Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Shadowolf

Quote from: BlimpTransformers: Galaxy Force - nem nevetni! :)
szóval nekem gyerekkoromban nagy kedvenc volt a Transformers sorozat és a jópár figurám is volt. de amit ezzel a sorozattal mûveltek, az egyszerûen kritikán aluli! megnéztem ebbõl az elsõ részt (illetve pár részletet láttam a Cartoon Network-ön valamelyik másikból) és egyszerûen nem tudom felfogni miért kellett a gyönyörû rajzolt robotokról áttérni ezekre az undorító steril számítógépes 3D figurákra... ennyivel olcsóbb lenne így az elkészítése?! na mindegy, a sorozat vszleg úgyis a bárgyúbb típusból van történet ügyileg, de azért még odafigyelhettek volna legalább a kinézetre... ilyen illúzióromboló vacakot már rég láttam...

Transformers addig volt jó míg a japánok készítették. Aztán persze az amcsik átvették és a földbe tiporták az egészet...

Dragon

Quote from: BlimpTransformers: Galaxy Force - nem nevetni! :)
A Transformers-The movie -t láttad? Az micsoda egy katasztrófa volt....
Megpróbálták a kitudjahány epizódot minden háttér nélkül belesûríteni egy zenés filmbe. És az egész az õrült lövöldözésrõl szólt, két percenként csata volt, közte zenei betétekkel.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Baldy

Quote from: bpka000A Transformers-The movie -t láttad? Az micsoda egy katasztrófa volt....
Megpróbálták a kitudjahány epizódot minden háttér nélkül belesûríteni egy zenés filmbe. És az egész az õrült lövöldözésrõl szólt, két percenként csata volt, közte zenei betétekkel.

Megvan DVD-n magyarul... Sajnos... Megnéztem, és szép volt, mint emlék, de amugy szörnyû volt. Nagyon  :beken:  :beken:  :beken:
A végére kb. ugy néztem ki, mint Chiyo-chan mikor visszaemlékszik az utazásra osztályfõnökével :D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Fazék

Quote from: BaldyMegvan DVD-n magyarul... Sajnos... Megnéztem, és szép volt, mint emlék, de amugy szörnyû volt. Nagyon  :beken:  :beken:  :beken:
A végére kb. ugy néztem ki, mint Chiyo-chan mikor visszaemlékszik az utazásra osztályfõnökével :D
hát igen, rám is hasonló hatással volt, amikor nosztalgiából letöltöttem... :(
amúgy most próbáltam utánajárni, de nincs valami oldal, ahol a Transformers egyes kiadásait idõrendi sorrendben ill. származási helyet megjelölve listázza? esetleg pár megjegyzéssel odabiiggyesztve? mert én sajna csak a Transformers világ történelmét találtam meg, amikor kerestem... csak mert gyanús ez a "mióta át lett passzolva az amcsiknak romlott el" szöveg. anno nem érdekelt honnan jött a sorozat,  csak nézhessem, fogalmam sincs, hogy mely sorozatokat láttam gyerekkoromban... de ahogy utánanéztem, ezek az új sorozatok, mint a Superlink és a Galaxy Force az ANN szerint japánok készítik... akkor most mi van? :confused:

Dragon

Hát, azért gyerek fejjel még nem tûnt ennyire butuskának, de így mostanra már...
Nem biztos hogy az amcsik tehetnek róla, lehet, hogy egyszerûen csak kinõttünk belõle.
Régen képregényben jó volt, de akkor még sokminden jó volt.
A készítõknek viszont el kell adniuk, és adott a célközönség, nem fejlõdhet együtt a "régi táborral" az egész.
Már nem tudom 8-10 éves fejjel megítélni, de lehet, hogy ha annyi lennék, akkor szuperkafának ;) tartanám  :rolleyes:  :D
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Baldy

Quote from: bpka000Hát, azért gyerek fejjel még nem tûnt ennyire butuskának, de így mostanra már...
Nem biztos hogy az amcsik tehetnek róla, lehet, hogy egyszerûen csak kinõttünk belõle.
Régen képregényben jó volt, de akkor még sokminden jó volt.
A készítõknek viszont el kell adniuk, és adott a célközönség, nem fejlõdhet együtt a "régi táborral" az egész.
Már nem tudom 8-10 éves fejjel megítélni, de lehet, hogy ha annyi lennék, akkor szuperkafának ;) tartanám  :rolleyes:  :D

Talán igen, talán nem. Az viszont tény, hogy a Transformers - Energon, ami a Cartoon Network-n megy, az borzalmas. Mikor elõször megnéztem, elborzadtam már az egésztõl, de erõt vettem magamon, megnéztem még egy részt... én barom! Az szó szerint nem más, mint szemét...

Na részemrõl viszont ma befejezem az Azumanga Diaoh-t és megnézem a Golden Boy-t :hopp:
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Xaga

Pár Transformers torrent

Én anno leszedtem Suprnovárol 2 season (az elso season ott van a torrentek közöt) és jópár képregény is digitális formában azok még tetszettek de az energon...1 részt káttam köszönöm elég volt.

via_mala

OFF
Quote from: BaldyLast Exile-ról meg csak annyit: ha jól tudom, Ghibli mû, ugyhogy csak jó lehet :D
Hát nem, mert Gonzo Digimation, persze attól még szép.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Pirula

Tömör gyönyör. Ennyire életszagú konfliktusokat ritkán lát az ember ilyen jól ábrázolva. Már a legelején sejtettem hogy pezsgõs kedvencavatás lesz ebbõl és szerencsére ez be is igazolódott.
Kicsit kifújom magam, ma nem nézek már mást, az ilyen filmeket jó egy kicsit csendben emészteni.
edit: Köszönöm azoknak akik szépeket írtak róla itt és kedvet csináltak hozzá!

Alkyra

Uhm...uhm..

Lenne ismét egy kérdésem:

Én nagyon kedvelem a Narutot s van egy oldal ahova rendszeresen járok.
(NarutoFan )
Nos ott rendszeresen vannak frissitések(szinte minden nap)
s arra lettem figyelmes, hogy ott már a 118. résznél tartanak.
Nos ha jól emlékszem az usteamen csak a 115. rész van fönn.

Szeretném megkérdezni, hogy szoktátok-e frissíteni a részeket?
(a NarutoFan-on torrentként van fönn a neten, de nekem NAGYON gyenge gépem van :( s sajnos nem megy vlm jól a dolog...Megaztán, hogy õszintén bevalljam nem nagyon értek a torrent cuccokhoz...)

Shadowolf

Quote from: AlkyraSzeretném megkérdezni, hogy szoktátok-e frissíteni a részeket?

Az ftp-re csak az anbu/aone csapatok féle verziók kerülnek fel. Tehát ha õk még nem adták ki a 118-as részt, akkor itt sincs még fenn. Amúgy a 116-117 ami az utolsó az ftp-n. ;)

Alkyra

116-117?

Akkor frissítitek.  :lol:  :hopp:
(múltkor még csak a 115 volt fenn)
Akkor megnyugodtam... :)
Akkor most szépen várok úúúggyy... 6-7 hónapot majd letöltöm az új részeket. :D (nah ezt lekopogom, mert csak két hétig bírom ki naruto/fullmetal alchemist/onepiece nélkül.  :hopp: )

Egyb. meg  :merci: .

Djinn

Nausicaa
Hát nem találok szavakat. Gyönyörû film!!!
Most, hogy megnéztem, megint több lettem egy kicsit.
Szerintem ezen nincs is mit ragozni... :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Venom

Én is csak most jutottam el arra a pontra, hogy megnézzem a Nausicát (hejesírás le van tolyva  :lol: ), és nekem is nagyon tetszett. Nagyon kellemes anime volt, nagyjából pont olyan, mint amilyenre számítottam a többi Ghibli film alapján. (Nagyon remélem, hogy most nem mondtam valami irdatlan baromságot.)

Naruto-ról meg annyit, hogy voltam olyan elvetemült és kiéhezett, hogy lehúztam két dolgot.
1) Naruto 118, by Dattebayo (speed-subber group), egész jó lett, egy szót nem fordítottak le, de az rohadtul nem számított a történet szempontjából. Minden más kifogástalan volt számomra. :)
2) Naruto Movie Special (kb 20 perces), melynek során megmutattak rengeteg dolgot, pl hogy készülnek a részek, mi lesz a filmben, és így tovább. Mivel ez egy tipikus hirdetés 20 percben, orrba-szájba jön a jópofizás, de ezeket a részeket túl kell élni, és akkor megéri az ember számára az idõt. Amin eldobtam az agyam, az a szinkronszínész gárda.

SPOILER (nem történetileg, de kicsit hangulatromboló tud lenni, a szinkronnal kapcsolatos) : Naruto "eredeti" japán hangját egy NÕ szolgáltatja. (A stáb többi tagjának neme egyezik az általuk alakított szereplõkével.) Ezen én nagyon megfeküdtem.

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Dragon

Quote from: VenomSPOILER (nem történetileg, de kicsit hangulatromboló tud lenni, a szinkronnal kapcsolatos) : Naruto "eredeti" japán hangját egy NÕ szolgáltatja. (A stáb többi tagjának neme egyezik az általuk alakított szereplõkével.) Ezen én nagyon megfeküdtem.
Mintha Shinji (NGE) seiyuu-ja nem nõ lenne. Ez nem újdonság.  :)

Fazék

Quote from: VenomSPOILER (nem történetileg, de kicsit hangulatromboló tud lenni, a szinkronnal kapcsolatos) : Naruto "eredeti" japán hangját egy NÕ szolgáltatja. (A stáb többi tagjának neme egyezik az általuk alakított szereplõkével.) Ezen én nagyon megfeküdtem.
ezeken elsõre én is nagyon meglepõdtem pl Kenshin hangja is nõ :wtf: szóval ez bevett szokás úgy néz ki, de tényleg jól csinálják, vagyis semmi gond nincs ezzel :)

Xipe

hat, aki esetleg ismeri a Simpsons nevezetu sorozatot es esetleg latta is angolul, ott is egy holgy szolgaltatja Bart hangjat.
emlitett holgy ezen  kivul meg Lisa es Marge hangjat is csinalja.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Damnatus

Hali!

Quote from: Xipehat, aki esetleg ismeri a Simpsons nevezetu sorozatot es esetleg latta is angolul, ott is egy holgy szolgaltatja Bart hangjat.
emlitett holgy ezen  kivul meg Lisa es Marge hangjat is csinalja.

Spóroltak a költségeken. (Mint nálunk a Kacsamesékben, Tiki, Niki Viki)

Itachi

Quote from: VenomÉn is csak most jutottam el arra a pontra, hogy megnézzem a Nausicát (hejesírás le van tolyva  :lol: ), és nekem is nagyon tetszett. Nagyon kellemes anime volt, nagyjából pont olyan, mint amilyenre számítottam a többi Ghibli film alapján. (Nagyon remélem, hogy most nem mondtam valami irdatlan baromságot.)

Naruto-ról meg annyit, hogy voltam olyan elvetemült és kiéhezett, hogy lehúztam két dolgot.
1) Naruto 118, by Dattebayo (speed-subber group), egész jó lett, egy szót nem fordítottak le, de az rohadtul nem számított a történet szempontjából. Minden más kifogástalan volt számomra. :)
2) Naruto Movie Special (kb 20 perces), melynek során megmutattak rengeteg dolgot, pl hogy készülnek a részek, mi lesz a filmben, és így tovább. Mivel ez egy tipikus hirdetés 20 percben, orrba-szájba jön a jópofizás, de ezeket a részeket túl kell élni, és akkor megéri az ember számára az idõt. Amin eldobtam az agyam, az a szinkronszínész gárda.

SPOILER (nem történetileg, de kicsit hangulatromboló tud lenni, a szinkronnal kapcsolatos) : Naruto "eredeti" japán hangját egy NÕ szolgáltatja. (A stáb többi tagjának neme egyezik az általuk alakított szereplõkével.) Ezen én nagyon megfeküdtem.
Engem nem lep meg...Szerintem hallacik ,hogy nõ.Eddigi anime s tapasztalatom alapján ha nem is jöttél volna rá így megmondanám, hogy japán férfi/fiú ien hangon nem tud beszélni.Shinji nél más a helyzet, mert ott tényleg fiús a hang ,jóval nehezebb kibogarászni, hogy mi a neme.De Naruto irrtálóan nyávogos hangja csak nõ lehet. :rolleyes:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Feldin

Quote from: TriviAz OVA csak egy ízelítõ volt, és szerintem a manga-hoz, nem az anime-hez. Azaz az égadta semmi köze nincs a sorozathoz.
Maya-chan rulz! :D
Zene: hát az opening eleinte nekem nem volt különleges, aztán kezdett magával ragadni az anime hangulata, el kezdtem nézni az opening-et is minden rész elején, eredmény: minden egyes alkalommal, amikor meghallom a zenéjét, vagy csak eszembe jut, vmi megindul bennem, és vissza akarok térni ahhoz a hangulathoz, úgyhogy az opening zenéje számomra nagyon fontos :)
Ez az anime elkapja az ember gyermeki oldalát, és nem engedi el, dehát ki akar kiszabadulni ebbõl a fogásból, legszívesebben örökre benne maradtam volna :)

Olyan büszke vagyok magamra, hogy ezt én szereztem be és raktam fel :rolleyes: :hopp:
Maya chan rulez!!! :D
Én is simádtam a sorozatot!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: MohaVan hozzá torrentem, akinek kell írjon. Feldin az egy. Mások? :)
Noki: majd letöltöm és elküldöm neked DVD-n mert engem is érdekel a jobb minõségû változat.
Valaki ismer :)
Hát persze hogy kell!!!!!!!
Kimivel együtt???
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Észrevettétek, hogy a Nausicaa-ban nincs a kislányon bugyi? :D (Akármit is állít Shiroi Úr.)

Befejeztem a Teyhnolyze-t, úgyhogy most már bátran ajánlatom...
... azoknak, akiket nem zavar, ha nem értenek meg valamit (legalábbis még abban a részben, ahol felbukkan), és az sem, ha egyes foltokat a képzeletükkel kell kitölteniük. Valamint azoknak, akik hajlandók nekem elmagyarázni az utolsó (rendhagyó módon nem 13. vagy 26., hanem 22.) részt.  :rolleyes:

Sötét, hangulatos, nyomasztó, ijesztõ?, nem is tudom... szerintem ez mindenkinek máshogy fog lejönni... na mindegy. Megyek, keresek valami hasonló cuccot...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Karma XXL

Quote from: RamizSötét, hangulatos, nyomasztó, ijesztõ?, nem is tudom... szerintem ez mindenkinek máshogy fog lejönni... na mindegy. Megyek, keresek valami hasonló cuccot...

Szólj ha találsz valamit! A TEXHNOLYZE volt eddig az Angel's Egg után a legdarkosabb cucc, és nagyon hiányzik valami antihumor :__devil:

Manu

Nem tudom, hogy csak én voltam ráhangolódva, vagy egyébként is, de ez a Cuoji vs. Dagadt gyerek fight hosszú idõ óta a legjobb két ep. volt a Narutóban. Teljesen be vagyok lelkesedve! :hopp: (Meg tudom, le is vagyok maradva 4-5 résszel)

A Texhnolyze sajna elriasztott a rajzolásával annak idején, úgy a tizedik ep.-ig bírtam, pedig vagy két hétig szedtem torrenttel. Azért még nem tettem le róla teljesen. Detto ugyanez a helyzet a Gilgameshhel is. :(

Ramiz

Angel's Egg... tényleg, azt is kinéztem egyszer, aztán teljesen elfelejtettem. Na mindegy, ha fent van usteam ftp-n, valahogy majd megszerzem. A torrent biztos nem fog menni.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

Quote from: ManuNem tudom, hogy csak én voltam ráhangolódva, vagy egyébként is, de ez a Cuoji vs. Dagadt gyerek fight hosszú idõ óta a legjobb két ep. volt a Narutóban. Teljesen be vagyok lelkesedve! :hopp: (Meg tudom, le is vagyok maradva 4-5 résszel)

A Texhnolyze sajna elriasztott a rajzolásával annak idején, úgy a tizedik ep.-ig bírtam, pedig vagy két hétig szedtem torrenttel. Azért még nem tettem le róla teljesen. Detto ugyanez a helyzet a Gilgameshhel is. :(

Tökéletesen egyetértek, de a póksrác vs Neji harc se rossz, csak az nem inkább feelinges, mivel elmék harca inkább... azért jól néz ki amikor Neji felpörög...

A Texhnolyzte, meg ha a 10 részig kibírtad akkor sztem érdemes megnézni (amúgy nemtom, de sztem pont a rajzolással nincs gond egyedül benne :)) viszont Gilgamest szvsz. ne is eröltesd...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Itachi

Quote from: roderickTökéletesen egyetértek, de a póksrác vs Neji harc se rossz, csak az nem inkább feelinges, mivel elmék harca inkább... azért jól néz ki amikor Neji felpörög...

A Texhnolyzte, meg ha a 10 részig kibírtad akkor sztem érdemes megnézni (amúgy nemtom, de sztem pont a rajzolással nincs gond egyedül benne :)) viszont Gilgamest szvsz. ne is eröltesd...
Várjátok akkor meg mien lesz Gaara.Nem mondok többet semmit mert az már spoiler. :rolleyes:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Shadowolf

Quote from: ItachiVárjátok akkor meg mien lesz Gaara.Nem mondok többet semmit mert az már spoiler. :rolleyes:

Naja, elég érdekes egy csata volt (fõleg a befejezése). :)

Dragon

Quote from: ShadowolfNaja, elég érdekes egy csata volt (fõleg a befejezése). :)
Ti tudtok valamit.
Vagy még az elõzõ Gaara vs. Naruto harcra gondoltok?
anime epizódban kifejezve még mennyit kell kábé aludni a kedvenc karakterem visszatéréséig? (úgy saccra)

Shadowolf

Quote from: bpka000Vagy még az elõzõ Gaara vs. Naruto harcra gondoltok?

Nem. ;)

Quoteanime epizódban kifejezve még mennyit kell kábé aludni a kedvenc karakterem visszatéréséig? (úgy saccra)

Saccra kb 6-7 rész. Attól függ hogy a következõ csaták hány részen át fognak menni. De a legjobb szerintem akkor is Naruto harca lesz. :D Offolás ezzel részemrõl befejezve.