Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: Bandita ^^Már bocs hogy ezt így ide, de milyen ez a MADLAX???
Eszik vagy isszák??? :haha: Jó ez??  Véresfürdõs-gyilkolós??? HAllottam róla jót is rosszat is.... Most mi legyen? :eeek:
Azt mondják, Noir-szerû. Ha az nem jött be, szerintem kerüld el, ahogy én. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

SaiyaGin

Befejeztem.
Tetszett. :)
Bõvebben majd holnap.:)

Cobra

Madlax szerintem elég jó. Sokban hasonlít a Noir-ra, de a történet alapjában igen eltérõ. Itt nem hullanak annyira az emberek, vér sincs nagyon (Noir-ban sincs vér). Ez sem túl pörgõs, ne úgy tekints rá, mint akciósorozatra. Ha láttad a Noirt és tetszett, akkor nézd meg ezt is, ha nem láttad, akkor is próbáld ki a Madlaxot szerintem. Ha tetszik ez, akkor nézd meg a Noirt is  :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Necrid^

Quote from: CobraMadlax szerintem elég jó. Sokban hasonlít a Noir-ra, de a történet alapjában igen eltérõ. Itt nem hullanak annyira az emberek, vér sincs nagyon (Noir-ban sincs vér). Ez sem túl pörgõs, ne úgy tekints rá, mint akciósorozatra. Ha láttad a Noirt és tetszett, akkor nézd meg ezt is, ha nem láttad, akkor is próbáld ki a Madlaxot szerintem. Ha tetszik ez, akkor nézd meg a Noirt is  :)
+ Madlax sokkal misztikussabb mint a Noir.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Groven

Sokan ajánlották és végül eljutottam oda, h megnézzem mind3 szériát. Akkor nézzük sorba.

Az 1. széria nagyon tetszett. Hangulatos, a nyítózene nagy találat (most is az szól, szegény munkatársaim néha furán is néznek rám:haha: ). A történetben tetszik, ahogy megjelenik Sagara kettõs élete, amibõl fakadóan számtalan vicces és komoly helyzetbe kerül egyaránt.

A 2. széria...hm...teljesen meglepett. Tiszta ökörködés az egész az 1.höz képest. Végignéztem. Bontu-chan kommandónál nameg a ruhazabáló biológiai fegyvernél kicsordult a könnyem a röhögéstõl. Intermezzo a történet közepén, mely kikapcsol és jobban megismerteti a karaktereket.

A 3. széria.....hatalmas Pál-fordulat az elõzõkhöz képest. Elég komor és mély gondolatokat tartalmazó részek vannak benne. Lehetsz akármilyen kemény, katonás, kitartó, de ha vk fontossá válik számodra és nincs melletted, v azt hiszed h meghal, akkor esetlennek, hasztalannak érzed magad és elfelejtesz magadért és érte is küzdeni. Ezen vagy átlépsz -ahogy a történetben a dolgok alakultak nem történt volna meg-, v az illetõ megjelenik a semmibõl -ami viszont meg is történt miután túlélte az ellene írányuló merényletet- és jó képentöröl v a cipõjével v épp azzal ami a kezébe akad és ráébreszt arra, h épp az tesz erõssé ha van kihez menned és ha van kihez kötõdnöd. Tehát nem vagy egyedül.
A végét nagyon vártam...és kicsit csalódtam is meg nem is. Ugyanis nyitva maradt Sagara és Kaname kérdése. Nincs lezárva. Emiatt hiányérzetem van. A készítõk vagy olyan anime-t készítettek, ahol a vége direkt nyitott és a nézõ maga képezlje el, h miképp folytatódhatna a történet (rem nem ezt választották:) ), vagy még várható egy esetleges 4. széria is. Hát ha lesz, akkor állok elébe!

Kuroi Tenshi

Quote from: KraivanEbben az animeben valahol a 3. évezred végefelé járhatunk, ráadásul volt egy apokalipszis is, és ha a szöveget megfigyelted, akkor MO két birodalom között õrlõdik. De azért tartjuk magunkat. ^^
Persze, hogy tartjuk magunkat - már évezredes tapasztalatunk van a birodalmak közti örlõdés ellenére fennmaradásban :lazza:
/off...

SaiyaGin

2018-ban az emberek által Heterodyne-nak nevezett szörnyek támadják meg Japánt, ellenük fejlesztik ki a Dai-Guard nevű mechát (amit az a cég épített, amelyik a legkevesebb pénzből vállalta a megbízást). Nemsokkal a Heterodyne-ok nyomtalaul eltüntek, senki nem tudta, hova és miért.
12 év múlva ismét feltűnik egy szörny, pont annak a cégnek (21st Century Security) a vidámparkja mellett, amelyben tulajdonosai a Dai-Guard-ot látványosságként tartják. Ekkor a 3 éppen ott tartózkodó irodai alkalmazott (Shunsuke Akagi, Ibuki Momoi, Keiichiro Aoyama) tiltások ellenére beindítják a gépet, és sikeresen szembeszállnak az ellenséggel. Akagi-kun igazságérzete és szabályokkal szembeni kritikussága többször bajt hoz rájuk, de végül mindig a Dai-Guard győz a csatákban, és ezzel hőseinknek is megbocsájtanak.
Itt rá is térhetünk a Dai-Guard rövid jellemzésére. Mint már említettem, építésekor az olcsóság volt a fő szempont, így elég sok probléma akad vele, főleg a sorozat elején.  :D
Ennek ellenére ez a mecha Japán (jelenlegi) egyetlen fegyvere a lények ellen, így a 21st Century Security részvényesei közé tartozó hadsereg sokszor próbálkozik azzal, hogy elvegye a civilektől, és maga kezelje, azonban ez több akadályba ütközik.
Mivel a címszereplő elég nagy és súlyos,  nem képes hiperszuper akciók végrehajtására, így a sorozatban nem az akció dominál, hanem inkább a szereplők egymáshoz fűződő viszonya: mindhárom főhősnek van valami személyes problémája, amit a sorozat végére sikerrel megold.
Habár nem mai darab, a grafikája nem rossz, a szereplők is elég jól néznek ki, annak ellenére, hogy csak ,,egyszerű irodisták". Nincs benne se ecchi, se véres jelenet, (FMP!TSR rulz :D) így gyerekek is megnézhetik (persze amennyiben értenek angolul). Van benne továbbá pár jó poén is. :lazza:
Nos, most hogy a beszámolóm végére értem, illene valami tanulságot írnom, amit a sorozatból tanultam. Nem is hagyom ki:
,,Even a salaryman can defend the peace!" :D

Kvikveg

Quote from: Kuro_TenshiPersze, hogy tartjuk magunkat - már évezredes tapasztalatunk van a birodalmak közti örlõdés ellenére fennmaradásban :lazza:
/off...
Jah, az orszag legalabb stilusosan a szokasos helyzetben van: ket nagyhatalom kozott, a regi szep idokon almodozva. De legalabb a Keleti elott szep park van. :D
A 10 resz vege utan a 11. resznek az eleje logikatlan. Vagy a 10et kellett volna mashogy befejezni. Mintha kimaradt volna egy resz.
A felidos valtasoknal: amikor az elso felidonek vege, "miserere mei"-t mormolnak. :rolleyes:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Chronos

Quote from: PredakingHála Lythis-nek most már én is rá kattantam a Tenjo Tenge-re ugyan kb 3-4 rész láttam eddig de csak 1 szó: [SIZE="5"]GONZO[/SIZE] style nagyon látszik benne , marha nagy fithing részek és marhára beteges poénok amitõl az ember nem tud feállni egymahar a padloról.
:merci: Lythis
Akkor jó, mert a MADHOUSE animálta nem a Gonzo...:)

CHRONOS

Andi

Most nézem a Serial experiments Lain-t és eddig nem rossz, nem rossz, csak kicsit zagyya:eeek:  
Comedy, Gunnm....ezek nagyon tetszettek!

A Comedyben egészen pontosan az, hogy nagyon festõi, és bár mindössze csak 10 perces, mégis egy kerek történetet mond el.

A Gunnm pedig messze elmarad a manga mögött (nem értem miért csak 2 részt animesítettek meg) de nekem tetszett. Mind a grafika mind a történet.

Ready2

nos megettem a trinity blood-ot. hat mit is mondjak. elejen nagyon jolindult sok erdekes karakterrel, akiknek a tobbi reszben szinte alig volt szerepe, mert bemutattak csomo unalmasat (egy rakat haszontalan bishounent es bishoujot) es azokkal voltak elfoglalva.

abelnek is joval kevesebb szerepe volt mint elejen sejteni lehetett.
 a tortenet a vegefele nagyon kiszamithatova valt kiveve az endinget ami kicsit osszecsapottnak tunik nekem.

a korites amugy majdnem tokeletes: gyonyoru graf, nagyon jo OST, kivalo ED.
nekem olyan erzesem van ezzel az animevel kapcsolatban, hogy a keszitok nagyon megakartak felelni mindenkinek.
 ezert is kicsit olybar tunik nekem, mintha hellsing, trigun es chrno crusade sok jellemzoje ujra lenne hasznositva, mert azok oylan jo popularis animek voltak. hianyzik vhogy az eredetiseg belole.
nalam 10-es skalan 6-ost erdemel. kellemes, de feledheto alkotas szerintem.

sirtomi

Quote from: AndiMost nézem a Serial experiments Lain-t és eddig nem rossz, nem rossz, csak kicsit zagyya:eeek:  
Nem zagyva az. Figyelni kell nagyon minden részletre és õsszeáll a kép, vagy nem :D
De akkor is nagyon jó :jee:

Yakumo

So: Mivel volt szerencsém eredetiben megszerezni az Ah! My Goddess: The Movie-t, meg is néztem.
uh.. ezzel a bevezetõvel sem lettem iq-bajnok...:rolleyes: :D

A lényeg, hogy én most láttam elõször, (a Movie-t, a sorozatot már láttam) nagyon tetszett. Nem igazán vagyok oda (értsd rajongok) a romantikus stuff-okért, de ez nagyon tetszett és megfogta a lelkivilágomat. Ajánlom mindenkinek, akinek tetszett a sorozat, jó kis Movie-t fog látni. De aki nem rajong az ilyesmiért annak is ajánlom, mert én nagyon kellemes érzésekkel néztem végig. Jó lett tõle a napom az biztos!
Oh! Istenem(nõm) ez jó! :D
(Szvsz) ;)

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Relunx

Nah továbbnáztem. Elég jó kis anime. Romantikus. De leginkább Sakuya miatt nézem. :D

Relunx

via_mala

Quote from: RelunxAh! My Goddess Tv -Season 1?
Mikor jön ki a season 2? Már hallottam róla hogy készülödik a season 2, de ez csak szóbeszéd volt vmelyik fórumon.
2006-ban indul
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

SaiyaGin

Ramiz

FMA - megint egy szájbarágós, erõltetett rész. Tele van ez a sorozat világa elszánt, de mégis segítségre szoruló gyerekekkel, akik mind a szüleik miatt sírnak...

Lythis

Tenjou Tenge 1-24 (amennyire vágom, ez a teljes sorozat)

Most fejeztem be, szal rendes véleményezést sztem csak késõbb, ha kicsit összeszedettebbek a gondolataim ezzel kapcs. Elöljáróban annyit, h kiakasztó h ennek is nyitva van hagyva a vége... pedig bírtam volna, ha a nagyobbik Takayanagi-t kinyírják a végén, vagy valami ilyesmi... mind1..
 Lehet h meg kéne néznem mellé az OVA-kat is, hátha azokból kiderül valami?

SaiyaGin

Egy szerintem nagyon igaz idézet a Dai-Guard-ról:
"This show is going to go down in history as one of the most enjoyable underrated series ever. The show is funny, the characters are intriguing, and it never falls into the "monster of the week" mediocre ness of many mecha series. "

Danhibiki

Quote from: via_mala2006-ban indul
Ohh yeah!! KÖSZI! KÖSZI!:) Már alig várom....:jee:
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Andi

Nekem a Hoshi no koe/ Voices of a distant star nem nagyon tetszett. Talán a rajzstílus és a mechacsaták miatt.

Ready2

Quote from: AndiNekem a Hoshi no koe/ Voices of a distant star nem nagyon tetszett. Talán a rajzstílus és a mechacsaták miatt.

nekem nagyon bejott. szerintem kivaloan at tudta adni azt a nyomaszto erzest, amit a szereplok tehetetlensegukben ereztek amikor szembesultek az ido es ter legyozhetetlen akadalyaval. nalam 5/5 :)  (marcsak azert is mert a tema nagyon foglalkotat)

Kvikveg

Erdekes, Hoshi no Koe nekem sem annyira utott, de azert megmaradt. Van benne valami megis. Lehet, hogy ez a tehetetlensegerzet riasztott el, pont ami a lenyege? Najo, a rajzolas minosege inkabb, de a korulmenyeket tekintve, ez ertheto. Sot, ahhoz kepest nagyonis jo.

Azt hiszem Bleach lesz a kovetkezo, amit szeretni fogok. Foszereplot mindenesetre biztos. (Megj: hasonlit a Kyo-ra a Fruits Basketbol - narancssarga haj, es kicsit a stilusa is. Ot pedig birtam. De ez komolyabb.) Lazzaret es Dreamcleaver avatarjait mar ketszer is probaltam lementeni...:haha:
A harcijeleneteket viszont neha nagyon elhuzzak, de ezenkivul erdekes. Persze meg csak par reszt lattam belole, ugyhogy a velemenyem valtozhat. Remelem pozitiv iranyba.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Dreamcleaver

Quote from: PredakingHála Lythis-nek most már én is rá kattantam a Tenjo Tenge-re ugyan kb 3-4 rész láttam eddig de csak 1 szó: [SIZE="5"]GONZO[/SIZE] style nagyon látszik benne , marha nagy fithing részek és marhára beteges poénok amitõl az ember nem tud feállni egymahar a padloról.
:merci: Lythis

Ja a Tenjo Tenge baromi látványos és jókj a poénok, meg szexik a csajok, mi kell még? :jee: Egyetlen baja, hogy a TV sorozatnak nincs normálisan vége, még úgy sem, hogy már 2 OVA-t is utána gyártottak

Most hirtelen két animottudnék ajánlani:

Sensei No Ojikan: Baromi aranyos kis anime. Középoskolásokról szól, meg egy tanárnõrõl aki nagyon alacsony és kawai, ezért mindenki gyerekként kezeli. Kicsit olyan Azumanga Daioh szerû poénokkal tûzdelve.

Cromartie High School: Ez szintén középsulisokról szól, de tök más megközelítésben. Ez egy olyan iskola, avoha igazi keményfiúk járnak, akik persze csak kívülrõl kemények, igazából nekik is van lelkük. Van még egy-két érdekes tanuló is pl Freedie Mercury, egy gorilla, egy Mechazawa nevû robot, akit mindenki normális emberként kezel stb. Ez a sorozat keményen kifigurázzza a yakuza style keményfiúkat és sok fárasztó poén van benne. Néhol kicsit vontatott, erõltetett, de összegészében véve jó kis sorozat.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

sirtomi

Quote from: DreamcleaverCromartie High School: Ez szintén középsulisokról szól, de tök más megközelítésben. Ez egy olyan iskola, avoha igazi keményfiúk járnak, akik persze csak kívülrõl kemények, igazából nekik is van lelkük. Van még egy-két érdekes tanuló is pl Freedie Mercury, egy gorilla, egy Mechazawa nevû robot, akit mindenki normális emberként kezel stb. Ez a sorozat keményen kifigurázzza a yakuza style keményfiúkat és sok fárasztó poén van benne. Néhol kicsit vontatott, erõltetett, de összegészében véve jó kis sorozat.
Errõl már írt más is és õ is dícsérte ha jól emlékszem. Asszem belenézek majd.

Moha

Quote from: DreamcleaverSensei No Ojikan
Ez megvan neked végig? Ha igen, érdekelne, mert én nem találtam meg minden epizódot.

Dreamcleaver

Quote from: MohaEz megvan neked végig? Ha igen, érdekelne, mert én nem találtam meg minden epizódot.

Ja sokáig nem volt letölthetõ, de most egy gyerek fölrakta az egészet a animyume-ra (én legalábbis onnan szedtem le). Mondjuk az utolsó 3 rész subja nem annyira jó de legalább meg van.

http://www.animeyume.org/download.php/torrents/19694/19694.torrent

Esetleg fel lehet pakilni az FTP-re. :)

A Cromartie High Schoollal kapcsolatban csak annyit, hogy most nézem és annyira mégse jó. Van benne egy-két poénos rész, de a nagyja elég vontatott. Csak olyanoknak ajánlom, akik szeretik az elvontan szórakoztató animokat.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Fazék

Quote from: DreamcleaverA Cromartie High Schoollal kapcsolatban csak annyit, hogy most nézem és annyira mégse jó. Van benne egy-két poénos rész, de a nagyja elég vontatott. Csak olyanoknak ajánlom, akik szeretik az elvontan szórakoztató animokat.
No igen, ezt aláírom, tényleg csak azoknak ajánlom én is. De nekem pl tetszik :)

Dreamcleaver

Quote from: FazékNo igen, ezt aláírom, tényleg csak azoknak ajánlom én is. De nekem pl tetszik :)

Ha már letöltöttem, én is megnézem, poo. :)

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS