Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Quote from: White SeeD on 2008-12-23, 10:04:17
Quote from: Fazék on 2008-12-23, 09:48:55
Quote from: White SeeD on 2008-12-23, 09:15:39
(Alig 2 éves, napi átlag 10-12 órát mehetett)

Helyszíni garancia már tuti nincsen rá (mintha 3 év lenne a garancia monitorokra), ráadásúl neten vettem, nem lesz egyszerű garanciáztatni. Cseremonitort 99% hogy nem biztosítanának...
időzítőt kikapcsoltad? fogadjunk, hogy nem... van benne egy belső elemről működtetett kapcsoló, mely amennyiben túllépted a garanciális időt, azonnal megöli a monitort...

Heh? Hol? Hogyan? :zomg: Akkor ennek vége? Még elvileg 1 év hátravan a garanciából.
Ha most kiiktatnám már úgy is vége?
WS, teged nagyon megrazott a monitorproblema, azt latom...
[spoiler]EZ LOL  :lul:[/spoiler]
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

White SeeD

Külső tunerem van, így az szolgáltatja a TV-t a monitoron :D
Gondolkodtam rajta, hogy talán az nyírhatta ki, de az csak egy monitor analóg és egy audió kábelen van összeköttetésben. Ha audión kapna túláramot max a hangszóróknak kéne behalniuk. Nameg 2 évig nem volt semmi baj. ::)

A tápkábelnek nincsen baja, most a gépéről menne az elosztót is cseréltem már (sőt, összes slotot kipróbáltam, csak a monitor szikrázott), de arról ment a gép meg a modem, így ott sem lehet probléma.
Ha viszont ilyen bombákkal pakolják tele az ember gépét, akkor ha vért is izzadok de kicseréltetem  :Eztneked:

A szikrázás meg bárhol bármivel előfordúlhat. Régebben is szikrázott kicsit, ha kilazult a csatlakozó és visszadugtam. De nem hiszem hogy emiatt halt volna be, elvégre áramot kapott folyamatosan.

Erről az időzítő kiiktatásról van valahol valamilyen bővebb leírás? Erről még nem hallottam (Bár ez van/volt az első lcd monitorom). Még van valahol bomba a gépemben amiről tudnom kéne? (bár másba nemigen érdemes, elvégre, azokat a pénzes ember úgy is cseréli évente)

Quote from: Kvikveg on 2008-12-23, 10:33:45

Nem, egyáltalán nem az, mikor az ember 90K-s monitora elszáll karácsonykor. ::)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Kvikveg

Quote from: White SeeD on 2008-12-23, 10:44:52
...
Ha viszont ilyen bombákkal pakolják tele az ember gépét, akkor ha vért is izzadok de kicseréltetem  :Eztneked:
...
Erről az időzítő kiiktatásról van valahol valamilyen bővebb leírás? Erről még nem hallottam (Bár ez van/volt az első lcd monitorom). Még van valahol bomba a gépemben amiről tudnom kéne? (bár másba nemigen érdemes, elvégre, azokat a pénzes ember úgy is cseréli évente)

Quote from: Kvikveg on 2008-12-23, 10:33:45

Nem, egyáltalán nem az, mikor az ember 90K-s monitora elszáll karácsonykor. ::)
Nem, nem az volt LOL. Kiemeltem most is, hatha leesik.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

White SeeD

Tudom, de most kurva ideges vagyok.
Jó, ha be kell döglenie, dögöljön be, de ne akkor amikor 2 hétig senki sem dolgozik. Utána is meg, még ha garanciális a postaköltség 7-8K körül lesz + telefonálgatások hada.

Bár kitaláltam, hogy megfújom az egyik irodai monitort, az ünnepekre, de utána meg fújhatom, mert min 1 hónap míg garanciáznak.

Felmentem a belinea.hu oldalra... fejlesztés alatt. Még azt sem tudom megnézni hova lehetne küldeni garanciáztatni. Jelenleg meg még azt sem tudom hol vettem. Valami kisvárosi üzletből rendeltem, ha azok adott esetben bezártak, a garanciámat fújhatom.

