Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Necrid^

Quote from: RageNekem speciel Chieftec (Sirtec) van, csak ajanlani tudom, egy 300W-os peldany 7k-ert pl. elegge "best buy" imo (Chronos gepeben olyan van, es neki is 6600GT figyel). Ha sok penzed van, az Enermaxot tudom javasolni meg.
ilyen Cheiftec?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

sirtomi

Quote from: NecridHolnap meg lesz probálva egy másik gépen amilyen 6600 GT megy. ha ott se megy akkor valószinú kártya hiba. de táp mindkép cserélve lesz. mert ez a no names táp ameyen venti se megy múszály lecserélni ugyis. btw milyen tápot érdemes venni mostanában? márkára gondolok itt.
Tudom ajánlani a 400W-os FSP Bluestorm tápot. Mondjuk ez egy kicsit drágább, kb 15K, de tuti jó minõségû és jó hatásfokú.
Én még mindig kitartok amellett, hogy lehet hogy a kártya rossz :)

Cobra

400-as márkás táp pénzkidobás, kb 50%-os terhelésen fog csak menni, vagy még annyin se. A 360-as Chieftec jó, csak a 2 ventillátor miatt valószínûleg hangos lesz, inkább keressetek valahol 350-eset, abban 1 12cm-es ventillátor van és hangtalan (Mikland árlistájában találtam, bruttó 9100Ft). Ráadásul a 350-esben Delta belsõ van, nem Sirtec, ezért jobb minõségû.
A videógond viszont inkább kártyahiba lesz, az Innok legalább 20%-a gyári hibás. Ha nem akar ennyi pénzt kiadni tápra a tulaj, akkor DTK.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Rage

Quote from: CobraRáadásul a 350-esben Delta belsõ van, nem Sirtec, ezért jobb minõségû.
Raadasul mindkettot a Delta gyartja, de nem gaz. ;p
痛みを感じる方向に、出口がある!

Necrid^

Nah most voltunk tápot venni mint Rage-é. megvan a táp csere. és ugyan ugy meglejelent a probléma...

Fazék

Quote from: NecridNah most voltunk tápot venni mint Rage-é. megvan a táp csere. és ugyan ugy meglejelent a probléma...
de most már nyugodtan kapcsolhatod be a gépedet, a szakemberek se kapnak szívrohamot közben :)
(a leírt táp alapján a tápcsere, mint látod a tényleges szakemberek által is cserére ítéltetett :))

most jön a videókártya visszavitele, ami immár elég komolyan bizonyítottan hibásnak titulálható... :(

Rage

Quote from: NecridNah most voltunk tápot venni mint Rage-é. megvan a táp csere. és ugyan ugy meglejelent a probléma...
;]
Akkor nagyon nagy valoszinuseggel a kartya lesz a ludas. Mindemellett a tappal garantalom, hogy nem jartatok rosszul. ;)
痛みを感じる方向に、出口がある!

Necrid^

Quote from: Fazékde most már nyugodtan kapcsolhatod be a gépedet, a szakemberek se kapnak szívrohamot közben :)
(a leírt táp alapján a tápcsere, mint látod a tényleges szakemberek által is cserére ítéltetett :))

most jön a videókártya visszavitele, ami immár elég komolyan bizonyítottan hibásnak titulálható... :(
Akkor most tuti hogy a Video kártya a hibás?.. majd azon fogok röhögni h vissza viszuk nekik és megtesztelik is megy.
Quote from: Rage;]
Akkor nagyon nagy valoszinuseggel a kartya lesz a ludas. Mindemellett a tappal garantalom, hogy nem jartatok rosszul. ;)
kösz. :)

Fazék

Quote from: NecridAkkor most tuti hogy a Video kártya a hibás?.. majd azon fogok röhögni h vissza viszuk nekik és megtesztelik is megy.
ahogy mondani szokás, semmi sem biztos, csak a halál :) és még az se :D
szóval más ötlet híján ezt kell hogy mondjuk. ha persze van lehetõség rá, akkor érdemes letesztelni egy másik gépben is, és ha nem megy ott, akkor még nyugodtabban viheted vissza a boltba. ha a másik gépben hibátlanul megy... hát akkor hívd Mulder ügynököt :)

Necrid^

Quote from: Fazékahogy mondani szokás, semmi sem biztos, csak a halál :) és még az se :D
szóval más ötlet híján ezt kell hogy mondjuk. ha persze van lehetõség rá, akkor érdemes letesztelni egy másik gépben is, és ha nem megy ott, akkor még nyugodtabban viheted vissza a boltba.
Holnap meglesz tetsztelve a gépemen. de figy mivan olyankor h nekem megy? végülis ilyenkor mivan? vissza viszik? mert a gyereknek olyankor nem kell.. hogy is van ez? (mudler ügynõk?) õmeg kicsoda?

Fazék

Quote from: NecridHolnap meglesz tetsztelve a gépemen. de figy mivan olyankor h nekem megy? végülis ilyenkor mivan? vissza viszik? mert a gyereknek olyankor nem kell.. hogy is van ez?
hát ilyenkor már sokkal problémásabb a dolog, mert hiszen az alkatrész nem kiáltható ki egyértelmûen hibásnak, simán rá fogják vágni, hogy a barátod gépe rosszul van összeállítva, amirõl õk nem tehetnek, õk egy hibátlan kártyát adtak el... amennyiben a te gépedben menni fog, akkor egyedüli remény az lehet ha valahogy kiderítitek hogy miért nem mehet a barátod gépében (amire immár nem sok ötletünk van, hogy hogyan lehetne), vagy visszaviszitek szervízbe, ott nem valljátok be, hogy volt gép ahol mûködött, esetleg azt is mondhatjátok, hogy 2 gépben sem mûködött, és reménykedtek, hogy ott náluk is olyan tesztgép lesz, amiben elõjön a hiba. ekkor kell adniuk egy cserepéldányt, amennyiben ilyet nem tudnak, akkor levásárolhatjátok a vételárat.

de reménykedjünk(?) abban, hogy nem megy a te gépedben sem, szóval hogy egyértelmûen az a kártya a hibás :)

szerk: persze amennyiben még benne vagytok a 3 napon belüli "csereidõszakban", akkor mindenképpen érdemes azonnal visszavinni és elméletileg (sajnos sok helyen ezt nem így alkalmazzák, mert azt hiszik pofátlanul megtehetik, és nagyívbõl letojják a fogyasztóvédelmet) gond nélkül ki kell hogy tudjátok cserélni, amennyiben teljesen sértetlen a kártya és a csomagolás is, már persze csak ha volt egyáltalán hozzá.

Necrid^

Quote from: Fazékhát ilyenkor már sokkal problémásabb a dolog, mert hiszen az alkatrész nem kiáltható ki egyértelmûen hibásnak, simán rá fogják vágni, hogy a barátod gépe rosszul van összeállítva, amirõl õk nem tehetnek, õk egy hibátlan kártyát adtak el... amennyiben a te gépedben menni fog, akkor egyedüli remény az lehet ha valahogy kiderítitek hogy miért nem mehet a barátod gépében (amire immár nem sok ötletünk van, hogy hogyan lehetne), vagy visszaviszitek szervízbe, ott nem valljátok be, hogy volt gép ahol mûködött, esetleg azt is mondhatjátok, hogy 2 gépben sem mûködött, és reménykedtek, hogy ott náluk is olyan tesztgép lesz, amiben elõjön a hiba. ekkor kell adniuk egy cserepéldányt, amennyiben ilyet nem tudnak, akkor levásárolhatjátok a vételárat.

de reménykedjünk(?) abban, hogy nem megy a te gépedben sem, szóval hogy egyértelmûen az a kártya a hibás :)
Akkor Reménykedjuk hogy nem fog menni nálam se.. Amen.

kikuchiyo

Úgy tudom, hogy csak régen volt úgy, hgoy három napon belül kötelesek visszavenni a cuccot. Ma már nem kötelezõ, legfeljebb szívességbõl csinálják így. (Javítsatok ki, ha tévedek.)

Másrészt ezeknek a videokártyáknak lelkük van, tudnak furcsaságokat produkálni. (Összeesküvés-elmélészeknek: a gonosz fejlesztõmérnökök beléjük programozzák, hogy a garancia lejárta után három nappal kideríthetetetlen hibával kinyiffanjanak)
Az enyém pl. azt csinálja, hogy a gép összeszerelése után (ha pl. valami miatt meg kell bontani) nem mûködik a DVI-kimenet, se kép, se hang, mintha nem is butulna. Pár óra pihenés után már megy. Ezenkívül Warcraft 3-ozás közben idõnként merevre fagy a gép erõs sivítás kíséretében, nem tudom, mi akad össze mivel, gyanítom, hogy a kártya döglõdik, dehát 3,5 éves szegény, Inno3D-nek született és jó ideig beakadt hûtõventillátorral ment, és csoda, hogy túlélte azt a feszegetést, ami az új hûtõ rárakásával járt...
És tán nekem se ártana tápot cserélni már... /me :lame: .
Failure is the default option

Kyo-han

Quote from: NecridHolnap meglesz tetsztelve a gépemen. de figy mivan olyankor h nekem megy? végülis ilyenkor mivan? vissza viszik? mert a gyereknek olyankor nem kell.. hogy is van ez? (mudler ügynõk?) õmeg kicsoda?

Ha nincs mákod (nekem annó nem volt), nem veszik vissza, mert csak rávágják 1-2 hét semmittevés után, h a kártya mûxik...mert ugye 30 napig behúzhatják vizsgálatra ha adnak cserekártyát (ami egy rakás xar), cserekari nélkül meg 15 napra...
Viszont nincs veszve semmi olyankor sem, mert ugye ha a kari semmi életjelet nem hajlandó mutatni, akkor nincs mit tesztelni rajta, csere azonnal...
Ezt többféleképp el lehet érni, nemcsak mikrózással...viszont ha nem akarják visszavenni, elõbb csapd ki a balhét, mert azt nem szeretik, fõleg más vevõk elõtt...illetve lehet fenyegetõzni a fogyasztóvédelemmel is...ha nem állnak kötélnek, szólj, és leírom h mit kell mahinálni a karival h ne mutasson életjelet...

Necrid^

Quote from: Kyo-hanHa nincs mákod (nekem annó nem volt), nem veszik vissza, mert csak rávágják 1-2 hét semmittevés után, h a kártya mûxik...mert ugye 30 napig behúzhatják vizsgálatra ha adnak cserekártyát (ami egy rakás xar), cserekari nélkül meg 15 napra...
Viszont nincs veszve semmi olyankor sem, mert ugye ha a kari semmi életjelet nem hajlandó mutatni, akkor nincs mit tesztelni rajta, csere azonnal...
Ezt többféleképp el lehet érni, nemcsak mikrózással...viszont ha nem akarják visszavenni, elõbb csapd ki a balhét, mert azt nem szeretik, fõleg más vevõk elõtt...illetve lehet fenyegetõzni a fogyasztóvédelemmel is...ha nem állnak kötélnek, szólj, és leírom h mit kell mahinálni a karival h ne mutasson életjelet...
jólvan :) holnap meglátjuk hogy mi alakul ebból az egészból.

Fazék

Quote from: Necridjólvan :) holnap meglátjuk hogy mi alakul ebból az egészból.
sztem beállítasz 2-3 akkora barátoddal mint te, és mondjuk egy fekete Mercedes-szel mentek oda, akkor nem sokáig fognak gondolkodni, hogy kicseréljék-e, vagy kockáztassák a bevizsgálás megemlítését :D :__devil: :D

Necrid^

Quote from: Fazéksztem beállítasz 2-3 akkora barátoddal mint te, és mondjuk egy fekete Mercedes-szel mentek oda, akkor nem sokáig fognak gondolkodni, hogy kicseréljék-e, vagy kockáztassák a bevizsgálás megemlítését :D :__devil: :D
Haver kb akkora mint és az a poén hogy kocsija egy metál Mercedes :D nem baj majd megmondjuk 2 arab srác vagyunk. :)

