Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

TurboK

Ha vinyózajt akarsz szabályozni, gumifelfüggesztés vagy gumicsíkos wincsesztertartós gépház vétele az egyedüli választásod. Illetve van olyan gépház ami be van bélelve hangszigetelő anyaggal, de nemtom hogy ez a ház rezgését mennyire szedi le.

Nekem amióta megvan a diginet, néha még a gumifelfüggesztéssel is berobogtatja az íróasztalt a wincseszter. Megy a feltöltés, ugye...

Apropó diginet, az előbb emlitett módszer a csellóról való leszakadásra működött. Ha csomagot váltasz felfelé az upc netnél, megszűnik a régi net szerződésed, ujat kapsz a helyébe ami hűség nélküli. Így akár ott helyben le is mondhatod, akármennyi hűséged van hátra. Napra számláznak, ugyhogy nem kell attól se félni hogy a havi számládat megdobja.
A trükk amivel minket megszivattak az volt, hogy anno Wifi csomag nélkül nem voltak hajlandó szerződést kötni, a wifi csomag hűsége alól meg nem volt kibújás - és persze a netet nem lehetett lemondani a wifi csomag nélkül, vagy mindkettőt lemondtad vagy egyiket sem.
Így 30 ezer forintba került lemondani a csellós netet, 10 hónap hátralévő hűségidővel.

Szóval, upchez ne szerződjön senki, csalnak, trükköznek, és szopatnak.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Zsiga

Quote from: TurboK on 2009-01-11, 20:06:27
Mondod ezt azután hogy trükközéssel és kiskapuk keresésével próbáltál lelépni tőlük? Nem vagy te egy egészen kicsit pofátlan?

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2009-01-11, 20:16:09
Mondod ezt azután hogy trükközéssel és kiskapuk keresésével próbáltál lelépni tőlük? Nem vagy te egy egészen kicsit pofátlan?

Jól értem? Zsiga a pofátlanságról készül kiselőadást tartani?

:__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Szerintetek az mennyire gáz, ha egy TV tuner kártyán nincs tunerbox, hanem közvetlen az IC-re megy rá az antennajel?
Azt vágom, hogy olcsó kártya és gondolom jobban megterheli a procit (nem gáz, elbírja), de pl. árthat-e a gépnek/alaplapnak, ha mondjuk jön egy kóboráram az antennakábelen vagy ilyesmi? Vagy ez a veszély normális tunerbox-os kártyával is fennáll?

Zsiga

Quote from: Ramiz on 2009-01-11, 20:29:44
Jól értem? Zsiga a pofátlanságról készül kiselőadást tartani?

:__devil:
Mintha ma már mondtam volna hogy kabbe, ugye? :__devil: :D

Cobra

Quote from: Moha on 2009-01-11, 20:34:39
Szerintetek az mennyire gáz, ha egy TV tuner kártyán nincs tunerbox, hanem közvetlen az IC-re megy rá az antennajel?
Azt vágom, hogy olcsó kártya és gondolom jobban megterheli a procit (nem gáz, elbírja), de pl. árthat-e a gépnek/alaplapnak, ha mondjuk jön egy kóboráram az antennakábelen vagy ilyesmi? Vagy ez a veszély normális tunerbox-os kártyával is fennáll?
Passz. Azt tudom, hogy egy normálisabb tunerkártya csak egymaga hal bele ilyenbe (sajnos tapasztalat). Ha kábeltvre van kötve, akkor mindenkéépen ajánlok egy túlfeszvédőt. Nekem a kilazult SAT-kábel sütötte meg a tuneremet.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

