Main Menu

Hellsing manga

Started by Kvikveg, 2004-03-29, 20:58:31

Previous topic - Next topic

KeLa

Én is olvastam az előbb vmi érdekeset... hú bazze... Oo

blackronin

Akkor foglaljuk össze az utolsó fejezetet!
[spoiler]chapter 95: Romancia, 24 oldal
30 évvel a londoni események után, Integra öreg (50 év körüli) és Seras lett a Hellsing új szuperfegyvere...
Heinkel él és ő lett az Iscariot új szuperfegyvere...
Tehát Seras vs Heinkel felállás van... lenne, ha folytatódna a sorozat!
Integra az ágyban fekszik, Seras komolyabb ruházat nélkül beesik a szobába...
Alucard megjelenik a semmiből (részleteket még nem tudok) és az elmondások alapján teljesen máshogy viselkedik, mint amit megszokhattunk tőle...
Integra szerint már túl késő számára. de Alucard vámpírrá akarja tenni... (vagy Integra akarja? Nem írták le konkrétan)
Tehát Integra és Alucard egy pár, ahogyan sokan gondolták?
Penwood utódja is megjelenik, Sir Islands gondolom halott (elvégre 30 év telt el)
A részletek majd kiderülnek, ahogyan Saphire felrakja a fejezetet!
Eddig nagyon vegyes érzelmek vannak bennem az utolsó fejezetről...
De legalább mindenki HAPPY!!!  :D[/spoiler]

siklara

Quote from: blackronin on 2008-10-01, 14:32:33
Romancia
:morci:

Direkt nem olvastam el sehol semmiféle spoilert, mert magam akarom látni a végkifejletet (RAWS WHERE), mindenesetre remélem, hogy nem valami egészen gejl és bugyuta befejezéssel szúrja ki a bácsi szemünket 11 évnyi durvulás után. Bár... az biztos, hogy kellően abszurd lenne.
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat."
(Anonymous)

siklara

Hellsing chapter 95 raw by HiranoMoe

Még én is csak a leszedéséig jutottam, véleményezés (halálhörgés, siralom) később.
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat."
(Anonymous)

Zen

95höz fordítást mikor fognak már kiadni?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

KeLa

Elég lassan, de azért haladnak...

Zen

In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Fazék

Néddamá', kiadják nálunk is a Hellsing-et?
forrás

mondjuk engem nem érdekel különösebben, magyar mangák gyűjtésére már végképp nincs pénzem, de gondoltam mint érdekesség behajítom ide :)

Junchi

Már rég kiadták magyarul ^^"; Asszem van már kettes kötet is...

Fazék

Quote from: Junchi on 2008-10-17, 11:51:14
Már rég kiadták magyarul ^^"; Asszem van már kettes kötet is...
mondjuk tényleg nem volt egyértelmű, szóval a "kiadják" igét folyamatos jelenben értettem (vagy ilyesmiben - lenni nyelvtan nem jó) :)

az viszont meglep, hogy ennyire halott ez a manga téma a fórumon, hogy ilyen hírekről még csak említést se tesztek, mert direkt visszaolvastam egy keveset (persze lehet hogy csak elsiklottam felette) :)

blackronin

Sajnos ennél már csak halottabb lesz, mert hamarosan a 95 fejezet fordítása befejeződik és akkor utána már teljes pompájában élvezhetjük a Hellsing végét.
A magyar kiadásnak örülök, de nekem a sorozat angolul van meg, így már nincs sok értelme megvenni a magyar változatot...  ^^"

blackronin

Dobpergés! És üdvözöljük az utolsó fejezetet teljes pompájában!
http://www.hiranomoe.com/releases/%5BHiranomoe%5DHellsing.95.zip

Ezzel vége egy legendának...
Viszlát és kösz a halakat!  ;)

Zen

Háááááát, ennek a mangának befejezése a változatosság kedvéért megérdemli h epilógusnak hívják, de a tartalmával nem vagyok annyira megelégedve.
[spoiler]Alucard feltámadós, vidiri-vidámos befejezés nem illik ehhez a mangához szvsz.[/spoiler]
&fmt=1

Én

Quote from: Zen on 2008-10-20, 22:35:11
[spoiler]Alucard feltámadós, vidiri-vidámos befejezés nem illik ehhez a mangához szvsz.[/spoiler]
lol tudtam :D
Pedig én nem is olvasom, csak mondták, hogy vége lesz meg mi volt a végén

KeLa

Na igen, a manga vége elég érdekes lett. Mondjuk nekem nem volt vele komolyabb problémám, talán egy picit túlzásba vitték a deformed style paneleket, lehetett volna komolyabb is :smile:

Fate

Háát, így több mint tíz év után ezt a befejezést nagyon összecsapottnak érzem. Ez alapján Hirano-nak kb ez játszódhatott le a fejében: "Hú basszus, már 10 éve húzom ezt a Hellsinget és már kezdem qrvára unni. Na este egy tálca sör mellett gyorsan összedobok valamit."
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

blackronin

Jól érzed!  :D
Pontosan így történt.  ::)

blackronin

Kellemes hírek a Hellsing rajongóknak!
Saphire-diablo szerint a következő eseményekre számíthatunk:
1. A 10. kötet jövő év elején jön ki 20 extra oldallal! Persze lesznek változtatások, grafikai korrekciók is az egyes fejezetekben, mint ahogy azt már megszokhattuk.
Hirano ugyebár maximalista egyén...  :D Talán kiderül még egy-két dolog a végén.  ::)
2. A Dawn sorsa eldőlt: Kouta 60-80 oldalt hozzápakolva kiadja önálló kötetként, így kedves Walter barátunk árulásának körülményei is kiderülnek, meg persze láthatunk még több akciót a Kapitánytól!  :whoah:

Én ezeknek a híreknek nagyon örülök, hiszen a Hellsing mangából ki kell hozni a maximumot!

KeLa

Ezt én is örömmel hallom ^^

Zen

&fmt=1

blackronin

Most pedig szeretnék megosztani egy kis info-t Walter árulásával kapcsolatban, mert megkaptam a 9. kötetet angolul és a szakszerű fordítás egy kicsit jobb. (bocs demon rin!  :P) Lehet, hogy nem mondok semmi újat, de azért leírom.
Ugyanis abban a fejezetben, ahol megjelenik Walter egy kicsit félreérthetően fogalmazott az árulásával és átalakulásával kapcsolatban. A rin féle fordításban nem derül ki egyértelműen, hogy ő most tudatosan vagy csak az agymosása miatt árulta el a hellsinget.
De szerencsére ez a hivatalos kötetben tisztázódott, mégpedig a követezőképpen:
"Mit tettek velem? Elkaptak, átváltoztattak vámpírrá, kimosták az agyamat és erővel kényszerítettek arra, hogy a régi munkaadóim ellen harcoljak." (tehát a legtöbben ezt hiszik, hogy ártatlan volt, de most jön a lényeg!)
"Vagy esetleg az nyugtatna meg, Seras ha őszintén válaszolnék?"
"Engemet senki nem utasított és irányított ide. Én a magam akaratából állok itt, mint Walter C. Dorneaz."
+
a Heart of Iron fejezet is ezt erősíti meg, hiszen Sir Island kijelenti, hogy Walter szerinte az áruló és nagyon gyanúsan viselkedett azon az éjszakán. (amikor Integra felébresztette Alucardot, magyarán éppen nem volt ott akkor)

A másik dolog pedig az, hogy sokan nem értik Walter miért alakul vissza 14 önmagává, vagyis most vámpír volt egész végig vagy emberként élt eddig...
De ez is kiderült:
Girlycard mondja neki: "A regeneráció és a erő megtartása hatalmas energiákat vesz igénybe sajnos, vajon most mivé alakulsz vissza? Öregemberré vagy pedig...
14 éves önmagaddá? Sajnos ez történik, ha ezt a félresikerült átalakítást végzik el rajtad."
Vagyis Walter a komoly megerőltetésnek köszönhetően (és mivel a műtétet ilyen idősen hajtották végre) nem tudta fenntartani a formáját. Tehát ember volt eddig, s csak most alakították vámpírrá, de a kora miatt tudott csak ilyen rövid ideig teljes erővel küzdeni.

blackronin

2009. március 27-én jön ki a Hellsing 10-es kötet, reméljük sok kiegészítéssel, javítással.

Zen

Kiegészítéssel?
&fmt=1

blackronin

A szokásos extra oldalak...
Most kb. 20 vagy 25 oldalt rak hozzá Hirano.

Zen

&fmt=1

blackronin

Egy kis info a jövőről:
Hirano barátunk április végétől jelenteti meg új mangáját.
Tehát nem kell félni, hogy eltűnik a süllyesztőben.
A hírek szerint a manga fantasy stílusú lesz.
Érdeklődve várjuk!

Edit: itt egy kép róla. + szöveg
http://hiranomoe.com/private/img/hirano-new.png
"A swordsman, an archer, a Japanese warrior, a gunman, and a normal salaryman / company employee. Even without title, without story, it's very interesting on it's own, and a lot that we can tell from this image alone. For example we can guess for sure that the story will have something to do with twisting time and space."

blackronin

LuckyDingo

Quote from: blackronin on 2009-01-30, 21:25:38
"A swordsman, an archer, a Japanese warrior, a gunman, and a normal salaryman / company employee. Even without title, without story, it's very interesting on it's own, and a lot that we can tell from this image alone. For example we can guess for sure that the story will have something to do with twisting time and space."
I lol'd at this part :D

blackronin

Info a 10. kötetről:
1. Itt a borító HQ felbontásban:

2. 6-8 teljesen új oldal lesz benne.
3. 12-14 oldal lesz átdolgozva, kiegészítve párbeszédekkel, grafikai elemekkel.

Ramiz

Itt lehet beszólni nekem és/vagy a Hellsing mangának:

http://geekz.blog.hu/2009/04/07/hellsing_manga_1_3_kotet

:D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!