Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Zsiga

Quote from: Fazék on 2006-08-24, 19:53:57
DC++ -ból milyen klienst javasoltok, ami mostanában is rendszeresen frissül és van benne sebességkorlátozási opció? köszi :)
Én StrongDC++-t használok már régóta, asszem épp a hetekben jött ki belőle új verzió.

Selmo

Vettem egy új alaplapot, ami egy régi S478-as ASUS típusú, amibios van benne. Problémám a következő, a Windows telepítője nem látja a SATA winyókat, kiírja, hogy nincs winyó a gépben. BIOSban semmiféle SATA beállítást nem találtam, valaki esteleg tud mondani valamit, mert addig nem tudok Windowst rakni a másik gépre és ugye addig nem is működik. Amúgy a winyót látja a rendszer ki is írja a szokásos nem bootlemez üzenetet. Már egy csomó mindent próbáltam, de semmi. Ilyennel még nem találkoztam... Valakinek ötlete? :confused:

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Az alaplap pontos típusát nem ártana tudni... én az ASUS honlapján kezdeném vele az ismerkedést.
Egyátalán a SATA-nak hogy van köze egy ilyen régi alaplaphoz? Vezérlőkártya?
Failure is the default option

Selmo

Quote from: kikuchiyo on 2006-08-28, 23:30:20
Az alaplap pontos típusát nem ártana tudni... én az ASUS honlapján kezdeném vele az ismerkedést.
Egyátalán a SATA-nak hogy van köze egy ilyen régi alaplaphoz? Vezérlőkártya?
http://hu.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=12&l3=52&model=211&modelmenu=1 róla van szó és lehet az SATA meghajtót kell lemezre kimásolnom, hogy lássa a win... :ejj:

A tökéletesség unalmas.

Manitu

Quote from: Selmo on 2006-08-28, 23:11:45
Problémám a következő, a Windows telepítője nem látja a SATA winyókat, kiírja, hogy nincs winyó a gépben.
Lehet hogy a telepítőd régi. Az alap XP-t még nem lehetett felrakni SATA winyóra ha jól emlékszem. Kb egy éve jelent meg egy olyan telepítő a neten (meg gondolom a boltokban is), ami már látta a SATA winyókat gond nélkül. A régebbi telepítőknél floppyról kellett bootolni, ami betöltötte a SATA drivereket, és onnan nidítva a telepítőt már ment a dolog. Hogy honnan tudsz megfelelő bootfloppyt szerezni, arról gőzöm nincs, én az ASUS oldalán kezdeném a keresgélést.

kikuchiyo

Talán az lesz a megoldás. (Win XP? Milyen Service Pack?)

Régen csináltam már, de a telepítés elején van egy képernyő, amikor kiírja, hogy "Press XXX for normal installation, press YYY if you have driver for SCSI etc." vagy mi, és akkor kéne vele megetetni ezt a SATA drivert.

Talán.

Szerk: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P4V8X-X
Failure is the default option

Xaga

Asus oldaláról SATA driver letölt flopyra másol win telepítésnél asziszem hardware felismerés után mikó elkezdi betölteni a cucokat (kernel és driverek) ahogy kikuchiyo írta lehet neki adni 3rd party drivereket (F6 the magic key) akko kell megeteteni vele a sata drivert ás menni fog.

Selmo

A Win telepítőm SP2-es boot CD-s szóval nem lehet vele gond, nem beszélve arról, hogy ugyanerre a winyóra az előző AWARD BIOSos alaplapomnál gond nélkül feltelepült ugyanez a  Win. Akárki akármit mond, ez az AMIBIOS hibája és :fuk-u: nekik.

EDIT: Na sikeresen felszenvedtem a Windowst és a gép is jól megy tehát tényleg alaplap és nem videókártya gond volt. De hogy lemezre ki kell másolni a SATA meghajtót... :ejj:

A tökéletesség unalmas.

Manitu

Ja, a SATA cuccok ilyenek. Én is néztem egy nagyot mikor beraktam, hogy mit keres ott a kis zöld nyíl, nincs is rádugva a pendrive :)

Selmo

Nálam elindul a VIA vezérlője, de nem lehet leválasztani. Érdekes...

A tökéletesség unalmas.

Manitu

Quote from: Selmo on 2006-08-30, 15:26:16
Hát, annyira csak nem hülyék a Microsoftnál, hogy akkor is megengedjék a leválasztást, ha azon van az oprendszer :)

Selmo

Quote from: Manitu on 2006-08-30, 16:37:57
Quote from: Selmo on 2006-08-30, 15:26:16
Hát, annyira csak nem hülyék a Microsoftnál, hogy akkor is megengedjék a leválasztást, ha azon van az oprendszer :)
Én nem próbálnám ki azért. :lol:

A tökéletesség unalmas.

sirtomi

Quote from: Selmo on 2006-08-29, 02:14:32
A Win telepítőm SP2-es boot CD-s szóval nem lehet vele gond, nem beszélve arról, hogy ugyanerre a winyóra az előző AWARD BIOSos alaplapomnál gond nélkül feltelepült ugyanez a  Win. Akárki akármit mond, ez az AMIBIOS hibája és :fuk-u: nekik.

EDIT: Na sikeresen felszenvedtem a Windowst és a gép is jól megy tehát tényleg alaplap és nem videókártya gond volt. De hogy lemezre ki kell másolni a SATA meghajtót... :ejj:
Minden korai SATA-t támogató alaplap ilyen volt. Általában adtak hozzájuk flopyn SATA drivert. Nem a bios hibája :)

Valaki magyarázza el, hogy miért kerül a leválasztható meghajtók közés a SATA meghajtó! Ezen én is meglepődtem. Lehet hogy nem engedné az XP leválasztani, de akkor meg mindek kerül oda.

Darkstar

Merta SATA vinyók elvileg működés közben is kiszedhetők/berakhatók (hotswap), ezért ugyanúgy, minta pendrive-ok, mp3 lejátszók meg a többiek, odakerülnek a listára. Gyakorlatban még egyszer nem mertem leválasztani én sem. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu

Quote from: sirtomi on 2006-08-30, 17:24:59
Valaki magyarázza el, hogy miért kerül a leválasztható meghajtók közés a SATA meghajtó! Ezen én is meglepődtem. Lehet hogy nem engedné az XP leválasztani, de akkor meg mindek kerül oda.
Mert le lehet választani. Direkt kipróbáltam, nálam nem azon van az oprendszer (csak animék vannak rajta :D). Arra meg már gondolom lusták voltak, hogy azt is megírják, hogy az oprendszert tartalmazó winyót ne tegye ki a leválasztható eszközök listájába.
Gondolom, hogy menet közben lehessen winyót cserélni. Bár mondjuk a molex dugót azért én nem szivesen húzogatom ki, ha áram alatt van a gép... Nem tudom, de gondolom létezik pl SATA mobilrack, és akkor már van értelme a dolognak.

Kuroi Tenshi

Quote from: Manitu on 2006-08-30, 18:07:31
Bár mondjuk a molex dugót azért én nem szivesen húzogatom ki, ha áram alatt van a gép...
Nem tudom, de gondolom létezik pl SATA mobilrack, és akkor már van értelme a dolognak.
Az erek külön vannak, nem érintkezhetnek, így elvileg semmi sem történne - de azért a gyakorlatban én se próbálom ki ;)
Nem csak SATA mobilrack van, gondolj csak bele a serverek hotswapjébe ;) De ez már ide-vel és scsi-vel is volt.
Fogalmam sincs, mit keres a leválasztható eszközök között. Ha még e-SATA lenne, akkor megérteném, de belső...

Cobra

Vista-ban már biztos nem így lesz, de amikor az XP-t írták még nem volt Sata.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Akkor még nem volt - de azóta már kijött két Service Pack és kismillió frissítés/javítás... Lustaság fél egészség, vagy mi? :)

Manitu

Minek törnék magukat? Mindjárt kijön a Vista, egyel több ok, hogy megvedd ;)

Kuroi Tenshi

A 15 GB hely és 680-900 MB memória-fogyasztás a bétánál meg egy ok, hogy ne  :3x3:

Zsiga

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-08-30, 22:41:37
Akkor még nem volt - de azóta már kijött két Service Pack és kismillió frissítés/javítás... Lustaság fél egészség, vagy mi? :)
Semmi köze hozzá az XP-nek, nálam (és mindenki másnál akinek chipsetbe integrált natív SATA vezérlője van) gond nélkül megy, nem rakja be az eltávolítható cuccok közé. Mellesleg nem engedi eltávolítani a rendszervinyót.

Darkstar

Igazság szerint nekem Sata2 van, lehet az is közrejátszik. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Hivatalosan nincs is SATA2, csak a SATA 3Gbps-os változatát nevezik egyesek (tévesen) SATA2-nek :)
Az e-SATA (external) viszont tényleg leválasztható lesz, ott közre fog játszani.
Lehet, hogy tényleg egyszerűen csak a vezérlőchiptől és az alaplapi driverektől függ.

Darkstar

Azért írtam úgy, mert a vinyó gyári matricáján is SATAII van.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

Magamalápostolás rulz!
Szóval kinek mi a véleménye a Fujitsu-siemens notikról? Engem elsősorban az AMILO Xi1546 érdekelne. Néhány helyen alaposan lefúzzák az egész F-S vonalat a lifebookok kivételével, máshol meg azt mondják, hógy jók.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: Darkstar on 2006-09-03, 20:57:56
Magamalápostolás rulz!
Szóval kinek mi a véleménye a Fujitsu-siemens notikról? Engem elsősorban az AMILO Xi1546 érdekelne. Néhány helyen alaposan lefúzzák az egész F-S vonalat a lifebookok kivételével, máshol meg azt mondják, hógy jók.
én se hallottam sok jót a F-S notikról.
vegyél Toshiba-t, vagy IBM-et. azokról eddig rosszat nem hallottam.
nekem egy középkategóriás Clevo van és itthoni használatra, asztali gép helyett jó, de nem szívesen hordoznám minden nap, meg az aksija is csak 1 órát bír...

Darkstar

Azért kérdeztem, mert láttam a fent említett notit 360kért (vagy 380  :confused:), és a paramétereihez képest elég kezdvezőnek tűnik. Itt 1 direkt link, vmi ilyen teljesítményű gépet szeretnék, és nem 6-700 ezerért. :) Az Intel GMA950-est pedig szeretném elkerülni.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

Quote from: Darkstar on 2006-09-03, 20:57:56
Magamalápostolás rulz!
Nekem még soha semmi bajom nem volt vele, szerintem jól összerakott darab - igaz nekem Lifebook van. Ha jól amlékszem faternak van amilo-ja, ha legközelebb náluk vagyok megkérdezhetem, ha gondolod.

Fazék

Quote from: Darkstar on 2006-09-03, 21:13:15
Azért kérdeztem, mert láttam a fent említett notit 360kért (vagy 380  :confused:), és a paramétereihez képest elég kezdvezőnek tűnik. Itt 1 direkt link, vmi ilyen teljesítményű gépet szeretnék, és nem 6-700 ezerért. :) Az Intel GMA950-est pedig szeretném elkerülni.
hmm ahogy nézem a többi gép, hasonló konfiggal tényleg brutálisan drágább, szóval ha ezt vesszük figyelembe, akkor megéri a F-S gép 360-380-ért

Darkstar

Köszi mindkettőtöknek.  :merci:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん