Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: Cloud on 2013-04-16, 21:34:36
Help me pls valaki.

Agyfaxt kapok már esküszöm. Kaptam egy gépet hogy telepítsek fel rá mindent. Elment vele kevés időm míg HDD-ről lementettem mindent, plusz minden egy xp telepítés után vadászhattam driverekre is. No de kész van, megy minden királyul. Viszem vissza, látom hogy van ott egy telenoros mobilinternet Huawei E220 modemmel. Tudjátok a szappantartó. Bedugom usb-be, kiírja XP hogy telepíti drivert. És nem történik semmi. Bemegyek sajátgépbe, nincs ott a modem ikonja. Gondoltam átdugom másik usb-e. Na ekkor látom hogy rövid ideig felbukkan az új meghajtó, bele is megyek, de utána hirtelen eltűnik. Na gondoltam másik usb akkor. Bedugom, felismeri, bejön a meghatjó, indítom a telepítőt feltelepül a telenor drivere meg programja. Aztán eltűnik az egész. Váááá. Megőrülök. Most ott vagyok hogy a mobilnetes program fel van telepítve, de egyik usb-n sem ismeri fel xp a modemet. Mi a fax baja lehet?
http://www.huaweidevice.com/worldwide/technicaIndex.do?method=gotoProductSupport&productId=282
innen a software fül alól dolgokat próbáltál már?

Valamint a FAQ ezt írja: Try another USB port of the PC. If not solved:  In Device Manager, disable all universal serial bus controllers and then enable them; or uninstall all universal serial bus controllers and then scan the device. Then restart PC.

Remélem menni fog. Ez a driver dolog mindig a legnagyobb sz*pás a winfossal.

EDIT: mondjuk nehogy az legyen, hogy ezzel elb@ssza az összes USB portot normál használatr is... el tudom róla képzelni simán. Miért nem raksz fel egy Win7-et?! Az sokkal jobb driverek automatikus telepítésében mint az XP tapasztalatom szerint. ;)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

.Attila

QuoteEz a driver dolog mindig a legnagyobb sz*pás a winfossal.

Ebben a témában mondjuk pont nem a wint kéne szapulni, mert linuxszal még nagyobb szívás.
Applenél ha jól tudom, nem, mert náluk csak olyan eszközt tudsz venni, amit az Apple maga jóváhagyott. Meg is fizeted az árát.

Raggie

Félre ne érts, nem szapulom a windows-t, én is csak windows-t használok(Linux-tól kb egy óra alatt megőrülnék). De ettől még tény, hogy ez mindig a legnagyobb szívás.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Darkstar

Mac alattiak lehet kext-ekkel szórakozni (lsd hackintosh), de az is szopás. Meg minek.  :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Valami régi P4-es 3ghz-es csodáról van szó, melyben van 1 giga ram, meg egy 7300GT. Plusz tulajoknak csak az XP jó. Most pihentetem a témát, mert pl most nem is tudok telepíteni új win-t rá.Indításkor ez jön be:   

Ultra dma mode-6 s. m. a. r. t. capable but disabled.

Bios-ba nem tudok belépni, tovább menni nem tudok. HDD-t kiszedve persze bejön bios... Remélem hogy vinyó kuka lett, hogy még jobban szopjak vele.

Cobra

Biosba miért nem tudsz bemenni? Erre az üzenetre meg nem kellene megállnia szerintem.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Raggie

Quote from: Cloud on 2013-04-17, 22:31:40
Valami régi P4-es 3ghz-es csodáról van szó, melyben van 1 giga ram, meg egy 7300GT. Plusz tulajoknak csak az XP jó. Most pihentetem a témát, mert pl most nem is tudok telepíteni új win-t rá.Indításkor ez jön be:   

Ultra dma mode-6 s. m. a. r. t. capable but disabled.

Bios-ba nem tudok belépni, tovább menni nem tudok. HDD-t kiszedve persze bejön bios... Remélem hogy vinyó kuka lett, hogy még jobban szopjak vele.
Véletlenül nem a HDD jumpereknél van valami kavar?

Tényleg be kéne tudj lépni BIOS-ba még rossz HDD-vel is.

Well, do ya, punk?"

NLZ

Nem ad ki fura hangokat a vinyó? Enyim is ezt csinálta, hogy baszott beengedni a bioszba, amikor megdölgött a drága.
[reserved]

Cloud

HDD-n nincsenek jumperek. Amúgy közben kiderült hogy kuka a vinyó. FUra hangokat adott ki, plusz előtte másik gépben felforrósodott 10 perc után. Szóval ez most így kuka. Most egy régi PATA 80Gigás HDD-vel próbálkozom majd holnap.

Fazék

http://www.marseus.hu/videokartya+1/

ezek közül ti melyiket vennétek?

újonnan pci-e vidkártya 7000 Ft-tól indul, és annyit se akarnánk rászánni.
jelenlegi elképzelés szerint veszünk ugyaninnen vmelyik házat 1-2e Ft-ért, (mondjuk ezt,) és abba áttelepíteném a mostani mb+cpu+ram hármasomat (GA-P35-DS3, E6750, 4GB RAM), mellé be vmelyik olcsó videókártya a fentiek közül, és hibátlan irodai gép lesz internetezésre, szövegszerkesztésre és minimális világítástervezésre.

persze ez megint csak terv, szóval mellé nem ártana, ha ki tudnék venni annyi pénzt, hogy egy értelmes i3 vagy i5-ös összeállítással helyettesítsem itthonra, de azért megköszönném a segítséget addig is :)

Raggie

Quote from: Fazék on 2013-04-24, 16:30:17
http://www.marseus.hu/videokartya+1/

ezek közül ti melyiket vennétek?

újonnan pci-e vidkártya 7000 Ft-tól indul, és annyit se akarnánk rászánni.
jelenlegi elképzelés szerint veszünk ugyaninnen vmelyik házat 1-2e Ft-ért, (mondjuk ezt,) és abba áttelepíteném a mostani mb+cpu+ram hármasomat (GA-P35-DS3, E6750, 4GB RAM), mellé be vmelyik olcsó videókártya a fentiek közül, és hibátlan irodai gép lesz internetezésre, szövegszerkesztésre és minimális világítástervezésre.

persze ez megint csak terv, szóval mellé nem ártana, ha ki tudnék venni annyi pénzt, hogy egy értelmes i3 vagy i5-ös összeállítással helyettesítsem itthonra, de azért megköszönném a segítséget addig is :)
Ha mindenképp en ezek közül kell, akkor én az egyik hd4550-et venném meg. Erősebb, mint a 9300GE és jobb a powerplay unkciója (idle-ben kevesebbet fogyaszt).

mondjuk vigyázz ezekkel a DMS-59 csatlakozókkal, kell valami átalakító is hozzájuk asszem.

Well, do ya, punk?"

Cobra

Igen, az nem DVI kimenet, kell hozzá átalakító kábel: http://www.argep.hu/trend/DMS5/Dms59.html

Egyébként én a 290-es Quadrot ajánlanám, lehet jobban megy vele a tervezőprogram.
Vagy marad a 7300LE, az hagyományos kártya.
Hardveraprón semmi jobbat nem találtam.

Fazék

kösz a figyelmeztetést, tuti beszoptam volna ezt a dms-59-et, ha nem szóltok...

mondjuk eddigi tapasztalataim alapján nagyon korrektek a marseus-os srácok, szóval tuti szóltak volna vételkor ők is, de jobb így, legalább nem égek (ott) :D

megkérdezem amikor ott vagyok, hogy mennyi náluk egy ilyen kábel, és ha túl drága, akkor marad a 7300LE :)

Raggie

Jé, tényleg ezt észre sem vettem (azon van normális DVI csati). Mondjuk azt néztem, hogy ezekhez a kártyákhoz gyárilag szoktak csomagolni egy ilyen átalakítót(dms-t két VGA-ra alakító bigyuszt).

Well, do ya, punk?"

chilip

nem tudok SHIFT + x -el nagy x-et írni. az "x" gomb működik, SHIFT visz minden más gombot ahogy kell. váltogattam oda vissza angolról magyarra de nem segített és meg vagyok lőve miért nem tudok nagy x-et írni....

Darkstar

Nem valami driverben valami bind beállítva rá?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

chilip

mai napig jól működött minden, ez ma jött be és új drivert nem raktam fel. ami más volt ma meg tegnap este az az hogy feltettem az Advanced System Optimizert és azzal takarítottam le a gépet (TuneUp Utilities szerű progi)

Darkstar

Nézd át annak a beállításait, hátha.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

chilip

épp ezaz hogy semmit nem csinál a beállításokban :P

NLZ

Rendszer visszaállítás? Az az advanced system szétbaszó és társai hasznlata általában sosem vezet jóra.
[reserved]

chilip

a vicc az hogy caps lock-al tudok nagy X-et írni :P csak SHIFT-el nem

ed.: az ilyen hülye hibák szoktak maguktól elmúlni pár nap alatt :P

ed.2.: frissítem a winfost hátha segít :S

ed.3.: nem megy ez a takarító progi (taskbar-ban sem), így nem ettől jön a key binding, látszólag semmit nem csinál a shift x és nem jövök rá hova/mi bindolta.... nincs valami progi amivel kideríthető? :S

ed.4.: megvan a g@ci :P MSN végleg megszűnt és amire áttértem a skype foglalta le valamiért.....

ed.5.: ééés megintcsak én voltam a hülye 1000 éve már megpróbáltam áttérni skype-ra de kurvára nem tetszett :P de akkor beállítottam hotkeynek a mikrofon ki/be kapcsolásához és teljesen elfeledkeztem róla....

Darkstar

Van olyan túlfesz. védő, ami garantáltan kibír egy villamot? Mármint a rákötött cucc. A garantáltat szó szerint értem. Jön a viharos időszak, es amíg a biztosítóval nincs lejátszva, nem szeretném minden alkalommal kihúzni a gépet.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Minden túlfeszvédőnek ki kell bírnia. Illetve amit nem bír ki, az úgyis mindegy, mert attól leég az egész ház.

chilip

van egy dolog ami jól kibír egy villámot :) villámhárító néven fut

[spoiler] :__devil:[/spoiler]

Darkstar

Quote from: Cobra on 2013-05-02, 23:21:20
Minden túlfeszvédőnek ki kell bírnia. Illetve amit nem bír ki, az úgyis mindegy, mert attól leég az egész ház.
Én is igy gondoltam, de több helyről úgy hallottam, hogy az olcsóbb verziók (nekem most egy ilyen van) komolyabb villamot (pl a közelben belevág a legkábelbe) nem bírják ki, az áram áthúz és ugyanúgy megsüti, ami mögötte van.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Jah, az egyszerűbb darabok nem kezelik le az olyan hirtelen változást, mint egy villám. De nem igazán értek hozzá, sose kellett.
[reserved]

.Attila

Quote from: NLZ on 2013-05-03, 00:18:14
Jah, az egyszerűbb darabok nem kezelik le az olyan hirtelen változást, mint egy villám. De nem igazán értek hozzá, sose kellett.

Ha majd egyszer mégiscsak kellene, akkor már késő bánat lesz.
No nem villámra gondolok, hanem mondjuk egy kis kóboráramra, áramingadozásra, ami megtalálja az útját mondjuk a vinyódhoz, videokártyádhoz.

NLZ

Quote from: .Attila on 2013-05-03, 00:23:00
Quote from: NLZ on 2013-05-03, 00:18:14

Ha majd egyszer mégiscsak kellene, akkor már késő bánat lesz.
No nem villámra gondolok, hanem mondjuk egy kis kóboráramra, áramingadozásra, ami megtalálja az útját mondjuk a vinyódhoz, videokártyádhoz.
Itt a panelban majd 20 év alatt még egyszer se volt belőle gond, vállalom a nem létező kockázatot. Néha volt olyan, hogy kicsit gyengélkedett az áram és elkezdett a lámpa is hunyorogni egy picit, azt a régi noném tápom nem bírta és újraindult a gép De a mostaninak meg se kottyan, bár kb 2x ha volt ilyen az elmúlt 3 évben.
[reserved]

Raggie

Quote from: Darkstar on 2013-05-02, 22:35:03
Van olyan túlfesz. védő, ami garantáltan kibír egy villamot? Mármint a rákötött cucc. A garantáltat szó szerint értem. Jön a viharos időszak, es amíg a biztosítóval nincs lejátszva, nem szeretném minden alkalommal kihúzni a gépet.
Minden kábé normális tápban van túlfeszültség védelem. Nem tudom milyen kategóriás a tápod, de ha 80+ bronze legalább, akkor biztosra veszem, hogy van benne overload protection. (nézd meg az adatlapjában)

Well, do ya, punk?"

Darkstar

Elképzelésem sincs, milyen táp van benne.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん