Kalandjátékok és RPG-k, avagy a múlt nagyjai

Started by Shadowolf, 2004-04-28, 13:10:25

Previous topic - Next topic

Rounin

Érdekes... nálam a múlt nagyjaiba az Ultima 7, Wastelands (fallout előd), Stonekeep, EoB sorozat, Wizardry (7-ig bezárólag), ilyesmik tartoznak.

Fallout már közelmúlt^_^

Lt. Simoan Blarke

Rounin: generacios ellentetek. nalam ami az eletkorom 1/3-anal oregebb, az mar mult...
Zsiga: csak egyet nem ertek. hogy a francba jutott oda a karakter, ha egyszer nem volt novcom parts es tanker fob nala? ezek kellenek ahhoz, hogy az a tanker mukodjon... legjobb tudomasom szerint. bug?  :3x3:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Zsiga

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-08-01, 15:21:20
Quote from: Zsiga on 2006-08-01, 14:50:01
Ha már Deus Ex, akkor nézd meg a System Shock 2-t is.
Fallout2 gyors végigjátszásához meg ennyit fűznék hozzá: http://ia200126.eu.archive.org/3/movies/Fallout2_SS_1751/Fallout2_SS_1751.avi  :D
nem felejtettem el az SS2t :)
OMG :eek: ez a movie nem akarmi :D
Itt találsz még pár ilyen videót: http://speeddemosarchive.com/gamelist/FullList.html

Nem tudom hogy csinálta, ki kellene próbálni.

Randal

Hja, nálam is az ász a Fallout meg a Deus Ex, na meg a Gothic:) Hoop, most elfelejtettem, tolom az System shockot meg az Anachronoxot, na azok is jók:)

Arcanumot próbáld ki nyugodtan, jó game. Abban se kell annyira gyilkolászni.

A Fallout videón elsőnek csodálkoztam, hogy íbrta ilyen gyorsan végigtolni (még csak az időt láttam), aztán megláttam, hogy úgymond csal a srác elég rendesen.:) Így könnyű, hogy tudja merre kell menni és helyszíneket kihagyni.

Lt. Simoan Blarke

Randal: az Arcanum valoban jo, vegigjatszottam :) es abban van valasztasi lehetoseg rendesen.
Fallout 2-vel meg valami nem stimmel, mert a tankert egyszeruen _nem lehet_ elinditani novcom es fob nelkul... lehet barmekkora speeche...

ez az FF8 kellemes. megyek, most egy ejszakat eltoltok vele, kettesben ^-^
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Lt. Simoan Blarke

tudom, nalatok jobb segitseget keresve se talalhatnek :D
az kapasbol tetszett, hogy nemely karakternek EN adhatok nevet. a GFeknek szinten. nagyon pozitiv... es igy lehet Blarke nevu GFem :D meg Simeona nevu csapattagholgy.
alaptapasztalatok: eddig linearis, full ugyanugy, mint az SC (ott is a masodik feleben kezdtek kavarogni a dolgok es lett nagyobb mozgaster); a junction switch beakad; masfel orat elszoszoltem avval, hogy mindenkit maxba drawoljak par spellbol, es a vegen drawolt cure-okkal felgyogyulva, vigyorogva csapjam le a szerencsetlen aldozatot; a GFek (egesz konkretan a leirhatatlan nevu aztek GF) iszonyat durvak, minden ellenfelet veluk nyomtam le, sima tamadas nem is kellett; a limit break-ek latvanyosak, de egyelore nem sokat ernek :( {mondjuk squall / athron kb 300-akat sebez vele... Zellt autora tettem, mert nekem baromira nem ment a kombo stilus, igy sebez feleannyit...}; raadasul nincs olyan es annyi junctionolheto GFem, amennyi es amilyen nekem kell (Status-J Def, Status-J Atk, Ele-J Def, Ele-J Atk, Strength, HP...). na mindegy, ot GF az meg nem a "teljes" valasztek, szoval remenykedem :D
na majd ma delutan innen folytatom, Galbadia Garden elerve.

edit: WS: hol van az a terkep, amit igertel a honlapon? csak mert sztem mennek a Brothersert... kicsit megkonnyitene a dolgokat meg a tajekozodast :)

edit2: a draw mennyisege mitol fugg? van, aki 7-9-eket drawol, van, aki 3-5-oket :(

Lt. Simoan Blarke

ok. ujabb kerdes. a passziv skillek, amiket be lehet valasztani a command menukben, mik? pl. a boost magic +10/20/30% eroteljesen nem szamit annak, legalabbis annak alapjan, hogy nekem meg mindig ures az a menu.
mas: hany SeeD teszt van? 4es ranggal vegeztem, ezt kicsit kicsinek ereztem, szoval kitoltottem 11 tesztet. utana meguntam. :D

Lt. Simoan Blarke

megneztem, de nekem nem vilagos (meg), hogy ebbol melyik melyik tipusu ability. :)
egyebkent az cseszte el az egeszet, hogy azt hittem, hogy Ifrit leveresekor az idokorlatba szamit az is, amig visszafele caplatok. ezert szepen bevalasztottam a 40 percet, Ifrit a 25. vegen meghalt. elvileg ez lehuzza a rangot szepen.

Lt. Simoan Blarke

1000 hala.
hm. ne legyen nagyobb a rang, mint a leggyengebb embereme? *fintorog* hat pedig Selphie, Irvine es Quistis elegge lemaradtak szintben :( na mind1, majd igyekszem :D

edit: latom itt, hogy fish fin kellene Zell elso felhuzott kesztyujehez. ilyet honnan szedek? (bosszanto, hogy mindenkinek tudok 2-3 szintet fejleszteni, csak az elso fejleszteshez nincsenek meg a komponensek...)

edit2: elcsesztem a raketas kuldetest? nezem itt a gaming guide-ot (nehogy elhagyjak vmi GF szeru kepzodmenyt...), es ott azt irja, hogy vissza kellett volna mennem, amikor a haldoklo katona ujrainditotta a kilovest. nem mentem. levertem a bazinagy gepszornyet, aztan a bazis felrobbant az embereimmel egyutt. utana Squallek (Arthon, basszus :D) megmentettek a Gardent ugy, hogy arrebb repultek vele. a GG vmi olyat ir, hogy ha nem allitom meg a kilovest, Balamb Garden kampec, game over... ehhez kepest...

edit3: most nezem, NORGnal volt a Leviathan GF... na ezt bebuktam.

Lythis

GF-eket később is össze tudod majd szedni, de akkor nem lesz annyi időd tápolni őket is.
Doomtraint sztem mindenképpen szedd össze.
SeeD teszt: az elején ne fuss el harcból, végezz ki gyorsan mindenkit, barlangon legkevesebb idő alatt menj végig, és NE használj GF-eket, akkor baromi nagy rankkal kezdesz. Csak többet vesződsz a stuffal. Nekem SeeD rank még sosem csökkent. A rank kimaxolásával nem tökölésztem, mert nem láttam értelmét, így is dőlt be annyi pénz, hogy ne kelljen.
Quetzacotl-nél a card mindenképpen jól jön - főleg mert refine-olhat belőlük később itemeket az ember. Doom szerintem nem ér annyit, mert csak a gyengébbeket gyakja le élből, és magasabb szinten arra már te is képes vagy.

Jah, arrébrepültél, azzal gyak megúsztad. a haldokló katonát nem tudtad volna lecsapni amúgysem. Nyugi, az ottmaradt emberek úgyis túlélték ...
Valamelyik GF - asszem Diablos, de fejből már nem vágom - ad mug/steal/tudjafene mi a neve támadást, ami ütés közben lop neked itemet mobokból.. elég jól tud jönni...

Lt. Simoan Blarke

igen, Diablos (nekem Blarke lett csakazertis :D ), es mug a skill neve.
de pl. Edent, Leviathant, Alexandert es Sirent nem szerezhetem meg, ha nem drawolom be okosan a megfelelo ellenfelrol...
igazsag szerint nekem csak ket gondom van: 1. baromi sokaig tart, mire bedrawolok mindenkinek 100-at a J-spellekbol; 2. nincsenek komponenseim az alapveto upgrade-ekhez (csak a durvabbakhoz...) :o

Lt. Simoan Blarke

na igen, itematalakitasom se volt eddig :D
tentet hol/mikor lehet hasznalni? mert nekem sose engedi. outdoors only?

Lt. Simoan Blarke

Irvinet utalom. elvbol. de kellemes kis billentyuzet-szetveres kozepette egy limit alatt 40 shotgun loszert kilottem vele, kicsit szetlotte az ellenfeleket...

miez a Str Bonus meg Mag Bonus GF ability? ha ezt bejunctionolom, elvileg szintlepeskor +1 Str / Mag. de kinek a szintlepesekor? (gondolom az Str / Mag az aktualis viselonek) es megeri ezert elvinni a helyet mas cuccok elol? (pl Hp +40%, Mag +40%, Str +40% nekem szimpatikusabbak...)

egyebkent ez a SeeD rang vicces. nezem itt hogy mifene, csak 11-es a rangom, most jott fizu. na csinaljunk tesztet, hogy legkozelebb tobb jojjon. +5 rang, es jott a plusz penz... mar ott.

ez az itematalakitas vicces... tentekbol csinaltam mindenkinek 100 Curaga-t, junction for HP, es megotszorozte a HP-jukat (500=>2500)... meg Firaga be Strenghtre, es maris lehet sebezni komolyabbakat...

egyebkent ezert nem sebzett senki eleget: nem junctionoltem be brutalisra az Str-t. azt hittem, az Ele-J erosebb bonuszt ad...

egyebkent Wizard Stone-on es level 2 spelleken kivul mibol lehet Ref-elni level 3 spelleket (Firaga, Thundraga etc)? jol jonne most junctionhoz...

egyebkent a limit breakeket nem komalom, sose akkor jonnek be, amikor nekem kellene. na majd az aura...! xD

Lt. Simoan Blarke

jode Irvine == nyalgunar. az ilyeneket elvbol nem birom. :D

death? azt honnan a halalbol szedjek? (Life-ot a csatorna fekete papirszornyeitol tudtam kihuzni, azt tudom.)

tenyleg, a Life mire jo? resurrect?

dino bone elso lemezen? :3x3: nekem az istennek se akart jonni T-Rexaur Balambban, pedig direkt jol felkeszultem Sleeppel...

mibajod az auraval? *csodalkozo ertetlen arckifejezes*
jo, ezt tudom, hogy sok D = limitbreakelohozasi esely...
mondjuk nekem nem tuntek olyan erosnek. meg. mondjuk Rinoa kutyusa eleg nagyokat sebez (ove a legdurvabb a csapatban), de az meg random, hogy most Cannon, Strike vagy stb. lesz-e (amikor Cannon kene, tuti Strike lesz :D)...

Rounin

Aura egyik legjobb spell. Nem kell alacsony hp-n reckírozni a karakterekkel és ugyanúgy lehet D-zni :angyali:.

Lythis

Csatlakozom Rouninhoz. Aura sokkal jobban megéri, mert így van HP-jük, ÉS tudnak mellé limitelni is..
Squall-nak meg szerintem érdemes feltápolni a HP-t mert akkor kededre pofozhatod az ellent darkside-dal...és ahhoz még aura sem kell

Lt. Simoan Blarke

waaaa. par kerdes kovetkezik.
1. Chocobo GF. honnan, mitol, kinek? addig nem tudok chocobo worldozni, amig nem szerzem meg? (Event!-nel beall a dolog, es nem tudom tovabb vinni, nem reagal semmilyen billre)
2. Mog GF, Phoenix GF. :wtf: , ezek mik / kik, honnan?
3. Gilgames. akkor jon, ha meghal Odin. nade miert nincs rola szo a norad2uwhun? :)

vegre sikerult fegyvert upgrade-elnem. nyertem par jo kartyat (Quistis a tanitvanyatol, Seifer Cidtol), szetvertem mindenkit :D, beforgattam Card abilityvel, ujje, lett alapanyag - mindenki +2-3 szint fegyver...

Doom, Card, Darkside parancs micsinal? utolso az valami olyasmi, hogy hp-ert cserebe nagyobbat sebzek, e? :D

hogy a francba hozzam egy szintre a csapatot? fokari 46, akik vele mentek (Cell, Rinoa), azok 39-42, a tobbiek 25... :o raadasul Selphie szabira ment... fokari nelkul nincs csapat, fokari hozzacsapasaval viszont az lesz a vegeredmeny, hogy 100-as lesz, mire a tobbiek elerik az 50-et...

Draconire

Quote from: White SeeD on 2006-08-05, 13:25:23
Először is egy Gothic 2 kérdés inkább help: HOGY AZ ÉLETBE ÖLJEM LE A KŐSÁRKÁNYT?!
Egyedűl vagyok, nem érem el a kardommal. Ha sikerül úgy sebeznek hogy a villám belecsapjon tuti megszór tűzzel amitől elrepülök + mire feltápászkodok addigra fulltutálé begyógyúl mindene. Hiába megyek hozzá közel hogy gyorsan csapkodjam lefúj lángal és röpülök hátra. A mocsárit könnyű volt emrt voltunk 3man. DE ezt :ejj: :morci: :comp:
5let? 32es szint, a villámosztó egykezes kard. 78%as kritikus ütés és olyan 90 erő.
DE erőből még van tartalék 9 db elixír és 4 kőtábla amik úgy +15 erő.
Nem vagy túl kreatív alkat  :haha:
Vegyél egy summon demon tekercset, és máris ketten vagytok  :szemuveges:
A démon önmagában van olyan erős, hogy bármelyik sárkányt egyedül leölné.

Draconire

Quote from: White SeeD on 2006-08-05, 13:36:17
summon? nem csak a varik tudnak? +kinél van olyan?
Lehet még a várban is venni egy ilyen tekercset, meg a városban, meg szinte minden fontosabb helyen.
Szerintem van nálad is, csak még nem használtad.

Tekercseket bárki tud használni, a legtöbb csak 5 manába kerül.

Draconire

Quote from: White SeeD on 2006-08-05, 14:10:06
Hmm, démon olyan erős lenne? Én simán lenyomtam ott a toronyban.
De akkor ez lesz. MÁst nem hülyáére vásárolom magam tekercsekkel és mindenkit ráuszítok amim csak van. Pénzel jól állok, 25K, abból meg lehet vásárolni :D
Nem olyan erős, csak nagyot üt, illetve a tűz szinte alig sebzi.
De vigyázz a summon-okkal mert hajlamosak egymásnak esni, ha más fajtájúak.
/szóval csontvázhoz csak csontvázat idézz, gólemhez csak gólemet, és így tovább/

Lt. Simoan Blarke

ahhah, megvan hogy kell iranyitani a Chocobo Worldot :kiraly: szetvertem a billentyuzetet, mire rajottem, hogy a ctrl-t kell nyomogatni...
igaz, hogy feltapolva ez a kis "aranyos" otszamjegyueket fog kiosztani? :D

Bruce

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-08-05, 15:29:42
ahhah, megvan hogy kell iranyitani a Chocobo Worldot :kiraly: szetvertem a billentyuzetet, mire rajottem, hogy a ctrl-t kell nyomogatni...
igaz, hogy feltapolva ez a kis "aranyos" otszamjegyueket fog kiosztani? :D
Ahhoz naaaaaaaagyooooon sokáig kell a kis aranyosnak ctrl-t nyomogatni, hogy addig eljuss, de igen, nem kizárt. Bár ha benthagyod képernyővédőnek amíg elmész kajálni meg hasonlók, akkor magától is feltápolja magát, csak lassabban, mert nem küzd olyan hatékonyan, de működik.
De ha feltétlen ötszámjegyűt akarsz sebezni, akkor boostold Edent :D Vagy tanítsd meg Squallnak a Lionheart-et :D Zell limitjét csak azért nem ajánlom, mert említetted, hogy nem tudsz vele kombózni :rolleyes: pedig azzal is lehet(ne)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Lt. Simoan Blarke

amihez boostolni kellene, az auto-ra van teve, mert nem akarom szetverni a billentyuzetet (epp eleg az olyan minijatekokban, mint pl "to open this, push A repeatly for 10 seconds" )...
egyebkent ami itemeket kapok (A, B, C, D), azokat a Chocobo tudja hasznalni, vagy majd valahol ingame lehet belole kinyerni?

Rounin

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-08-05, 16:33:07
amihez boostolni kellene, az auto-ra van teve, mert nem akarom szetverni a billentyuzetet (epp eleg az olyan minijatekokban, mint pl "to open this, push A repeatly for 10 seconds" )...
egyebkent ami itemeket kapok (A, B, C, D), azokat a Chocobo tudja hasznalni, vagy majd valahol ingame lehet belole kinyerni?

Azokat át lehet importálni a játékba, így gyakorlatilag soha nem lesz problémád az itemekkel... nekem vicces mód mindig megtartotta az átimportált cuccokat is a minigame, így gyakorlatilag végtelen cuccom lehetett volna, ha nem unom meg^^

thrall

leszedtem a Grim Fandango-t, egész jó kis gém!!!! (bár egy kicsit irritál, hogy nem írja ki az itemek nevét, meg hog ynincs benne egér, de attól még a monkey island 4-et is végigvittem, mondjuk ott egy kicsit könyebb volt az irányítás:D ) van egy nagy kérdésem, már jártam a land of the dead-ben, kinyittattam az üzenő ajtaját, cask nem tudok oda bejutni, hogy a halálba lehet 0.o

Edit: megtaláltam [spoiler]csak el keltt forgatnom a zárat XD[/Spoiler]

Ramiz

Meg lehet szokni. Nekem most már a point 'n' click furcsa néha (előtérben levő tárgyra kattintva mögé fog menni vagy a tárgyhoz?), annyira megszoktam. :)
Ha kérdésed van, szerintem nálunk többet tud segíteni bármilyen walkthrough, amikkel meg tele van a net. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

thrall

na igen, úgyhogy ismét segítségeteket kérem :D

[spoiler]ott járok,hogy a petrified forest-ben vagyok, és találtunk valami fát, vagy mit (megj: lol volt, mikor a narancssárga izé eldobta a szívét  :lol: ), és valamit álíltani kell rajta, azt hogy lehet, mert több mint 20 perce ezzel szórakozom, arra már rájöttem, nagyjából, hogy azzal a taligával kell valamit csinálni :D[/spoiler]

Egyébként tényleg jó játék. Engemis inkább így lőnének le, mint a főnököt :D

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

eldobja a szívét... ha mai játék lenne, ezért egy leemozás járna :D

thrall

2 dolog:
1. lejött a Full Thortle, de nemtom installálni. Rákattintok az install game-re, bejön egy fekete képrenyő, és ennyi...
2. fentebbi válaszomra help plz, mert még mindíg nem tudtam megincsálni :D