Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Selmo

Minek kódolni az flv-ket? :)

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Mert én pl nem használok mplayert se mpc-t. Zoomplayerbe meg még nem láttam flv codec-et (igaz nem is kerestem) :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

FLV lejátszó is van, kb 2 mega. :) De ti tudjátok.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Az igaz, itt is van a gépen. De nekem az avi kicsit szimpaikusabb (meg azt a telón is tudom nézni)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

szilva

Sziasztok! első hozzászólásom a fórumon.Rögtön 1 kérdést szeretnék feltenni! A Zoom Player-rel nem tudtam felirat fájlt lejátszani...Viszont az anime meg OGM fájl...Ezért kérdésem: Meik lejátszóval lehet a kettőt egyszerre lejátszani?? Előre is köszönöm!  :smile:

Darkstar

A zoomplayer elvileg a Directvobsubot használja. Ha az ogmben lévő feliratot akarod lejátszani, akkor miután megnyitottad a videót, jobbklikk és stream selection. Ha külső felirat kell, akkor szintén megnyitás után a notifi részen (ahol az óra is van) jobbklikk a kis zöld nyílra, directvobsub, és ott az open-nél megnyitod a feliratot.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

chilip

Quote from: szilva on 2007-03-04, 23:03:39
Sziasztok! első hozzászólásom a fórumon.Rögtön 1 kérdést szeretnék feltenni! A Zoom Player-rel nem tudtam felirat fájlt lejátszani...Viszont az anime meg OGM fájl...Ezért kérdésem: Meik lejátszóval lehet a kettőt egyszerre lejátszani?? Előre is köszönöm!  :smile:

üdv a fórumon  :tezsvir:

Kvikveg

Mivel lehet szoveget kor alakba tordelni? Szovegbogyokat akarok csinalni, es ha nem muszaj, nem akarok szivni vele.
Illetve Worddel lehet? Rendelkezesre all meg Photoshop esetleg Visio.

Na, Wordben megtalaltam...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Darkstar

A jó tetves anyját a Windowsnak. Ma leszedett egy frissítést az alaplapom sata controller-éhez, majd ezek után újra felismerte a vinyókat. Újraindítás, minden megy szépen, a vinyók érezhetően gyorsabbak, egyszer csak jön egy ablak, hogy a windows deaktiválva lett hardverváltozás miatt, 3 napom van aktiválni. Ellenben úgy néz ki, ez az msdnaa licensz OEM-nek számít, mert nem engedni mégegyszer aktiválni. Most szerezhetek be valahonnan másik azonosítot (azaz hajthatom fel az egyetemen valamelyik msdnaa admint). Azért ilyenekre k****-ra felhívhatnák a figyelmet egy frissítés előtt, még akkor is, ha az nem important, hanem csak optional, azaz dönthetek, hogy telepítem-e vagy sem...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Íííí... ezt ám szépen megcsinálták.

Sőt, szóval az OEM licensz már egy annyi hw-változástól, mint
pl egy lemezcsere deaktiválódik?  :3x3:

(ezért is várom meg, hogy mások béta- és "gamma"teszteljék a
programokat, én majd áttérek rá, ha már kiforrott, addig még jó
a régi :D bocs :o )

Gregory

Kéne egy kis help:
ma szükségem volt Photoshopra, de nem volt a gépen, ezért felléptem az isohunt-ra, ahol láttam, h van 1 ilyen, h Photoshop CS3 beta... gondoltam akkor már nézzük meg ezt, és akkor letöltöttem. A letöltött fileok között meg van ilyen, h : photoshop_bla_bla.rar.001.xtm ; phtoshop_bla_bla.rar.002.xtm; meg vmi Xtremsplit nevű progi, amihez tudom társítani a fileokat, de maga a progi francia nyelven van, így nem teljesen értem(sőt 1általán nem), h mit hova kéne rakni... nem tud vki esetleg 1 másik progit, ami vmi érthető nyelven van, és ki tudom vele csomagolni, vagy mitcsinálni a fileokkal?