Kvikveg

Quote from: NecridHaver kb akkora mint és az a poén hogy kocsija egy metál Mercedes :D nem baj majd megmondjuk 2 arab srác vagyunk. :)
Ez kesz, hozd el meetre es lefenykepezunk titeket!:whoah:
Amugy sok sikert a kartyahoz.
A hasznalati utasitasaban nincs vmi kikotessorozat, hogy hogyan szabad hasznalni? Mert ha az teljesult, akkor anyjuk kinja es csereljek ki.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

egy másik fórumon egy ilyen javaslat is érkezett:
QuoteÉn még olyasmire tudok gondolni hogy a hivatalos driverekkel a kártya valami olyan jelet/frekit küld ki, ami monitornak valamiért nem tetszik. (nem teszi le suspendbe amikor elmegy a kép?). Esetleg másik monitorral ezt ki lehetne zárni.
egy próbát megérhet :)

Rage

Quote from: Fazékegy próbát megérhet :)
Szegeny, megboldogult Ti4600-am is ugyanezt produkalta, en is valami monitorhibara gondoltam, egeszen addig, mig meg nem ereztem a megegett GPU szagat. :\
A kartyat mindenkeppen probaljatok ki mas gepen, driver ilyet nem csinal (_maximum_ a kartya BIOS-a tudna, de ez valoszinutlen).
痛みを感じる方向に、出口がある!

Necrid^

Császtok! :)
most lett kiprobálva a gépemen és megy :). mondom wtf? utána hirtelen kérdezem a gyerek te hé figy alaplap drivervet felinstalátluk? mondja nem tudom. hmm... fel teszuk az AGP driver és egyból megy a kártya... mondom LOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 ROFL!!!

Yakumo

Quote from: NecridCsásztok! :)
most lett kiprobálva a gépemen és megy :). mondom wtf? utána hirtelen kérdezem a gyerek te hé figy alaplap drivervet felinstalátluk? mondja nem tudom. hmm... fel teszuk az AGP driver és egyból megy a kártya... mondom LOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 ROFL!!!
VÁÁÁÁÁ ez király:lol: Ezért baxtattam egy csávót tegnap, hogy mondja már meg mi lehet:D :lol: Azért jó, hogy megoldódott! :hahaha:

Kyo-han

Quote from: NecridCsásztok! :)

Pff...még jó, h legalább a 220-ba nem felejtettétek el bedugni, me különben az egész géppel bajotok lett volna...ez nagyon kééész :lol: :lol: :lol:

Tomib

Sziasztok, még új vagyok a honlapon.
Tudna valaki segíteni abban, hogy a fájlok mellett
található magyar feliratokat hogyan lehet használni,
mert nekem nem sikerül. (az appleashed 2004-nél
próbálkoztam).
Köszi.

Zsiga

Quote from: TomibSziasztok, még új vagyok a honlapon.
próbálkoztam).
Köszi.
Van sok megoldás, szerintem (szigorúan szvsz) a legjobb és legegyszerûbb ha letöltöd valahonnan (Pl. innen) a MediaPlayerClassic-ot, az kezel mindenféle feliratot.

Necrid^

próbálkoztam).
Köszi.
Ftpn fen van a Mplayer. az minden lekezel.

Zsiga

Quote from: NecridFtpn fen van a Mplayer. az minden lekezel.
Szerintem ha egy .srt feliratot nem tud megnyitni, nem valószínû hogy elboldogul az MPlayerrel... MPC+CCCP kell neki, ez is visz mindent, csak épp egyszerûbb kezelni. ;)

Yakumo

próbálkoztam).
Köszi.
Appleseed 2004 onegai...:D
amúgy VLC Media Player;) nem használ külsõ codek-eket és a feliratok is sima "jobbgombos" megoldással állíthatók;)

Cobra

Yak te is elírtad :ejnye:
Bármelyik lejátszó meg tudja jeleníteni a feliratot, csak a Vsfiltert kell felrakni és a feliratfile-t át kell nevezni a videofile nevére. Utána csak annyi, hogy a video indítása után alul a tálcán megjelenõ zöld nyílra kattintva kiválasztani a megfelelõ feliratsávot.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Hali, esetleg tudna vki segíteni abban, honnan szedhető le japán kódkészlet a WinMe-hez? Most szedtem le egy Elfen Liedes játékot és nem hajlandó futni nélküle.  :frown: