Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kvikveg

"Letelt a biztonsági időkorlát, lépjen be újra!"
Ezt rizsazza vissza allandoan a freemail. Ha belepek megint, akkor is. :Eztneked:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2008-02-17, 22:23:17
Amit tudok javasolni szolgáltatók: Externet és Enternet. Kisebbeket nem nagyon ismerek, a T-izével együtt ők hárman tudtommal a legnagyobbak otthoni Adsl előfizetések terén.
Tudtommal pedig ők a kisebbek, a MT, UPC és Invitel a nagyobbak.
Meg még a monortel is asszem nagyobb, de helyileg korlátozott.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2008-02-18, 15:13:23
Ezt rizsazza vissza allandoan a freemail. Ha belepek megint, akkor is. :Eztneked:
Cookiek engedélyezve vannak, minimum böngésző bezárásig?

monortel: nem úgy van, hogy az az UPC gyereke?

Fazék

Quote from: Kvikveg on 2008-02-18, 15:13:23
még mindig?

én amúgy a régi oldalról szoktam belépni freemail-re és még nem volt gondom, plusz a borzalmas új felületnél 100x gyorsabb.

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2008-02-18, 16:48:41
monortel: nem úgy van, hogy az az UPC gyereke?
Tudtommal nem - lehet, hogy felvásárolta, de külön szokták
említeni és kezelni.

Kvikveg

Minden rendben volt az en oldalamon, ugy tunik ok szurhattak el valamit...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

UPC direct számlán a Monortel szerepel, szóval a Monortelé az UPC Mo-on. Invitelnek is van valóban T-Comos Adsl-je, de ismerősnek ilyen volt és azért nem írtam a listába, mint választható alternatíva :)
De szeritnem elértetted KT, Ramiznak az Adsl-re kell valószínűleg másik szolgáltató. Sajnos elég kevés helyen van alternatíva az Adsl-re (UPC még Bp-en is elég kevés helyen szolgáltat).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2008-02-18, 18:26:32
Invitelnek is van valóban T-Comos Adsl-je, de ismerősnek ilyen volt és azért nem írtam a listába, mint választható alternatíva :)
De szeritnem elértetted KT, Ramiznak az Adsl-re kell valószínűleg másik szolgáltató.
PROTIP: a gerinchálózat a telekomé, mindenki más csak bérli :)

Manitu

Villámkérdés: Hogy lehet a hibernálás gomb helyére bevarázsolni a kikapcsolást? Most valahogy az istennek sem találom...

Fazék

Quote from: Manitu on 2008-02-18, 22:23:52
Villámkérdés: Hogy lehet a hibernálás gomb helyére bevarázsolni a kikapcsolást? Most valahogy az istennek sem találom...
képernyő tulajdonságok, képernyőkímélő, energiaellátás, hibernálás, hibernálás engedélyezése

Manitu

Bocs, elég félreérthetően fogalmaztam.
Vista. A start menüben defaultból a hibernálás és az újraindítás szerepel, a többi opció (kikapcsolás, kijelentkezés, stb) pedig almenüből érhető el. Valahogy viszont át lehet állítani, hogy a kikapcsolás legyen az alapértelmezett. De egy éve telepítettem utoljára Vistát, és már elfelejtettem, hol lehet ezt megtenni, most pedig nem találom :redface:

Zsiga

Quote from: Manitu on 2008-02-18, 22:56:19
Bocs, elég félreérthetően fogalmaztam.
Vista. A start menüben defaultból a hibernálás és az újraindítás szerepel, a többi opció (kikapcsolás, kijelentkezés, stb) pedig almenüből érhető el. Valahogy viszont át lehet állítani, hogy a kikapcsolás legyen az alapértelmezett. De egy éve telepítettem utoljára Vistát, és már elfelejtettem, hol lehet ezt megtenni, most pedig nem találom :redface:

Manitu

Thnx. Tudtam, hogy nincs ez eldugva, csak én vagyok balf@sz :D

Fazék

Quote from: Manitu on 2008-02-18, 22:56:19Bocs, elég félreérthetően fogalmaztam.
Vista.
a vista számomra még mindig terra incognita
egyszerűen legtöbbször meg is feledkezem a létezéséről :redface:

teraflare

Valakinek van valami javaslata ezzel kapcsolatban (új gépre soha nem sikerülne rábeszélni anyut úgyhogy azt már hagyjátok is):
Win 98 on futna otthon a net, kb 1 hónapja 2 óra szarozás után sikerült elhitetni a géppel hogy van hálókártyája és még net is van (ehhez persze először a netről kellett letölteni dolgokat. Erre most mikor hazajövök már nem akart csatlakozni. 678-as hiba. Notebookomon kipróbáltam log,pass rendben. Csatlakozik is (jelenleg arról írok) Mitől gondolhatta meg magát ez a xar?

