Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: Darkstar on 2013-03-06, 22:40:43
Nekem való téma :D

Az application.volatile-t miért akartad beletenni?

Nem akartam :)
Googlehöz fordultam és egy megoldásnál ezt tették bele. (Még nem ismertem, mit csinál.)
Aztán megnéztem, mit csinál és úgy éreztem, felesleges, ezért kiszedtem és leteszteltem. Valóban nem kell.

Én is gyerekcipőben járok még VBA terén, per pill nem is ezzel foglalkozok, hanem CCNA-val, de később visszatérek rá.
Sajnos ahol most vagyok, nincs szükség rá, pedig szívesen csinálnám.

Darkstar

Irigyellek, én annyira nem szeretem, de mivel ismerem, állandóan megtalálnak különböző feladatokkal.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Quote from: Selmo on 2013-03-06, 22:42:51
Ha már itt tartunk, anno volt egy problémám, hogy képeket akartam cserélgetni excelben. Arra van valami megoldás?
Quote from: Selmo on 2012-10-19, 16:49:23
Van nekem egy szép excel táblázatom az első lapon egy legördülőmenüvel. A menü elemei és a táblázatban számolandók egy másik lapon vannak és fkeressel vannak beolvastatva. Megoldahtó-e hogy hozzárendeljek minden elemhez egy képet és a kiválasztásnál az jelenjen meg? Minden kép ugyanakkora. Az én tudásom meg addig terjed, hogy beszúrok egy képet. VB-vel meg lehetne oldani, hogy cserélgesse a képet és ha igen, hogyan?

A tökéletesség unalmas.

.Attila

Szerintem megoldható. Így elsőre azt mondanám, hogy kell csinálni az adott munkalapra egy eventet, amely bizonyos eseménykor megvizsgálja a cella értékét és az alapján berakja az objektumot, azaz a képet, miután az előző képet eltávolította a munkalapról.
Ha minden igaz, be lehet állítani, hogy csak adott cella változásakor fusson le az esemény, maga a kód pedig az lenne, hogy törli a korábban berakott objektumot, ha az létezik és rakja be az újat. Azt mondjuk helyből nem tudom, hogy egy berakott képet hogyan lehet felismerni, hogy ott van már-e.

Ha nincs senki, aki kapásból tudná a megoldást, akkor dobd át nekem a fájlokat és megnézem valamikor.
Nem ígérem, hogy a héten, mert hétvégén van a második fele a CCNA tanfolyamnak, azt kéne olvasgatnom.

Darkstar

Ha csak egy kép van az adott sheeten, akkor azt könnyű törölni (ha tobb van, azt is) pl
dim oPic as shape
for each oPic in ActiveSheet.Shapes
oPic.delete
next oPic

Illetve a cella változtatást nem szokásos scriptként kell bevinni, hanem jobb oldalon az adott worksheetet kiválasztva fent a legördülő menüből kiválasztani a worksheet-et, majd a másikból az onchange/change-t (egyszerűbb, mint bepötyögni), megadni azt a cellát, amelyiket figyelni kell, majd a scriptbe beírni, hogy mit csináljon. Jelenleg nincs itthon Office szóval nem tudom beirni.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Jobb oldalon?
A project window alapból a balon van.

Az összes shape törlése jó tipp, feltéve, hogy tényleg csak az az egy van.
Mondjuk ha én generáltam korábban oda a képet, akkor úgyis tudom, mi a neve, szóval könnyű egy ellenőrzést lefuttatni, hogy ott van-e és ha igen, akkor törölje.

Darkstar

Balt akartam mondani.  :facepalm:

Ha te tetted oda, akkor - ha minden jól megy, mert nálam már nem egyszer bukta el valamiért az object neveket :D - akkor meg lehet oldani úgy is, de kicsit bonyolultabb szerintem (mert a választás miatt maguknak a képeknek unique névvel kell rendelkeznie (lehetőleg ugyanazzal, mint amik a menüben vannak, mert akkor nem kell mappelni őket), viszont a sheetre meg már egy standard névvel kell beilleszteni).
Persze az én ötletem tényleg csak akkor jó, ha más shape nincs az oldalon, de a leírás alapján szerintem nincs.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Felét értem is annak, amiről beszéltek. :D A képek nevei egyeznek a menüs nevekkel és csak képletek vannak az oldalon meg 2 combobox.

A tökéletesség unalmas.

Cloud

100-110 ezerért (nagyon max ennyiért) milyen új bolti notit ajánlanátok? Nincs kitétel, páromnak lenne, SD meg HD filmnézés, internet, meg letöltés ezerrel. (USB-ből elég a 2.0, de minimum 3 legyen)

Nincs komolyabb kitétel tényleg, a lényeg hogy a mostani gépénél jobb legyen.

[spoiler]Asus K50C
http://noti.blog.hu/2009/10/28/akcios_olcsosag_asus_k50c[/spoiler]

PH-n pl ezt ajánlották:

http://www.usanotebook.hu/index.php?tpl=product&prID=29386

Cobra

3D játékok nem mennek rajta, de alap használatra jó.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

MInt említettem, max HD filmezés, semmi játék.

Darkstar

Miért lehet, hogy a gépről gépre másolás wifin lassú? Elvileg n-es minegyik eszköz, letöltés gyorsan megy mindegyiken, de ha file-t másolok köztük, az elég lassú (400 mega / 5 perc). Belőttem olyan csatornára a routert, amin mások nincsenek a közelben (ez amúgy sokat gyorsított), mi lehet még?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Csak wifin? Nálam még a lan-os másolás is tetű lassú, és nem tudom hogy miért. :(

Darkstar

Nem fogok 10M kábelt kihúzni, hogy kipróbáljam azon is. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Ennél azért 2db N150-nek is gyorsabbnak kellene lennie. milyen router, illetve semmi más nem megy közben?

.Attila

Ehhez mindhárom eszköz wifi beállításait látni kéne. Kivéve persze, ha az egyik eszköz kábelen csatlakozik a routerhez.
No meg ugye nem usb-s wifi eszköz, hanem beépített?

Darkstar

Macben beépített, a másik gépben pci wifi kártya. A router egy belkin F6D4230-4 v1000. Nemsokára tervezem lecserélni egy airport expresszre, de addig sem ártana, ha gyorsabb lenne a kapcsolat.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Erről a típusról nem találtam semmi értékelhető információt, de gondolom elég karcsú hardvere lehet. Van hozzá 1.00.5 fw, ha nem az van rajta, akkor rakd fel.

Darkstar

Nem az van rajta, de nem tudom felrakni, mert hiába lépek be adminként és kötöm össze a géppel kábellel, szürke a browse gomb, a checker pedig nem talál frissítést (pedig ehhez a tipushoz tényleg elérhető a v1.00.5.
Ezt a szart...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Help pls.

Egy halott külső USB-s vinyóról ki lehet deríteni hogy gyárilag milyen HDD van benne?

Róla lenne szó:
http://www.edigital.hu/Kulso_merevlemez/Samsung_M3_Station_35_2TB_HX-D201UAB/A_kulso_merevlemez_fekete-p267593.html

Csak mert lehalt a vinyó, párom meg elvitte egy ismerősének az ismerőséhez, aki olcsóbban tudott szerezni egy másik 2Terrás HDD-t, csak mint kiderült a srác úgy adott neki el súlyos pénzekért cuccot, hogy az tulajdonképpen egy sima HDD, egy 3ezer ft-os külső USB-s házban. És most szeretnénk kideríteni hogy tényleg új vinyót kapott, vagy a srác átverte és visszarakta a régi USB-s HDDből a merevlemezt, a sok pénzt meg elrakta.

Ok meglett elvileg: Samsung F4 (HD204UI)

chilip

EXCEL MÁGIA még mindig

Set WB2 = Workbooks("l:\Downloads\Mozilla\Munkanaplo_Gipsz_Jakab.xls")

ezt a kódot többféleképp is próbáltam, pl

Dim name2 As String
name2 = "l:\Downloads\Mozilla\Munkanaplo_Gipsz_Jakab.xls"

---- vagy ----

name2 = "Munkanaplo_Gipsz_Jakab.xls"

Set WB2 = Workbooks(name2)

és mindenre Run-Time Error 9: Subscript out of range jön vissza

google-fu képességemnek köszönhetően ugye az lenne a baj hogy nem létezik ilyesmi, de tesztelem is előtte hogy van-e ilyen:

If Dir(name2) = "" Then
    MsgBox "Nincs ilyen workbook: " & name2, vbExclamation
    End If

és ez a rész hibát nem ad vissza, létezik ez a fájl, látom is, meg is tudom nyitni, tudok is bele írni

nem értem az egészet  :frown:

kikuchiyo

Mi a Workbooks? Egy tömb? Ha az, akkor még szép, hogy zokon veszi, ha egy stringgel próbálod indexelni...

(TRWTF is Excel)
Failure is the default option

.Attila

Munkafüzet magyarul. Gyakorlatilag egy excel file, egy vagy munkalapból áll.

chilip

workbook az az excel fájl igen

és ez áll még worksheet-ekből (lapokból)

ahhoz hogy hozzáférjek 1 db excel cellához máshol definíálnom kell hogy melyik fájl melyik lapja

pl:    WorkBook("pelda.xls").Sheets("teszt").Cells("D6").Value

jelenleg változóba akarom belerakni amit aktiválok majd ha abból kell valami

kikuchiyo

Biztos, hogy a hiba a beidézett sorokban van? Sorszámot nem ír neked az a fostömlő?

De amúgy is, bármilyen hibánál célravezető lehet, ha megpróbálod izolálni a problémát, azaz gyártasz egy minimális példát, ami még tartalmazza a hibás kódrészletet.

chilip

EZ a minimális példa amit a nagykód egy részének tesztelésére csináltam :P és ez se megy

ed.:
egyszerűen képtelen megnyitni a makróm egy másik workbookot, és teljesen meg vagyok lőve. már csak az maradt benne amivel kinyitnám!!!! az aktuális aktív workbookot bele tudom helyezni egy változóba de amint elérek oda hogy "Set WB2 = Workbooks(name2)", akkor hiba 9 és annyi. kreáltam egy zsírúj Book1.xls-t abba a kanyvtárba és azt se tudja megnyitni, semmit se enged  :zomg:

ed.2:
http://stackoverflow.com/questions/6977807/how-do-i-activate-a-specific-workbook-and-a-specific-sheet

itt van ez a pofonegyszerű példa és ez se megy benne

ed.3:
de mégis megy ha az egészet 1:1 bekopizom és 2 zsírúj xls-re tolom rá hmmm....

kikuchiyo

Nem értek hozzá, de nem lehet, hogy meg kell nyitni a wormbookot, mielőtt turkálni tudsz benne?

Workbooks.Open Filename:="c:\lofasz.xls"

szerk: itt még mintha példa is lenne arra, amit elvileg akarsz:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/office/ff194819.aspx

chilip

MŰŰŰŰKÖDDÍÍÍÍÍK A FOGAAAAT!  :Kiraly:

legalábbis a fájlt megnyitottam... most már csak minden más van hátra lol  :lol: nembaj, kis lépésekkel csak elérek a végére

olyan profin nyitom, zárom a workbookokat meg mentem/nem mentem a változtatásokat hogy csak ihaj! :D