Main Menu

Hellsing manga

Started by Kvikveg, 2004-03-29, 20:58:31

Previous topic - Next topic

siklara

#300
Köszi a linket!

Nem tudom, hogy jöttetek rá ennyi mindenre egy rawból, mert nekem marhára zavaros és a Macbeth idézeten kívül nem sokat tudtam megfejteni a szövegekből...

[spoiler]Szóval ott a három ember, aki végignézi a halálát + egy halott, aki talán Quincey Morris. Egyébként Hirano egyszer már felsorolta Alucard négy legyőzőjét, itt viszont csak hárman vannak + Mina. Majd csak kiderül, mit akar ezzel a párhuzammal... Eddig mindig az volt a szerepe (Alucard rémálmában is még a manga elején), hogy hangsúlyozza, ahogy a gróf mindenét elveszíti. Most éppen az eddigi áldozatai fölötti hatalmát (?).
Meglehet, hogy Alucard hagyta végleg meghalni a benne lakozó szörnyet, elvégre volt egy chapter csak arról, hogy a pusztulás szándéka hajtja előre a harcokban és azért vágyik annyira nála erősebb ellenfélre, de szerintem is 100%, hogy még lesz egy nagy visszatérés, hogy a Major összesz@rja magát. Maradt valami vérpaca a földön, annak még biztos kulcsszerepe lesz a visszahívásában.
Egy barátom szerint részben a hajnal is ludas, amit a harcokban legyengült Alucard most nem tud csípőből lerezisztálni, de ahogy új avatárodból is látszik, kedves blackronin kolléga, nem is akar.
Nagyon szép az a 15. oldal... ;_;[/spoiler]

A fordítás majd csak valamivel világosabbá teszi a dolgokat, Schrödinger szerepét egyelőre nem igazán értem, meg szerintem ő egyébként is túl gay ahhoz, hogy egyedül ekkora tettet hajtson végre, még ha momentán ő is tűnik a nácik ütőlapjának. 1-2 chapter erejéig most biztos komolyabb szerephez jut, mert eddig nem sok vizet zavart azon kívül, hogy párszor ki lett nyírva (biztos kellett ez is ahhoz, hogy kiderítsék Alu gyengéjét).
Az egyébként senkinek nem furcsa, hogy Alucard az előző chapterben még mennyire magabiztos volt, most meg csak úgy..? Trükköt sejtek.
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat."
(Anonymous)

Kvikveg

Es emberkent visszater, es Victoria vampirra teszi, es...  :lul:
Vagy nem, de akkor kivancsi lennek atlag emberi erovel mit csinalna. Kb az elso osszecsapasnal a noname statiszta-hullahegy egyik tagjava valna.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

blackronin

#302
Egy-két dolgot akkor tisztázok, ami már biztos:
1. A Millenium-nál mindenkit, persze kivéve a Mayort, a Nagy Terv részeként kezeltek és a Mayort nem érdekelte igazából, hogy mi lesz velük.
2. A Valentine Bros, Rip, Zorin, Tubalcain, a Cap, Schröd és Doc csak eszközök voltak...
Ennyi! (pl. Captain mosolygása, aki végre felszabadult...)
3. Schrödringer nem egyedül hajtota végre, erre lett tervezve.
4. Az egész egy remekül felépített, átgondolt művelet, ami eddig bejött.
5. A Mayort NEM ALUCARD fogja legyőzni, se nem Seras. Ez 100%.
Neki nem ez a feladata. Alucard bármilyen formában térne vissza is, már nem lesz lényeges.
Az egész történet a végső bukásáról szól. Ebből a küzdelemből nem fog győztesen kijönni.
Sajnos ez van!

-a véres paca a Alucard kesztyűjén lévő jel
-Quincey Morris a halott a képen, a többiek: Abraham a felső képen Arthur Holmwood-al, John Seward pedig Mina-t tartja a kezében.

siklara

#303
blackronin: Az első négy pont az teljesen világos, abban is egyetértünk, hogy Seras biztosan nem győzi le a Majort (ha egyáltalán legyőzi bárki is), Alucardot illetően meg most már végképp nem tudom mit gondoljak, de a végső nagy elbukásról akkor sem vagyok teljesen meggyőződve. Miért vagy benne ennyire biztos? A kesztyűjén lévő seal rendben van, azt is értem, hogy Alucard a badasssége mellett (be szép szó) valamennyire tragikus hős is, de csak így hirtelen... Várjuk ki a végét. *nagyon reménykedik*

[spoiler]Ha a mostanában jellemző drámázós tendenciát és azt nézzük, hogy a kedvenceim rendszerint a rövidebbet húzzák, sajnos tényleg van sansz Alucard halálára, Kouta Hirano pedig bevallottan otaku, mostanában talán a Gurren Lagann is hatással lehetett rá picit, mindenesetre elszenderedő vámpírunk megrajzolása nekem egyből - Gurren Lagann SPOILER alert! - az ő halálát juttatta eszembe.
Az eddigi tömény morbidkodás után furcsa ez a pure DRAMA; lehet, hogy a mester tényleg így akarja kedvencüket végérvényesen az EPIC hírók csarnokába eljuttatni? ;_;[/spoiler]

Quote from: blackronin on 2008-01-03, 14:05:40
Alucard bármilyen formában térne vissza is, már nem lesz lényeges.
Nekem ez picit erősnek tűnik, de lehet, hogy csak rajongói énem nem akar elfogadni egy ilyen kijelentést.
Mindegy, legyen meg Hirano akarata, majd ő eldönti, hogy előrukkol-e valami egészen vad és váratlan befejezéssel, vagy neked lesz igazad.
...
Én a Hellsingnek mindig valami olyan befejezést képzeltem el, hogy ha mindenki más meg is hal, Alucard ott fog vigyorogni az utolsó oldalakon, ez a történet viszont szerkezetileg egész olyan, mint egy Shakespeare dráma, ahol már akkor elromlott minden, mikor a gróf szolgává vált (és még az álom, meg a sok baljós előjel is megvolt, uhh...).
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat."
(Anonymous)

blackronin

#304
Hirano-t ezért kedvelem, mert az ő gondolkodása nagyon egyedi.
Nem akarja kényszerűségből, vagányságból életben tartani Alucard-ot.
Mert nem érdemli meg, meg Alucard sem akar ezen a világon maradni tovább.
Szenved, ami a nyolcadik fejezetben jön ki a legjobban.

A legrosszabb azonban az, hogy hiába bukik el, helyét átveszi Seras és a körforgás folytatódik az idő végezetéig.
Mert összeségében kárhozott lények, vámpírok és végül számukra csak a szenvedés jut.
Csak azért küzdenek, hogy fennmaradjon a nevük, de a végén elbuknak. (ezt is Hirano írta le)

Egyébként néhányszor már említette az interjúk során, meg a mangában is kifejtette, hogy:
Alucardhoz hasonló lényeknek NEM SZABAD léteznie a világunkban.
A Mayorhoz és társaihoz hasonló személyeknek nem szabad megadni a lehetőséget arra, hogy az őrült terveikbe belerángassák a világot.

siklara

#305
Megadom magam. Bár világos, hogy neki tényleg így a legjobb, attól még nehéz beletörődni.

[spoiler]A szenvedése a 9. kötetben éri el a csúcspontját: Alucardot első komolyabb csapásként Alex atya azon döntése érte, hogy az ő elpusztítása érdekében a saját üdvözüléséről lemondva és emberi mivoltát feladva ő is szörnyeteggé válik; Alucard félig-meddig újraéli a saját tragédiáját, még meg is siratta régi ellenfelét. Rögtön utána jön Walter árulása stb-stb... Beindul a lavina.
A 8. kötetből nekem többek között az derült ki, hogy ha valami miatt még szeret "élni", az Integra személye, így ha valaki miatt még hajlandó lesz visszapislogni egyet az élők világába, az ő lesz.

A legújabb fejlemények szerint a halálát mérgezés okozta by Schrödinger. Kellett neki benyakalni London minden vérét... :\

szerk: kezembe kaptam a 8. kötetet, belelapoztam és eszembe juttatott egy elég komoly ellenérvet, ami végig itt volt az orrunk előtt: Alucard állandóan azt hangoztatja, hogy a magafajta, emberré válni képtelen gyenge szörnyeteget csak ember győzheti le és embernek is KELL legyőznie.
Ha ezt Hirano betartja, akkor ez még nem lehet a legvégső búcsú. Értem én, hogy Schrödinger csak egy eszköz a kistermetű náci boss kezében, de attól még gyakorlatilag Alucard most ugyanúgy egy eszköz áldozata lett, mint az előzőekben és ugyanúgy visszajöhet még, ahogy eddig tette. Ő ennél grandiózusabb véget érdemel, ez túl simán ment.[/spoiler]
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat."
(Anonymous)

blackronin

Igen a 9. kötetben van a csúcspont, véletlenül elírtam.
Alucard soha nem mondta, hogy szeretne tovább élni, csak kénytelen mert nincs senki aki legyőzze.
A 8. kötetben még hitt Andersonban, hogy olyan lesz, mint Abraham, meg ott volt még Walter is végső megoldásként. (persze, akkor ő még nem tudta, hogy mi történt)
Ezt a "csak egy ember győzhet le egy szörnyet" dumát azért mondja, mert Abraham le tudta győzni, míg mondjuk
egy másik vámpír vagy vérfarkas nem... (egész létezése e körül forog, hogy egy Abrahamhoz hasonló majd legyőzi)

Ha minden kötél szakad, akkor sem fog saját kezével véget vetni az életének, mert ahhoz túl büszke.

És hogy a rajongók mit akarnak (én is kedvelem Alucard-ot, de én bízok Hiranoban, hogy megfelelő véget talál ki neki...) az teljesen lényegtelen, Hirano dönt.



Zen

Ha úgy vesszük, ember győzte le, elvégre az egész a Major ötlete volt, aki egy bizonyos szempontból a legemberibb ember.. Schrö csak a fegyvere volt.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

blackronin


KeLa

Quote from: blackronin on 2008-01-05, 20:42:52
Itt a fordított 89-es fejezet!
http://www.hiranomoe.com/releases/[Hiranomoe]Hellsing.89.zip
Thx a linket, am azt lehet tudni h kb hány fejezet lesz még?

blackronin

Szerintem pont a 100-as fejezet lesz utolsó... :D

KeLa

Quote from: blackronin on 2008-01-06, 11:01:56
Szerintem pont a 100-as fejezet lesz utolsó... :D
Nekem is ez volt az első tippem ;)
Végül is ha jól számolom még 5 szereplő maradt talpon: Seras, Integra, Major, Walter meg a doki...

siklara

De azért mekkora gáz, hogy
[spoiler]Alucard már 11 chapterrel a vége előtt kimegy a képből, legalább a legvégéhez közelebb nyíródott volna ki.[/spoiler]
Akkor már inkább érjen előbb véget az egész, bár Integrát is nagyon szeretem. :hehe:
Már ha persze tényleg 100 chapter lesz...
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat."
(Anonymous)

Prof. William

CSak emberek ölhetnek szörnyeket!

Akár még az is lehet hogy Alu túléli majd azt kéri a mesterétől hogy ölje meg... nem kizárt...

Zen

Nálam nem jó a link. :s
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

blackronin

Jelöld ki az egészet és akkor működni fog.

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Tycho

hmmm... elkavarodtam az itteni számozások között... nekem egy olyan formában van eddig meg, ami így néz ki: 09.07. - ez az amikor[spoiler]Walter az utolsó képen a léghajó alatt álva bejelenti hogy ő is 'shinigami' lett.[/spoiler] Tudnátok linkelni nekem egybe az összes fordítást, ami ez után jön sorba és már kintvan? :merci:

blackronin


Zen

Hellsing téren mi a helyzet? Mikor lesz új ch?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

blackronin

Ma jött ki az új Young King Ours.
Ennyi.
Leghamarabb bármi infót a fejezetről csak pár nap múlva kapunk.

Zen

Quote from: blackronin on 2008-01-30, 14:19:15
Ma jött ki az új Young King Ours.
Ennyi.
Leghamarabb bármi infót a fejezetről csak pár nap múlva kapunk.
Akkor nemsokára jön, fain.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

blackronin

#322
A fejezetről:
[spoiler]
A fejezet címe: Black Onyx 3
14 oldal.
Mayor és Walter biztos lesz benne.
Főleg arról fog szólni, hogy Walter miként viseli Alucard legyőzését és
Mayor nem tud mit kezdeni a hirtelen jött győzelemmel...
Seras jön segíteni Integranak.
És Heinkel is megjelenik és levadássza Walter-t! Lehet, hogy meg is hal...
A leírtak viszonylag biztosak, de előfordulhat hogy más lesz.
[/spoiler]

blackronin


Zen

Quote from: blackronin on 2008-02-02, 18:00:41
Ajándék: (van benne egy-két extra!)
http://www.hiranomoe.com/public/%5b2008-03%5d.Hellsing.90.zip

Köszi, de azóta se tudok japánul, uh várom a fordítást. :smile:
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

blackronin

A várakozásod véget ért. Most már mindenki élveszheti az új fejezetet!
http://www.hiranomoe.com/releases/[Hiranomoe]Hellsing.90.zip

Zen

Quote from: blackronin on 2008-02-03, 20:57:13
A várakozásod véget ért. Most már mindenki élveszheti az új fejezetet!
http://www.hiranomoe.com/releases/[Hiranomoe]Hellsing.90.zip

Tuhat anteeksi  :smile:
(ezer kösz, h egy kis finnt is tanuljatok. :hehe:)
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

chilip

CSAK ENNYI??? szinte semmi sem történt, ez még barátok közt is kevés...  :ejj:

blackronin

Most derült ki, hogy nem lesz ebben a hónapban hellsing...
Ez van.  :frown:

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1