Kuroi Tenshi

A főoldala nem tesz említést angol verzióról - megszívtad.
PS-nál meg béta... ha még a szokásosnál is több bug van
benne és még annál is több memet zabál, akkor az egy
öngyilkos próbálkozás. Tölts másikat.

Fazék

tűzfallal kapcsolatosan kéne egy kis segítség. ha jól tudom az xp belső tűzfala is megfelelő védelmet nyújthat jól beállítva egy egyszerű otthoni gépnek. viszont mivel még az életbe nem próbálkoztam vele és most megyek át egy hölgyhöz rendberakni a számítógépét, többek között egy tűzfalat is szeretnék nála beüzemelni, lehetőleg már elsőre jól, anélkül hogy hosszasan kéne próbálgatnom. van valami amire oda kell figyelni windows tűzfalnál, ami elsőre nem feltétlenül ugrik be az embernek? köszi. :)
(a segítő hozzászólásokat, ha 1-2 órán belül érkeznek, akkor már nála olvasnám el, szóval viszonylag sürgős lenne a dolog :))

Selmo

Igazából nem sok beállítanivaló van rajta. A programbokkolásról értesítés alapból be van állítva, a kivételeknél jelöld be a netes dolgokat, mint msn, esetleg adj hozzá, pl. torrent. Ha ezen a gépen keresztül van net továbbosztva akkor a speciális fülön szépen egyesével engedélyezni kell a hozzáféréseket, kb. ennyi.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-03-06, 16:16:30

Sőt, szóval az OEM licensz már egy annyi hw-változástól, mint
pl egy lemezcsere deaktiválódik?  :3x3:
Hát, mivel így azt a lemezt, amelyiken az oprendszer van, szintén újra felismerte, ezért akár úgy is értelmezheti, hogy másik gépre került mondjuk ghostolással vagy valahogy. Nem is ez zavar, hanem az, hogy erre semmi figyelmeztetés nem volt.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: Fazék on 2007-03-06, 18:35:06ha jól tudom az xp belső tűzfala is megfelelő védelmet nyújthat jól beállítva egy egyszerű otthoni gépnek
Ja, különösen a leak test-eken szokott lehengerlően szerepelni, például ezen itt a megszerezhető 9625 pontból a lenyűgöző, csaknem hibátlan 0 pontos eredményt éri el.  :lazza:

Amúgy tényleg nem nagyon kell hozzányúlni.

Vista téma: na most rettegek, mert nekem a Vista mellett csak egy Ubuntu van tartalékban, az XP-t nem sikerült felimádkozni a gépre. Ha megmorcolja magát, végem van :(

Darkstar

Xp tűzfal: az tényleg csak befelé szűr? Nekem már nemegyszer beszólt, hogy nem enged ki egy programot. Pl az egyetemi public gépeken ezért nem tudok a pendrive-ra telepített azureussal torrentezni, mert a tűzfal blokkolja kifelé is, és admin kéne, hogy átengedje.

Próféta: végülis mindenkinek két pass-a van (egy a DVD verzióhoz egy meg az 5 CDs-hez), csak én már ellőtem a másikat egy másik gépen...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Nem minden programot fog meg kimenetkor az SP2 tűzfala. Elvileg programok automatikusan be tudják magukat rakni az engedélyezett listába, gondolom pár komolyabb kártevő is tudja ezt. Nekem nincs gondom külső tűzfal nélkül, de egy ismerősnél, aki nem igazán ért a gépekhez, oda se raktam fel külön tűzfalat, majd megnézem 1-2 hónap múlva milyen állapotű lesz az XP (persze aktív vírusirtó van fent, meg felraktam neki a Spybotot és mondtam ,hogy hetente egyszer érdemes lefuttatnia).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Alkyra

Leszedtem egy Outpost Firewallt .Szépen beállítottam nem is azzal van a baj.
Néha hallok vlm...furi hangot a géptől s nem tudom honnan van...ilyen..."poing"....Hol tudnám ezt kikapcsolni?:)

Fazék

köszi a válaszokat :)
Próféta: ha már ennyire rossznak mondod az xp tűzfalat, akkor tudnál valami olyasmit ajánlani helyette, amit egy teljesen béna felhasználó is tud majd barátságosan kezelni? :) csak mert tipikusan olyen ember gépére kerülne föl, aki inkább folyton 'no'-t kattint majd a feldobott kérdésekre, csak hogy mihamarabb túllépjen a gép zaklatásain :)

más kérdés, inkább átrakom ide a vegyes topic-ból:
szeretnék venni egy webkamerát. kérdés: mire figyeljek? pl most egy ismerősöm vett egy logitech quickcam connect-et és ugyan nagyon szép a képe, de valami tetülassú a képrögzítése. 30 kép/mp-et hazudik a dobozon, de inkább az 5 kép/mp felé közelít... én szúrtam el valamit a beállításoknál, vagy tényleg ennyire átverősek a webkamerák esetén? és akkor melyik az, amelyik már tényleg folyamatos mozgást képes rögzíteni?

ignus

Sziasztok!

Gondolkozom szünetmentes vásárlásán... Valami hasznos tanács? Kinéztem két félét: APC BACK-UPS 500VA EI BK500Ei vagy APC BACK-UPS 650EI BK650Ei Szerintetek?
"...egyszer csak talajt érzett a lába alatt, sõt közvetlen az arca alatt, még a szája is tele lett vele..."

Próféta

Quote from: Fazék on 2007-03-07, 10:26:51
Próféta: ha már ennyire rossznak mondod az xp tűzfalat, akkor tudnál valami olyasmit ajánlani helyette, amit egy teljesen béna felhasználó is tud majd barátságosan kezelni? :) csak mert tipikusan olyen ember gépére kerülne föl, aki inkább folyton 'no'-t kattint majd a feldobott kérdésekre, csak hogy mihamarabb túllépjen a gép zaklatásain :)
Ilyet én is szívesen hallanék. Jelenleg bizony xp sp2 tűzfal van a szüleim gépén :(

Alkyra

Quote from: Fazék on 2007-03-07, 10:26:51

más kérdés, inkább átrakom ide a vegyes topic-ból:
szeretnék venni egy webkamerát. kérdés: mire figyeljek? pl most egy ismerősöm vett egy logitech quickcam connect-et és ugyan nagyon szép a képe, de valami tetülassú a képrögzítése. 30 kép/mp-et hazudik a dobozon, de inkább az 5 kép/mp felé közelít... én szúrtam el valamit a beállításoknál, vagy tényleg ennyire átverősek a webkamerák esetén? és akkor melyik az, amelyik már tényleg folyamatos mozgást képes rögzíteni?

Rakd fel a drivert hozzá.^^ Az sokat szokott segíteni.Ált. adnak hozzá nem?:) Egyb. tényleg a képrögzítési sebességét és a felbontását nézd meg.^^
ha  netenhasználod az mindig lassabb(pl msnen) mert ott nehezen küldi át az adatokat.(netfüggő) Egyszer nézd meg hogy csak úgy alapállapotban(vannak hozzá progik asszem...) hogy milyen a kamera.

Gregory

Egy kis webprogramozási helpre lenne szükségem. Egészen pontosan: megoldható-e az, hogy az oldal hátterét automatikusan a képernyő felbontásához igazítja?

Tűzfalak közül azért az se mind1, h mire akarják használni. Mert pl. a böngészéshez szvsz a Kerio tűzfal tökéletes.
Ha már pl. online akar játszani az illető, akkor viszont már akadhatnak problémák (pontosabban problémák azok számára akik nem értenek hozzá). Nekem most perpill a Sygate van, lassan 4 hónapja, eddig tökéletesen bevált.

sirtomi

Quote from: Gregory on 2007-03-07, 15:46:57
Egy kis webprogramozási helpre lenne szükségem. Egészen pontosan: megoldható-e az, hogy az oldal hátterét automatikusan a képernyő felbontásához igazítja?
Megoldható. Hirtelen most az ugrik be hogy javascripttel lekérdezed a felbontást és a megfelelő méretűre cseréled a képet, de ennél lehet hogy van egyszerűbb is. Talán css-el is megoldható.

Fazék

Quote from: Alkyra on 2007-03-07, 14:33:52Rakd fel a drivert hozzá.^^ Az sokat szokott segíteni.Ált. adnak hozzá nem?:) Egyb. tényleg a képrögzítési sebességét és a felbontását nézd meg.^^
te már a múltban is ilyen hozzászólásokkal próbáltál segíteni rajtam minden egyes alkalommal... :) kicsit bosszant, hogy ennyire lámának nézel, de mivel vszleg jóhiszemű volt a hozzászólásod, ezért nem probléma, de azért adjunk már egy minimális bizalmat a kérdezőnek, jó? ;)

szóval természetesen logitech oldaláról leszedett legfrissebb driver van fölrakva hozzá és a hivatalos programjában tetülassú :)

Quote from: Alkyra on 2007-03-07, 14:33:52Egyszer nézd meg hogy csak úgy alapállapotban (vannak hozzá progik asszem...) hogy milyen a kamera.
ha már fölvetetted ajánlhatnál ilyen programot, amivel ki lehet nyerni az adatokat, mert a saját programja nagyon felhasználóbarát, de épp ezért semmi engem érdeklő adatot nem hajlandó megjeleníteni :)

Cobra

Milyen géped és legfőképpen milyen tápod van? APC-k jók ,de drágák. Én az MGE-t javaslom inkább, jobb az ár/minőség mutatója.
Most nézem, amiket írtál, ezeket meg ne vedd, mert otthonra használhatatlanok. Ha APC, akkor BE-550GR.
MGE-ből az Ellipse-ket nézd meg itt: http://www.mgeups.com/intl/solution/mktseg/soho.htm
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

Én is fontolgatom mostanában ups vásárlását, nem igazán az adatvesztés elkerülése miatt, anno egy cikkben mintha olvastam volna, hogy a gépnek is jót tesz, ha ezen keresztül szűrt, "tisztább" (hogy lehet ezt jól, nem tudományoskodva leírni o.O) áramot kap. Meg nem ártana a beépített villámvédelem sem, nem szeretném, ha egyszer csak megsülne a gép. Ezesetben kevésbbé számít az eszköz akkukapacitása, vagy ilyenkor sem árt rá odafigyelni?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Alkyra

Quote from: Fazék on 2007-03-07, 17:31:21
Quote from: Alkyra on 2007-03-07, 14:33:52Rakd fel a drivert hozzá.^^ Az sokat szokott segíteni.Ált. adnak hozzá nem?:) Egyb. tényleg a képrögzítési sebességét és a felbontását nézd meg.^^
te már a múltban is ilyen hozzászólásokkal próbáltál segíteni rajtam minden egyes alkalommal... :) kicsit bosszant, hogy ennyire lámának nézel, de mivel vszleg jóhiszemű volt a hozzászólásod, ezért nem probléma, de azért adjunk már egy minimális bizalmat a kérdezőnek, jó? ;)

szóval természetesen logitech oldaláról leszedett legfrissebb driver van fölrakva hozzá és a hivatalos programjában tetülassú :)

Quote from: Alkyra on 2007-03-07, 14:33:52Egyszer nézd meg hogy csak úgy alapállapotban (vannak hozzá progik asszem...) hogy milyen a kamera.
ha már fölvetetted ajánlhatnál ilyen programot, amivel ki lehet nyerni az adatokat, mert a saját programja nagyon felhasználóbarát, de épp ezért semmi engem érdeklő adatot nem hajlandó megjeleníteni :)

A múltban is?.Hahaha. Bocsánat. :lame: Nem tudom megjegyezni hogy ki milyen jó a gépek kezelésében.^^
(túl sok embert ismerek...s a többségüknek ötletük sincs a géphez...)
Egyb. eszembe se jutott lámának tekinteni, csak leírtam pár alapvető dolgot hátha azokat még nem próbáltad ki.
Programot ajánlani? Nekem a Conceptronic Funcam van s ahhoz adtak egy ilyen cdt amin ezek a progik rajta voltak...csak ötletem sincs, hogy hova tűnt...-.-

Selmo

És ezek esetleg nincsenek feltéve, hogy a nevük alapján rá lehessen keresni? :)

A tökéletesség unalmas.