Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Kicsivel drágábban (6-7k) van árgép szerint OCZ Vendetta
(átmatricázott Xigmatek), CM H212+, AC Freezer Extreme --
ezek mind 12cm-esek, már alacsony fordulattal is elég lesz.
http://www.argep.hu/product_664980.html
http://www.argep.hu/product_1027948.html
http://www.argep.hu/product_763207.html

zsozso

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-12-08, 21:30:51
Kicsivel drágábban (6-7k) van árgép szerint OCZ Vendetta
(átmatricázott Xigmatek), CM H212+, AC Freezer Extreme --
ezek mind 12cm-esek, már alacsony fordulattal is elég lesz.
http://www.argep.hu/product_664980.html
http://www.argep.hu/product_1027948.html
http://www.argep.hu/product_763207.html

CM H212+ vagy Xigmatek s1283 7800Ft
Death is the only redemption

Zsiga

Na vettem gyorsan egy TX3-at, mert állítólag a TX2 ventije fos. 4k-t szerintem megért, jelentősen többet úgyse szívesen költöttem volna erre.
Kösz az ajánlatokat mindenkinek.

Cobra

Majd mesélj hogy teljesít a processzor meg a hűtő. A mostani Ph teszt kicsit elbizonytalanított, nem tudom Phenom vagy Athlon X4 legyen-e. Eddig én is az Athlonon gondolkodtam, de pont játékoknál észrevehető volt az L3 hiánya.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Nem nagyon szoktam játszani, ha igen akkoris inkább régebbi játékokkal (a legújabb játék amit végigjátszottam a STALKER első része), videokártyát pl. még nem is vettem, kivárom amíg lemegy az 5700-ak ára valami értelmes szintre, és azzal elleszek 2 évig kb. A mostani 7800GT-vel meg nem igazán van értelme játéktesztet csinálni... :)

Raggie

Nna én még mindíg a PC vételes ügyemen dolgozom, így hát gondoltam megosztom veletek a dilemmám hátha okosabb leszek tanácsaitktól...  :hehe:

Szóval nyár végén veszek majd egy PC-t(ez tuti), csak az a kérdés hogy milyet. Játékra, filmezésre és munkára(3D-s és 2D-s tervezés főleg) egyaránt erősen használva lesz, de ezek közül a játékok a szűk keresztmetszet imho, mivel azok a leginkább hardverigényesek. Szóval összedobtam két konfigurációt és most nem tudok dönteni a kettő között, azaz pontosabban nem tudom, hogy a drágábbik megéri-e azt a pénzt amivel drágább. Íme a két konfig:

No.1-es versenyző(ő a szolídabb konfig):
-Gigabyte GA MA790XT-UD4P
-Phenom II 720X3 BE
-Sapphire HD 5850
-Cooler Master Elite 335
-LG W2452TX
-Corsair HX450W
-PNY 2GB DDR3 1333MHz CL9 <-- 2db
-Asus Triton 88
-WD Caviar Green 1TB
-Billentyűzet és egér - Speed Link Silent Keystroke SL-6433 és Razer DeathAdder
-Samsung SH-S223Q DVD-író

No2-es versenyző(ő a brutálisabb megoldás):
-Gigabyte GA MA790FXT-UD5P
-Phenom II 955X4 BE
-Gigabyte HD5870
-Cooler Master RC-690
-Asus VK246H
-Corsair TX650W
-OCZ Platinum DDR3 1600MHz 4GB CL7 AMD Edition
-Asus Triton 88
-WD Caviar Green 1TB
-Hitachi Deskstar 7K1000.B 500GB
-Genius SW-3000 5.1
-Billentyűzet és egér - Speed Link Silent Keystroke SL-6433 és Razer DeathAdder
-Samsung SH-S223Q DVD-író

Látható hogy a második sokkal erősebb, de azt kérdem én megér-e 134 ezer forint plusz pénzt...(ja az olcsóbbik összeállítás 234k míg a drágábbik 368k mindennel együtt)
Szóval megér vagy nemér?

(ja és konstruktív jellegű kritikákkal lehet olyat is mondani, hogy jobb ez de beleraknám ezt meg azt még vagy ilyesmi :D )

EDIT: proci link javítva
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kuroi Tenshi

Quote from: Raggie on 2009-12-09, 19:44:40
Szóval nyár végén veszek majd egy PC-t(ez tuti)

Akkor viszlát nyár végén.

Selmo

A másodiknál az alaplap linkje van a CPU-nál is, másrészt miért AMD?

A tökéletesség unalmas.

NLZ

[reserved]

Raggie

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-12-09, 20:03:25
Akkor viszlát nyár végén.
Köszönöm az építő jellegű kritikát! :D
Quote from: Selmo on 2009-12-09, 20:32:31
A másodiknál az alaplap linkje van a CPU-nál is, másrészt miért AMD?
Javítva, másrészt meg mert hasonló teljesítményű intelek másfélszeres áron kaphatóak csak(mind alaplapnál, mind processzornál). Tuningolt teljesítményt nézek természetesen, mivel húzni fogok mindent amit lehet... ezért is veszek szép nagy hűtőt.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Cobra

Ha tényleg csak jövő nyáron akarsz gépet venni, akkor most csak akkor nézegesd a hardvereket, ha használtat akarsz majd venni. Újonnan 4-5 hónap múlva se az alaplapot, se a processzort nem fogod tudni megvenni (max valami beragadt készletből).

Kuroi Tenshi

Quote from: Raggie on 2009-12-09, 21:50:12
Köszönöm az építő jellegű kritikát! :D

Miért, szerinted jövőlátók vagyunk, hogy megmondjuk, hogy amit most
kinéztél, az fél év múlva jó lesz-e? Főleg egy ennyire dinamikusan változó
területen, mint a számtech...
Majd amikor ott tartunk, hogy most már nemsokára, majd akkor, az akkori
árak és akkor elérhető termékek alapján, addig felesleges.

Raggie

Nem azt kérdeztem, hogy melyik lesz jó, hanem hogy melyik éri meg jobban a pénzét... :) De mindegy, lehetséges hogy igazatok van és még nem kellene nézegetnem a dolgokat, ha csak nyár végén veszek majd gépet.

Well, do ya, punk?"

Zsiga

Quote from: Raggie on 2009-12-10, 01:06:29
De mindegy, lehetséges hogy igazatok van és még nem kellene nézegetnem a dolgokat, ha csak nyár végén veszek majd gépet.
Én 3 hónapja néztem ki magamnak egy konfigot, aztán két napja végül teljesen mást vettem. Tényleg semmi értelme egy-két hónapnál messzebbre tervezni.

kikuchiyo

A fenébe már, hogy nem találom.

Hogy lehet windowsban olyan parancsikont készíteni, amire ha ráhúzza a júzer a megnyitandó fájlt, akkor annak a fájlnak a neve parancssori argumentumként átadódik a programnak?
Mit kell beírni a targetbe? A c:\faszom\faszom.exe %1-et próbáltam, de az nem jó.

Szerk: I'm a moron.
Nem kell semmilyen %1.
Failure is the default option

Damnatus

Tudtok adni tanácsot, hogy 24 colos monitornak mit érdemes venni? (max 60k-nk van rá, de inkább kevesebb :( ). Főleg netezésre és filmezésre szeretném használni.
A segítséget előre is kösz! :)

Raggie

Quote from: Damnatus on 2009-12-10, 17:39:09
Tudtok adni tanácsot, hogy 24 colos monitornak mit érdemes venni? (max 60k-nk van rá, de inkább kevesebb :( ). Főleg netezésre és filmezésre szeretném használni.
A segítséget előre is kösz! :)
Filmezésnél a jó kontrasztarány a lényeges, netezéshez meg tökmindegy csak legyen nagy(mondjuk ha szeretnél kicsit kevesebbet scroll-ozni, akkor ajánlom a 16:10-es képarányú monitorokat a 16:9-esek helyett).
Legolcsóbb 16:10-es ami elfogadható szvsz: http://www.argep.hu/product_911574.html
Legolcsóbb 16:9-es ami elfogadható szvsz: http://www.argep.hu/product_961197.html

Well, do ya, punk?"

kikuchiyo

Itt van Dell Ultrasharp U2410 135k-ért, ha esetleg nem-TN-es monitort szeretnél.

K_T, azóta kiderült valami erről a 2410-ről, hogy ennyire olcsó? Csak azért, mert én gondolkodom, hogy veszek egy ilyet.
Failure is the default option

TurboK

Quote from: Raggie on 2009-12-09, 19:44:40
Nna én még mindíg a PC vételes ügyemen dolgozom, így hát gondoltam megosztom veletek a dilemmám hátha okosabb leszek tanácsaitktól...  :hehe:

Én annyit tudok mondani, mi az úristennek a HD5870? Három monitoron akarod tolni a Crysist, 5760x1080 felbontásban, 16-szoros élsimitással? Megértem én hogy bika gépet akarsz, de 80 ezres videokártya az túlzás. HD5770 kevesebb mint feleannyiba kerül, és olyan erős mint egy mostani 4870-es kártya (ami csak akkor riceg be, ha leterheled élsimítással).

Persze, ha nyáron veszed, akkor már van egy jó ellenérved, addigra (TALÁN) kijön a gt300 és érezhetően lejjebb nyomja a radeonok árát.

Talán még azt ajánlanám, hogy boot vinyónak nézzél egy 32 gigás SSD-t. Már meglepően olcsón lehet találni jobb teljesítményűeket. 200+mb olvasási sebesség kicsit megdobná a gépedet munka közben. Ha már ennyit akarsz gépre költeni, akkor szerintem még belefér.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

FullHD-ben már most kevés az 5770 max grafikához. Mondjuk 5870 szerintem is sok, de az 5850 annyira nem vészes.

NLZ

Jah, 5870 nem éri meg azt a többletárat 5850hez képest. Ráadásul sztem jobban le fog menni 5850 ára, mint 5870é.
[reserved]

TurboK

Quote from: Cobra on 2009-12-10, 22:31:47
FullHD-ben már most kevés az 5770 max grafikához. Mondjuk 5870 szerintem is sok, de az 5850 annyira nem vészes.

Ha lejjebb veszed az élsimítást, akkor fullhdban még visz mindent.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

NLZ

Manapság már nem visz olyan sokat az AA és az AF. Most fél tucat tesztet átnéztem, de nem találtam egyet se, ahol ezt külön részletezték volna. De ha talál valaki, mutassa, azt értekezhetünk róla.
[reserved]

zsozso

Quote from: kikuchiyo on 2009-12-10, 21:29:46
Itt van Dell Ultrasharp U2410 135k-ért, ha esetleg nem-TN-es monitort szeretnél.

K_T, azóta kiderült valami erről a 2410-ről, hogy ennyire olcsó? Csak azért, mert én gondolkodom, hogy veszek egy ilyet.

Most lett egy beszerezve, eddig nem volt vele problema.
Death is the only redemption

Kuroi Tenshi

Quote from: Damnatus on 2009-12-10, 17:39:09
max 60k

Annyiért sajna csak TN-eset kapni, a legolcsóbb jobb paneles
(C-PVA-s Samu F2380) 75k, ami filmre pont jó, bár játékra már
kissé lassú
Teszt róla

Ha a FullHD felbontás miatt akarsz 24"-est, akkor 21.5-22-23"-
ben is lehet már FullHD (1920*1080) felbontásút kapni (sőt, az
új monitorok mind evvel a felbontással érkeznek). Pl LG W2243T,
22", FullHD, van rajta DVI is, és 3-napos LG szubpixel-hibagarancia.
Viszont tesztet eddig nem láttam róla, igaz nem is kerestem.

Quote from: Raggie on 2009-12-10, 18:12:16
Filmezésnél a jó kontrasztarány a lényeges

...
akkor a napokban bejelentett 10 000 000 : 1 kontraszt-arányú
TN-es monitor pont neked való...

Quote from: kikuchiyo on 2009-12-10, 21:29:46

135k?... legutóbb néztem, még 168k volt...
Fáj a szívem, de költözéskor mégis a fentebbi LG-t fogom
venni, vagy valami más hasonlót. Van itthon IPS panel, szép,
de azért háromszoros árat nekem nem ér meg.
Kérdésedre a válasz: nem tudom, nem kerestem erről se tesztet
(nem fájdítom a szívem), amit eddig hallottam róla, dícsérik, az
olyanok is, akiknek előtte is IPS/*VA monitorjuk volt. Amiért ilyen
olcsó lehet, az a nagy tételes tömeggyártás és agresszív árazás,
no meg gyárilag biztos nincs olyan jól (ha egyáltalán) bekalibrálva,
mint egy hasonló szintű belsővel rendelkező Eizo.

Moha

Azt a Dell monitort én is néztem. Szép darab. :) Sajna jelenleg nincs rá ennyi pénzem és még elvagyok a mostani 5:4-es monitorommal, de egy biztos: TN panelt nem veszek!

Ramiz

EVEREST szerint 75-80 fok között van az Asus EEE 1005HA-H netbookom CPU hőmérséklete, pedig asztalon volt, nem párnán, és próbálkoztam alátámasztással is, ahogy laptoposoktól sokszor láttam (bár nem biztos, hogy az jó is neki, mert a szélesebb csatornán elvileg lassabban áramlik a levegő... vagy ez hülyeség?). Na mindegy, szerintetek ez para hőmérséklet?

Illetve nem tudom beállítani, hogy korábban induljon be a ventilátor? A telep erős, mint a bivaly, nem zavar, ha gyorsabban lemerül picit, de ne haljon meg 1-2 éven belül a gép a túl nagy meleg miatt... :( Ilyen buherált fan-control cuccokat meg nem merek feltelepíteni.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Simán elképzelhető, a netbookok hűtése fos. Pardon, FOS.
Soknál egy mezei alulemez, a gép túlvégén meg egy venti,
se borda, se hőcső, semmi.
Ezt gondolom terhelés alatt produkálja? RMClock programot
támogatja? Nincs valahol a kezelési útmutatóban olyasmi,
hogy "silent / quiet mode", amit ki lehetne kapcsolni (bár
ilyen kategóriájúnál vajmi kevés rá az esély)? Biosban van
valami?

Quote from: Ramiz on 2009-12-11, 13:27:00
(bár nem biztos, hogy az jó is neki, mert a szélesebb csatornán elvileg lassabban áramlik a levegő... vagy ez hülyeség?).

Milyen mérnök vagy te? ::)
Tegyél notit asztalra, tedd arréb fél óra terhelés múlva. Az
asztallap is meleg lesz, visszasugározza a hőt, a felületi
lakkréteg nem jó hővezető.

Damnatus

Köszönöm a segítséget, a samsung 3 terméke között vacilálok:
http://www.ipon.hu/dodiff/items/37135,117605,37407
Ötletek? Melyiknek legjobb az ár/érték aránya?

szerk.
Javítva a link (elvileg)