Gondolkodtam rajta, hogy veszek újat.
Valaki ajánlana 19"=< pva paneleset?
Bár nem tudom mennyire modernizálódott a TN+ technológia, ilyen 40.000:1-ket lehet olvasni egyeseknél, miközben az enyém 1.000:1. De nem hiszem hogy elérné azt a színminőséget mint pva.

Member

Bezzeg az én 10 éves Daewoo-m még nem robbant a képembe. :D

Kvikveg

Nem is tudom az en Sony-m hany eves. Utalom, hogy az ilyeneket mindig elfelejtem. :/

Fazék

Quote from: Kvikveg on 2008-12-23, 12:20:20
Nem is tudom az en Sony-m hany eves. Utalom, hogy az ilyeneket mindig elfelejtem. :/
az én sony CPD-E100 crt-m, ami immár kb 3 éve itt van az irodában kíméletes használatban, '99-ben lett véve, szóval ez is lassan működik már 10 éve. persze már az egyik sarok irányából lassabban jön be induláskor a kép, de ha fölmelegedett, onnantól hibátlanul üzemel :)

Kuroi Tenshi

időzítőt kikapcsoltad? fogadjunk, hogy nem... van benne egy belső elemről működtetett kapcsoló, mely amennyiben túllépted a garanciális időt, azonnal megöli a monitort...
:haha: Successful troll is successful  :lul:

Quote from: White SeeD on 2008-12-23, 10:59:35
Felmentem a belinea.hu oldalra... fejlesztés alatt.

Bár nem tudom mennyire modernizálódott a TN+ technológia

Belinea anyacége, a maxdata csődöt jelentett pár hónapja.

Sztem teljesen tűrhetőek az újabb tn-esek. Van itt egy
Samu 2253bw, és van egy ips-paneles lifebookom is. A
betekintési szögeket szokták legnagyobb különbségnek
mondani, de vízszintesen kb 90°-os tartományban nem
színeződik el, és a színei is egész jók.
19"-es méretben már alig gyártanak pva-s vagy ips-es
monitort, 20"-esnek pl. Dell 2007fp/wfp vagy Eizo, de
ezek mind 100k+ kategória. A 2253bw meg feleannyi, és
vannak még nála is sokkal olcsóbb 22"-esek...
Esetleg még itt van ez, 22" de 1920*1200 s-pva, csak
már alig kapható, eléggé felment az ára (régebben 80-85k
volt...) és szögletesek a pixelei. De ebből csak a t33hbeu
széria s-pva-paneles, a többi tn-es, erre nagyon figyelni
kell.

White SeeD

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-12-23, 13:26:54

kell.

Amiket én már láttam itt vállalkozói pályafutásom alatt egyáltalán nem csodálkoznék, ha lenne ilyen szerkezet. ::)

Közben előkotortam a papírjait. A cég még megvan, sőt még van 3 hónap garanciám.  :whoah: Hívom is őket.
Viszont van iylen kitétel, hogy 3 év, de max a gyártástól számított 39 hónap. Akárhogy nézem nem látok sehol sem gyártási dátumot. Bár még a pincében nem voltam a dobozáért.

ed: Elértem az üzletet. Lehet nekik postázni, és ha menthetetlen kicserélik. Persze csak januárba. :frown:
Addig meg van egy vidám villigó 17" Belineám CRT, tiszta karc (Ezt valaki a földön húzta vagy leejtette) Hiába állítom 85 hertz-re olyan érzésem van mintha villogna. bár lehet hogy tényleg villog...  ^^ szemből nem vészes, de a szemem sarkából. :ejj:

TurboK

Quote from: Moha on 2008-12-23, 01:06:13Ezt nem értem annak tükrében, hogy a WOP-35-öt szereted...
A designt szerettem, de maga az egér iszonyú bugos. Elmúlt 2 napban ötször kellet ujrainditani a gépet mert megvadult az egér, összevissza klikkelt a képernyőn (két tolás után kb 20 ablakot nyitott meg), rángatózott, használhatatlan lett - csak az ujrainditás segitett rajta. Nem akarok mégegyszer olyat venni ami pár év után használhatatlan lesz és vehetek belőle ujat.

Microsoft/Logitech egerekre mindig azt hallottam hogy bombabiztosak (főleg a Microsoft egérre mondtak már ilyet), logitech alatt sokmindent nem találtam de Microsoft oldalán lenne tökéletes választás, az Intellimouse Optical. DE nem lehet a görgőt invertálni a driveren, ami engem nagyon zavar. Wireless Notebook Presenter is nagyon baba, ha megforditod akkor távirányitó (!), de ugye ott is a görgő - meg nagyon drága, 15000ft átszámolva (nem is tudom mennyi itthoni boltban).

Logitech oldalán nem láttam olyan egeret ahol ugy vannak kiosztva a gombok ahogy szeretem.

Igazából szeretnék olyan egér/billentyű kombinációt ami médiacenter vezérlő is egyben, nem csak íróasztali anyag. De ilyet lehetetlen találni jót, pláne olyat ami magyar is. Nem tudom elképzelni mért (nem azt hogy magyarul nincs ilyen, hanem hogy egyáltalán).

Trackballos távirányitó lenne nagyon komoly de ilyen szintén nincs. Sőt, normális PC távirányitó is botrányos pénzekbe kerül.

QuoteJa, egyébként nem a feltöltési sávszéllel volt baj, mert az 1Mbitből alig 400 kbitet használtunk fel összesen a router szerint. UPC-s kábelnet van.
UPC blokkolja (ill. "priorizálja") a torrentet, örülj hogy egyáltalán megy.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

TurboK

Quote from: Cobra on 2008-12-22, 22:00:46
Sajnos tényleg nem nagyon kapni, ráadásul a legtöbb wireless billentyűhöz meg kell venni egy olyan egeret, ami utána megy a fiók aljába, mert max irodába jó szövegszerkesztéshez.
Billentyűzetból egyébként Fujitsu-Siemens vagy Microsoft. Nekem egy jó régi (már legalább 5 éves) Wireless Multimedia Keyboard-om van, ezt még mindig kapni, igaz fekete színben (enyém sötétszürke-ezüst). Az egere viszont nagyon béna volt. MS Wireless Laser Mouset viszont ne vegyél, nagyon megbántam, hogy ilyet vettem, rosszabb minden szempontból, mint a Wireless Explorer.
Fujitsu-siemens billentyűzetek nagyon jól néznek ki, de mindegyik "ultravékony betét" kategória, a laptopbillentyűzetet meg utálom. Microsoft Laser Mouse-al konkrétan mi a baj? Vagy 3 ilyet írtam fel ami tetszett, külsőre.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

NLZ

Quote from: TurboK on 2008-12-23, 15:55:23
QuoteJa, egyébként nem a feltöltési sávszéllel volt baj, mert az 1Mbitből alig 400 kbitet használtunk fel összesen a router szerint. UPC-s kábelnet van.
UPC blokkolja (ill. "priorizálja") a torrentet, örülj hogy egyáltalán megy.
uTorrentben az Encryption segít ezen? (lehet más torrentkliensben is van hasonló)
[reserved]

Selmo

Nem igazán. Általában a legújabb béta egy ideig segít, ill. van egy-két másik kliens pl. Deluge, ami egy ideig jól megy. Ez is tiszta olyan párharc, mint a vírusírók és a vírusírtók közötti.

A tökéletesség unalmas.

TurboK

Semmi nem segít, mert komplett portot/protokollt blokkolnak. http/ftp/email kivételével minden használhatatlan (pl. Share és dc se működik, de már láttam olyat hogy email visszaigazolás is megakadt).

Torrent csak akkor megy ha kifogsz egy olyan peert/seedet aki ismeretlen okoknál fogva immunis erre a priorizálásra. Fingom sincsen hogy ennek mi az előfeltétele, szinte teljesen véletlenszerű. Ha ilyet kifogsz, akkor megy ahogy a sávszél engedi, csak a baj az hogy ilyet nem találsz csak száz seed/peerből egyet. Rendes oldalakon pl. Hdbits ez nem probléma mert ott alapból ezren seedelnek mindent, onnan végig minden 1 ill 2 megával jött, amióta blokkolnak azóta is. De feltölteni teljességgel lehetetlen, és ez az ami megöli a torrentet.

Lefelé egyébként használhato sebességel csordogál szinte mindenhonnan, ha hagyod menni elég ideig, klienstől függetlenül. Csak felfelé nem megy szinte sehogy.

Sok oldalon már egyébként "unconnectable" státuszba kerülsz csellóval.

Ez nem olyan párharc mint a vírus/vírusirtó, mert itt komplett kilőttek ("priorizáltak") mindent ami nem http/ftp/email/ping. Gyógyírt meg nem lehet varázsolni klienssel, ha valami alternatív kliens normálisan megy akkor az vagy átmeneti "mázlis peer" kapcsolat, vagy annyi seed van hogy bármely kliens telin nyomná (utorrent 1.8.1 maxon visz szinte minden uj torrentet a hdbitsről, a csellós netemen). Csak két megoldás van, webseed vagy szolgáltatócsere. Én most váltottam digire, persze amilyen pechem volt csak januárban szerelik, a karácsonyi freeleech lázról jól lemaradtam, diginettel egy évre elég rációt tölthettem volna fel.

NLZ

Nálunk chellón kívül nincs más. =(
[reserved]

Próféta

TurboK, nem dramatizálod kicsit túl?
Nekem is chellóm szokott lenni, és számomra egész tűrhető sebességgel szoktak jönni a dolgok. Mindenesetre messze gyorsabban tudom leszedegetni a filmeket, mint ahogy idő jut a megnézésükre, és akkor a játékokról még nem is beszéltünk. Ha emögött van valamekkora korlátozás, mondván hogy a hardcore HD leecherek helyett Manci néni emailjének van elsőbbsége, azt el tudom viselni.

Moha

Konkrét blokkolás nincs. A priorizálás viszont néha (csúcsidőben) megöli a torrentet. Este és éjszaka normális sebességgel szokott menni. Nekem csak akkor vánszorog, ha mindössze 1-2 peer van, de az meg természetes. Azt meg nem várom el, hogy full sávszéllel hasítson, mert úgysincs annyi időm megnézni a letöltött cuccokat.

Amúgy a "hardcore" letöltők 24/7 nyomják és egyesen havi 700-800 giga forgalmat is csinálnak.  :3x3:

Flaser

Quote from: White SeeD on 2008-12-23, 14:29:35
Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-12-23, 13:26:54

kell.

Amiket én már láttam itt vállalkozói pályafutásom alatt egyáltalán nem csodálkoznék, ha lenne ilyen szerkezet. ::)

Közben előkotortam a papírjait. A cég még megvan, sőt még van 3 hónap garanciám.  :whoah: Hívom is őket.
Viszont van iylen kitétel, hogy 3 év, de max a gyártástól számított 39 hónap. Akárhogy nézem nem látok sehol sem gyártási dátumot. Bár még a pincében nem voltam a dobozáért.

ed: Elértem az üzletet. Lehet nekik postázni, és ha menthetetlen kicserélik. Persze csak januárba. :frown:
Addig meg van egy vidám villigó 17" Belineám CRT, tiszta karc (Ezt valaki a földön húzta vagy leejtette) Hiába állítom 85 hertz-re olyan érzésem van mintha villogna. bár lehet hogy tényleg villog...  ^^ szemből nem vészes, de a szemem sarkából. :ejj:

A CRT-hez lehet, hogy fel kell tegyed a saját driverét. Én már láttam párt olyan monitort amit a Windows "85-120-stb. Hz-en >>hajtott meg<<", azt a monitor saját menüjében meg ott vigyorgott a 60-as szám.

Kollegám méregdrága 22" CRT-je (amit akkor "örökölt" amikor a mérnökök TFT-t kaptak) is ilyen volt, engem meg a guta kerülgetett, hogy az informatikusaink mér nem állították be neki.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

NLZ

Quote from: Moha on 2008-12-23, 23:29:16
Konkrét blokkolás nincs. A priorizálás viszont néha (csúcsidőben) megöli a torrentet. Este és éjszaka normális sebességgel szokott menni. Nekem csak akkor vánszorog, ha mindössze 1-2 peer van, de az meg természetes. Azt meg nem várom el, hogy full sávszéllel hasítson, mert úgysincs annyi időm megnézni a letöltött cuccokat.

