Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Másik gépben kellene még ránézni, ha ott is ezt csinálja, akkor sajnos kuka.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Marfy

Quote from: Cobra on 2011-01-30, 18:51:57
Másik gépben kellene még ránézni, ha ott is ezt csinálja, akkor sajnos kuka.
Mar neztem, ott is ugyan ez a helyzet.

Moha

Partíciót ugye próbáltad törölni és újra létrehozni? Ha nem, akkor azt még próbáld meg.

kikuchiyo

Ez leginkább K_T-től kérdeződik.

Egy 64 (ill. ha tudok bele szerezni, akkor 128) MB memóriában dúskáló régi laptopot kellene feléleszteni.

(Előtörténet: XP futott rajta egész jól, mérésvezérlésre és adatgyűjtésre volt használva. Azonban a gonosz varázsló megirigyelte a birodalom lakóinak gazdagságát a merevlemez tönkrement, még az utolsó pillanatban sikerült lementeni róla az adatokat. Azt szerettem volna, ha a régi rendszert is vissza lehetett volna állítani, mert nem volt kedvem a sok beállított programot újratelepíteni. De a tag, aki az új hdd-t tette bele, csak egy szűz windowst volt képes rá telepíteni. Gondoltam, na majd én helyrerakom linux alól - a lényeg, hogy most már nem is bootol  :redface: )

Egy lehetőleg minél inkább lecsupaszított XP-t kéne tehát rá telepíteni. Mi ennek a legfájdalommentesebb módja? nLite?
BartPE? Vagy mittomén még mik vannak?
Failure is the default option

Kuroi Tenshi

XP for Embedded lenne a legelső javaslatom, csak ezt egy kicsit
macerás megtalálni (mondhatni k* ritka, ilyen ATM meg vékony
kliensek meg hasonlókban használták/ják).
BartPE túlzottan célzott, más területeken talán túl sokat gyomláltak
belőle ki (ez csak tipp).
nLite-tal le lehet szorítani, pl. DS is csodálkozott, amikor látta a
régi laptopomon, hogy 89MB volt az XP idle, s még nem is írtottam
belőle ki mindent, azért még 512-be még fért (akkoriban még egy
böngésző vhogy be tudott férni 100MB alá...)

kikuchiyo

Rákerestem erre az XP embeddedre, elvileg le is lehet tölteni egy 30 napos verziót - kérdés, hogy ezt egy legális XP CD termékkulcsával lehet-e aktiválni, vagy értem jön a Microsoft Party Van, ha akárcsak megpróbálom?

Ha az nLite-ban gondolkodom, az úgy látom, az SP-kkel összeintegrált telepítőt is tud készíteni. Az SP3-at egyáltalán érdemes ilyen gyenge gépre feltenni?
Failure is the default option

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyo on 2011-02-02, 01:06:38
Rákerestem erre az XP embeddedre, elvileg le is lehet tölteni egy 30 napos verziót - kérdés, hogy ezt egy legális XP CD termékkulcsával lehet-e aktiválni

sztem esélytelen

Quote from: kikuchiyo on 2011-02-02, 01:06:38
Ha az nLite-ban gondolkodom, az úgy látom, az SP-kkel összeintegrált telepítőt is tud készíteni. Az SP3-at egyáltalán érdemes ilyen gyenge gépre feltenni?

Ha nem lesz internetre kötve, s ha az alkalmazások sem a
maiak lennének, akkor nem tenném rá, csak a helyet
foglalja. Csak tippre, de az már inkább netes sérülékenység
miatti toldozás, a sima szoftveres peccselés inkább SP1 és
-2-ben volt.

Esetleg még W2k-t lehet megpróbálni: általában ezen is
elfutnak azok, amin XP-n, annak közvetlen elődje, és mivel
workstation vonal, meg kicsit régebbi is, ezért kicsivel
kevesebb erőforrással is beéri.

NLZ

nLite nem támogatja SP3/IE8 integrálását (bár előbbire még képes könnyedén), érdemes azok integrálását másra bízni (pl HFSLIP), és aztán az nlite által csak herélni.
[reserved]

SaiyaGin

A szüleim gépén kiírta a Nod32, hogy nem megfelelő a védelem állapota, mert telepíteni kellene a frissítéseket az operációs rendszerhez. A kérdéses rendszer egy tudomásom szerint nem 100%-ig eredeti XP (SP3). Lehet cselezni valamit, vagy hagyjam úgy, ahogy van?

NLZ

Ha nem tudsz aktiválható kulcsot szerezni (mert már sokkalta lazábban lehet egy kulcsot többször felhasználni), akkor próbálkozhatsz egy offline frissítés ráengedésével. A WSUSO ajánlott erre, lehet azzal egy hálóról/pendriveról futtatható firrítőcsomagot csinálni, ami ellenőrzi és telepíti a szükséges frissítéseket a Windowsnak és az Officenak. Képes ezeket a webről vagy egy helyi WSUS szerverről is letölteni. Támogatott XP/Vista/Win7/2003/2008/R2, Office XP/2003/2007/2010. Szal olyan, mint a WUD, csak ezt még támogatják/frissítik.

Meg van ez a WindizUpdate, ami Firefoxon és Operán keresztül frissít, de csak anno néhány éve nézegettem, mikor először megjelent, azóta nem.
[reserved]

Fazék

Quote from: Ymir on 2011-02-02, 11:39:05
XP van a laptopomon, szerintetek megéri lecserélni Windows 7-re? Játékra szoktam használni általában.
talán ha írnál pár szót a laptopról :P

SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2011-02-02, 11:22:03
Ha nem tudsz aktiválható kulcsot szerezni (mert már sokkalta lazábban lehet egy kulcsot többször felhasználni), akkor próbálkozhatsz egy offline frissítés ráengedésével. A WSUSO ajánlott erre, lehet azzal egy hálóról/pendriveról futtatható firrítőcsomagot csinálni, ami ellenőrzi és telepíti a szükséges frissítéseket a Windowsnak és az Officenak. Képes ezeket a webről vagy egy helyi WSUS szerverről is letölteni. Támogatott XP/Vista/Win7/2003/2008/R2, Office XP/2003/2007/2010. Szal olyan, mint a WUD, csak ezt még támogatják/frissítik.

Meg van ez a WindizUpdate, ami Firefoxon és Operán keresztül frissít, de csak anno néhány éve nézegettem, mikor először megjelent, azóta nem.

:merci:

Zsiga

Quote from: SaiyaGin on 2011-02-02, 13:22:42
Quote from: NLZ on 2011-02-02, 11:22:03

:merci:
Minek ez a sok trükközés? WinUpdate-ről simán tölthető az összes biztonsági frissítés warez Windowsra is.

TurboK

Quote from: Zsiga on 2011-02-02, 13:55:30
Minek ez a sok trükközés? WinUpdate-ről simán tölthető az összes biztonsági frissítés warez Windowsra is.
Ott a pont. Annyit nem enged csak, hogy manuálisan lépj be a windows update websitera. Automata frissités attól még megy hibátlanul.

Quote from: Ymir on 2011-02-02, 13:55:44
... 512 MB videokártya...
:facepalm: :falba:

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Member

Gondolom márkát várt volna. :)

Selmo

Quote from: Ymir on 2011-02-02, 18:44:11
Quote from: TurboK on 2011-02-02, 16:15:02
Quote from: Ymir on 2011-02-02, 13:55:44
... 512 MB videokártya...
:facepalm: :falba:
Valami baj van vele? :confused:
Kb. annyira egyértelmű, mint az, hogy négyajtós autód van. :)

A tökéletesség unalmas.

Cobra

A 2.53Ghz meg kb annyit, hogy 2.5L-es a motor :) Jó lenne, tudni, hogy dízel vagy benzines :)
Btw Quadro-val hogy mennek a játékok?
Egyébként a legjobb az lenne, ha adnál egy pontos géptípust.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Quote from: Cobra on 2011-02-02, 19:52:39
Mondta már, hogy laptop!

Zsiga

Quote from: Member on 2011-02-02, 20:06:00
Mondta már, hogy laptop!
És pont a notebookoknál vannak fél méter hosszú típusnevek amikből azt is meg lehet mondani hogy fekete vagy szürke csavarokkal van-e lefogatva a procihűtő. ::)

Member

Quote from: Zsiga on 2011-02-02, 20:16:03
Mondta már, hogy laptop!
És pont a notebookoknál vannak fél méter hosszú típusnevek amikből azt is meg lehet mondani hogy fekete vagy szürke csavarokkal van-e lefogatva a procihűtő. ::)
Ahhh, köcsög gépbuzik, állandóan okoskodtok, aztán amikor segíteni kéne, értetlenkedtek!

