Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Alkyra

Raggie

Quote from: DjinnCowboy Bebop
Eddig kb a sorozat felét láttam. Bevallom, elõször problémáim voltak a sztorival. Kicsit laposnak éreztem a részeket ebbõl a szempontból. Nem éreztem a késztetést, hogy "gyorsan-gyorsan a következõ részt"! Viszont a zene nagyon-nagyon jó már az elejétõl kezdve. A karakterek is jók szerintem. És úgy látom a sztori is kezd alakulni...  :rolleyes:  Tecccik!!!  :)  
(De akkor is a zene a legjobb benne!!!!!)
Öhöm. Nem akarok megint figh-ot indítani, de ebben a sorozatban nem is a egbyefüggõ, mindenrészben jelenlevõ, mindenki számára érthetõ történetmesélés a lényeg. Inkább gyakorlottabb anime/japánfilm nézõknek ajánlanám, mivel bõven van min elgondolkodni benne.(ez nem  :_piszka:  akart leni Djinn-nek)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Djinn

Quote from: Raggie GordonÖhöm. Nem akarok megint figh-ot indítani, de ebben a sorozatban nem is a egbyefüggõ, mindenrészben jelenlevõ, mindenki számára érthetõ történetmesélés a lényeg. Inkább gyakorlottabb anime/japánfilm nézõknek ajánlanám, mivel bõven van min elgondolkodni benne.(ez nem  :_piszka:  akart leni Djinn-nek)
Nem vetten  :_piszka: -nak. Már majdnem a végénél tartok és nagyon tetszik!! Lehet, hogy még nem vagyok "gyakorlott anime-nézõ", de én is észrevettem a "mondanivalókat" és "el tudok gondolkodni"  :hehe:   :)
Egyszerûen csak az elsõ benyomásokat írtam le  :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

Ízlés dolga, kinek mennyire fontosak a szorosan összefüggõ részek, jelenetek.
Sokaknak, úgy látszik, igen.

Mindenesetre nekik nem ajánlom a Texhnolyze-ot.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizÍzlés dolga, kinek mennyire fontosak a szorosan összefüggõ részek, jelenetek.
Sokaknak, úgy látszik, igen.

Mindenesetre nekik nem ajánlom a Texhnolyze-ot.
ha ez megnyugtat nem csak neked nem fontosak, szerintem is úgy tökéletes a CB ahogy van :)

jelenleg éppen archiválásra kényszerülök, mert kifogytam vinyóhelybõl. tegnap kíváncsiságból belenéztem a Full Metal Panic S1-be, hogy jól emlékszem-e és érdemes-e kiírni... hát a 6. résznél már sikerült megálljt parancsolnom magamnak :D
most pedig újra megnéztem az Azumanga Daioh elsõ részét, és megerõsödött bennem a hit, hogy 'kawaii'-ness/szekundum arányban abszolút gyõztes, vagyis megpróbálom beszerezni dvd-rip változatban és amelyiknek legjobb a feliratozása, azt esetleg közkívánatra az ftp-re is fölrakom majd :)

Marfy

Quote from: Blimp, vagyis megpróbálom beszerezni dvd-rip változatban és amelyiknek legjobb a feliratozása, azt esetleg közkívánatra az ftp-re is fölrakom majd :)
Én majd igényt tartanék rá :).

Moha

Quote from: Blimp, vagyis megpróbálom beszerezni dvd-rip változatban és amelyiknek legjobb a feliratozása, azt esetleg közkívánatra az ftp-re is fölrakom majd :)
Van hozzá torrentem, akinek kell írjon. Feldin az egy. Mások? :)
Noki: majd letöltöm és elküldöm neked DVD-n mert engem is érdekel a jobb minõségû változat.

Baldy

Na én igy hirtelen felinduléásból megnéztem eddig 13 részt az Azumanga Diaohból, és mit mondjak: Frenetikus és nagyon jóóó! :D Sakaki eddig a kedvencem, valahogy mindig azért drukkolok neki, hogy végre megsimogasson egy macskát :hopp:
Amugy egy kérdésem is lenne ezek mellett: Ki látta eddig a Haibane Renmeit? Már jó ideje érdekel az az anime, érdekeseket olvastam eddig róla, de még valahogy nem volt lehetõségem eddig megnézni. Szóval ki látta és mi a véleménye róla?
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

.Attila

Quote from: BaldyAmugy egy kérdésem is lenne ezek mellett: Ki látta eddig a Haibane Renmeit? Már jó ideje érdekel az az anime, érdekeseket olvastam eddig róla, de még valahogy nem volt lehetõségem eddig megnézni. Szóval ki látta és mi a véleménye róla?
Roderick :) Õ sok szépet fog mondani róla :) És mindezt a fórumban kellett persze megírnom, miközben te a másik szobában vagy :rolleyes:

roderick

Ennyire kiszámítható lettem idén:)
Dehát egyszer semmi rosszat nem lehet róla mondani, egy szép, visszafogott történet, kb. annyi titokkal mint a Lain és olyan remek rajzokkal és mesteri hangulattal, hogy én pl. nem tudtam töle elszabadulni, egybe megnéztem az egészet, majd rájöttem, hogy elfelejtettem jegyet beriatni... (hmm.. már több mint egy éve volt...)

Elkezdtem amúgy nézni a Mai Hime-t - gondolván, miért ne kezdjek bele még egy sorozatba, ha tanulnom kéne - és eddig tetszik, igaz az egész egy nagy kliséhalmaz eddig, de valami olyan fura módon vannak egymásmellé rakva, hogy eddig nem zavartak... (vagy csaka nöi szereplök miatt nézem és megpróbálom megideologizálni tudatalatt?)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Baldy

Quote from: roderickEnnyire kiszámítható lettem idén:)
Dehát egyszer semmi rosszat nem lehet róla mondani, egy szép, visszafogott történet, kb. annyi titokkal mint a Lain és olyan remek rajzokkal és mesteri hangulattal, hogy én pl. nem tudtam töle elszabadulni, egybe megnéztem az egészet, majd rájöttem, hogy elfelejtettem jegyet beriatni... (hmm.. már több mint egy éve volt...)

Köcce a tippet Roderick bácsi, bár most már azt kérdezném: Milyen a Lain, mert azt sem láttam még, viszont ezt a hiányosságomat is szivesen pótolnám a közeljövõben :D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

via_mala

Quote from: BaldyNa én igy hirtelen felinduléásból megnéztem eddig 13 részt az Azumanga Diaohból, és mit mondjak: Frenetikus és nagyon jóóó! :D Sakaki eddig a kedvencem, valahogy mindig azért drukkolok neki, hogy végre megsimogasson egy macskát :hopp:
Amugy egy kérdésem is lenne ezek mellett: Ki látta eddig a Haibane Renmeit? Már jó ideje érdekel az az anime, érdekeseket olvastam eddig róla, de még valahogy nem volt lehetõségem eddig megnézni. Szóval ki látta és mi a véleménye róla?
Sakaki-chan foreva!  :hopp:

A Haibane Renmei nálam a kultikus anime szinten tartózkodik, egyedi rajzolási és történetvezetési stílusa miatt, mely az általam egyik legeredetibb anime-egyéniségnek, ABe Yoshitoshi-nak köszönhetõ.
Kissé bõ lére eresztett beszámolómat itt olvashatod:
HW Manga-Anime topic: #1792-es hozzászólás, vagy csak írd be a keresõbe a Haibane Renmei-it. A végét beidézem:
...A sorozat nagyon szép képi világgal rendelkezik, ami messze nem olyan részletesen kidolgozott, mint pl. egy Miyazaki film, vagy mint egy pengeéles, CGI-s Last Exile, de ennek ellenére gyönyõrû. Az animátorok jól használják a színeket, és a fontosabb helyeken éppen megfelelõ részletezettségû a környezet is. Pl. nagyon érzékletes, amikor az Old Home belsejében omladozó vakolatot, és penészfoltokat lehet látni a falon, amibõl érezzük, hogy a Haibane-k messzemenõleg nincsenek elkényeztetve. A zenéjét mindenhol dícsérik, és ha odafigyeltem rá, akkor nekem is nagyon tetszett, de külön nem tûnt fel, mert nagyon jól illeszkedik az anime hangulatához.