Amúgy a "hardcore" letöltők 24/7 nyomják és egyesen havi 700-800 giga forgalmat is csinálnak.  :3x3:
Nekem 150 giga az átlag. :(
[spoiler][/spoiler]
[reserved]

Cobra

Turbok, Wireless Laser Mouse 8000-m van és nagyon nem jó. Max 1 hétig bírja 1 feltöltéssel, nem túl pontos és ami nem tudom, hogy az egér vagy az alaplapom hibája, de néha fogja magát és 1-2 másodpercre megáll az egér, mintha kihúztam volna a vevőt. Régebbi Explorer egeremmel nem volt sose ilyen probléma, ráadásul az pontosabb is volt és kibírta bő 2 hétig 1 töltéssel.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

TurboK

Quote from: Próféta on 2008-12-23, 22:31:26
TurboK, nem dramatizálod kicsit túl?
Nekem is chellóm szokott lenni, és számomra egész tűrhető sebességgel szoktak jönni a dolgok.
Az lehet hogy számodra elég szép a sebesség, de számomra a jobb esetben 30k total fel/le elég rossznak számít egy 20 megás vonalnál (seed/peer is van bőven, nem is ez a baj, pl. webseedelt + 400 felhasználótól megosztott linux isot nem lehet használható sebességgel tölteni).

A priorizálás kamu duma. A sebesség priorizálás lényege ugye az hogy a sok csúnya letöltő miatt manci néni emailje ne vánszorogjon, merthogy nincs annyi sávszélesség. De ha annyira nincs sávszél hogy limitálni kell, akkor az ftp mért megy napi 24 órát, péntektől-vasárnapig, végig minimum 1,3 megával??? Mert működik, direkt leteszteltem.
Nem priorizálás van, keményen limitálva van a torrent, az ászfben meg sódert nyomnak. Ez nem dráma, ez egy fos szolgáltatás.

Úgy egyébként is sok probléma van a chelloval (pl. próbáltad már felhívni a telefonos ügyfélszolgálatot? Mert az egy kabaré), a torrent limit már csak a végső csepp a pohárban, az, ami miatt már nem is vagyok hajlandó eltűrni a hibáit, hanem azt mondom: kapják be.

Próféta

Quote from: TurboK on 2008-12-24, 01:44:00
A priorizálás kamu duma. A sebesség priorizálás lényege ugye az hogy a sok csúnya letöltő miatt manci néni emailje ne vánszorogjon, merthogy nincs annyi sávszélesség. De ha annyira nincs sávszél hogy limitálni kell, akkor az ftp mért megy napi 24 órát, péntektől-vasárnapig, végig minimum 1,3 megával??? Mert működik, direkt leteszteltem.
Azé' megy az FTP, mert a UPC nem olyan ravasz, hogy azt is figyelje. Vagy csak leszarják, mert az összforgalom kis hányadát teszi ki. A web, levelezés, FTP, zene streaming, franctudjami mehet úgy, ahogy csak belefér, a maradék átviteli kapacitáson pedig osztozik a sok torrentes.
Vagy legalábbis én megkajálom ezt a dumát. Ha neked belső infóid vannak arról, hogy ez nem így van, akkor bocs.

(pl. próbáltad már felhívni a telefonos ügyfélszolgálatot? Mert az egy kabaré)
Ezt aláírom.

Moha

Quote from: Próféta on 2008-12-24, 02:44:10
(pl. próbáltad már felhívni a telefonos ügyfélszolgálatot? Mert az egy kabaré)
Ezt aláírom.
Elhihetitek, a másik oldalon legalább ugyanolyan kabaré...

Ja, amúgy az össz netforgalom legalább 70%-a p2p, szóval ha azt mindet fullban engednék, ledöglene az egész hálózat. Az érdekes az, hogy - amennyire észrevettem - területileg változó, hogy hol mennyire megy a torrent.
Nekem pl. csak az utóbbi időben lassult be a torrent. Régebben jött rendesen, mostanság egy peer-től ritkán jön 10 Kb/sec felett. Ha viszont van elég seed, akkor egész jó lesz a sebesség. Az upload-al viszont most sincs bajom.

Zsiga

Quote from: Moha on 2008-12-24, 22:28:49

Ja, amúgy az össz netforgalom legalább 70%-a p2p, szóval ha azt mindet fullban engednék, ledöglene az egész hálózat. Az érdekes az, hogy - amennyire észrevettem - területileg változó, hogy hol mennyire megy a torrent.
Nekem pl. csak az utóbbi időben lassult be a torrent. Régebben jött rendesen, mostanság egy peer-től ritkán jön 10 Kb/sec felett. Ha viszont van elég seed, akkor egész jó lesz a sebesség. Az upload-al viszont most sincs bajom.
Lehet hogy a másik oldal is kabaré, de mi ügyfelek fizetünk a szolgáltatásért, ti helpdeskesek meg fizetést kaptok azért hogy akármilyen hülye júzernek is tudjatok segíteni. Szerintem van egy árnyalatnyi különbség a kettő között...

Érdekes, más cégek meg tudják oldani hogy ne kelljen korlátozniuk (főleg ne ennyire...) a p2p-t, lehet hogy valamit rosszul csinál a UPC? Az meg teljesen természetes hogy nem központilag korlátoznak mindent, hanem a szűk keresztmetszetet jelentő, ügyfélhez relatíve közelre kihúzott optikai végpontokon (ADSL esetén DSLAM, UPC-nél nemtom milyen technológiával megy a net, de az alapvető infrastruktúra gondolom hasonló), terhelés függvényében.

Moha

Quote from: Zsiga on 2008-12-24, 22:49:45
Lehet hogy a másik oldal is kabaré, de mi ügyfelek fizetünk a szolgáltatásért, ti helpdeskesek meg fizetést kaptok azért hogy akármilyen hülye júzernek is tudjatok segíteni. Szerintem van egy árnyalatnyi különbség a kettő között...
Nem erre gondolok, hanem a létszámra. Nem azért van hosszú várakozási idő, mert nem akarunk dolgozni, hanem azért, mert kevesen vagyunk és alig győzzük...
Érdekes, más cégek meg tudják oldani hogy ne kelljen korlátozniuk (főleg ne ennyire...) a p2p-t, lehet hogy valamit rosszul csinál a UPC?
Lehet. Árképzésben és marketingben is elég érdekes a cég hozzáállása, az tény. Én sem értek mindennel egyet, de változtatni úgysem tudok rajta...

(remélem nem gáz, hogy átszerkesztettem a quote-odat, hogy tükrözze a postom változtatását...)

TurboK

Quote from: Moha on 2008-12-24, 22:28:49
Az a másik oldalon hol kabaré hogy negyven percig tart kapcsolni valakit aki generál egy uj jelszót a modemregisztrációs laphoz?

Arrol nem beszélve hogy emlitett jelszó miért felejtette el magát, mert én az életben nem nyúltam hozzá.

QuoteJa, amúgy az össz netforgalom legalább 70%-a p2p, szóval ha azt mindet fullban engednék, ledöglene az egész hálózat.
Akkor meg ne áruljanak 10 meg 20 megás netet hogyha a hálózatuk nem bírja ezt a terhelést. Meg ne reklámozzák ugy hogy "szeret filmeket tölteni? A Chello önnek való!". Ilyen vonalat valószínűleg nem manci néni vesz hogy az emailjeit megnézze napi kétszer, meg hogy cseteljen egy órát, ugyhogy jó lenne nem priorizálni a torrentet a használhatatlanság szintjére.

Moha

Quote from: TurboK on 2008-12-24, 23:37:44
Az a másik oldalon hol kabaré hogy negyven percig tart kapcsolni valakit aki generál egy uj jelszót a modemregisztrációs laphoz?
Lásd az előző postomat.
Arrol nem beszélve hogy emlitett jelszó miért felejtette el magát, mert én az életben nem nyúltam hozzá.
Gondolom lejárt. Ha ugyanis nem változtatod meg évente (helpdesk által adott jelszót 90 napon belül), akkor lejár és kénytelen vagy újat kérni. Hogy erről miért nem küld figyelmeztetést a rendszer, az jó kérdés.

