Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Darkstar

Hogy tudok egy .dat fileból tartalmat kinyerni? Erős a gyanúm, hogy egy ilyen file tartalmaz egy számot, amit különben sehol nem találok meg.

Jónak tűnik ez ai IE7, egy kérdésem van, nem lehet rá linkeket úgy kipakolni "gombként", ahogy FFban?
Hm, félig sikerült, már csak a hivatkozások duma nem kéne elé.

Ill mégvalami: ez most ilyen lassan használja a casht vagy egyeltalán nem használja? Pl postoláskor az emotikonok tök lassan jönnek be, nem azonnal bedobja őket, mint a FF. avatarokkal, sigekkel, egyéb gombokkal s ugyanaz a helyzet. (Részben ez is megoldva, de azért tippeket mondhattok. :))
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

Szerintetek miért van az, hogy Norton Internet Securityban az összes porton engedem a kommunikációt a TCnek, mégis a 21es porton lévő FTPket (Interhost, Uw) nem engedi kapcsolódni? Ha leállítom, akkor gond nélkül kapcsolódik a commander. Tudom, szar a NIS, hamarosan le is lesz cserélve, de addig is nem szeretném minden kapcsolódáskor leállítani a komplett védelmet. Eddig nem volt ilyen problémája, csak újratelepítés óta fordul elő.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu

Nem tudom mért van, de a legújabb Kerio is ugyanezt csinálta nálam. Az egyel régebbi viszont nem :eek:

Próféta

Az FTP protokoll sajátsága, hogy egyrészt te nyitsz egy parancs-csatornát az idegen gép 21-es portjára; másrészt ő visszakapcsolódik rád egy, a kliensed által kinyitott portra, az adatátviteli TCP csatorna létrehozásához. Szerintem ez utóbbi lehet valahogy letiltva, vagyis hogy a TC-d portot nyisson a külvilágból benyitó kapcsolatoknak...

Fazék

Samsung 940MW
erről a monitorról mi a véleményetek?
tudtok ennél jobb (hasonló árú br.~90k) tuneres lcd monitort 19" környékén?

Darkstar

Quote from: Próféta on 2006-09-23, 18:51:00
Az FTP protokoll sajátsága, hogy egyrészt te nyitsz egy parancs-csatornát az idegen gép 21-es portjára; másrészt ő visszakapcsolódik rád egy, a kliensed által kinyitott portra, az adatátviteli TCP csatorna létrehozásához. Szerintem ez utóbbi lehet valahogy letiltva, vagyis hogy a TC-d portot nyisson a külvilágból benyitó kapcsolatoknak...
Direkt úgy állítottam be, hogy engedje a kétirányú komunikációt, épp ezért nem értem, hogy mi lehet a baja. 
Itt vannak a beállítások 1 2 3. De azért  :merci: :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Hát akkor passz.

Esetleg valami log-ot vagy ilyesmit produkál ez a NIS? Ha igen, akkor hátha kiderül, mi és miért lett elutasítva.

EDIT: firewall log hiányában valami Ethereal vagy hasonló hálózatfigyelőt is ráereszthetsz, hátha azzal meg tudod fejteni, hol van a bibi.

Zsiga

NIS le, XP Firewall bekapcs, és minden menni fog gond nélkül. :) Persze, a kifelé irányuló kommunikációt nem szűri olyan jól mint a komolyabb tűzfalak, de ha valami bejut és nem veszed észre (vagy a víruskergetőd) akkor az már régen rossz...
Nálam régóta ez megy (XPFW + NOD32) és tiszta a gépem. Szerintem te se büntesd magad feleslegesen. :D

Darkstar

1-2 napon belül megy fel a Panda titanium, vagy azis xar? :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2006-09-23, 20:07:52
1-2 napon belül megy fel a Panda titanium, vagy azis xar? :)
Szarnak éppen nem szar (még talán a NIS se, bár sose szerettem a Nortont), csak én feleslegesnek érzem. Ha nem nyitogatsz ész nélkül mindent akkor bőven elég az amit írtam, ugyanúgy biztonságban leszel, csak mivel kevesebb dolog van letiltva, minden menni fog gond nélkül, ezzel megspórolsz jópár ősz hajszálat meg billentyűzettel szétvert monitort. :D

Kuroi Tenshi

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:
tudna valaki tippeket adni, hogy hogy partícionáljak linuxot?  :angyali:
Kissé kínai még.
Adott 60Gb-os notihdd, amit YaTS így osztott fel:

dsv/sda1 - 18.7GB - windows FAT32

dev/sda2 - 37.1GB - extended

dev/sda5 - 745MB - linux swap
dev/sda6 - 14.6GB - linux native (reiser) /
dev/sda2 - 21.8GB - linux native (reiser) /home

Még nem vagyok benne teljesen biztos, de leginkább dualboot felé hajlok, egy bartpe-vel kicsinyített xp (szükség esetére) és a többi linux. De mi ez a / és /home?  :confused:

Fazék

Hirtelen nem tudom hova írjam hát talán itt jó lesz, szóval IE7-hez search provider-ek keresgélése közben, egy igen fain kis oldalra bukkantam: itt e
szóval aszondja magáról, hogy kedvenc oldalaidhoz, akár magad is könnyedén csinálhatsz "keresőmotort" IE7-hez :)

Máris próbára teszem! :D

szerk: azannya! ez biza hibátlanul működik! nyami :D

szerk2: itten meg valami 300 már előre elkészített keresővacak van :)

Darkstar

@Zsiga: Eddig csak billt vertem szét 1* (najó, csak a space valamelyik alátámasztása trött el, hogy alig lehetett nyomni), a monitor túl drága. :D

@Tenshi: Pénteken telepítettem linuxot (Kubuntu), és az összesem két partíciót csinált, egy sajátot és egy linux swapot. A /home meg általában a felhasználók alapkönyvtára, mindenkinek van, de ötletem sincs, miért akarja külön partícióra tenni.

@Fazék: Ez nagyon állat, már kezdem is gyártani a torrentkeresőket. :merci:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Érdekes...

Itt alapból ezt akarta.
addig értem, hogy windowshoz külön (bár fat32 elterjedtebb, ntfs sztem jobb lenne), aztán extended, és abban egy swap a pagefilehoz hasonlóan, de miért egy / és egy /home  :3x3:

Rounin

Panda? Nekem csak rossz tapasztalataim voltak vele kapcsolatban. Egyáltalán nem védett úgy, ahogy elvártam, folyton problémázott mindenen és nem hagyta magát leirtani szinte :angyali:

Zsiga

Quote from: Fazék on 2006-09-23, 20:17:13
Hirtelen nem tudom hova írjam hát talán itt jó lesz, szóval IE7-hez search provider-ek keresgélése közben, egy igen fain kis oldalra bukkantam: itt e
szóval aszondja magáról, hogy kedvenc oldalaidhoz, akár magad is könnyedén csinálhatsz "keresőmotort" IE7-hez :)

Na a Maxthon ilyet is tud alapból. :D
Mondjuk az nem ilyen n00b-proof, de én simán tettem bele pl. Wikipedia-t (címsorba csak beírom hogy "w keresett szó" és már rá is keres nekem a Wikipedia-n) meg aniDB-t, meg pl. a uTorrent keresőjébebe meg torrentz.com-ot raktam. :)

Próféta

Keresőmotorok: asszem Operában is volt már ilyen, meg persze Firefoxhoz is, de végre az MS is észhez tér!
Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-09-23, 20:24:40
Érdekes...

Itt alapból ezt akarta.
addig értem, hogy windowshoz külön (bár fat32 elterjedtebb, ntfs sztem jobb lenne), aztán extended, és abban egy swap a pagefilehoz hasonlóan, de miért egy / és egy /home  :3x3:
Linux alatt a fájlrendszer fastruktúrájának különböző darabjait ki lehet helyezni külön partíciókra (megj: most már windows alatt is). Akár telepítáés után is, ha elfogyott a hely, akkor pl. a /usr-t (vagy szóval ami nagy, nekem speciel /usr szokott megnőni) kirakod egy másik vinyóra.
De hogy eleve kettőbe partícionálni?  :confused: Ha nem tudod pontosan, mire fogod használni, akkor azt se tudod felmérni, melyik részre mennyi hely kell.
Mondjuk egyes gyakorlott rendszergizdák szerint van értelme, hogy a felhasználók a saját cuccaikat más partícióra pakolják, mint a rendszert. Így a rendszer újragyalulásánál nem kell válogatni. Meg az egyik partíció esetleges megkorrumpálódása jó eséllyel nem bántja a másikat. De szerintem bővel elég, ha egyetlen nagy partícióra pakolod az egészet.

Vagy erre a vinyóra, a linuxos partícióra szándékozol nagy filmeket, zenéket pakolni? Mert akkor talán értelme van egy nagy home könyvtárat lekeríteni. Talán. Én talán akkor se tenném.

Fazék

nem tudjátok véletlenül, arra van lehetőség, hogy RSS feed-eket a link bar-ra rárakjon az ember IE7-ben FF-hoz hasonlóan?

Kuroi Tenshi

Nekem installnál alapból ezt ajánlotta fel.

A windowsos méret nagyjából stimmel, azon xp, pár program és játék lenne; meg ha valaki más dolgozna a gépemen, akkor így könnyebb.
A linuxos rész meg a főleg használt rész lesz (hja, laptopnál inkább kell takarékoskodni az erőforrásokkal, ez linuxnak jobban megy), munka, programok, de valamennyi zene és film is felkerülhet erre.
A linuxos rész az, ami nekem nem tiszta. Akkor most a / alatt van a rendszer és a hozzá tartozó programok, a /home alatt pedig csak a felhasználói adatok és fájlok?

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-09-23, 20:42:58A linuxos rész az, ami nekem nem tiszta. Akkor most a / alatt van a rendszer és a hozzá tartozó programok, a /home alatt pedig csak a felhasználói adatok és fájlok?
Jaja, és majd az egészet szépen egyetlen könyvtárstruktúrában fogod látni, átlátszó módon.
/home durván a Documents and Settings megfelelője. Normálisan nem szokott túl nagy lenni, egy felhasználó esetében pláne, de pl. ha a notebookon viszel magaddal pár jó anime részt, akkor azt oda teheted, és akkor nyilván kell a hely.
Meg az is igaz, hogy 14.6 giga valszeg elég a rendszernek és a programoknak. Bár én gyakrabban használok wint, így nem vagyok mérvadó.

(Megj: amúgy YaST és nem YaTS :P)

Manitu

Quote from: Fazék on 2006-09-23, 20:17:13

Opera 9 már alapból tudja. Jobbklikk a keresőn, és a menüből kiválasztod, hogy create search... :) De asszem FF-hez is van ilyen plugin, mert mintha láttam volna anidb meg boxtorrents keresőjét kipakolva egy havernál :D

Kuroi Tenshi

Utána én is észrevettem hogy Yet another Setup Tool, nem pedig System a végződés, csak már nem volt kedvem ezért módosítani. ;)

Akkor beállítottam 18.7-ext-745-10-26.4 felosztást, remélem jó lesz :)

Fazék

mondtam én egy szóval is, hogy FF és Opera ilyet nem tudnak?  miért állnak neki az emberek bizonyítgatni hogy az ő böngészőjük se rossz, amikor szimplán egy másik frissen kijött böngészőről közöltem információkat és még csak nem is összehasonlításképpen a többivel? nem zavar, csak olyan fura :)

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-09-23, 21:14:48Akkor beállítottam 18.7-ext-745-10-26.4 felosztást, remélem jó lesz :)
Oks, Te tudod. Csak aztán nehéz lesz átméretezni a partíciókat, ha nem tetszik, én ezért szeretem egybe pakolni. További jó telepítést kívánok!

Kuroi Tenshi

heh... jó? már most rossz :D

telepített kb húsz percet, majd egy "csomag nem található. Részletek/Újra/Figyelmen kívűl hagy"-ból Újra után a reakciója Hiba! volt, úgyhogy kezdem előlről, most éppen a dvd ellenőrzését indítottam el.
evvel elleszek egy ideig  :muhahah:

Edit:
hiba a ...-szektorban. Ez a dvd törött  :lazza:
nem én lennék, ha könnyen menne.

Darkstar

Úgy döntöttem kell még vinyó a gépbe, és már van is elképzelésem, de azért kiváncsi vagyok, ki milyet ajánlana a következők szerint:
1., Sata II
2., 200 giga+ (De inkább mégtöbb)
3., Gyors, de viszonylag csendes működés
4., Normális ár.
Várom a javaslataitokat. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2006-09-23, 22:51:06
Úgy döntöttem kell még vinyó a gépbe, és már van is elképzelésem, de azért kiváncsi vagyok, ki milyet ajánlana a következők szerint:
1., Sata II
2., 200 giga+ (De inkább mégtöbb)
3., Gyors, de viszonylag csendes működés
4., Normális ár.
Várom a javaslataitokat. :)
Western Digital Raid Edition. Halk, hűvös, megbízható (7/24 üzemben is), szép fekete :D, elfogadható sebességű, bár viszonylag drága.

kikuchiyo

K_T: azért szokták külön partícióra tenni a /home-t, mert ugye azon belül tárolódnak a felhasználók könyvtárai. A linux többfelhasználós oprendszernek indult, tehát az a kiindulás, hogy sok user van, mindegyiknek tele a könyvtára személyes cuccokkal, beállításokkal, egyebekkel. Ha külön partíción vannak, akkor nem kell a lementésükkel külön vesződni, ha a rendszert újratelepíted.
Amúgy itt nincs C: meg ilyesmi, hanem van egyetlenegy gyökér, és az egyes partíciók oda mountolódnak be. De ezt már biztos tudod. :)

(nálam egyébként van D:, Q:, X:, Y:, Z: partíció, ezek linux alatt a /data, /qigong, /xerxes, /yamaha és /zorro könyvtárakba vannak bemountolva :))
Failure is the default option

kikuchiyo

Ha már itt vagyok:

problémáim támadtak a videolejátszással. Nevezetesen, ha bármilyen DirectX-et használó lejátszóval (WMP, BSPlayer, PowerDVD, mplayer -vo:directx) próbálok lejátszani bármilyen videót (avi, mkv, dvd), a kép szürke lesz. Látszik a videóból is valamennyi, de szürke háttérrel, mintha ködön keresztül nézné az ember.
A dxdiag szerint minden rendben van.
Ha a Display Properties->Advanced Settings->Troubleshooting fülön a csúszkát "Disable all DirectDraw accelerations"-ra állítom, a jelenség megszűnik, azaz rendesen, fekete háttérrel látom a videókat. Igaz, teljes képernyőn ilyenkor ronda pixeles a kép. Hasonló hatást ér el egyébként, ha az mplayert -vo directx:noaccel kapcsolóval indítom.

Nem volt még: directx újratelepítés, videokártya-driver újratelepítés, windows újratelepítés, monitor betörés, ablakon kiugrás.
Volt már: beépített help böngészése, keresés a google-n, haj tépése.
Nem tudom: hogy a directx 8.x-ről 9.0-ra frissítése okozta a problémát, vagy a videokártya órajelének lejjebbvitele, ami egyes játékok fagyása miatt vált szükségessé.
Failure is the default option