Fazék

adott egy gép
alaplap: PC CHIPS M950
proci: Intel Celeron 2.4
memória: 512MB DDR400

ebbe lett véve a múltkori videókártya (azt hiszem 7900GS (amikor a kártyaajánláshoz bemondta fejből a gép adatait, mintha egy kicsit jobbakat adott volna meg, ehhez a konfighoz talán kicsit overkill ez a kártya, de most már mindegy))
továbbá van a gépben egy noname 350-es táp, egy noname atx midi házban

és nem fut a Comanche 4 pl. aminek azért egy ilyen konfigon röhögve kéne szárnyalnia

először azt hittem az a baj, hogy nem dugták rá az extra tápcsatit a videókártyára, de miután tájékoztattam őket a létezéséről, immár nem reklamál a gép, hogy a videókártya "csökkentett módban" működne. (bár tippre még úgy is meg kellett volna bírkóznia egy Comanche 4-gyel)

állítólag a driver-eket is fölrakták.

sztetek is át kéne néznem a gépet, és vszleg a windows-zal van probléma, vagy lehet hardver-ből fakadó is?

Xzone

A "nem fut"-ot részletezd egy kicsit :)  El sem indul? Milyen hibaüzenetet ad?

Fazék

Quote from: Xzone on 2008-02-20, 17:36:49
A "nem fut"-ot részletezd egy kicsit :)  El sem indul? Milyen hibaüzenetet ad?
igaz, kihagytam a "rendesen" szót a "nem fut" után, de sztem a szövegkörnyezetből ki lehetett találni, hogy így gondoltam :)

Xzone

Ah, most már értem. A Comanche 4 már egy lassan 7 éves játék, ma már elavult szabványokkal(főleg DirectX) tervezték. Szóval mai driver/oprendszer/DirectX felállással akadhatnak vele gondok. Sajnos a régi 3D-s játékok nagy részével így van (az izometrikus/2D-s megjelenítésben nem történt számottevő változás). Megpróbálhatod feltenni az említett régi drivert/DX-et, de nem tudom megér-e annyit.

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2008-02-20, 11:05:59
először azt hittem az a baj, hogy nem dugták rá az extra tápcsatit a videókártyára, de miután tájékoztattam őket a létezéséről, immár nem reklamál a gép, hogy a videókártya "csökkentett módban" működne. (bár tippre még úgy is meg kellett volna bírkóznia egy Comanche 4-gyel)
Na az nv-nek ezért nem kellett volna a 6800 széria utána 7900
szériáról lespórolni a csipogót. Egyszer 6800-on elfelejtettem
bedugni a plusztápot, sípolt és még elindulni sem volt hajlandó.
Több teszt szerint is az nv 6- és 7-széria is inkább a tápcsatin
vette fel az áramot, mint az alaplapin. Szóval ez simán lehetett
az ok, azt csodálom, hogy így egyáltalán működött.

Alaplapi drivert és videodrivert még ellenőrizd, biztos, ami sicher.
Bedugott tápcsatival már működik?
És mi volt az a "nem fut rendesen"? Végig diavetítés, helyenként
belassul vagy helyenként megakad ( - vga, cpu, ram)?

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-02-21, 01:06:05
Alaplapi drivert és videodrivert még ellenőrizd, biztos, ami sicher.
Bedugott tápcsatival már működik?
És mi volt az a "nem fut rendesen"? Végig diavetítés, helyenként
belassul vagy helyenként megakad ( - vga, cpu, ram)?
még azt is csak harmadik, immár kissé idegesen föltett kérdésemre volt képes kinyögni,
hogy milyen játék alatt akadozik, győzködnöm kellett, hogy nagyon nem mindegy
mikori/milyen játékról van szó... :)

előre félek belevágni a segítésbe...  :comp:

Lt. Simoan Blarke

SOS kérdés.
Próbálom feltenni az oracle 9.2.0.1-et.
Már azon vért izzadtam, hogy le tudjam szedni (500 mega, a c-n meg 150 mega volt szabadon, rittige oda tette temporaryben a letöltést...), de lejött. Kizippeltem. ÉS AZ ISTENNEK NEM TUDOM ELINDÍTANI A SETUPOT. Semmi nem ugrik fel, nem indul rendszerfolyamat... semmi. (Itt van az általunk használandó installer.)
Valakinek ötlete?
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-02-21, 14:02:37
SOS kérdés.
Már azon vért izzadtam, hogy le tudjam szedni (500 mega, a c-n meg 150 mega volt szabadon, rittige oda tette temporaryben a letöltést...), de lejött. Kizippeltem. ÉS AZ ISTENNEK NEM TUDOM ELINDÍTANI A SETUPOT. Semmi nem ugrik fel, nem indul rendszerfolyamat... semmi. (Itt van az általunk használandó installer.)
Valakinek ötlete?
én totál nem értek hozzá, csak éppen (szerencsére) unatkozok itt munkahelyen, szóval csak egy tipp:
java legfrissebb fönt van a gépen és rendesen működik?

Próféta

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-02-21, 14:02:37
SOS kérdés.
Valakinek ötlete?
Érdemes ilyenkor parancssorból elindítani, hogy láthasd, tol-e valamilyen kimenetet.
Meg lehet próbálni játszadozni a kompatibilitási mód, stb. beállításokkal is.
Nekem amúgy erősen halvány emlékeim szerint simán ment (mármint a telepítés, mert maga a szoftver amúgy bugos).
Viszont nincs nektek rendes tanulmányi listátok, amin érdeklődni lehetne, kinek hogy sikerült?

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2008-02-21, 14:06:41java legfrissebb fönt van a gépen és rendesen működik?
ez nekem is eszembe jutott, megnézem.

Próféta: van, de annyi választ kaptam, hogy "hátő... kétklikk oszt' elindult az installer". kompatibilitási módokat én is cseszegettem, nem ért semmit.

AHAHA, ez nocomment: parancssorból indítottam - és most elindult. thx a helpet... :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

RedPriest

Mint már írtam a kodek gondok topicban, épp egy dvd-t próbálok összehozni. Most a következő probléma adódott:
Nero Vision Express 2 SE-t használva, a már évek megszokott módján kezdtem meg az írást DVD-RW lemezre, majd lefeküdtem aludni, és mire géphez jöttem, felment bennem a pumpa. Láthatóan ráírt a lemezre, de a gép nem olvassa be, a Nero is üresnek látja. Nézem Sajátgépben, üres meghajtóként DVD-RAM (ami mellesleg DVD-RW, még Nero szerint is), ha benne van, CD-RW lesz az xp számára, Nero csak nem látja a ráírt anyagot. Most mi lehet a probléma forrása? Nem a max 4X-es sebességgel kellett volna írnom? Vagy az xp bekattant? Esetleg DAEMON Tools bezavar a virtuális meghajtójával? Semmi más író nincs fent a Nero-n kívül, az RW lemez Fuji, a dvd író LabelFlash, nekem meg már elegem van az egészből. Telepítés óta ez az első írásom, reinstall előtt pedig nem volt ilyen gond. Sőt, eddig soha.
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
「耳と目を閉じ、口をつぐんだ
 人間になろうと考えたんだ。」

Kuroi Tenshi

isobuster-rel nézd meg.
nero fos.

RedPriest

Már nem tudom megnézni, töröltem a lemezt. De ez sem ment simán. Elsőnek teljes törlés, majd a 17perc helyett 2perc után kilöki, mondván, ő végzett. Ott voltam, hogy eltöröm a tetves lemezt, de tettem még egy próbát, remélem, végre üres.
Még soha nem futottam ilyen hibába, hogy egy sima DVD-t ne tudjak csinálni Nero-val. Amúgy azért használom, mert eddig jó volt, illetve sok funkciót kínál, pl. menük készítése, háttér, zene, stb. De ma, most csalódtam az egész programban. Viszont még mindig ott a kérdés, hogy az xp miért nem kezeli normálisan a meghajtót? Hol CD-RW, hol DVD-RAM, döntse már el, mit lát.
「耳と目を閉じ、口をつぐんだ
 人間になろうと考えたんだ。」

Selmo

Ne érdekeljen mit lát, nálam a whereisit ugyanígy dobálózik a formátumokkal, mikor mind ugyanolyan verbatim dvd+r... Persze lehet, hogy azért, mert eleve a wintől veszi ezeket át. Az RW meg lehet, kezd halódni, nálam is sok halt már meg így, nem lehet törölni, vagy olvasni/írni. Mikori az a lemez?

A tökéletesség unalmas.

RedPriest

Quote from: Selmo on 2008-02-22, 18:42:02
Az RW meg lehet, kezd halódni, nálam is sok halt már meg így, nem lehet törölni, vagy olvasni/írni. Mikori az a lemez?

4órája vettem a Media Marktban. :haha: :haha: :haha:
「耳と目を閉じ、口をつぐんだ
 人間になろうと考えたんだ。」