Összegezve: azt hiszem, hogy igazi remekmûhöz volt szerencsém, amit megnézve ismét gazdagodtam valamelyest.

Anime alapmû!

És ezt is ajánlom átnézni, renkívül kidolgozott elmélete van a sorozat történetére: Sekai no Hajimari.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Pirula

Quote from: BaldyKöcce a tippet Roderick bácsi, bár most már azt kérdezném: Milyen a Lain, mert azt sem láttam még, viszont ezt a hiányosságomat is szivesen pótolnám a közeljövõben :D
A Lain gyönyörû és álomszerû, megrajzolás és sztori tekintetében is. Ami sokaknak nem tetszik benne, az az hogy nagyon lassú. Ha viszont szereted az apránként kibontakoztatott történeteket akkor lehet hogy tetszeni fog.

via_mala

Quote from: BaldyKöcce a tippet Roderick bácsi, bár most már azt kérdezném: Milyen a Lain, mert azt sem láttam még, viszont ezt a hiányosságomat is szivesen pótolnám a közeljövõben :D
A Lain szintén egy fantasztikusan jó anime, fõleg a 2. felétõl, az eleje amolyan alapozás, elsõ pillantásra marha unalmasnak tûnik, én pl. csak második nekifutásra tudtam átjutni rajta, annál nagyobb volt az elképedésem a végére.
Szintén ajánlanék egy-két nagyon jó oldalt: thought experiments lain
Cyberia Anime
Ha a Matrix c. film tetszett, akkor ez is fog, de ha nem, akkor is találsz benne annyi gondolatiságot, amin el lehet rágódni egy darabig.
Ez is, csakúgy mint a Haibane Renmei, nem éppen a könnyed, felejthetõ szórakozás, hanem a fajsúlyos, emberi lelket mélyen érintõ animék közé tartozik. A karaktertervek ABe Yoshitoshi kezét dícsérik!
(A HW Anime-Manga topicban a #1548-es hozzászólásban számoltam be róla.)
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Marfy

Quote from: via_malaA Lain szintén egy fantasztikusan jó anime, fõleg a 2. felétõl, az eleje amolyan alapozás, elsõ pillantásra marha unalmasnak tûnik,
Én meg még pont a 2. felét nem láttam, de muszály lesz befejeznem ha már ennyi jót írtatok róla, most még kissé zavaros de remélem a végére minden kitisztul.

Rounin

Ehehehehe.... már a zenéi alapján beleszerettem, mikor még semmit nem láttam belõle. S most, hogy megnéztük (édesanyámmal :) ).... azt hiszem, kezdetnek az Õ szavaival indítok:
"Nos, ez annyira tetszett, mint a D (Vampire Hunter D - a szerzõ :D ). Pedig tudod, hogy az nálam..."

Szóval nála az etalon.

S most az én véleményem. Az angol szinkron csapnivaló, röhejes, siralmas. Semmi átélés, hiteltelen szinkronszínészek. De nem is így néztem végig :D Természetesen.
A zene csodálatos, de hát Kanno Yoko, s ennél többet nem is kell mondanom :) A szinkronhangokra megint csak dícsérõ jelzõket tudok használni (édes' szeritn: ímádom ezeket a hangokat (a Black Dragon Clan shogunja és katonái hallatán).
Képi világa: nos. Hát. Izé. Szép. Nagyon szép. Nem lehet mást mondani rá. Vagyis lehet, de hiába. Gyönyörû hátterek elõtt szépen animált szép karakterek. Persze hiába a mûvészi kidolgozás, ha nem hangulatos, nincs meg benne az a többlet, ami a "szép-szép" helyett "hûamindenit"-et vált ki. Itt megvan.
A történetrõl már nem áradozom, talán már túl sok remek sztorihoz volt szerencsém, így ez nem lelkesít annyira; viszont a hangulata miatt nagyon is tetszik :)
Whahahaha....
Jut eszembe.
Dilandau (vagyki) elmebeteg kacaja vmi extrém jó lett. Ímádom az ilyen enyhén elmebeteg karaktereket. A példaképeim :D (vagymi)
Ghihihihihihi...hörr...híííík....puff...fene.

EDIT: MUSZÁJ!! J! J!
(gomen)

Marfy

Ha teccett a film akkor ajánlom figyelmedbe a sorozatot ami szerintem jobb mint a film, bár a megrajzolása nem olyan jó mint a filé de nekem még így is nagyon bejött.

Djinn

Quote from: NokiHa teccett a film akkor ajánlom figyelmedbe a sorozatot ami szerintem jobb mint a film, bár a megrajzolása nem olyan jó mint a filé de nekem még így is nagyon bejött.
Nekem is sokkal jobban bejött a sorozat, mint a film!!! Én elõször a sorozatot láttam. Az nagyon tetszett és ezen fellelkesülve rögtön megnéztem a filmet is. Bevallom az eddig látott animek közül ez volt a negatív csúcs.   :( Nekem összecsapottnak tünt és majdhogynem értelmetlennek (ez egy kicsit túlzó azért  :rolleyes: ). Ezért most biztos sokan lehurrognak, de én ezt éreztem  :eeek:
De a sorozat nagyon bejött!!!  :)

Rounin

Quote from: NokiHa teccett a film akkor ajánlom figyelmedbe a sorozatot ami szerintem jobb mint a film, bár a megrajzolása nem olyan jó mint a filé de nekem még így is nagyon bejött.

Ja igen, ezt elfelejtettem leírni, hogy már tervbe is van véve :D

Fazék

Quote from: DjinnNekem is sokkal jobban bejött a sorozat, mint a film!!! Én elõször a sorozatot láttam. Az nagyon tetszett és ezen fellelkesülve rögtön megnéztem a filmet is. Bevallom az eddig látott animek közül ez volt a negatív csúcs.   :( Nekem összecsapottnak tünt és majdhogynem értelmetlennek (ez egy kicsit túlzó azért  :rolleyes: ). Ezért most biztos sokan lehurrognak, de én ezt éreztem  :eeek:
De a sorozat nagyon bejött!!!  :)
én is hasonlóképpen éreztem, pedig figyelmeztettek is, hogy ne a sorozat után nézzem meg a filmet, csak pár hónap pihenõ után, de nekem se jött be anno "sûrûsége" miatt :) - így utólag elismerem, hogy ha filmben akarjuk a 26x22 perce-et leadni, akkor ez még mindenképpen a jobb sorozat-megfilmesítések közé tartozik, és az meg tényleg vitathatatlan, hogy látványban valami csodálatos. külön tetszett, hogy mertek változtatni a sorozat hangulatán, mertek változtatni a szereplõkön ráadásul negatív irányba! szóval ha a sorozat után egy kicsit csalódás lehet a film, akkor is sztem fontos ezt is megtekinteni, ha másnem a látvány miatt és az alternatív történet miatt :)

edit: Azumanga Daioh dvd-rip-ek
belenéztem az a4e és kaa (v2) változatokba... sajnos valamennyire érthetõ módon nem nagyon törték magukat, hogy eltérjenek magától a dvd-n lévõ felirattól... szóval látszik, hogy nem fansubber-kedéssel foglalkoznak, csak dvd-rippeléssel (persze javítsatok ki, ha hülyeséget mondok), ugyanis a kaa változatban még az esetleges kiegészítõ megjelenõ feliratok is, különösebb pozicionálás nélkül fönt/lent középre bevannak dobva, pedig az avi-s formátum miatt nyugodtan pozicionálhatták volna (bár tény hogy nem értek különösebben ehhez)... az a4e változatban legalább a 2. felirat-sáv színezgetett (vagyis amit más szereplõ mond "egy képen" az más színnel van) ill. rendesen pozicionált, de egy kicsit játszani kell, hogy szépen nézzen ki a képre illesztve, de talán még mindig ez lenne a jobb megoldás (a magyarázatok teljes hiányát már nem is említem inkább, ezek sajnos tényleg csak a DTV-s fansub-oknál szokott divat lenni... :() még talán megpróbálom beszerezni az RG-s változatot (bár erre nem látok sok esélyt), és ha egy szinten van az a4e-vel, akkor ez lenne jobb mert az Ripping Gods már be is fejezte a sorozatot.
összességében kicsit bizonytalan vagyok, hogy a néhány angol nyelvi használati hibán kívül kiválónak tekinthetõ jelenlegi DTV-s fansub-ot érdemes-e lecserélni... :confused: várom a véleményeteket és még visszatérek :)

.Attila

Ami fent van (már ha az még a régi, amit leszedtem), az szvsz tökéletes. Jó minõségû, jó helyen vannak a feliratok, vannak magyarazátok, nem is kevés. Mi a baj ezzel a változattal? Még a DVD lejátszó is le tudja játszani, tesóm, mivel nem fér a géphez, most azt nézi rajta :)

Fazék

Quote from: TriviAmi fent van (már ha az még a régi, amit leszedtem), az szvsz tökéletes. Jó minõségû, jó helyen vannak a feliratok, vannak magyarazátok, nem is kevés. Mi a baj ezzel a változattal? Még a DVD lejátszó is le tudja játszani, tesóm, mivel nem fér a géphez, most azt nézi rajta :)
inkább mondanám azt hogy nem rossz minõségû, de egy dvd-s képminõségtõl azért messze van... legalábbis amennyire én meg tudom ítélni... ez az egyetlen bajom vele... és reménykedtem benne, hogy valaki a dvd-s képhez egy hasonló színvonalú feliratot hoz majd össze... de ez hiú abránd volt csak, úgy látszik :( tehát hacsak nincs túl nagy igény a dvd-s-re, akkor marad a fent lévõ változat sztem... edit: remélem ez a téma nem számít nagyon OFF-nak, végülis a sorozat esetleges késõbbi élvezeti tényezõjérõl van szó :)

Djinn

Quote from: Blimp...és az meg tényleg vitathatatlan, hogy látványban valami csodálatos. külön tetszett, hogy mertek változtatni a sorozat hangulatán, mertek változtatni a szereplõkön ráadásul negatív irányba! szóval ha a sorozat után egy kicsit csalódás lehet a film, akkor is sztem fontos ezt is megtekinteni, ha másnem a látvány miatt és az alternatív történet miatt :)
Ebben teljesen egyetértek! Senkit nem akarok lebeszélni  ;)

Xipe

Hat nem tudok ti hogy vagytok vele, de en most neztem vegig a The Last Exile cimu sorozatot es mit ne mondjak nekem nagyon tetszik.
A zene, a sztori. a rajz, a karakterek minden.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

roderick

Last Exile nekem is tetszett, csak az zavart nagyon, hogy az elsö két rész annyira jó volt, hogy utánna már a sorozat többi része inkább csalódást okozott, meg a vége se valami újjító, de tényleg hangulatos, igényes benne a CG és izgi repülös akciókkal van tele. (De az elsö csatát semmi nem múlja felül, vaaah... az nagyon komoly)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Baldy

Quote from: TriviAmi fent van (már ha az még a régi, amit leszedtem), az szvsz tökéletes. Jó minõségû, jó helyen vannak a feliratok, vannak magyarazátok, nem is kevés. Mi a baj ezzel a változattal? Még a DVD lejátszó is le tudja játszani, tesóm, mivel nem fér a géphez, most azt nézi rajta :)

Na comment az egészhez: TV-n nézve az Azumanga Diaoh-t nincs semmi kivetni valóm. Teljesen szép a kép, pixel nyista, a feliratok nem zavaróak, minden a helyén van, és a hanggal sincs klönösebb gondom (max. azt leszámitva, hogy egyes részek között a hangerõsség kicsit más, de ez a max. amibe bele tudok kötni.

Escaflowne - The Movie

A nagyfilmet néztem eddig végig, nem volt egy végzetesen rossz darab, de a zenéje volt az, ami engem lekötött a legjobban. A sorozatból csak az elsõ részt láttam, azt is már régen VOX-n, és mit ne mondjak: jobban tetszett, összeszedettebbnek tûnt.

Last Exile-ról meg csak annyit: ha jól tudom, Ghibli mû, ugyhogy csak jó lehet :D

Rounin

Ehem... szóval a sorozat jobb? Ennyivel? Akkor azt hiszem, ténylegmeg kell szerezzem. Csak nehogy csalódjak, mert lesz Holy Retribution! meg egyebek ;)

Fazék

Transformers: Galaxy Force - nem nevetni! :)
szóval nekem gyerekkoromban nagy kedvenc volt a Transformers sorozat és a jópár figurám is volt. de amit ezzel a sorozattal mûveltek, az egyszerûen kritikán aluli! megnéztem ebbõl az elsõ részt (illetve pár részletet láttam a Cartoon Network-ön valamelyik másikból) és egyszerûen nem tudom felfogni miért kellett a gyönyörû rajzolt robotokról áttérni ezekre az undorító steril számítógépes 3D figurákra... ennyivel olcsóbb lenne így az elkészítése?! na mindegy, a sorozat vszleg úgyis a bárgyúbb típusból van történet ügyileg, de azért még odafigyelhettek volna legalább a kinézetre... ilyen illúzióromboló vacakot már rég láttam...

Xipe

Quote from: BlimpTransformers: Galaxy Force - nem nevetni! :)
szóval nekem gyerekkoromban nagy kedvenc volt a Transformers sorozat és a jópár figurám is volt. de amit ezzel a sorozattal mûveltek, az egyszerûen kritikán aluli! megnéztem ebbõl az elsõ részt (illetve pár részletet láttam a Cartoon Network-ön valamelyik másikból) és egyszerûen nem tudom felfogni miért kellett a gyönyörû rajzolt robotokról áttérni ezekre az undorító steril számítógépes 3D figurákra... ennyivel olcsóbb lenne így az elkészítése?! na mindegy, a sorozat vszleg úgyis a bárgyúbb típusból van történet ügyileg, de azért még odafigyelhettek volna legalább a kinézetre... ilyen illúzióromboló vacakot már rég láttam...

IMHO csak egy jo Transformers sorozat volt es az is a legelso volt.
Galaxy force az nagyon gyenge.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Fazék

Quote from: XipeIMHO csak egy jo Transformers sorozat volt es az is a legelso volt.
Galaxy force az nagyon gyenge.
engem is csak a kíváncsiságom és a nosztalgia vitt rá, hogy belenézzek, de kár volt

Dead Leaves (2004)
hát ez valami nagyon beteg anime. a rajzolási stílusa elég elborult, hirtelen nem is tudom mihez hasonlítani, pedig tudom, hogy már máshol is találkoztam ilyennel, csak most nem jut eszembe. szóval sokak szerint ezt már igénytelennek lehetne mondani, de van egy hangulata az tény. rengeteg élénk színt használ, élesek a kontúrok, eléggé szügletes a rajozolási stílus. és talán ennyi benne a pozitívum. már nem igazán emlékszem, hogy mi vett rá, hogy letöltsem. eléggé alpári humor-szint van benne, és teljes brutalitás. meglepõ módon ezek mellé úgy ahogy egy történet is összejött, de nekem nem igazán tetszett... mivel nem is ajánlom senkinek se a sorozatot, csak annak, aki nagyon kíváncsi az elérhetõ elborultsági szintekre, ezért nem is folytatom tovább az elemzését. még egy ideig meghagyom a vinyón és torrent-re is rátudok mutani, ha valakit mégis érdekelne. inkább nem osztályoznám, ha lehet.