Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cloud

Quote from: Fazék on 2009-01-23, 21:45:02
ha egy gép felől némi füstszag volt érezhető és jelenleg annyit produkál, hogy bekapcsolás után megszámolja a memóriát és semmi egyebet nem hajlandó csinálni, még bios-ba belépni se, hibaüzenettel se kényezteti az embert, akkor mik lehetnek a gondok, miket érdemes próbálgatni?
Annak annyi szvsz.  Szétkap, ellenőriz mi éghetett le.

Selmo

Valami az alaplapon valószínűleg.

A tökéletesség unalmas.

Moha

Ha már füstszaga volt, az régen rossz...  :zomg:
Az viszont érdekes, hogy a memóriát megszámolja. Az is lehet, hogy valami olyan égett le, ami csak pl. a perifériákat kezeli, de tippem szerint az az alaplap akkor K.O.
Le kell tesztelgetni, hogy mi élte túl.

"A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább" :P

Cobra

Ez legalább a frissen vásárolt FS volt?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2009-01-24, 00:08:33
nem. "szerencsére" ez csak a szomszéd 5 és fél éves gépe Codegen táppal és még nem is láttam, mert ma este már nem volt kedvem átmenni hozzájuk, csak telefonon számolt be az esetről, gondoltam rákérdezek, hogy kicsit felkészültebben állhassak oda holnap, ha lesz időm ránézni.

Ramiz

Quote from: Fazék on 2009-01-24, 00:11:23
Quote from: Cobra on 2009-01-24, 00:08:33
nem. "szerencsére" ez csak a szomszéd 5 és fél éves gépe Codegen táppal és még nem is láttam, mert ma este már nem volt kedvem átmenni hozzájuk, csak telefonon számolt be az esetről, gondoltam rákérdezek, hogy kicsit felkészültebben állhassak oda holnap, ha lesz időm ránézni.

Hívd fel, hogy gondolkoztál rajta, és nem kell átmenned, mert így is meg tudod mondani: megszívta. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Makos

Quote from: Cloud on 2009-01-23, 20:02:00
Háromszöget jelez utorrent.
Rákattintva bejön sebességkalauz, ott rámegyek port testre, és error-t ír ki.  :gyagya:

szar az oldal már egy ideje.

NLZ

Quote from: Makos on 2009-01-24, 14:28:15
Quote from: Cloud on 2009-01-23, 20:02:00
Háromszöget jelez utorrent.
Rákattintva bejön sebességkalauz, ott rámegyek port testre, és error-t ír ki.  :gyagya:

szar az oldal már egy ideje.
Heh, tényleg. Nekem ződ pipa van uTorrentben, de az oldal szerint nincs nyitva a port.
[reserved]

Member

Halika,

Egy havernál vagyok és leírom a tüneteket:
-Egyrészt baromi lassú minden (szóval fertőzés 100%)
-Másrészt minden oldalt letiltott a cucc, aminek köze lenne antivírushoz
-És ha vírusadatbázist akarok frissíteni a hozott nod32-re, a kicsike megtagadja (gondolom erre is gondoltak)

Win Reinstall nem lehetséges jelenleg. Valami ötlet?

NLZ

Valami CDről bútoló windóz, amin van friss antivírus, aztán azzal csinálni egy mélykeresést. :D
[reserved]

Member

Kösz, de itt max bunyó karácsonyig dvd van, windows nincs. :) Valami netes megoldásra gondoltam.

Cobra

Sajnos nem nagyon van más megbízható megoldás, mint a Win reinstall. Nem tudom a vírus nevét, de hallottam róla, ami ezt csinálja (elég friss darab). Amit esetleg meg lehet próbálni, hogy másik gépbe berakni a merevlemzet és ott lefuttatni 1 friss víruskeresőt.

Próféta

Member: system32-ben az /etc/hosts fájl ugye üres? Hijackthis semmit nem mond?

Member

Nincsen ilyen mappa a system32-ben. :/
Hijackthis-be melyik log-got illesszem be?

Cobra

system32/drivers/etc/ ?
Vagy simán rákeresel a Windows keresőjével arra, hogy hosts (kiterjesztés nélküli, notepad megnyitja simán)

Próféta

Quote from: Member on 2009-01-24, 19:17:11
Nincsen ilyen mappa a system32-ben. :/
Elnézést, azon belül a drivers-ben.
EDIT: Cobra megelőzött.

Quote from: Member on 2009-01-24, 19:17:11
Hijackthis-be melyik log-got illesszem be?
A hijackthis logot.

NLZ

Egy online víruskeresést próbáltál már? :)
[reserved]

Member

Üres a hosts.
Online keresést próbáltam volna, ha nem blokkolná a lapokat. Már olyan 30 félét próbáltam, de szerintem az ürge, aki a cuccot írta, a javát ismeri.

EDIT: A spyware-irtó oldalak mennek, pl. spybot, azt lefuttatom.

NLZ

Akkor sztem mindenképp valami külső megoldás kell. Szal vagy egy CDről bootoló windóz, vagy egy másik gép/winyó.
[reserved]

Moha

Ha nincs kéznél semmilyen "survival pack" akkor csak a netről beszerezhető víruskergetők jöhetnek szóba.
Pl. www.freedrweb.com Ezt még telepiteni sem kell, out-of-the box fut (már ha le tudod tölteni).

Egyébként szerintem is reinstall, vagy letöltesz egy hiren's bootot vagy hasonlót, kiirod, és azzal nézed végig virus ellen.

Edit: persze ha valami rootkitet szedett össze, azt teljes format+reinstall nélkül aligha szeded le.

Member

Szerinted bejött a fenti link? :D
Asszem feladtuk. Spybot is csak viccelődött velünk 60 percen át, nem talált a semmit.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Member

Most már mindegy, rég itthon vagyok, de azért kösz.

TurboK

Quote from: Member on 2009-01-24, 18:44:21
Halika,

Egy havernál vagyok és leírom a tüneteket:
-Egyrészt baromi lassú minden (szóval fertőzés 100%)
-Másrészt minden oldalt letiltott a cucc, aminek köze lenne antivírushoz
-És ha vírusadatbázist akarok frissíteni a hozott nod32-re, a kicsike megtagadja (gondolom erre is gondoltak)

Win Reinstall nem lehetséges jelenleg. Valami ötlet?
Ha valamennyire ismered a windowst (tudod hogy kb melyik fájl mire lehet jó), akkor bootolj safe módba (f8 verése inditáskor amig be nem jön a bootmenü), menj be a system32 mappába, jelenítsd me listaként és rendezd dátum szerint. Jó eséllyel a legujjabb fájlok között lesz egy sor véletlenszerű fájlnévvel megáldott cucc, azok tuti vírusok. Safe módban a legtöbb nem tölt be, ugyhogy így ki lehet őket pusztitani manuálisan.
De olyat ne törölj amire úgy gondolod hogy a windows része, mert abbol ujratelepítés lesz.

Sőt, futtathatsz akár javító telepítést is; a beállitásaid/programjaid megtartja, csak a rendszerfájlokat frissiti az eredetire. Ez hasznos lehet ha valami pl. felülírta az explorer.exét és úgy fut, nekem már volt ilyen vírusom.

Amugy hijackthis meg spybot nem vírusokat öl hanem spywaret. Neked vagy vírusod van vagy brutálisan elállitott windowsod. Próbáld a nod32-t futtatni, aztán ha még mindíg nem jó akkor javító telepítés, majd azonnal utána windows update.
Sőt, a Windows Update-en is van egy "rosszindulatú szoftvereket eltávolító program" vagy valami ilyesmi, ami elég sok mindent képes leszedni, akár azt is lefuttathatod. Ha WU nem megy, manuálisan is le lehet szedni a Microsoft oldaláról.

Nod32höz asszem lehet fájlból frissiteni az adatbázist (de lehet hogy keverem az f-prottal). Letöltöd másik gépről, átmásolod, megmondod a nodnak hogy itt a frissités.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Selmo

Quote from: TurboK on 2009-01-25, 12:53:18
Sőt, a Windows Update-en is van egy "rosszindulatú szoftvereket eltávolító program" vagy valami ilyesmi, ami elég sok mindent képes leszedni, akár azt is lefuttathatod. Ha WU nem megy, manuálisan is le lehet szedni a Microsoft oldaláról.
Futtatás->mrt.exe Havonta frissítik.

A tökéletesség unalmas.

Moha

Quote from: TurboK on 2009-01-25, 12:53:18
Safe módban a legtöbb nem tölt be, ugyhogy így ki lehet őket pusztitani manuálisan.
A mai dögök ettől már rafináltabbak. Pl. a winlogon notify listájába másznak bele, ami safe módban is elindul, de én már olyat is láttam ami a shell mellé mászott be (shell-hez egyszerűen "explorer.exe virus.exe" volt megadva: azaz, az explorer mellett ez is betöltődött szépen). Ezek általában kapásból visszaírják magukat a registrybe, ha törlöd. Max úgy tudod lelőni őket, hogy a system user írásjogát megtagadod arra a registry ágra, és akkor lehet törölni, utána meg restart, hogy a memóriába se legyen benne.

TurboK

Melyik gyártó egeréhez van olyan driver amivel inverzelni lehet az egérgörgőt? A4 biztos tud ilyet, Microsoft tudtommal nem.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

kikuchiyo

Az én Razer-em drivere tudja.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: TurboK on 2009-01-26, 00:10:15
Melyik gyártó egeréhez van olyan driver amivel inverzelni lehet az egérgörgőt? A4 biztos tud ilyet, Microsoft tudtommal nem.
logitech-nél így hirtelen, nem találok ilyen opciót.

Makos

Van egy olyan érzésem hogy holnap vagy holnapután kénytelen leszek felkeresni a netszolgáltatómat ugyanis valahogy sikerült letiltaniuk a torrentet...és pluszba még játszani se tudok hamán keresztül...fantasztikus.