Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Cloud on 2009-11-09, 22:59:43
Most viszont megint hasonló lenne a problémám. Pandorum-hoz kijött egy normális dvd-rip végre, de felirta csak TS verzióhoz van. Azt kellene valahogy megoldanom hogy ez a felirat jó legyen dvd-riphez.
Annyit már megcsináltam hogy leszdtem filmet, leszedtem TS feliratot, meg a Subtitle Workshop 2.51-et. Elindítom a progit, ki is adja a feliratot, az megvan hogy mindkét verzió 25fps-es, de hogy hogyan álljak neki azt passzolom. :D Valaki tudna segíteni? Szeretném minél hamarabb megnézni a filmet felirattal. :D
Az időzítéseket (méghozzá az összes feliratsorét) eltolod úgy, hogy az első felirat pont akkor jelenjen meg, amikor a hozzá tartozó szöveg elhangzik a filmben. Ha ez sima eltolással megvan, és végig szinkronban vannak, akkor nyertél. Fejből nem vágom le, mi a menüpont neve, de csak meg fogod találni.

Ha több darabból rakod össze a feliratot, akkor értelemszerűen azt állítsd be, hogy a második CD feliratai ott lépjenek be, ahol a második felében először megszólalnak. Ha meg valahol fps állítgatás miatt nem elég a sima eltolás, akkor lineáris leképezést érdemes csinálni, pl. első és utolsó feliratot igazítod hozzá a szöveghez, a többit interpolálja. Nagyobb gáz csak akkor van, ha valamelyikből kivágtak részeket, mert olyankor szakaszonként kell állítgatni.

Nyilván úgy könnyű keresni a felirathoz tartozó szöveg belépését, ha közben kis ablakban nézed a filmet. Valamelyik tool azt is tudta (ez talán nem a Subtitle Workshop), hogy a hang nyomáshullámát rajzolta ki, lés azon egyszerűen és pontosan meg lehetett találni, amikor egy csönd után megszólalt a szereplő, így nagyon pontosan be lehetett lőni a megszólalás időpontját.

NLZ

Egyszerűen fogd a Subtitle Workshop 4et, és elkezded nézni a filmet. Ha látot, hogy valami már nincs jól időzítve, ezek a teendők:
  • Ctrl+F, megkeresed a sort, ami már nincs a helyén.
  • Ha nem a keresettet adja ki elsőre (pl nem elég egyértelmű a megadott kifejezés), akkor próbálkozz bővebb keresőszóval, vagy F3at nyomd meg, hogy a következő találatra ugorjon.
  • Miután megtaláltad a sort, Shift+End, így kijelöli azt a sort és utána mindent.
  • Ctrl+D, Set delay funkcióhoz ugrik itt a tényleges időzítés eltolás. Beállítod a kívánt értéket, és ne felejtsd el bejelölni, hogy 'For selected subtitles', különben az film teljes egészét elidőzíti.
  • Ne felejtsd el megnyomni mindig a lemez ikont a mentéshez, mert egyes lejátszók (pl DirectVobSub) tartalmaz olyan funkciót, hogy azonnal érzékeli, ha megváltozik a felirat file, így nem kell újraindítani. (DirectVobSubnál ez a Misc fül alatt az 'Apply changes immediately' opció)
Tud ennél valaki egy egyszerűbb módszert? :D
[reserved]

Próféta

Quote from: NLZ on 2009-11-09, 23:42:44
Tud ennél valaki egy egyszerűbb módszert? :D
Tulajdonképpen igen. Vagy nem is egyszerűbbet, inkább lustábbat.
Filmnézés mplayer-rel (vagy derivátumaival, pl. SMPlayer, én amúgy is azzal szoktam); ha késik a felirat, akkor y gombbal a következő sort előrecsúsztatja mostanra (és utána mindent hoz magával). Akkor kell megnyomni, amikor elkezd valaki úgy beszélni, hogy nincs alatta felirat. Ha siet a felirat, akkor x visszatolja valamennyi idővel. Ennyi. Persze ezt nem lehet kimenteni utána srt-be.

Fazék

El lehet valahogy érni XP-ben, hogy ha telepített egy frissítést, akkor utána ne dobálja fel 10 percenként automatikusan az "újra akarod-é indítani a gépet?" kérdést? csak mert jelenleg éppen nincs kedvem újraindítani, majd csak 1 óra múlva, de marhára zavaró tud lenni, hogy filmnézésből/játékból kirángat ez a vacak üzenet...