Quote from: Zsiga on 2009-01-11, 20:16:09
Nem pofátlanság. Nem képes a chello megfelelő színvonalon szolgáltatni a netet, kilépni meg nem lehet tőlük csak úgy a szerződés miatt. Én is húznék el chellótól a picsába, ha nem csak ez a retek banda lenne itt. Egészről ők tehetnek az elbaszott üzletpolitikájukkal. Jöttek a nagy sávszélesség bővítések, csak ez kissé elmaradt központi szinten. És mivel a net forgalomnak vagy 60%-a torrent, ezért kitalálták, hogy bevezetnek "prioritást", hogy a torrent típusú adatforgalom hoz képest minden más elsőbbséget érezzen. Gyakorlatban így sok helyen csúcsidőben egyszerűen 1,2 mega letöltés helyett jó, ha 100k-val jön. Persze, megértem én, hogy azt hitték, hogy néhány korlátozó kütyüvel olcsóbban megúszhatják, mint hálózat bővítéssel, csak így meg tömegesen mondják fel szerződésüket a felhasználók, aztán mennek át digihez, vagy másik szolgáltatóhoz. És mivel sokan (jogosan) úgy gondolják, hogy hogy hülyék lesznek még pluszban fizetni azért, hogy megszabadulhassanak ettől a szar szolgáltatástól, ezért folyamodnak iylen trükközéshez.
Kiváncsi vagyok, hogy mikor fogja az UPC bevezetni, hogy a csomag felfelé való váltása új szerződéssel fog járni. :P
[reserved]

Fazék

anyám notebook-ját sikeresen lelassítottam, olyan mértékben, hogy kb 3-4 perc míg végez a boot-olással és már lehet is kezdeni vmit az xp-n belül.
csak pár könyvelői program van a gépen, szóval nem ezek okozzák. a probléma az lehet, hogy elkezdtem frissítgetni a lenovo thinkvintage hülyeséget, productivity center meg minden jól hangzó fasságot leokéztam nagy bölcsen (és éppenséggel fogalmam sincs mit távolíthatok el probléma nélkül közülük...), illetve mintha az ati driver is szórakozna. egy ati radeon xpress 200m van a gépben (IBM ThinkPad R51e) és abban reménykedek, hogy hátha tudtok segíteni valami tényleg egyszerű és gyorsan betöltődő driver-t ajánlani hozzá. ati oldalán ugyebár ezek a lehetőségek:
teljes catalyst
catalyst darabokra bontva, amikből fogalmam sincs mire lenne szükségem

HELP! :lame:

Kuroi Tenshi

Csak a display driver, de nem hinném, hogy az
okozná. Eddig az összes lenovo, amire a tulajok
a mellékelt bloatwaret telepítették, k lassú volt.
Én a helyedben újraraknám az egészet, és a
lenovo vackait kilométerekre kerülném.
Esetleg még a bios-beállításokat megnézheted,
hogy quickboot vagy boot előtti check-upok
vannak-e.

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-11, 22:41:32
okozná. Eddig az összes lenovo, amire a tulajok
a mellékelt bloatwaret telepítették, k lassú volt.
Én a helyedben újraraknám az egészet, és a
lenovo vackait kilométerekre kerülném.
Esetleg még a bios-beállításokat megnézheted,
hogy quickboot vagy boot előtti check-upok
vannak-e.
az a baj, hogy a sok tetves könyvelői program miatt, (amiket ráadásul össze-vissza telepített anyám, illetve a programok készítői és karbantartói, de úgy hogy még a gyökérbe is került valami 30-40 fogalmam sincs melyik programhoz tartozó file) egyszerűen képtelenség újratelepíteni az xp-t, hogy utána minden ugyanúgy működjön...
ha képes lennék rá, egy pillanatig sem vacillálnék az xp újratelepítéssel... :(

na mindegy, megpróbálok utánanézni létezik-e biztonságos módja ezen thinkvintage baromságok eltávolítására... kész hülye voltam, hogy azt hittem ezektől jobb lehet a gép...

Próféta

Nem tegnap volt nálam az IBM laptop, de némelyik ThinkVantage cucc tök hasznos volt (spec gombok OSD drivere, display manager, fingerprint security, shock sensor, power manager, updater...), és nagy belassulás se rémlik. Persze Fazék már Lenovóról beszél.

Fazék

okozná.
de biztosan az is okozza. leállításkor rendre a ccc-vel van gondja és erőszakosan lövi ki a folyamatot.
persze kurva ati oldalról megpróbáltam leszedni csak a display driver-t, de vmiért azt írja, hogy nincs hozzáférési jogom... rohadjanak meg. kell a francnak a ccc-jük...

NLZ

Quote from: Fazék on 2009-01-12, 01:18:31
okozná.
de biztosan az is okozza. leállításkor rendre a ccc-vel van gondja és erőszakosan lövi ki a folyamatot.
persze kurva ati oldalról megpróbáltam leszedni csak a display driver-t, de vmiért azt írja, hogy nincs hozzáférési jogom... rohadjanak meg. kell a francnak a ccc-jük...
Rakj fel egy omega drivert. :D
http://www.omegadrivers.net/ati.php
[reserved]

TurboK

Quote from: NLZ on 2009-01-11, 22:07:16
Kiváncsi vagyok, hogy mikor fogja az UPC bevezetni, hogy a csomag felfelé való váltása új szerződéssel fog járni. :P
Már bevezették, ugy jottunk el mi is toluk (a wifi extra volt az ami elcsépelte a dolgot, de még így is sokkal olcsóbban megusztuk).

Egyébként nem csak a torrent volt priorizálva hanem gyakorlatilag minden ami nem http/ftp/email/voip. Share-re nem tudtam csatlakozni, irc csigalassu volt, stb.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

NLZ

Kurva annyukat. :( Faszé van csak a kerület túlvégében Diginet.
[reserved]

Flaser

Quote from: NLZ on 2009-01-12, 01:39:07
Quote from: Fazék on 2009-01-12, 01:18:31
okozná.
Rakj fel egy omega drivert. :D
http://www.omegadrivers.net/ati.php
+1

Nálam csak az omega driver volt hajlandó normálisan kezelni a CRT-t.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

NLZ

Régebbi videókariknak jobb egy régebbi driver, mint a legújabb. Kár, hogy monstanában nincs már Omega driver. :(  Mások készítenek jó driver buherálásokat?
[reserved]

noriko

laptophoz akarok venni usb 2.0 kártyát (firewire nem kell mellé). van valami tanácsotok, hogy milyen márkát kerüljek, vagy hogy miből kell felkészülnöm, vagy teljesen mindegy és vihetem az elsőt amit találok? :P Ha találok persze... Media Markt-ban elsőre nem nyert.  :frown:
"I wish I could, but I don't want to."

Fazék

Quote from: noriko on 2009-01-13, 01:42:58
laptophoz akarok venni usb 2.0 kártyát (firewire nem kell mellé). van valami tanácsotok, hogy milyen márkát kerüljek, vagy hogy miből kell felkészülnöm, vagy teljesen mindegy és vihetem az elsőt amit találok? :P Ha találok persze... Media Markt-ban elsőre nem nyert.  :frown:
nem biztos hogy jól értem, de szóval az a gond, hogy jelenleg csak 1.1-es usb csatlakozók vannak a gépen és jó lenne 2.0-s is?
milyen csatlakozási lehetőségek vannak a gépen? firewire, pcmcia, ilyesmi?

Kuroi Tenshi

laptophoz akarok venni usb 2.0 kártyát

Ezt én se teljesen értem...
picimaci - usb2.0 kártya? Én is csak ezt tudom elképzelni,
erről van szó? (Úgy őszintén olyat még nem is láttam...
no meg milyen laptop az, amin usb1.1 van...)

Moha

Nekem ilyen téren ugyan nincs tapasztalatom, de annyit javasolhatok: Media Markt-ot és társait felejtsd el. Sokkal olcsóbban megkapod egy rendes számtech boltban, ráadásul még tanácsokat is jobban kapsz (tapasztalatom szerint Media Markt-os műszakis eladók abszolút nem értened a dolgokhoz).

Ja, mellesleg - tök aranyos az avatarod! :redface:

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-13, 01:52:48
no meg milyen laptop az, amin usb1.1 van...)
Öööö... régi? :)
Amúgy én is pécémica kártyára tippelek.

noriko

ja ilyesmi :D

én is ilyen PCMCIA kártyára gondoltam. magyar gugli eddig csak ezt dobta ki, szóval nagy választék gondolom nincs.

ó közben más is reagált! szóval, kissé régi a laptop, de most, hogy újraraktam a vindózd, ismét jól működik :)

tudtok mondani "rendes" számtech boltokat Bp-n, ami laptopos is? a fenti terméket tartó már az a kategória?

edit: najó, most, hogy megtudtam, hogy PCMCIA-ra kell rákeresni, már többet találtam azért, szóval akkor mégis van választék. meg 10ezres árkülönbség  :eek:

Moha

Laptop.hu már viszonylag normális üzlet szerintem, bár személy szerint nem vásároltam még tűlük.
Viszont: 2 USB portért 15 ezer???  :eek: Nem sok az egy kicsit?

Fazék

sztem nézz körül itt :)
ezek sztem már elfogadhatóbb áron vannak :)

noriko

jobb lenne olyan bolt, ahova bemegyek pl. holnap vagy holnapután és megveszem bele a kezembe és viszem haza   ^^"

de persze ha csak így tudok spórolni 10ezret, akkor tudok várni.  :haha:
majd napközben áttanulmányozom még a dolgot.

Kuroi Tenshi

Pontosan mit is akarsz vele elérni?
Hálózati (ethernet) port biztos lesz rajta,
hálózaton keresztül is tudsz rá/róla adatot
másolni.

Fazék

Quote from: noriko on 2009-01-13, 02:10:29
jobb lenne olyan bolt, ahova bemegyek pl. holnap vagy holnapután és megveszem bele a kezembe és viszem haza   ^^"

de persze ha csak így tudok spórolni 10ezret, akkor tudok várni.  :haha:
majd napközben áttanulmányozom még a dolgot.
ezeket találtam:
http://www.makrotex.hu/product.php?productid=143&cat=0&page=1 ?
mondjuk nem tudom hogy hogy működik náluk a vásárlás, lehet hogy net-en keresztül kell megvenned ezt is, de egy telefont megérhet.

http://www.argep.hu/product_844540.html
http://www.argep.hu/product_534574.html
http://www.argep.hu/product_540060.html

remélem valamelyik megfelel majd :)
jó éjszakát.
(de jó lenne, ha ma is hagynának véletlenül átaludni röpke 2 órával a munkába indulást... de tartok tőle, hogy ha hullaként is, de bejuttatnak időben a munkahelyre)

Xzone

Mennyire kell aggódnom a perifériáim épsége miatt ha:

1, az asztali lámpám ugyanabba a hosszabbítóba van bedugva mint a laptopom, a hangfal és a külső merevlemez
2, a lámpa bekapcsolásakor a hangszóró hangos kattanó hangot ad ki
3, ugyanekkor a laptophoz csatlakoztatott USB-s egér megszűnik működni (kihúzás-visszadugás után megy)

Az előző egerem nem csinálta ezt. Így mostanában nem nagyon merem kapcsolgatni a lámpámat :)

Cobra

A lámpát dugd át máshova.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Xzone

Quote from: Cobra on 2009-01-13, 13:19:34
A lámpát dugd át máshova.

Másik konnetorba csak nagyon nehézkesen tudnám átdugni. Viszont a hosszabbítón kipróbáltam egy másik slotban, és így már csak sokkal enyhébb tűneteket produkál (halkabb kattanás, az egérnek nincs baja). :wtf: