Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Quote from: NLZ on 2009-01-05, 20:43:49
Gigabyte Odin tápegységekről is sok jól hallottam, egy Odin Pro 550W -ossal szemezgetek jelenleg, csak nem tudom még, hogy elegendő lesz-e.
Ha van USB-s kávéfőződ meg USB-s hajszárítód és egyszerre akarod őket használni, akkor nem biztos :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Én

Az USB-s műpináról nem is beszélve. :D

Nakedape

usb elektromos sokkoló? (laptoppal este hasznos)
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

NLZ

4830 Crossfire rendszeren gondolkoztam. :P Bár ha az RV740 olyan lesz, mint amilyennek csiripelik a madarak, akkor lehet inkább egy olyanba ruházok be, akkor pedig nyugodtabb lehetek a fogyasztást illetőleg.
[reserved]

Cobra

1db 4870-nel jobban jársz, mint 2db 4830-cal. Ahhoz meg egy komolyabb processzorra legyütt is elég egy Corsair 450VX vagy Enermax Modu82+ 425W, esetleg egy Gigabyte Superb 460W-os (persze egy 4 magos processzorhoz tuningolva már elkell magasabb kategória)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

4830 az 30ezer, míg a 4870 az 60-70, szal tekintsök az árukat egyenlőnek. Ráadásul a neten nem találtam olyan tesztet, ami szerint a 4870 jobb lenne a 4830 CFnél. Ellenben ezt igazolóra itt van rögtön kettő:
http://www.digital-daily.com/video/radeon_hd_4830_radeon_hd_4870
http://www.hexus.net/content/item.php?item=16300
Itt csak 4850 és 4870CF van, de szerintem ebből is lehet következtetni:
http://www.amdzone.com/index.php/reviews/71/10718-sapphire-radeon-hd-4830

Ráadásul úgy tervezem, hogy először csak egy 4830 (vagy RV740, ha az jobb vétel lesz), aztán úgy fél-egy év múlva mégegy, addigra a CF mégjobb eredményeket fog produkálni remélhetőleg. Egyedüli gondom talán az alaplap, a CF-es lapok elég drágák.
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: zsozso on 2009-01-05, 16:26:33
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=120 <- erdemes megnezni milyen minoseguek az fsp tapok (en nemfogok venni egeszen addig amig helyre nem hozzak ezeket az "apro" hibakat)

Már a Bluestorm se volt valami túl jó táp, de az Everesttel
köztudottan alulmúlták magukat (bár ekkora szarvashibákat
a többi tesztben nem találtak). A régi oem fsp-k azonban
még mindig olcsó, de jó tápok; a ph-n van teszt olcsó fsp-
kről, ahol ezeket is előszedik, és azalapján ebből pl. még
nem spórolták ki a szigetelést. A húgom gépében még most
is baj nélkül megy.
Meg hát, 6-8k határral mit kap az ember ezen kívül?
LC Póver? Codegány? Vargáné és Tsa? *ördögi vigyor*

Quote from: NLZ on 2009-01-05, 20:43:49
Gigabyte Odin tápegységekről is sok jól hallottam, egy Odin Pro 550W -ossal szemezgetek jelenleg, csak nem tudom még, hogy elegendő lesz-e.

4-felé osztott 12V-os ág = FAIL. Egy éhesebb
négymagos proci vagy vidkari megfekteti/megfekszik
tőle, mert ugyan csak virtuálisan vannak szétosztva
az ágak, de a túláram-korlátozás ott van, és nem
engedi a szükséges teljesítményt felvenni.
Az odinról csak olyat hallottam, hogy egész jó, de
annyira azért nem dícsérték, vannak jobbak is. Én pl.
már csak Seasonic ill. Seasonic-beles (Corsair egyes
modelljei, néhány Antec) tápokat vennék; de úgy
hallom, hogy az Enermax 82+ (Modu82+ és Pro82+)
is nagyon jó, és az új CWT-belű tápok (Corsair, stb)
is elég jók (bár a Seasonic még mindig egy fokkal jobb).

Quote from: NLZ on 2009-01-05, 22:34:48
4830 Crossfire

Fail harder. Középkategóriás kártyából csak akkor érdemes
CF/SLI-t kiépíteni, ha eddig egy kártyád volt, és az már
kevés, és a második kártyát már nagyon olcsón kapni.
Aztán add hozzá, hogy olyan alaplap kell, ami tud legalább
x8+x8-at, a 48xx széria zabálja az áramot, valamint a CF
messze nem 100%-al skálázódik; no meg ott a "micro-stutter".

Másrészt, mihez kevés egy 48xx? 4850 + 22" 1680*1050,
és a Crysist kivéve, amit xp miatt csak High-on tudok (kb
35-40FPS átlaggal, ha jól emlékszem) futtatni, minden más
maxon megy.

RV740 csupa találgatás, elég sok "wishful thinking"-gel
megfűszerezve. Egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy
az AMD az RV770-esek jó forgalmát és profitját direkt
tönkretenné azzal, hogy egy feleannyiba kerülő kártyába
közel hasonló teljesítményt zsúfol. Főleg, hogy most sincs
árban versenytársuk, és ezt a 9600GT és talán 8/9800GT
(vagy vagy GT1xx vagy GTS2xx vagy akárhogy is hívják
már...) ellen szánják. Sokkal valószínűbb, hogy az RV740
teljesítményben kicsivel a 4830 alatt marad, cserébe árban
egyharmaddal olcsóbb lesz.

NLZ

Olvass, mielőtt failozhatnékod van, épp azt írtam, hogy úgy tervezem, hogy 1 év különbséggel veszem a két kártyát. És nem szándékozok ezután egy jó darabig újítani, ezért is gondolkozom ezen. Jelenleg egy 9600XT van, de már keményen megszolgálta az idejét.
A 4830 fogyasztása írnak olyat, hogy egykártyásan durván 120/210, CF pedig 135/300. Máshol azt, hogy 100/170 és 135/275, ugyanitt 4870 eszik 140/215-öt. De nV kártyái se jobbak: GTX260 az 100/230, GTX280 pedig 105/280. De ha a régieket nézzük, akkor 9800GT is 140/210. Szal minden mai kártya zabálja az áramot, nem a 48xx széria hibája ez, egyszerűen ma már ez a teljesítmény ára.Tudom, hogy CF nem 100%-kal skálázódik, de most arról van szó, hogy jobb-e a 2x4830, mint a 4870, ami igaz. Ráadásul egyre jobb lesz, ahogy kezdenek kiforrni a driverek. Elég összehasonlítani a jelenlegi helyzetet az egy évvel korábbival.

Microstuttering az egy érdekes jelenség, eddig nem nagyon foglalkoztam vele. Most kicsit olvasva tényleg érdekes, egyesek égre-földre anyáznak miatta, mások szerint meg nincs is ilyen. Egyesek megtalálták rá az ellenszert, másoknak az nem segít. Asszem keresnem kell egy hozzáértő embert, a vérpistikék véleményeiből újat nem fogok megtudni.

RV740-ról felesleges találgatni, majd ha kijött, lehet a "na én megmondtam" szöveget nyomni. :)
[reserved]

kikuchiyo

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-06, 00:08:44
FAIL.
Fail harder.
"wishful thinking"

Quote from: NLZ on 2009-01-06, 01:37:42
Olvass, mielőtt failozhatnékod van
100%-kal
vérpistikék
lehet a "na én megmondtam" szöveget nyomni.

Gentlemen. By all means, do go on.

Amúgy mindig már éppen elhatározom, hogy na most végre veszek egy új gépet, erre jön K_T egy ilyen rivjúval  :haha:
Failure is the default option

NLZ

Ugyan, K_T miért akadályoz meg a vásárlásban? Minden szép és jó, minden félévben van valami bestbuy videókari: eddig 4850 volt, most 4830, ezután meg valsz RV740 lesz. Persze csökken a teljesítmény, de az árak viszont mennek fel. :)  Emellé velszel valami ratyi intelt, vagy amd-t, amelyikhez a szíved húz. Igazából lehet halogatni, remélve, hogy lesz ezután mégjobb, de ez nem mindig jön be. Pl 4850 nyár elején 30k volt, most meg már 40. :D
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: NLZ on 2009-01-06, 01:37:42
Olvass, mielőtt failozhatnékod van

Amikor még írtam, akkor még az volt az utolsó post; amikor
meg megnyomtam a gombot, akkor elment a fórum. Evvan.

Quote from: kikuchiyo on 2009-01-06, 01:49:42
Amúgy mindig már éppen elhatározom, hogy na most végre veszek egy új gépet, erre jön K_T egy ilyen rivjúval  :haha:

Miért, ki tart vissza?
Nehalem túl drága, olcsóbb verziója csak az év végén lesz,
de C2D és C2Q még elég sokáig erős marad, viszont már elég
olcsón is lehet kapni; hozzájuk lap is olcsó; DDR2 ára béka
segge alatt van; hdd sem drága (és amint jönnek a 1.5 és 2TB-
osak, még tovább csökkennek az árak).

Szerk: bazz, megint beáll a fórum, megint átnézek kicsit
máshova, és megint beelőz... kis mocsok :hehe:

NLZ

Mikor elküldöd a postot, téged nem figyelmeztet a fórum, ha már jött újabb üzenet? :Q
[reserved]

Kuroi Tenshi

Nem: ahogy megjelent, az első nap kikapcsoltam.
Nem bírtam tőle postolni az offban ;D

NLZ

Kapcsold vissza, sztem nem vesztesz vele semmit. Ha offba írsz, akkor max leszarod a figyelmeztetést és megnyomod azonnal az elküldést mégegyszer. :P
[reserved]

Flaser

Én most kényszerültem gép vásárlásra, beütött a "ménkű".
A tápom 10 év non-stop nyúzás után megadta magát, holott már eddig is produkált vészjeleket, de én hülye nem kapcsoltam azonnal. Egyszer már eljátszotta, hogy megállt a ventilátora és "kávéfőző" módba kapcsolt. Csodák-csodája ezt még túlélte...na ekkor kellett volna új tápot vegyek vagy a régit szervizelni egy új ventivel...

...de a lustaság győzött és mikor hazajöttem dec.27-én még vidáman ment a gép. Másnap "megvolt" a karácsonyi ajándék. Hamar kiderítem, hogy a táp halott. Nosza vegyünk új tápot. Nos, úgy tűnik a táp nagyon szerette a régi konfigot, mert magával vitte a túlvilágra.

Alaplap pápá, vele 1,5 GByte méregdrága Rambus memória.
Nosza vegyünk új konfigot, karácsony után, amikor minden baromi drága még és semmi nincs készleten.

Chieftek 400W táp ~ 15k, ezúttal már kicsit "biztosabbra" akartam menni

Neves alaplap ~ 14-18k tervezve, 28 k lett belőle mert olyan kell ami minimálisan bővíthető és Intel. Na itt szoptam igazán a karácsony miatt.

(AMD fele annyi lett volna, de abban csak 512 KByte cache van 2 magon...mikor már egy 10 perce győzködött az egyik árus, hogy "Jóaz!! Nem a cache számít!!111the one!" már kezdett eldurranni az agyunk, mert csak 3 power user, 1 villamos mérnök és 2 informatikus volt hármunk közt és mi nem így gondoltuk.)

Dual Core (de nem Core2) proci még emészthető áron kapható ~ 21k

DDR2 mem ~ 12k, ha már veszek és olcsó legyen alapon 4 GByte

Vidkari ~ az egyik barátom tudott adni, majd "sörben ledolgozom".

Summa: 76 ezer forint. Nem eget rengető összeg, de baromi bosszantó; mert semmivel nem használom többre vagy másra a 775-ös konfigurációt mint hajdanán a 478-asat.
...és, hogy egy kicsit jobban mennek a h264/x264 videók, na az ennyit nekem nem ért meg.

Tanulság: az első hiba jelenségnél már lépjél és ne várd ki a "tragédia" végét.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

NLZ

Tényleg nem a cache számít. :D  Még egy Phenom X4 9950 BE-ben is 512k az L2 cache, magonként.
Pl Phenom X3 8650 és C2D E6750 közül az előbbi egy tizessel olcsóbb (26k), mégis teljesítményben kb megyegyeznek.
Tanulság: pówerjúzerek és informatikusok helyett tényeket illik a boltba vinni. ^^

[spoiler]Igeeeeeen, kezdődjön a vérpistikés AMD vs Intel/nVidia flaaaaame!  :hopp:
:angyali:[/spoiler]
[reserved]

Flaser

Quote from: NLZ on 2009-01-06, 06:33:07
Tényleg nem a cache számít. :D  Még egy Phenom X4 9950 BE-ben is 512k az L2 cache, magonként.
Pl Phenom X3 8650 és C2D E6750 közül az előbbi egy tizessel olcsóbb (26k), mégis teljesítményben kb megyegyeznek.
Tanulság: pówerjúzerek és informatikusok helyett tényeket illik a boltba vinni. ^^

[spoiler]Igeeeeeen, kezdődjön a vérpistikés AMD vs Intel/nVidia flaaaaame!  :hopp:
:angyali:[/spoiler]

A "teljesítményben megegyeznek" banális kijelentés. Miben méred a teljesítményt? Milyen célra használod a konfigurációt? Milyen szoftvert futtatsz? Milyen alkalmazások futnak párhuzamosan és mennyi erőforrást kötnek le egyenként?