Cloud

Quote from: Fazék on 2009-11-12, 19:01:51
El lehet valahogy érni XP-ben, hogy ha telepített egy frissítést, akkor utána ne dobálja fel 10 percenként automatikusan az "újra akarod-é indítani a gépet?" kérdést? csak mert jelenleg éppen nincs kedvem újraindítani, majd csak 1 óra múlva, de marhára zavaró tud lenni, hogy filmnézésből/játékból kirángat ez a vacak üzenet...
http://www.hogyan.org/windows-update-automatikus-ujrainditas-kikapcsolasa

Fazék

Quote from: Cloud on 2009-11-12, 19:07:12
http://www.hogyan.org/windows-update-automatikus-ujrainditas-kikapcsolasa
ez nem arra ad választ, amit én kérdeztem, de azért kíváncsiságból elindítottam ezt a gpedit.msc-t, de nem találok olyan opciót, ami az én problémámra adna megoldást. olvasd el még egyszer a kérdésemet. nem indul automatikusan újra a gépem, csak szeretne, ezért kb 10 percenként földobja az újraindítást sürgető kérdést.

de mindegy, akkor maradok annál a megoldásnál, amit eddig is csináltam, hogy megnyitva hagyom, csak kirakom a képernyőről. nem zavar be szerencsére így az alkalmazásoknál, csak félő, hogy egy peches alt+tab és enter vagy space kombinációra egyszer csak véletlenül újraindítom a gépet :)

Cloud

Sry, félreolvastam a problémádat.  :ejj:

ed:

Bnőm szeretne egy mp3 lejátszót. Nem kell neki új, jó lesz használtan is. Nem baj ha nem márkás, min 2 gigás legyen,  kis méretű, nem gond ha nem színes a kijelzője, akksija ha lehet bírja a strapát, pendrive-ként is használható legyen, max 8 ezerért. Ki mit tudna ajánlani? :D

Flaser

Szintúgy group policy-s "megoldást" tudok. Ez nem fogja kikapcsolni a nyaggastást, de áttálítja mondjuk "minden 12 óránként"-ra.

Itt éred el: Futtatás gpedit.msc
Számítógép konfigurálása --> Felügyeleti sablonok --> Windows összetevők --> Windows Update --> Újboli rákérdezés az...

Na itt állíts be valami tetszetős számot pl. 1440 percet és akkor csak nappi egyszer nyaggathat.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Fazék

Quote from: Flaser on 2009-11-12, 23:44:55

Szintúgy group policy-s "megoldást" tudok. Ez nem fogja kikapcsolni a nyaggastást, de áttálítja mondjuk "minden 12 óránként"-ra.

Itt éred el: Futtatás gpedit.msc
Számítógép konfigurálása --> Felügyeleti sablonok --> Windows összetevők --> Windows Update --> Újboli rákérdezés az...

Na itt állíts be valami tetszetős számot pl. 1440 percet és akkor csak nappi egyszer nyaggathat.
:merci:

Selmo

Flasher megoldása tökéletesen működik, de ha ez ennyire zavar, miért nem úgy állítod be, hogy kikapcsolásnál telepítse a frissítéseket?

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2009-11-12, 23:53:32
Flasher megoldása tökéletesen működik, de ha ez ennyire zavar, miért nem úgy állítod be, hogy kikapcsolásnál telepítse a frissítéseket?
mert én így szállok le :)

jobb szeretem, ha ezek a frissítések lejönnek mihamarabb és települnek is. kikapcsolni nagyon ritkán szoktam a gépet, legtöbbször csak elaltatom. tehát jórészt újraindításkor települnének ezek a frissítések, de akkor további perceket venne el a géphasználati időből, ami sokszor persze nem számít, de van amikor rohadtul zavarna. ennyi.

Flaser

Quote from: Selmo on 2009-11-12, 23:53:32

Szemésznél mikor voltál utoljára?
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Selmo

Vagy 2 éve, amúgy meg annyira magától jött, hogy észre se vettem. :P

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

Valaki tud ajánlani számítógéphez valami jó minőség/ár arányú sztereo hangfal setet? Nincs szükségem 5.1 meg 7.1 meg franc tudja milyen cuccra, utálom pakolgatni azt a sok kis szar hangszorót. Valami olyan sztereo cucc kéne, ami általánosan mindenre jó (film, játék, kakaót feltekerve zene). Kösz.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cobra

Altec Lansing, drágább Creative-ok pl.
De ha jó fejhallgató is, akkor abból sokkal jobb a minőségi választék elfogadható áron.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2009-11-14, 23:57:38
Altec Lansing, drágább Creative-ok pl.
De ha jó fejhallgató is, akkor abból sokkal jobb a minőségi választék elfogadható áron.
én most a tönkrement erősítő/mélynyomó miatt fülhallgatóra vagyok kényszerítve és egyre inkább úgy vagyok vele, hogy a legszarabb hangfalpárost is inkább előbb választom, mint egy jó minőségű fülest. :(

(2 hangfalamat rákötöttem ideiglenesen a rádiós hifi-mre, de sajnos a gépet már nem tudom rákötni, mert a kábelt amivel tudnám, kölcsönadtam a húgomnak és most csak 1 hétnyi működés erejéig nem akarok egy másikat venni...)

Kvikveg

Quote from: Dreamcleaver on 2009-11-14, 23:46:49
Valaki tud ajánlani számítógéphez valami jó minőség/ár arányú sztereo hangfal setet? Nincs szükségem 5.1 meg 7.1 meg franc tudja milyen cuccra, utálom pakolgatni azt a sok kis szar hangszorót. Valami olyan sztereo cucc kéne, ami általánosan mindenre jó (film, játék, kakaót feltekerve zene). Kösz.
Nekem egy logitech van, 2 kicsi egy nagy, de az se tul nagy, es teljesen jol elvagyok vele. :)
Valamelyik regebbi bejegyzesemben megvana tipusa is. Na megvan, Logitech X-230.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

chilip

haver nővére akar laptopot venni:

keret: 100-110e

elvárások: "minél olcsóbban minőségi, de nem kell csiriviri, de hosszú távra terveznék"
nem gamer, netezni kell neki, filmeket nézni, töltögetni, munkához gépelni (aka word, stb szóval nem ez lesz a döntő tényező :D), vezeték nélküli net, normális méretű vinyó. nem ért hozzá, valami "IT-s" havert kérdezgetett, meg engem.

ezeket ajánlotta neki a srác:
[spoiler=1]Dell Latitude d620 95000 Ft (0% áfa)
* Core 2 Duo 1667 Mhz T5500 CPU
* 14,1" Wxga (1280x800) TFT kijelző
* DVD-olv
* Intel GMA 940 256 Mb vga
* 1024 Mb DDR2 Ram
* 80 Gb Hdd
* Gigabit lan
* 56k modem
* 4 db USB 2.0
* WLAN 3945ABG
* PCMCI, infra, sorosport, párhuzamosport
* szép állapot
* 2010. 01. hó-ig gyári garancia
* magyar bill.
* magyar WinXP Prof.
[/spoiler]

[spoiler=2]IBM ThinkPad T60 90000 Ft (0% áfa)
* Core Duo 1830 Mhz T2400 CPU
* 14.1" xga TFT kijelző
* DVD-olv CD-író
* Intel GMA Vga
* 1024 Mb DDR2 Ram
* 60 Gb Hdd
* Gigabit lan
* 56k modem
* 2db USB 2.0
* WiFi a/b/g
* infra, PCMCI
* szép állapot
* 1 hó bolti garancia
* fingerprint
* WinXP prof
[/spoiler]

[spoiler=3]Dell Latitude D820 109000 Ft (0% áfa)
* Core Duo 2000 Mhz T2500 CPU
* 15.4" Wuxga (1920x1200) TFT kijelző
* DVD-író Dual Layer
* Intel 945GM vga
* 2048 Mb Ram
* 120 Gb Hdd
* Gigabit lan
* 56k modem
* Firewire
* 4db USB 2.0
* WLAN a/b/g
* PCMCI, TV-out, sorosport
* új állapot
* 1 hó garancia
[/spoiler]

ilyesmiket mondtak neki :D :

Quoteazt mondták nekem az újakból kihagyják ezt a zárat tudod amikor lezárod és kattan egyet így hamarabb tönkremegy a gép
*meg nem olyan stabilok

igazat megvalva azt se tudom mi ez a kattanós :D használt gép is jó neki, csak sokáig bírja

hát ennyi, véleményeket várok szívesen hozzáértő emberektől  ^^

kikuchiyo

Ezek ilyen kamionról lepottyant cuccok ennyiért?
Failure is the default option

Zsiga

Nem, ezek használt gépek ennyiért. Nem mindenki vette pofátlanul drágán a notebookját, de asszem már akkor is linkeltem neked egy adagot... :angyali:

chilip : Az a kattanás az amikor a vinyó leálláskor leteszi a fejet a tányérra. Újabban meg egy kis műanyag tartósínre húzzák ki őket oldalra, nem a lemez felületére parkoltatják, így nem kattan.
A D620 teljesen korrekt gép, én azt venném. A 820 már nagy az én ízlésemnek de egyébként kb. ugyanaz. Thinkpadek se rosszak, bár én kicsit félek tőlük mióta Lenovo lett; aztán lehet hogy alaptalanul, de a Dell Latitude széria nálunk a családban többszörösen bizonyított.

Csajnak egyébként D420-430. Pici, könnyű; ha nem ilyenem lenne azt mondanám szinte nőies. :D

kikuchiyo

Quoteazt mondták nekem az újakból kihagyják ezt a zárat tudod amikor lezárod és kattan egyet így hamarabb tönkremegy a gép

Ezzel nem csak a merevlemez védelmére célozhat a szerző, nekem inkább a fedél lecsukásáról való értekezésnek tűnik :)

Quote from: chilip on 2009-11-23, 20:11:46
* 2010. 01. hó-ig gyári garancia

* 1 hó bolti garancia

* 1 hó garancia

Quote from: Zsiga on 2009-11-23, 20:58:38
Nem, ezek használt gépek ennyiért.

Jó szórakozást hozzájuk.
Failure is the default option

Kuroi Tenshi

keret: 100-110e

elvárások: "minél olcsóbban minőségi, de nem kell csiriviri, de hosszú távra terveznék"

Persze, és még kávét is főzzön :haha:

Ilyen elvárások mellett tényleg csak használt jöhet szóba,
jók azok, amiket ajánlottak. D620 jó lesz, T60 talán jobb,
de nem hinném, hogy egy nőnek tetszene :D

csiriviri

wat
mármint csillog-villog és abrakadabra-csiribí enyhén buzis
keveréke  :__devil:

*meg nem olyan stabilok

lószerszám, az, hogy van monitor-kallantyú, attól az még
nem jobb, láttam már letört kallantyút, na az utána nem is
maradt zárva... Még ha nincs is ott ez a kallantyú, van a
zsanérban lecsukó-mechanika, ami rendesen tartja, nem csak
a súrlódás tartja a helyén.

Quote from: kikuchiyo on 2009-11-23, 21:07:14
Jó szórakozást hozzájuk.

3 laptopomból 2-t használtan vettem, eredeti ár töredékéért,
sőt, még akkori árakhoz képest is elég olcsón. Mindhárom
működik, pedig a 2 használtra semennyi garancia nem volt.

chilip

köszönöm a válaszokat  :hai:

repost.: itt van 2 laptop windows7-el rajta. helyzet az hogy ezek anyám munkatársnőjéé és a 2 gyerekének vette karácsonyra. nékem kell rá telepíteni dolgokat. azt se tudom hova kapjak :D most látom először a windows 7-et

mi kell rá feltétlen? AMD Sempron(tm) M100  2.00 Ghz, 2 giga RAM
mit érdemes kikapcsolni és hol? alap windows hangokat alapból ki szoktam kapcsolni pl
milyen ingyenes tűzfalat/víruskeresőt ajánlotok rá ami nem terhelné le nagyon? (jelenleg avast! antivirust tennék rá)

láttam van rajta Office 2007 alapból

pls help the n00b  :hai:

Moha

Quote from: chilip on 2009-11-28, 20:04:49
mi kell rá feltétlen?
Ez marhára attól függ, mire használják. De pl. Total Commander általában túlélőcsomag része. Aztán (teljesség igénye nélkül) :
- Winrar (vagy 7zip)
- DVD író (CdburnerXP?)
- Firefox (ízlés kérdése, nekem egy életre elment a kedvem az Explorertől)
- Video/zene lejátszó (VLC, MPCHC, Winamp, Foobar, ilyesmi)
- MSN (ha gyereknek lesz, akkor tuti kell rá a csilli-villi-hiperszuper legújabb M$ kliens... ::) )
- Friss driverek (többnyire a géphez adottak nem épp a legfrissebbek)
Quote(jelenleg avast! antivirust tennék rá)
Szerintem jó, de gőzöm sincs, hogy viselkedik win7 alatt... Tűzfal meg kvázi fölösleges, ha nem értenek hozzá...

Quoteláttam van rajta Office 2007 alapból
:zomg:  :ejj:

NLZ

Ha win7, akkor nem kell foglalkozni a driverekkel általánosságban, mert a beépített driverek néha frissebbek, mint a gyártó honlapján lévő (pl Intel chipset driverrel voltam így anno).
[reserved]

Cloud

Win 7 alatt elvileg semilyen driverrel nem kell szöszmötölni. Nálam legalábbis mindent lehúzott netről. :D

Ami a lényeg hogy UAC-t kapcsold ki mert idegesíteni fog.

http://www.hogyan.org/windows-7-uac-kikapcsolasa

Amit még pakolhatsz fel esetleg:

Total Commander
openoffice  látom van sima office fenn
Winamp
Daemon tools

Ja ha msn-t teszel fel akkor miután felraktad a plus-t is akkor az msn ikonján jobb egér, tulajdonságok, kompatibilitás és ott állítsd be windows xp sp3-ra, különben nem teszi ki tray-re az msn-t a win.

Hang kikapcsolás:

Jobb katt asztalon, személyreszabás, hangok.

Ha van router akkor beépített win7 tűzfal bőven elég, nem lesz gond vele. Vírusírtó? Avastot használ több ismerősöm, én Eset-re szavazok.

Viszont a gyárto support oldalára érdemes felmenni, mert az extra gombok driverét csak onnan lehet leszedni(vmi hotkey néven kell keresni)

chilip

motifator

Kb. azokat raknám, amit Moha is mondott. Még talán egy uTorrent belefér.
Az office 2007-et meg nem tudom, miért fikázza mindenki. Én a régebbi office-okon se találtam soha semmit, de nem is nagyon kellett őket használni. Manapság is powerpointot kell használnom a legtöbbször, néha excelt, a 2007-el és a 2008-al is mindig mindent meg tudtam csinálni. Persze megértem azok frusztrációját, akik power-userekké képezték magukat valamelyik régebbi office-szal, és kusza volt elsőre az új felület, de nem hiszem, hogy 1-2 hét alatt ne lehetne megtanulni.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

NLZ

Esetleg valami codec pakk is a jóizlésednek megfelelően, mert bármikor felbukkanhat valami hülye formátummal megboldogított videó.
[reserved]

Moha

Quote from: motifator on 2009-11-29, 01:02:56
Persze megértem azok frusztrációját, akik power-userekké képezték magukat valamelyik régebbi office-szal, és kusza volt elsőre az új felület, de nem hiszem, hogy 1-2 hét alatt ne lehetne megtanulni.
Nem önmagában az új felület a gond, hanem, hogy ráerőltetik az emberre. Szerintem elég használhatatlan ez a ribbon menü. Klikk, klikk, klikk állandóan. Egy normális menürendszerben, meg gyorsbillentyűkkel sokkal inkább el lehet boldogulni... De legalább váltani lehetne a klasszikus és az új felület közt. Egy szavam nem volna.
Mondjuk én OpenOffice-t használok, odabent a melóhelyen meg egyedül az Outlook a 2007-es, de azt is elég volt megszokni...

Quote from: NLZ on 2009-11-29, 01:04:49
Esetleg valami codec pakk is a jóizlésednek megfelelően, mert bármikor felbukkanhat valami hülye formátummal megboldogított videó.
Minek? Ha csak lejátszani akarja a filmeket, VLC vagy MPCHC vagy Mplayer codec pack nélkül viszi mindet. Ha meg szerkeszteni is akar, akkor xvid, divx, x264 meg valami lossless, mondjuk huffyuv. Ennyi. Én speciel mindig utáltam a codec packokat és mindenkit csak lebeszélek róla.