Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Moha

Nincs a háttérben valami rezidens modul (pl. vírusirtó), ami vacakolhat? Nekem pl. a tűzfalam összeakadt az avast-al, és indulás után jó 3 percre totál befagyasztotta a rendszert. Amint kikapcsoltam a tűzfal anti-spyware részét, rögtön megszűnt a probléma. Nem lehet, hogy nálad is hasonló van?

Dreamcleaver

Nincs semmi. Pont az a bajom. A processek között sem ír semmit. Csak ugrál a CPU usage és lassú az egész. Sztem system reinstall lesz, aztán ha utána se jó, akkor visszavisszem a processzort, hátha bedöglött.

De az lol, hogy pl már egy winampan is akad a hang ha mondjuk fut mellette az uTorrent, sőt néha még anélkül is.  :eek:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

Process Explorer-rel is ránéztél a futó alkalmazásokra? sokkal részletesebben megtudhatod mi okozza a problémát, mint sima task manager-rel.

nekem amikor hasonló probléma volt 1-2 géppel, akkor az svchost.exe okozta, azon belül is a windows update cseszekedett velem.
letiltottam és boldog valék.

szerk: illetve ha ez nem jött be, akkor vinyó chkdsk ellenőrzés megvolt már? hátha az kezdi megadni magát?

Én

HALP! Vettem egy 2 GB-os M2 micro SD kártyát (SanDisk), de sehogy sem akarja felismerni a telefonom. Direkt azért vettem ezt a kártyát, mert alapból is ilyet adtak csak 256 MB-osat. Lehet vele kezdeni valamit (valami szoftver rá, etc), vagy vigyem vissza?

Draconire

A telefonod tudja kezelni egyáltalán a 2GB-ot? Lehet, hogy túl nagy.
Milyen típusú a mobilod?

Én

SE v640i. Első kérdésem még júliusban megvételnél az volt, hogy mekkorát kezel, azt mondták 2 GB.
ED: ó fakk... lehet, hogy nem jót vettem. Enyémbe M2 memory stick micro kell ez meg lehet microSD... Ezt nyomták a kezembe én meg azt hittem ugyanaz... :facepalm:
Még jó, hogy a legolcsóbbat vettem.

Cobra

Fizikailag hogy sikerült egyáltalán beleerőszakolni az SD-t a SonyEriccson mobilba?  :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Én

Micro SD, szóval majdnem ugyanúgy néz ki és szinte pontosan akkora, mint az M2. Sőt, egész jól bele is ment csak kicsit lötyögött meg ha nagyon benyomtam beragadt. Shiyat sux.

minuszmiki

Azért próbáld meg visszavinni, ha szerencséd van, jófejek és kicserélik.

De ami miatt a topikba jöttem: Nincs most fön a gépemen a program, el tudná távolítani valamelyik Photoshop-mágus a "Fuck me" feliratot a csaj szemén lévő szalagról?
[spoiler=slightly NSFW][/spoiler]

Én

Megpróbálom, de ennyire szétbarmolt csomagolással nem hiszem, hogy esélyes + M2 magába nem is biztos hogy van.
Egyedül azon RAGE-elek, hogy ez a szar elméletileg direkt mobilokba való.

minuszmiki

Akkor legyél erőszakos, és mondd meg nekik, hogy az ő elégtelen kiszolgálásuknak köszönhetően vettél olyan terméket, amire nincs szükséged, adjanak olyat, ami neked kell, különben panaszkönyv, fogyasztóvédelem, etc.

chilip

Quote from: minuszmiki on 2008-10-06, 18:24:23

De ami miatt a topikba jöttem: Nincs most fön a gépemen a program, el tudná távolítani valamelyik Photoshop-mágus a "Fuck me" feliratot a csaj szemén lévő szalagról?

[spoiler=paint-mage to the rescue][/spoiler]

it took almost 30 seconds to "paint" it :D

Dreamcleaver

Quote from: motifator on 2008-10-06, 16:02:36
A vinyód biztos DMA módban van?

LOL FUKK! És mégis ez volt az. Elegem van ebből a fos Gigabyte P-35-ös alaplapból. Folyton random faszságokat produkál. Senkinek sem ajánlom. A legújabb trükkje ez volt. Átkapcsolta a system disc-et PIO módba. Visszakapcsolni nem lehetett. Átraktam egy másik SATA portra a vinyót és ott rendesen ment udma-ban. Aztán visszaraktam az eredeti portra és most ott is minden jó...ki tudja meddig. Mindenesetre köszönöm a segítséget.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

minuszmiki

Quote from: chilip on 2008-10-06, 18:53:26
Quote from: minuszmiki on 2008-10-06, 18:24:23

[spoiler=paint-mage to the rescue][/spoiler]
it took almost 30 seconds to "paint" it :D
:merci:

Selmo

Quote from: Dreamcleaver on 2008-10-06, 19:27:02

LOL FUKK! És mégis ez volt az. Elegem van ebből a fos Gigabyte P-35-ös alaplapból. Folyton random faszságokat produkál. Senkinek sem ajánlom. A legújabb trükkje ez volt. Átkapcsolta a system disc-et PIO módba. Visszakapcsolni nem lehetett. Átraktam egy másik SATA portra a vinyót és ott rendesen ment udma-ban. Aztán visszaraktam az eredeti portra és most ott is minden jó...ki tudja meddig. Mindenesetre köszönöm a segítséget.
QuoteUDMA(x) módból PIO-ba ugrás, de miért?
===========================

A Microsoft hivatalosan kiadott egy rendszerleíró adatbázis kulcsot ennek a problémának a megoldására:

Tegyük a következõket.:

(Ahol a 0001 az elsõdleges IDE vezérlõ.)

1. Start / Futtatás --> regedit

2. Keressük meg a következő kulcsot.:

HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Class {4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} 0001

3. Hozzuk létre vagy változtassuk meg a ResetErrorCountersOnSuccess nevû, duplaszó (dword) típusú bejegyzést, értékként 1-et megadva.
Mondjuk nemtom SATA esetén mennyire számít, de próbáld ki.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Én on 2008-10-06, 18:26:51
Megpróbálom, de ennyire szétbarmolt csomagolással nem hiszem, hogy esélyes + M2 magába nem is biztos hogy van.
éppenséggel pont egy ilyen microsd 2gb-osat vadászok, mert nekem meg ez kell a nokia e51-es telómba :D
szóval hogyér adod és mennyit engedsz a feliből? :D

(most jártam egy órája a Campona-ban, bejártam az összes boltot, ahol ilyet árulnak, de olyan nevetséges áron adják, hogy még képenröhögéssel sem jutalmaztam meg őket, égett a bőr a pofámon helyettük is... megpróbálok a héten eljutni egy normális számtech boltba és veszek fél-harmadáron ugyanazt...)

Cobra

DC, addig marad Udma módban, amíg nem észlel a Windows valami átviteli hibát vagy nem raksz fel valami olyan programot, ami bekavarhat (DT mondjuk nálam sose csinált ilyet, de előfordulhat vele is meg más emuláló programokkal).

motifator

Lol, régen én is szívtam ezzel rendszeresen, de egy ideje már nem csinálja valamiért. Az alapján lett gyanús, hogy látszólag nincs meg a processz, ami elhasználja a CPU-t, no meg hogy a terhelés random ugrál és a vinyó kerreg.
Örülök, hogy bejött a tipp :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Én

Quote from: Fazék on 2008-10-06, 19:55:51
Quote from: Én on 2008-10-06, 18:26:51
éppenséggel pont egy ilyen microsd 2gb-osat vadászok, mert nekem meg ez kell a nokia e51-es telómba :D
szóval hogyér adod és mennyit engedsz a feliből? :D

(most jártam egy órája a Campona-ban, bejártam az összes boltot, ahol ilyet árulnak, de olyan nevetséges áron adják, hogy még képenröhögéssel sem jutalmaztam meg őket, égett a bőr a pofámon helyettük is... megpróbálok a héten eljutni egy normális számtech boltba és veszek fél-harmadáron ugyanazt...)
Én 3990-ért vettem árkádban, vételáron a tiéd. De ha mondjuk szereznél egy M2 memory stick-et (elég 1GB-s is, mert nem egy árban van a 2 típus szerintem), akkor igazán szárnyalnék. :angyali:
Szal vagy 4k-ért vagy minimum 1GB-s M2-ért a tied (remélem a darabokra vágott csomagolás nem izgat)
ED: blokk is megvan, garanciához.

kikuchiyo

A testvérem laptopja olyat csinál néha, hogy elmegy az egérmutató (a mutató él és lehet vele klikkelni, viszont nem látszik), és ezzel együtt a (vezeték nélküli) internet is elhal.

Mi okozhatja ezt? A testvérem újratelepítésért nyafog, de szeretném egyszerűbben megoldani, ha lehet.
Failure is the default option

