és bekapcsolja a 3d gyorsítást? Elvileg a CS:S-hez nem kell csúcsgép.
így is épp elég a videókártyája egy 41fps-hez normál grafikával elméletileg. egy dell inspiron 1545-ös notebook-ról van szó :)

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2010-01-11, 00:41:46

USB talán, DVD nem.
De ez már nem is livecd meg hasonló lenne, hanem csak egy
usb-re telepített oprendszer (ami gyorsan meg is fogja ölni a
flash-alapú, méghozzá mlc-ből is a legalját kapó pendrive-ot;
ha külső HDD, annak már jobbak az esélyei).

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-11, 01:17:04
Elvileg a CS:S-hez nem kell csúcsgép.

CS-hez nem, de CS:S már más tészta. Emulált 3d-gyorsítással
kétlem, hogy működne (pl. nálam C2D + 945GC alaplapi integrált
lassítóval legalacsonyabb felbontáson, legalacsonyabb részletes-
ség mellett 2FPS-s átlagsebességet produkált natívan xp-ben...)

kikuchiyo

Ezt nem tudtam.

Akkor tényleg marad a külső hdd. A telepítés meg a bootolás lassú lesz az usb-n keresztül, de játszani csak lehet alóla.
Failure is the default option

Fazék

megint elborul az agyam.
mi a francért csinálja azt ez az átkozott notebook, (amihez külső usb-s billentyűzetet vettem,) hogy minden egyes indításkor újra fölfedezi a billentyűzetet és újra telepíti a HID-eszköz driver-eket és kéri, hogy igen, nem aláírt driver, igen telepítés folytatása, stb. mi a francért nem képes rögzülni a driver a rendszerben??
a jelenség úgy néz ki akkor jön elő, amikor van pofám egy usb-s egeret is hozzá csatlakoztatni. ekkor a billentyűzethez és az egérhez is végig kell szenvedni a driver-telepítős lépéseket. amiket teljesen magától fölajánl, nekem csak végig kell nyomkodnom azt a 8-10 ok-t...
találkoztatok már ilyennel?

Rounin

Quote from: Fazék on 2010-01-12, 14:22:16
megint elborul az agyam.
mi a francért csinálja azt ez az átkozott notebook, (amihez külső usb-s billentyűzetet vettem,) hogy minden egyes indításkor újra fölfedezi a billentyűzetet és újra telepíti a HID-eszköz driver-eket és kéri, hogy igen, nem aláírt driver, igen telepítés folytatása, stb. mi a francért nem képes rögzülni a driver a rendszerben??
a jelenség úgy néz ki akkor jön elő, amikor van pofám egy usb-s egeret is hozzá csatlakoztatni. ekkor a billentyűzethez és az egérhez is végig kell szenvedni a driver-telepítős lépéseket. amiket teljesen magától fölajánl, nekem csak végig kell nyomkodnom azt a 8-10 ok-t...

Nekem csak alaplapi hangkártya játszott ilyet, egészen op.rendszer váltásig. Illetve ha két USB-s eszközt csatlakoztattam a gépre előlről (hátulról már tetszett neki) akkor random elvesztette majd újracsatlakoztatta valamelyiket félpercenként.
Persze nem segítettem ezzel semmit.

Makos

megint elborul az agyam.

Gondolom windows :redface: és le merném fogadni hogy win7
Amúgy a nem aláírt driverekkel szokott szórakozni.

Fazék

Quote from: Makos on 2010-01-12, 18:39:11
megint elborul az agyam.

Gondolom windows :redface: és le merném fogadni hogy win7
Amúgy a nem aláírt driverekkel szokott szórakozni.
xp

és egy tanulság: kérdezz inkább 3x, mielőtt bármit is csinálsz, mert a végén 0 eredménnyel zárod a munkád.
unokabátyám odaadta a (hibás billentyűzetű) notebook-ot, hogy "ezt pofozgasd ki, tedd nagyjából rendbe, tegyél rá office-t ilyesmit, ajándékba visszük egy fazonnak"

ha itt beindult volna pár döglődő agysejtem, akkor gyanús lehetett volna számomra, hogy nem magyar személynek viszik Bamako-ba a notebook-ot, szóval az a személy kurvára ki lesz segítve azzal, hogy én most nagyjából helyrepofoztam egy magyar xp-t és tettem rá magyar office2003-at :haha:
most már késő javítani, ez van. majd megoldja magának :)

mint utólag kiderült unokatesóm szart sem tudott róla, hogy mi van a notebook-on, továbbá eszébe sem jutott, hogy egy XP nyelvének a megváltoztatása nem pikk-pakk módon műkszik... + a dolog egyértelmű volt. na sebaj  ^^"