Próféta

Akkor meg ne áruljanak 10 meg 20 megás netet hogyha a hálózatuk nem bírja ezt a terhelést.
FYI: Ha elolvasod a szerődésben a részleteket, akkor a garantált átviteli sebesség ennél jóval kisebb szokott lenni. Az a 10 meg 20 megabit/s, az csak a maximális letöltési sebesség, amelyet mellesleg best effort jelleggel tartani is szoktak. Megtévesztő az ajánlat? Csak részben, ha torrent nélkül ezt tartani is tudják; azért reklámozzák a 10 megabittel, mert a legtöbben ennyit is látnak belőle.

Félreértés ne essék, természetesen lehet olyan szerződést kötni, hogy az ilyen nagy vagy nagyobb sebesség garantálva is legyen. Sőt, lehet benne komoly SLA záradék, hogy évi x órát meghaladó kiesés vagy alulteljesítés után mennyi kötbért fizet neked a szolgáltató. Természetesen az ilyen kemény szerződést meg is kell fizetni, amire az index.hu-nak meg a bankoknak meg a vaterának meg a szerverhoszting cégeknek meg a többieknek nyilván van pénze, de nekem asszem elég lesz holmi lakossági szerződés is :)

Quote from: TurboK on 2008-12-24, 23:37:44Meg ne reklámozzák ugy hogy "szeret filmeket tölteni? A Chello önnek való!".
:tezsvir: Ezzel viszont maximálisan egyetértek. Félrevezető. Meg persze cikis, hogy illegális - illetve erős illegális áthallásokkal rendelkező - tevékenységgel akar a szolgáltatásuk megrendelésére motiválni. Valahol émelyítő. Olyan, mint ha a harisnyát azzal reklámoznák, hogy milyen jól a fejedre lehet húzni (nincs kimondva, hogy bankrabláskor), aztán mintegy ráadásképpen még túl áttetszőnek is bizonyul, amikor a nehézfiú a pénzintézmény előtt felpróbálja.

Quote from: Moha on 2008-12-24, 23:48:21Hogy erről miért nem küld figyelmeztetést a rendszer, az jó kérdés.
Ja, igen jó kérdés. Emiatt azért elég dühös vagyok rájuk.

Quote from: Zsiga on 2008-12-24, 22:49:45
Érdekes, más cégek meg tudják oldani hogy ne kelljen korlátozniuk (főleg ne ennyire...) a p2p-t, lehet hogy valamit rosszul csinál a UPC?
Nekem ugyanazon a helyszínen egy másik kábeles szolgáltatóval volt csak tapasztalatom (TVNET). Az tényleg nem korlátozta a p2p-t. Viszont eleve kisebb csomagokat árult, drágábban, sok kieséssel, meg torrent nélkül is sok belassulással, és ráadásul hozzáértés nélkül üzemeltetve (erről vannak anekdotáim, pl. több háztömbnyi gép lazán UPnP-kapcsolatban voltak egymással, érdekes multicastok röpködtek). Ehhez képest a chello asszem még egyszer sem esett ki több mint egy év alatt (leszámítva pl. azt a néhány órát, amit az jelszónak + ügyfélszolgálatnak köszönhetek - szóval mondjuk műszaki okokból nem emlékszem kimaradásra), és a torrent így korlátozva is gyorsabb vagy hasonló sebességű szokik lenni, mint az amúgy drágább TVNET csomaggal korlátozás nélkül volt. 

Lehet, hogy csak a korábbi keserű tapasztalatok miatt vagyok ilyen elnéző a UPC-vel szemben?

Fazék

Quote from: Próféta on 2008-12-25, 00:43:25
Akkor meg ne áruljanak 10 meg 20 megás netet hogyha a hálózatuk nem bírja ezt a terhelést.
FYI: Ha elolvasod a szerődésben a részleteket, akkor a garantált átviteli sebesség ennél jóval kisebb szokott lenni. Az a 10 meg 20 megabit/s, az csak a maximális letöltési sebesség, amelyet mellesleg best effort jelleggel tartani is szoktak. Megtévesztő az ajánlat?
ezen speciel ha jól tudom akkor pont mostanában akarnak változtatni és köteleznék a szolgáltatókat, hogy ne a maximális sebességgel hirdessék a termékeiket, hanem a garantált sebességgel. kíváncsi leszek a végeredményre :D

NLZ

Az lesz a végeredmény, hogy ezentúl direkt csak a garantált sebességet fogják tartani, vagyis átlagosan mindenhol lassul a net.
[reserved]