Kvikveg

Szoval Xephyr-rel inditok egy ablakot, evilwm ablakkezelo vagy mit bele, Alt+Ctrl+Enterrel terminalt nyitok, ssh-zok, dolgozgatok. Aztan egy ido utan nem tudok gepelni a terminalba. Enter mukodik,Ctrl+Q is ugy tunik. Neha eleg billentyucsapkodas utan visszajon(valamit tuti megnyomok ilyenkor), de az esetek tulnyomo tobbsegeben ujra kell kezdenem az egeszet, es ez idegesito.
Valaki? *artatlan pislogas*
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

motifator

[really useful post]
@Kvikveg:
Pffffffff...............
[/really useful post]
[spoiler]Remember kids, don't drink and post.[/spoiler]
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2008-10-06, 23:34:44
Szoval Xephyr-rel inditok egy ablakot, evilwm ablakkezelo vagy mit bele, Alt+Ctrl+Enterrel terminalt nyitok, ssh-zok, dolgozgatok. Aztan egy ido utan nem tudok gepelni a terminalba. Enter mukodik,Ctrl+Q is ugy tunik. Neha eleg billentyucsapkodas utan visszajon(valamit tuti megnyomok ilyenkor), de az esetek tulnyomo tobbsegeben ujra kell kezdenem az egeszet, es ez idegesito.
Valaki? *artatlan pislogas*
Mármint kisablakba külön X szervert nyitsz egy darab terminál kedvéért? *értetlen pislogás*
Miért nem simán használod a terminált?

Moha

Quote from: Dreamcleaver on 2008-10-06, 19:27:02

LOL FUKK! És mégis ez volt az. Elegem van ebből a fos Gigabyte P-35-ös alaplapból. Folyton random faszságokat produkál. Senkinek sem ajánlom.
Ne hozd rám a szívbajt! Nekem egy Gigabyte P35-DS3L van...
Amúgy havernál anno a bugos nforce driver csinált ilyen a régi AMD lapjánál.

Cobra

Quote from: kikuchiyo on 2008-10-06, 23:31:16
A testvérem laptopja olyat csinál néha, hogy elmegy az egérmutató (a mutató él és lehet vele klikkelni, viszont nem látszik), és ezzel együtt a (vezeték nélküli) internet is elhal.

Mi okozhatja ezt? A testvérem újratelepítésért nyafog, de szeretném egyszerűbben megoldani, ha lehet.
Ha laptop ilyet csinál, az már elég problémás. Én elsősorban IRQ összeakadásra gondolnék a videóvezérlő és a wi-fi modul között. Mivel egyiket se tudod átrakni másik slotba, így max annyit tudok ajánlani, hogy nézzél újabb drivereket a laphoz.

Zsiga

Quote from: Én on 2008-10-06, 23:21:27
Én 3990-ért vettem árkádban, vételáron a tiéd. De ha mondjuk szereznél egy M2 memory stick-et (elég 1GB-s is, mert nem egy árban van a 2 típus szerintem), akkor igazán szárnyalnék. :angyali:
Szal vagy 4k-ért vagy minimum 1GB-s M2-ért a tied (remélem a darabokra vágott csomagolás nem izgat)
Khm asszem át lettél baszva. :) http://www.argep.hu/main.asp?suche=microSD

Én

MediaMarktban vettem (in b4 fail, még ez az ár is a legkisebbnek számított). Amúgy ha a postaköltséget is számítjuk, annyira nem fizettem rá. Bár asszem megérné ismerni az ilyen oldalakat. :redface:
ED: csakhogy mégegyszer ne legyen átkúrva a fejem: egy 2GB-s M2-ért mekkora a reális ár? Ezen a linkelt oldalon 3.5-kért mutatnak egyet egy pesti boltban, az megéri?

Zsiga

Quote from: Én on 2008-10-07, 13:44:36
MediaMarktban vettem (in b4 fail, még ez az ár is a legkisebbnek számított). Amúgy ha a postaköltséget is számítjuk, annyira nem fizettem rá. Bár asszem megérné ismerni az ilyen oldalakat. :redface:
Akkor most már tudod hogy Media Marktban többet semmit. :) Az a bolt arra van kitalálva hogy bemenj és megnézd élőben a cuccot amit a neten kinéztél magadnak, majd megvedd máshol olcsóbban, korrektebb garival, értelmes/hozzáértő eladóktól. ;)

Fazék

Quote from: Én on 2008-10-06, 23:21:27
na látom Zsiga már kiosztott, méghozzá teljesen jogosan  :__devil:
ennyiért kend szépen a hajadra :P

azok az 1300-1400-as árak nem rosszak, de nem szeretem a magyar webshop-okat, inkább veszek 2k-ért egy Kingston-t :)

amúgy tegnap én is naív vásárlót játszottam és bátran körülnéztem a Campona-ban az összes memóriakártyát áruló boltban, hogy mennyiért vesztegetik és a körút végére már jócskán kidülledt a szemem, hogy ezeknek aztán van pofája...

Én

Hát figy bocs, nem érthet mindenki hozzá, én azt hittem ez okés ár, mostmár tudom ezt is. Így persze olcsóbban adom, ha érdekel még, legalább visszajönne a pénz egy része... :P Márka SanDisk, és van hozzá rendes SD átalakító meg 5 év garancia. Azért 2k-nál kevesebbért így se adom, akkor inkább megtartom fényképezőbe.