Millió tesztet mutathatok, ahol hol az AMD, hol az Intel jön ki "nyerőnek".

TÖKMINDEGY

Én a saját rendszeremet millió egy párhuzamosan futtatott alkalmazással szoktam használni. Egy "Crysis", "random 3D benchmark", stb. tesztben persze, hogy jól muzsikál az AMD...
...de nekem nem arra van szűkségem.

Én keveset játszok a gépemen és annál többet böngészek, CD/DVD-írok, letöltök, programozok stb. - és mindezt lehetőleg egyszerre, párhuzamosan! Ehhez cache (is) kell.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

sirtomi

Nekem is az első jelre ki kellett volna cserélni a tápot. Tegnapi tesztek után úgy tűnik, hogy vitte az alaplapot, talán a procit és a memóriát nem, de mindenképpen vehetek azokból is újat.
Legalább a vinyók megmaradtak, de így is sokba fog kerülni az új konfig. Idén spórolni szerettem volna kicsit, jól kezdődik :)

Selmo

Idén lesz 5 éves a codegen tápom, azt mondjátok ideje lecserélni? :hehe:

A tökéletesség unalmas.

sirtomi

Enyém Chieftech volt és max 2 éves.

Kuroi Tenshi

Quote from: Flaser on 2009-01-06, 06:03:58
Hamar kiderítem, hogy a táp halott. Nosza vegyünk új tápot. Nos, úgy tűnik a táp nagyon szerette a régi konfigot, mert magával vitte a túlvilágra.

Chieftek 400W táp ~ 15k, ezúttal már kicsit "biztosabbra" akartam menni

Neves alaplap ~ 14-18k tervezve, 28 k lett belőle mert olyan kell ami minimálisan bővíthető és Intel. Na itt szoptam igazán a karácsony miatt.

Dual Core (de nem Core2) proci még emészthető áron kapható ~ 21k

Ez szívás, részvétem.

Ezekre az alkatrészekre szvsz többet költöttél, mint
szükséges. Seasonic beles Corsair CX400 kb 12-13k,
és halkabb, jobb, mint a Chieftec. Inteles alaplapból
mATX int.grafos G31 vagy ATX P31 kb 11-12k ill. 15k.
A P DC ugyanúgy C2D, csak a neve más; abból a
2.2G-s asszem 16k. Karácsony és raktárkészlet
meg tudja drágítani a dolgokat, de 28k egy alaplapért
sztem túl sok, ha alacsonyan akarod tartani a
költségeket.

Quote from: Selmo on 2009-01-06, 10:59:50

Nyugodtan tartsd meg, ha szeretsz veszélyesen élni :hehe:

Moha

Quote from: Flaser on 2009-01-06, 06:03:58
Chieftek
Quote from: sirtomi on 2009-01-06, 11:19:07
Enyém Chieftech volt és max 2 éves.
Chieftec :D

Quote from: Selmo on 2009-01-06, 10:59:50
Ha fontosak az adataid illetve a configod, akkor szerintem mindenképpen. Codegen az elég elterjedt, és legalább nem vargánya, de azért jónak nem mondanám.

Anno én se néztem, milyen tápom van, régen AT korszakban még vargánya tápom is volt, egyszerűen jól nézett ki a ház, amivel érkezett. Aztán mikor öcsém P2-es gépét kompletten tönkretette egy Skyhawk nevű táp egy pukkanással, akkor cseréltem le én is a Mercury-t egy Chieftec-re. Már csak a súlyukban is hatalmas különbség volt.
Egyszeri beruházás a táp, de mindenképp érdemes jót venni belőle. Ha az embernek van egy 150-200ezer forintos configja, eléggé durva egy 2-3 ezres tápra rábízni...

Flaser: Részvétem. Nagyon dühítő tud lenn az ilyen. Milyen márkájú táp volt? Csak kíváncsi vagyok...

Sirtomi: Azért az durva, hogy a Chieftec elvitte az alaplapot is. Nem lehet, hogy az alaplap sem volt 101-es? Púpos kondik, ilyesmi?
Nekem egyszer meghalt már egy régi Chieftec táp, de az úgy, hogy bekapcsoltad, ment egy darabig, aztán egyszer csak random kikapcs és utána ha a tápkábelt kihúztam és visszadugtam, az esetek kb felében rögtön vissza is indult. Viszont semmit nem ölt meg a gépben.

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-06, 12:05:36
Seasonic beles Corsair CX400 kb 12-13k,
és halkabb, jobb, mint a Chieftec.
Én 14k-ért vettem kb egy hónapja. A hangja a Chieftec-hez képest ég és föld. Csak akkor hallani a ventit, ha közel hajolok. :D

sirtomi

Quote from: Moha on 2009-01-06, 13:04:30

Sirtomi: Azért az durva, hogy a Chieftec elvitte az alaplapot is. Nem lehet, hogy az alaplap sem volt 101-es? Púpos kondik, ilyesmi?
Nekem egyszer meghalt már egy régi Chieftec táp, de az úgy, hogy bekapcsoltad, ment egy darabig, aztán egyszer csak random kikapcs és utána ha a tápkábelt kihúztam és visszadugtam, az esetek kb felében rögtön vissza is indult. Viszont semmit nem ölt meg a gépben.

Szerintem is fura, mert az alaplapon az égvilágon semmi nyoma. Persze lehet hogy az alaplap se volt oké, de inkább a tápot se teszem be az új gépbe. Produkált már párszor olyat régebben amit most, de akkor a tápkábel megmozgatása után elindult a gép, tehát lehet hogy ott is volt valami gond. Mondjuk akkor kellett volna kivizsgálni alaposabban a dolgot :)

Flaser

Ez szívás, részvétem.

Ezekre az alkatrészekre szvsz többet költöttél, mint
szükséges. Seasonic beles Corsair CX400 kb 12-13k,
és halkabb, jobb, mint a Chieftec.

A Chieftec-et mint márkát ismertem és volt készleten. Corsair nem volt. 2k-ért utólag nem fogok hadba vonulni.
Egyébként: karácsony után hétvégén gépet venni. Ez volt a harci feladat.
A táp így is elég halk és ami a lényeg: megbízható. Legalábbis égre földre dícsérték, hogy milyen szép a szkópon.

Inteles alaplapból mATX int.grafos G31 vagy ATX P31 kb 11-12k ill. 15k.

Ilyen lap volt is készleten. Az egyetlen bajom az volt vele, hogy csak 1, azaz 1 db PCI bővítő aljzat van rajta. Na most vagy 5.1 hangkártya, RAID controller vagy egy jó Realtek hálókártya  menjen bele? Mi van, ha ebben az életben még vlm. mást is bele akarok tenni? (Pl. USB 3 vezérlő kártya ami nem egy a valóságtól elrugaszkodott és baromi spéci elvárás).

A P DC ugyanúgy C2D, csak a neve más; abból a
2.2G-s asszem 16k. Karácsony és raktárkészlet
meg tudja drágítani a dolgokat, de 28k egy alaplapért
sztem túl sok, ha alacsonyan akarod tartani a
költségeket.

Nem értem, hogy mint jelent az, hogy "C2D", csak más a neve. Én egy dual-core Pentium processzort vettem 2x2,5 GHz-eset, 2x1 MByte cache-el.
Igen ez valóban, "dual core", de nem Core2Duo, mert nem az az architektúra.

Egyébként nem akartam "alacsonyan" tartani a költségeket, egyszerűen csak semmi érdekem nem volt tuning vagy játékgépet vennem/építenem. Ha így vesszük tisztán "irodai" célra, valóban egy 10-20k-t le lehetett volna faragni, de erre a jővőben a bővíthetőséggel faragtam volna rá.

Az egyébként tiszta sor, hogy min. egy 6k-t buktam az alaplapon, de legalább az Aqua nem szokott a garanciás ügyekkel szopatni.

@Moha:
A táp egy 400W-os HuntKey volt, a kínai ipar dicső terméke. Ugyanakkor nem lenne szép a részemről ha elkezdeném szidni ugyanis 10 év gyak. non-stop üzemet kellett kibírjon. Még azt is túlélte, hogy leállt a ventilátora és felgyűlt benne a hő. Na ekkor kellett volna kicserélni vagy legalábbis szervizelni. Akkor nem nyírta ki a gépet tehát noname létére messze hozta az elvárható szintet.