[spoiler] :haha:
Bár látom, Zsiga még nem vette a lapot[/spoiler]

Zsiga

Milyen lapot? Egy 10 éves oprendszert használó pro-ról nem feltétlenül gondolom hogy csak viccel ha valami bődületes f*szságot ír hardver-szoftver témában.
[spoiler][/spoiler]

Member

Quote from: Zsiga on 2011-02-02, 20:26:00
Milyen lapot? Egy 10 éves oprendszert használó pro-ról nem feltétlenül gondolom hogy csak viccel ha valami bődületes f*szságot ír hardver-szoftver témában.
[spoiler][/spoiler]
Tegnap óra már csak 8, ha számoljuk a service pack-ket is, már csak 4. ::)
A fenti mondattal leminősídet pl. a c64 buherálókat. :hehe:

Bishop

Úgy két napja nem működik a firefox rendesen, nem tudok linkekre kattintani, ha rákattintok egy linkre akkor megnyit egy új üres oldalt és ennyi semmi több nem történik, ha jobb klikk új lap megnyitása akkor működik de rendesen nem, próbáltam a beállításoknál keresni a problémát de nem jöttem rá.

NLZ

[reserved]

Bishop

Az év noob kérdése, az mi? :D Már mint FFon belül mi, én nem tudok semmi profilról :D

Kuroi Tenshi

Quote from: SaiyaGin on 2011-02-02, 11:00:48
A szüleim gépén kiírta a Nod32, hogy nem megfelelő a védelem állapota, mert telepíteni kellene a frissítéseket az operációs rendszerhez. A kérdéses rendszer egy tudomásom szerint nem 100%-ig eredeti XP (SP3). Lehet cselezni valamit, vagy hagyjam úgy, ahogy van?

Ja. Nem töltöd le és nem telepíted a Windows Genuine
Advantage hitelesség-ellenőrző programot. Ennyi.

Quote from: Member on 2011-02-02, 18:48:26
Gondolom márkát várt volna. :)

Inkább típust, Mr. Szakintély.

Mondta már, hogy laptop!

Kérem menj vissza az offba trollkodni és szemetelni,
this is srs bsnss.

Quote from: Ymir on 2011-02-02, 18:53:24
javítva : NVIDIA Quadro FX 770M

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-Quadro-FX-770M.11707.0.html
szóval 9600M GT Quadro-változata, ami kb asztali
8600GT-t közelíti, ami már 4 éve sem volt egy
erőgép...
A W7-re váltással játékos szempontból sztem semmit
nem nyernél, a Dx10 effektek használatához, ami a
W7 extrája, kevés ennek a teljesítménye; és W7 több
RAMot is eszik a rendszerből, kevesebb marad a
játékok futtatására.

A 2.53Ghz meg kb annyit, hogy 2.5L-es a motor :) Jó lenne, tudni, hogy dízel vagy benzines :)
Btw Quadro-val hogy mennek a játékok?

De egy 2.5L-es motorról már tudni lehet, hogy van
teljesítménye is, főleg, hogy a 2.53 alapján lehet tudni,
hogy intel C2D-változat, vagy akár Core i-X. Laptopnál
úgyse a proci szokott a játékos szűk keresztmetszet
lenni, hanem a vidkari.

Quadroval ált. hasonlóan, vagy csak kicsit rosszabbul
mennek a játékok, ritkább a driver-frissítés is.

NLZ

Quote from: Bishop on 2011-02-02, 22:30:35
Az év noob kérdése, az mi? :D Már mint FFon belül mi, én nem tudok semmi profilról :D
Írd be a futtatásba, hogy firefox -p. :)
[reserved]

Bishop

közben leszedtem a firefox oldaláról a legújabbat csak ép nem magyar, áá na most kereshetem meg hol állíthatom be magyarra  ^^"

NLZ

Újra telepíted a magyart? :D
[reserved]

Bishop

Á mennyi baj van ezzel :D Hozzáteszem még mindig nem működik Lefutattam amit mondtál de semmi változás