Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Baldy

Quote from: DjinnAzt hiszem ideje nekem is belefogni ebbe a sorozatba! Annyian dícsérik.  :rolleyes:

Ejnye... Még nem nézted meg? Szörnyû dolog :hehe:
Bár megmondom: a Death&Rebirth nekem nem igazán jött be, a fele csak arról szólt, hogy visszaemlékeztek az elõzõ részekre, és az igy kicsit unalmassá vált... Bár a vége már tetszett :)
Az End of Evangelion-t sajna még én sem láttam eddig, ezt a lemaradásomat majd pótolni fogom.

Djinn: neked is nagyon ajánlom a NGE-t, eddig mindenki, akivel beszéltem, csak dicsérte :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

sirtomi

Quote from: BaldyEjnye... Még nem nézted meg? Szörnyû dolog :hehe:
Bár megmondom: a Death&Rebirth nekem nem igazán jött be, a fele csak arról szólt, hogy visszaemlékeztek az elõzõ részekre, és az igy kicsit unalmassá vált... Bár a vége már tetszett :)
Az End of Evangelion-t sajna még én sem láttam eddig, ezt a lemaradásomat majd pótolni fogom.

Djinn: neked is nagyon ajánlom a NGE-t, eddig mindenki, akivel beszéltem, csak dicsérte :)
A Death&Rebirth -t nem terveztem, de lehet hogy leszedem.
A sorrend mindegy az End of Eva és a Death&Rebirth között?

Baldy

Quote from: sirtomiA Death&Rebirth -t nem terveztem, de lehet hogy leszedem.
A sorrend mindegy az End of Eva és a Death&Rebirth között?

Nem.
Elõször nézd meg a Death&Rebirth-t és utána az End of Evangeliont.
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

sirtomi

Quote from: BaldyNem.
Elõször nézd meg a Death&Rebirth-t és utána az End of Evangeliont.
Kössz.
Akkor neki nekiállok leszedni a Death&Rebirth-t.

Fazék

Quote from: DjinnAzt hiszem ideje nekem is belefogni ebbe a sorozatba! Annyian dícsérik.  :rolleyes:
egy tanács: készülj fel, ha nem bírod a mániákus depressziós kisfiúk nyávogását hallgatni... engem csak ez a rész zavart az NGE-ben, de ez nagyon... :(

Djinn

Quote from: Blimpegy tanács: készülj fel, ha nem bírod a mániákus depressziós kisfiúk nyávogását hallgatni... engem csak ez a rész zavart az NGE-ben, de ez nagyon... :(
Ok, kösz hogy figyelmeztetsz!!  :)
Amúgy sokmindent kibírok ám  :rolleyes:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

katz

Quote from: DjinnOk, kösz hogy figyelmeztetsz!!  :)
Amúgy sokmindent kibírok ám  :rolleyes:
Erre a képességedre majd szükséged lesz, ha nézed az End of Evangelion-t. Nagyon durva és nekem nagyon tetszett. Ez amolyan altarnatív befelyezés a sorozat 25-26. (?) része helyett, ami nekem annyira nem tetszett, mert nem volt odaillõ vég. Az End of Eva sokkal jobb, mint a "rendes" befejezés. Szerintem.

roderick

Szvsz. End of Evangelion nélkül felét se éri a sorozat, igaz van akik szerint inkább a sorozat befejezése illik oda... én úgy oldottam meg, hogy az EoE láttam legelöször, így a sorozatnak már csak amolyan + háttérinformáció volt :)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

via_mala

Saishu-heiki Kanojo - She, The Ultimate Weapon
Egyenlõre még emésztem, összességeben véve jó volt. Kicsit rázós volt a sok utalás a (szerintem egyértelmûen) amerikai invázióra. Meg Shuuji is egy kicsit perverz volt, bár furcsán õszinte ezen a téren is. Volt egy-két jelenet, amin picit kiakadtam.

You're under arrest Series 1
Ez pedig egy igen kellemes, bár néha már selymesen lágy anime volt, abszolut szimaptikus szereplõkkel. Gyengébb idegzetûeknek, gyermekeknek, és szentimentális felnõteknek is ajánlható, a mellékhatások minimálisak.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

roderick

Tokyo Godfathers
Sikerült DVD-n megnéznem, magyar felirattal és nagyon tetszett. A rajzolása és az animáció nagyon szép, a történet meg aranyos és fordulatos és mégha néha morbidan is de vicces, habár a vége felé már eléggé nyál, dehát karácsony van vagy mi :)
A biztos, hogy nem felejtem el egyhamar a föszereplöket, nagyon karakteresek lettek.

Ramiz

sirtomi, NGE: a vége felé a monológos filózások értelmezéséhez nekem sokat segített a Freud-féle lélekelemzés (csak alapszinten, biztos valahol megtalálod az interneten), lehet, hogy már ismered. PL. Ez alapján Reiben a felettes én mutatkozik meg, Asukában a tudatalatti, Shinjiben meg a /na ennek nem tudom, mi a neve/ a "középsõ" szint, ami végül is a külvilág felé megnyilvánuló tudat. Vagy: a szülõk hatása. Tulajdonképpen a sorozat mindegyik szereplõje nagyon erõsen a szülõk (emlékének/... (nem akarok spoilerezni)) hatása alatt áll.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: via_malaYou're under arrest Series 1
Ez pedig egy igen kellemes, bár néha már selymesen lágy anime volt, abszolut szimaptikus szereplõkkel. Gyengébb idegzetûeknek, gyermekeknek, és szentimentális felnõteknek is ajánlható, a mellékhatások minimálisak.
Az 51 részes Tv-re gondolsz? Az egész sztori a 4 részes OVA-val kezdõdik. Ez az egyik kedvencem, nagyon jó lett.

Dragon

Én a 25.-26. részt úgy értelmezném, hogy az arról szól, ami a Human Instrumentality Project beteljesedésekkor lejátszódik az emberekben, leginkább az a jelenet, amikor Shinji-nek tapsolnak a végén.
Ilyen megvilágításban az EoE a 24. és a 25. rész közé férne be mondjuk.
Persze tekinthetõ "alternatív" befejezésnek is.

Egyébként az EoE-bõl senki semmit nem értene, ha nem látta volna a sorozatot, ahol megismerkedhet a szereplõkkel. szvsz a kettõ együtt teljes.
És akkor még hozzá jön az a rengeteg "mi lett volna ha?"-univerzum, amibõl egyet láthatunk a sorozatban is, illetve ezekrõl szólnak a GoS, meg a többi játékok, az EVA-R címû text-drama, és hasonlók.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

via_mala

Quote from: katzAz 51 részes Tv-re gondolsz? Az egész sztori a 4 részes OVA-val kezdõdik. Ez az egyik kedvencem, nagyon jó lett.
Az OVA 4 rész + 47 rész a TV-sorozat. Természetesen erre gondoltam.

[Dobszó, fanfár, miegyéb!]  :)
Tegnap este megnéztem az NGE elsõ részét.  :hopp:
Tudatosan visszafogtam magam, elnyújtom az élvezetet!  :rotflol:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Ramiz

Quote from: via_malaTudatosan visszafogtam magam, elnyújtom az élvezetet!  :rotflol:

:D Szóval az animéknél is jól jön... :rotflol:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Baldy

Na, most hogy megnéztem eme remekmûvet, értékelném :)
Szerintem egy nagyon szépen kidolgozott animérõl van szó, tele rejtéllyel és akcióval, ami ugyan tény, hogy csak kb. a 7-8. résznél indul be, de onnantól egyre pörgõsebb lesz. Amugy a rajzok kidolgozása is nagyon szép szerintem, és az egyetlen dolog, amibe bele tudnék kötni, az az, hogy kicsit zavaró, amint 30 ember egy álló célpontot nem tud eltalálni (bár tény, ez a legtöbb amerikai akciófilmnél szintén elõjön rendszeresen, és hát azért az is vicces volt, ahogy a GSC-ben Rally-t nem tudták eltalálni, mikor fedezékként egy 5 centi vastag csövet használt, viszont a csövet szilánkokra lõtték...)
De tény, most már megértem, miért lett öcsémnek kedvene Chloe, bár megmondom, számomra inkább Kirika jött be a vége felé, hogy miért azt nem mondom el, mert már az is spoilerkedés lenne :hehe:
Röviden és tömören tehát: mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a rejtélyeket maga megfejteni, ez itt igazi kihivás, és nem is lehetetlen ;) Viszont az is tény: kezdõ animéseknek nem ajánlanám, nem nekik való :)

Alkyra

Végre végignéztem a Fullmetal Alchemistet.
Hát... ez eddig életem legjobb animéje(még Narutot is megelõzi...).
Remek sztori, szép rajzok, istenien kitalált mágia rendszer, jó sok harc,
értelmes "questek".
A fõszereplõk is érdekesen vannak megalkotva.
Remek. :d
Most már csak egy baj van.
Most mit nézzek?? :D :D

Vlk tudd vlm ehhez hasonlót ajánlani?

katz

Quote from: AlkyraVégre végignéztem a Fullmetal Alchemistet.
Asszem ezt Shadowolf gyorsan ki fogja moderálni :)
Quote from: AlkyraVégre végignéztem a Fullmetal Alchemistet.
Remek sztori, szép rajzok, istenien kitalált mágia rendszer, jó sok harc,
értelmes "questek".
A fõszereplõk is érdekesen vannak megalkotva.
Remek. :d
Lassan ideje lesz megnézni.
Quote from: AlkyraMost már csak egy baj van.
Most mit nézzek?? :D :D
Gunslinger Girl :)

.Attila

Quote from: katzGunslinger Girl :)
Azt nézem most. Hát, az elsõ 2 részben elég idegesítõek voltak az agyonismételt jelenetek. 4 rész után viszont megvan a kedvencem: Triela :)

katz

Quote from: TriviAzt nézem most. Hát, az elsõ 2 részben elég idegesítõek voltak az agyonismételt jelenetek. 4 rész után viszont megvan a kedvencem: Triela :)
Nekem is, nekem is :hopp:  :hopp:
Szerencsére késõbb nincs több ismétlés benne. Már írtam róla egy rövid ismertetõt, amit megtalálsz a Leírások között.

Baldy

Quote from: TriviAzt nézem most. Hát, az elsõ 2 részben elég idegesítõek voltak az agyonismételt jelenetek. 4 rész után viszont megvan a kedvencem: Triela :)

Na de gyorsan nézzed, mert én is kiváncsi vagyok már rá :)
Amugy Alkyra ajánlom neked a Noir-t, ha még nem láttad, de ott a Hellsing, az Azumanga Diaoh meg még sok más remekmû :)

ArchElf

Az elmúlt három napban néztem végig, és nem kellett csalódnom a jó ANIDB-s értékelésen. Azt kaptam ami most legjobban jött, egy lájtos-romantikus-sci-fi-t. Szerintem érdemes volt...

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

Dragon

GsG-t én is tudnám ajánlani.
Nekem Rico a kedvencem. (Lehet, hogy ezt a Dragunov kimerítõ használata teszi :D)
Triela talán a legfelnõttebb, legtudatosabb az összes közül, túl normálisnak is tûnik a többihez képest.

Egyébként most a Chrno Crusade-t nézem, és szerintem az FMA-hoz hasonlít valamennyire, tehát aki olyasmi hangulatra vágyik, annak azt ajánlanám.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Alkyra

Köszi Mindenkinek! :D
Megyek el is kezdem a letöltéseket... :D

Ramiz

Nem akarok beszállni a Golden Boy-t agyondicsérõ fórumosok közé, mert minek, de, nos, igazuk van. :D Külön öröm, hogy (elõzetes félelmeimmel ellentétben) nem egy "szépfiú mindenhol tarol" lett belõle, mert akkor csa marha irigy lettem volna a srácra, így viszont :cool: és tényleg lehet tõle(/az animébõl) tanulni. Nemhiába mondogatja folyton... :D
A kedvencem a 2. és az 5. epizódbeli lány (a "nagyfõnök lánya" meg a motoros démon).

Alkyra

Ehh...
Letöltöttem ezt Gunslingert amit ajánlotattok...
Hááát... nekem nem jönn be.
Semmi fantasy nincs benne. :d :d
Vagy külcsi.

Hüpp, hüpp.
Folytatom keresésemet melynek célja hogy jobb sztorit találjak mint az FMAnak van...(kövezzetek meg, de az számomra tényleg mindent  üt...)
További ajánlatok? :D

katz

Quote from: AlkyraEhh...
Letöltöttem ezt Gunslingert amit ajánlotattok...
Hááát... nekem nem jönn be.
Semmi fantasy nincs benne. :d :d
Vagy külcsi.

Hüpp, hüpp.
Folytatom keresésemet melynek célja hogy jobb sztorit találjak mint az FMAnak van...(kövezzetek meg, de az számomra tényleg mindent  üt...)
További ajánlatok? :D
Fantasy?
pl.: Slayers, Those who hunts elves és hasonlók?

Damnatus

roderick

Quote from: DamnatusHali!

Fantasy: Record of lodoss war

Fantasy?
BERSERK!!!!!!!!!!! :whoah:

Alkyra

Quote from: katzFantasy?
pl.: Slayers, Those who hunts elves és hasonlók?

Jah.
De nem olyan kõkemény fantasy, csak legyen benne vlm mágia v. misztikum.(
lásd. One Piece, FMA, Naruto-eddig ezek a kedvenceim..)
s külön korban játszódjon.:D