NLZ

Jahm, ha a procid típusa E5200 (ha jól sejtem ez az), akkor az egy butított Wolfdale magos C2D. Kb mint egy Celeron.
Najó, végülis nem rossz, ha tuningolod.
http://www.bit-tech.net/hardware/2008/12/22/athlon-x2-7750-vs-intel-e5200-oc-review/
[reserved]

Moha

Quote from: Flaser on 2009-01-06, 17:22:59
Ilyen lap volt is készleten. Az egyetlen bajom az volt vele, hogy csak 1, azaz 1 db PCI bővítő aljzat van rajta. Na most vagy 5.1 hangkártya, RAID controller vagy egy jó Realtek hálókártya  menjen bele? Mi van, ha ebben az életben még vlm. mást is bele akarok tenni? (Pl. USB 3 vezérlő kártya ami nem egy a valóságtól elrugaszkodott és baromi spéci elvárás).
RAID kártyát simán kapsz PCI-express csatolóval, a mai integrált hangkártyák már elég jók, többsége 5.1-es, hálókártyából meg nem értem miért akarsz másikat. Pl. Gigabyte lapokon mostanában gigabites Realtek ethernet van, az meg elég jó szerintem.

Ramiz

Ez nagyon láma kérdés lesz, de miért lehet, hogy a két, master ill. slave státuszú IDE vincsimet felismeri a vindóz, míg az alaplap "SATA1" csatlakozójára dugott, slave státuszú SATA vincsit már nem? Ennek is masternek kéne lennie? Utóbbi esetben hova tegyem a jumpert? Ennek a vincsinek ugyanis csak 4 (2*2) pinje van a 8 (4*2) megszokott helyett, de akkora vájatban, mint a 8 pin szokott... furcsa.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Darkstar

Sata-nal nincs master és slave.

Ed.: különben is, egy kábelre csak 1 vinyó megy, nem?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Ramiz

Quote from: Darkstar on 2009-01-06, 20:05:37
Sata-nal nincs master és slave.

Ed.: különben is, egy kábelre csak 1 vinyó megy, nem?

Na, közben a lelkiismeretem megszólalt és meggugliztam a dolgot, hogy nincs slave SATA, mindig master, mármint hogy akkor az IDE-ket kell mind slave-re állítani. De abból nem lesz gond, hogy beállítja C:-nek az SATÁ-t, amin nincs windows?...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

TurboK

Bekötötték a digit. Tud valaki tippet adni hogy router mi a fenéért nem tud rá csatlakozni. Linksys WRT54GL, DD-WRT firmware-rel. Alap pppoe csatlakozást akarok vele létrehozni, de a WAN így nem csatlakozik. Csak akkor megy ha switchnek használom a routert (digis utpt bedugom a lan dugóba), és manuálisan hozok létre kapcsolatot a wnidowsból.

Szerintem a dhcp kavarja meg (a routerem nagyon szépen kezd kiosztani hálózati ip címet a házban a többi digisnek, nyitott switchet használnak ugye). Ha a dhcpt lekapcsolom, akkor meg nem tudok csatlakozni a routerhez...

edit: nem lényeg, működik, habár nemtom miért.

Quote from: NLZ on 2009-01-06, 06:33:07
c2d e6750 jobb teljesitményt ad per órajel, és az sem elhanyagolandó hogy gyári hűtéssel másfélszeresre lehet húzni (ha a ramod bírja, nálam e6550 + kingston ddr2-800 megy, 7x433mhz-on szakít minimális buherálással, semmi feszultség szabályozás, csak feltoltam az fsbt és kész is volt, atomstabil, rendkívül érezhető a sebességkülönbség). Phenom nem teljesít olyan jól, és nem lehet olyan jól tulhajtani sem, de több mag van benne.

Phenom akkor éri meg ha nagyon kell kettőnél több mag és nincs pénzed egy intel q6600ra (vagy a régi géped is am2 socketes). Ha uj gépet épitesz, akkor az lga775 messze a legjobb választás, még a középkategóriás core 2 is üti majdnem az összes phenomot, pláne ha túlhajtod. A phenom egy elég nagy égés az AMD részéről, még csak a mostani legujjabb modellek érik be az intelt (aki már egy generációval előbbre van).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>