Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

death_scythe

#4740
Hát megnéztem egy pár sorozatot az elmúlt pár napban ezt több elõadásom is bánta.
FMP:TSR
Nekem nagyon tetszett, bejött az a kicsit sötétebb hangulat. Az elmebeteg csávó aki almákat lövöldöz le fejekrõl engem irritált +utáltam de ennek ellenére rossz lett volna a sorozat ha nem szerepel benne.Két problémám volt vele csak, Tessa nem szerepelt túl sokat+csak 13 részes és ez az ami számomra érthetetlen kinek az ötlete volt vajon ez, mert ennél nagyobb hülyeséggel nem is állhatot volna elõ kivéve ha az volt a célja hogy még legalább két szezont lenyomjanak az FMP-bõl.Szerintem ezzel az erõvel akár 6 részenként is leadhatnák ezt a sorozatot. Mindegy remélem egyszer megérem azt a pillanatot amikor végre összejön Souske Chidori-val(talán az 5-ik szezonban??)

Erementar Gerad
Ha vki egy vicces+romantikus sorozatot keres akkor ez igazán neki való. A vicces részeken halálra röhögtem magam és ennyiszer chibi karaktereket sosem láttam még egy sorozatban.(Ren-chan chibi alakban annyira kawaii vajon gyártanak chibi Ren plüss figurákat)Nagyon örültem annak hogy a romantikus szál rendesen megoldódik a sorozat folyamán nem úgy mint a készítõ studio másik anime-jében(Love Hina) ahol két movie-t és egy OVA kellett várni a befejezésre és az is sikerülhetett volna egy kicsivel jobbra. Most ami nem tetszett: ilyen gyenge minõségû fansub-bal életemben nem találkoztam még; a Section 9-fordítása tetszett a legjobban de nekik meg a video-juk volt elég gyenge de lehet hogy nem a kódolást rontották el hanem a nyers amibõl dolgoztak gyenge minõségû volt, mindegy a többi fansub csapat szerintem amúgy náluk csak gyengébbet produkált viszont a video-juk legalább jó volt. Félreértést elkerülendõ nem a szöveggel van baj amit fordítottak az jó már amennyit meg értettem japánul, hanem a nevek és elnevezésekkel vannak komoly bajok amik akár el is ijeszthetnek egy kevésbé elhivatot nézõtt(egy részen belül nem fordították következetesen a neveket, elnevezéseket)Mindegy én túl tettem magam ezen és így egy nagyon vicces kedves aranyos anime-t kaptam.

Kannaduki no Miko
Hát kicsit nehezen indultam el vele de aztán egyszerûen nem tudtam abbahagyni. Nem eget rengetõ vagy forradalmi bármilyen formában is(nekem az volt mert ez volt az elsõ shoujo-ai-os anime-m) egyszerûen csak jó. Nekem Chikane-chan jobban bejött mint Himeko nem, is értem mit evett azon a csajon két karakter is(aranyos,aranyos de semmi több). Viszont Chikane-chant szívesen megpróbálnám megtéríteni:D . A végén sajnáltam a megoldást ahogy meg kellett menteni a világot, de azért megnyugodtam az utolsó képsorok láttán hogy happy end lett a vége.A mecha-kal úgy vagyok hogy nem voltak rosszak de nélkülük is el tudtam volna képzelni a sorozatot(talán vmi mást idézgethettek volna pl.:szörny vagy vmi ilyesmi mint a Mai HiME-ben) Ja  az op és ed zenék szerintem nagyon jók  Kotoko RULZ.

Vki tudna mondani még pár shoujo-ai-s anime-t mert kivncsi lennék mit alkottak még ebben a kategoriában. Hûha, jó sokat írtam nem baj ez eddig elég ritkán fordult eddig elõ:D . A fentiek az én véleményemet tükrözik csak, senki lelki világába nem akartam bele gázolni ha így tettem volna.
   
I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Maron

Kannazukiban engem az idegroham kerülgetett Himekotól, a hangját meg inkább ne is emlegessük >___<
Viszont az op-ed nagyon jóóó! :whoah:

SaiyaGin

Quote from: death_scytheHát megnéztem egy pár sorozatot az elmúlt pár napban ezt több elõadásom is bánta.
FMP:TSR
Nekem nagyon tetszett, bejött az a kicsit sötétebb hangulat. Az elmebeteg csávó aki almákat lövöldöz le fejekrõl engem irritált +utáltam

Nekem õ lett a kedvencem. :D

NLZ

Most nézem a Full Metal Panic-ot, és hogy is mondjam... Nagyon jóó!!! :) Elsõ 7 rész után azt mondom, hogy az egyik legjobb anime. :)
[reserved]

SaiyaGin


NLZ

1 hónapja letöltöttem, de most jött meg a kedvem, hogy megnézzem. :) Kellemeset csalódtam benne. :)
[reserved]

Fazék

Karin

na végre egy idióta sorozat, amin én is jól szórakozom és a fan-service mellé, kellõ mennyiségû friss poén is társul
az eddigi két rész engem is meggyõzött, hogy ha nem is az év sorozata, de legalább szórakoztató, egy számomra kellõen elborult és eredeti alapötlettel :D

utólagos engedelmével idézném:
Quote from: Prof. William from HWIde is berakom a Karin-kedvcsinálósorozatomat...

Karin.

Karin egy teljesen normális középsulis lány. Meg vámpír is, de szerencsére jó. :)
És van egy nagy titka. (Már persze azon kívül hogy vámpír.)

Érdekes kis sorozat. (Még csak az elsõ részt láttam.)Aki egy kemény vámpíros témát vár az csalódni fog. Ez inkább a Social Animek mintájára Social Vampire Anime. :) Meglepett, hogy az elsõ részben több vér volt, mint az egész Hellsing sorozatban. De senki se gondoljon Elfen Lied szerû vérbrutális mészárlásra. A vér van bõven de egyáltalán nem mészárlási okokból. :)

Besorolás, vígjáték, de inkább 16+ felülieknek, mert az elsõ részben elég sok vér szerepelt. Szóval gondban vagyok a korhatár megállapításával.

Ez sztem nem számít spoilernek úgyhogy leírom. Bár egy kicsit az.

[COLOR="PaleTurquoise"]Pl. Karin poénkodik, elesik, szóval bénázik... aranyos.
Karin teljesen kieresztett szemfogakkal áll és egy kissé túlitta magát, a szinte teljesen véres.... erre már mást mondanék.

Sajna Karin hiába True Vampire van néhány elég hátrányos tulajdonsága. :)
Az orvérzés új dimenziói tárulnak fel a filmben.
Plusz Karin nme öl meg senkit, csak kissé megcsapolja õket és itt játszik be a furcsa tulajdonsága. :)[/COLOR]

A vér pedig nem úgy van jelen hogy megölnek valakit és kispriccol belõlle, :) hanem jelen van...

A humor melett, vámpíros elemek (harapás, vérvágy) olyan jól meg vannak csinálva, hogy simán elmehetnének egy másik animebe is.

mert én lusta voltam most saját leírást adni a sorozatról :hehe:

(btw. tudjátok milyen rohadt nehéz színtévesztéssel eltalálni, milyen szín kell, hogy idézetben se látszódjon a spoiler... valaki segíthetne :haha: )

ArchElf[HUN] értékelése korábbról kb jogos, szóval a komoly animéket kedvelõk kerüljék... :)

Moha

Quote from: Fazék(btw. tudjátok milyen rohadt nehéz színtévesztéssel eltalálni, milyen szín kell, hogy idézetben se látszódjon a spoiler... valaki segíthetne :haha: )
Problem solved! :D

Fazék

Quote from: MohaProblem solved! :D
jesszusom! maga mióta moderátor?! :eeek: :haha:

amúgy danke schön! :D

amúgy a palettán hol van ez a PaleTurquoise szín? :)

Xipe

Vegre megneztem a filmet es mit is mondhatnek.
Tetszett hogy megorizte a kepregeny mivoltat, a fekete fehertol kezdve az oriasi sebeket ejto lovesekig.
sztorija nem lett nagyon megvaltoztatva.

ajanlom a megtekinteset.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Ramiz

Quote from: XipeVegre megneztem a filmet es mit is mondhatnek.
Tetszett hogy megorizte a kepregeny mivoltat, a fekete fehertol kezdve az oriasi sebeket ejto lovesekig.
sztorija nem lett nagyon megvaltoztatva.
ajanlom a megtekinteset.
Jöhettél volna a Filmek topikba, nem harapunk :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Mennyire szép a rajzolása ennek a Karinnak? Mert lehet, hogy megpróbálkozom vele (az önsorsrontás nagyszerû eszköze lesz, ha elkezdek új sorozatokat nézni).

Amúgy megnéztem én is ezt a Tobira o akete-t, nincs vele semmi baj szerintem, igaz, nem is különösebben világrengetõ darab.
Egyszerûen arról van szó, hogy a Studio 4C kisfilmjei kevésbé kapcsolódnak a karakter- és sztoricentrikus mainstream anime-stílushoz, annál többet merítenek a nyugati, elvontabb eszközökkel dolgozó animációs iskolák munkáiból.
Ez, a klasszikus zenéivel kifejezetten a Disney-féle fantasia-ra emlékeztetett például.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoMennyire szép a rajzolása ennek a Karinnak? Mert lehet, hogy megpróbálkozom vele (az önsorsrontás nagyszerû eszköze lesz, ha elkezdek új sorozatokat nézni).
biztos tetszene egy ilyen sorozat? :) amúgy sztem egész jó a rajzolása, de semmi eget rengetõ, viszont aranyos és poénos :)
Quote from: kikuchiyoAmúgy megnéztem én is ezt a Tobira o akete-t, nincs vele semmi baj szerintem, igaz, nem is különösebben világrengetõ darab.
Egyszerûen arról van szó, hogy a Studio 4C kisfilmjei kevésbé kapcsolódnak a karakter- és sztoricentrikus mainstream anime-stílushoz, annál többet merítenek a nyugati, elvontabb eszközökkel dolgozó animációs iskolák munkáiból.
Ez, a klasszikus zenéivel kifejezetten a Disney-féle fantasia-ra emlékeztetett például.
igen, a Fantasia nekem is beugrott közben, de ettõl még számomra értékelhetetlen az ilyen elõadás, csak a háttérzenék miatt voltam hajlandó végignézni, mert nem nekem való az ilyen. :)

kikuchiyo

Quote from: Fazékbiztos tetszene egy ilyen sorozat?

Nem tom, Midori no Hibi, vagy az Abenobashi tetszett annak idején.
Elsõsorban attól függ, hogy milyen elvárásokkal ülök le elé.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoNem tom, Midori no Hibi, vagy az Abenobashi tetszett annak idején.
Elsősorban attól függ, hogy milyen elvárásokkal ülök le elé.
őszintén szólva gőzöm sincs hogy fogsz rá reagálni :) nézd meg, legfeljebb elpazarolsz 25-50 percet életedből, de az is lehet, hogy nevetsz egy jót :)

az első rész alapján sztem egyértelműen lehet látni, hogy érdekelhet-e a sorozat a továbbiakban is, vagy érdemes elkerülnöd...

szerk: közben elkezdtem leszedni a Mushishi 4. részét, 20 perc és azt is megnézhetem :)

jó ilyen sok folyamatban lévő sorozatot nézni, mert nem unod meg őket és ilyen mennyiségnél, már szinte naponta megnézhetsz 1-1 részt valamelyikből :haha:

Kvikveg

"Social Vampire Anime"
Ezt meg kell neznem!:hahaha:

Moha: a szinvalasztekba az f5f5ff kodu szint be lehet valahogy iktatni? Az ugyanis "a" hatterszin.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Quotejó ilyen sok folyamatban lévõ sorozatot nézni,

Ja, amikor valami mást kéne csinálni, de nagyon nem akaródzik a dolog, akkor tökjó szórakozás nézni a csíkot a bittorrent-kliensben, és drukkolni neki. :rolleyes:
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoJa, amikor valami mást kéne csinálni, de nagyon nem akaródzik a dolog, akkor tökjó szórakozás nézni a csíkot a bittorrent-kliensben, és drukkolni neki. :rolleyes:
ááá én ilyet soha sem szoktam csinálni! :haha: :D

kikuchiyo

#4758
Ja, elhiszem. :D

Ezért jó az Azureus egyébként, lehet nézni külön a piece-eket is, meg a hogy az egyes peer-ek melyik országból vannak, és lehet hozzá imádkozni, hogy ne fagyjon le már megint. :)

[SIZE="1"]I think there is something seriously fucked up about me.[/SIZE]

Edit: és már 78,44%! :D :hopp:
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoJa, elhiszem. :D

Ezért jó az Azureus egyébként, lehet nézni külön a piece-eket is, meg a hogy az egyes peer-ek melyik országból vannak, és lehet hozzá imádkozni, hogy ne fagyjon le már megint. :)

[SIZE="1"]I think there is something seriously fucked up about me.[/SIZE]

Edit: és már 78,44%! :D :hopp:
ha veled gond van akkor velem is, ergo nincs semmi bajod, mert én normális vagyok, a hangok is megmondták!

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazékha veled gond van akkor velem is, ergo nincs semmi bajod, mert én normális vagyok, a hangok is megmondták!
Tehát akkor mind normálisak vagyunk? Na ugye, hogy nekem volt igazam, nem annak a sok fehárköpenyes õrültnek? :haha:

Mattanja

בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Kvikveg

#4762
Megneztem a Karin elso ket reszet.
Fazek: nem tudom miert irta, hogy az elso reszben tobb ver volt, mint a Hellsingben osszesen... De tenyleg Social Vampire Anime. Mintha kereszteznenk aaa... az Azumangat/School Rumble-t kepzeljuk egy egy vampircsajjal. A csaladja: vampir apuka, vampir anyuka, vampir hugi es bratyo. Szulok neha klasszikus szuloi modon kicsit perlekednek, ami vicces, foleg amellett, hogy ugye amugy azert atlagember szamara felelmetesek is tudnak lenni. -> Verszivas utan memoriamodositas es elengedes...<- Karin viszont nem lat sotetben, birja a napfenyt, es hat igen, a verrel sem ugy banik, mint az atlag. Micsoda szegyen a csaladra nezve. Kb mint Susu az egy fejevel. :D
Rajzolasa hasonlit a.. a fiu hasonlit a Fruits Basketbol a narancssarga haju sracra. Amugy semmi kulonos, a lany nekem kiscit tul cuki vonalvezetesu volt. De a fogacskai kegyetlen jok. :lul:  Ugy ertem kepzeljuk el mondjuk Chiyo-chant ket kis fogacskaval. :hahaha: edit: mielott valaki ramszol: nem, a lanynak mas stilusu a rajzolasa, mint Chiyo-nak, de a kawaii-szint nagyjabol azonos.
Jo otletek vannak benne a vampirok izlesevel kapcsolatban, de nem akarok spoilerkedni.

Egyszoval igeretes.

Most jon ki, vagy miert van csak ket resz fent?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

sirtomi

kiváncsi lettem erre a vámpíros animera :)
De még elõbb befejezem a Texhnolyze -t! Ez sem egy rossz anime. Az elsõ részben összesen talán 5 mondatot beszéltek, de mégis érdekes volt :)

Fazék

#4764
Quote from: KvikvegMegneztem a Karin elso ket reszet.
Fazek: nem tudom miert irta, hogy az elso reszben tobb ver volt, mint a Hellsingben osszesen... De tenyleg Social Vampire Anime. Mintha kereszteznenk aaa... az Azumangat/School Rumble-t kepzeljuk egy egy vampircsajjal. A csaladja: vampir apuka, vampir anyuka, vampir hugi es bratyo. Szulok neha klasszikus szuloi modon kicsit perlekednek, ami vicces, foleg amellett, hogy ugye amugy azert atlagember szamara felelmetesek is tudnak lenni. -> Verszivas utan memoriamodositas es elengedes...<- Karin viszont nem lat sotetben, birja a napfenyt, es hat igen, a verrel sem ugy banik, mint az atlag. Micsoda szegyen a csaladra nezve. Kb mint Susu az egy fejevel. :D
Rajzolasa hasonlit a.. a fiu hasonlit a Fruits Basketbol a narancssarga haju sracra. Amugy semmi kulonos, a lany nekem kiscit tul cuki vonalvezetesu volt. De a fogacskai kegyetlen jok. :lul:  Ugy ertem kepzeljuk el mondjuk Chiyo-chant ket kis fogacskaval. :hahaha: edit: mielott valaki ramszol: nem, a lanynak mas stilusu a rajzolasa, mint Chiyo-nak, de a kawaii-szint nagyjabol azonos.
Jo otletek vannak benne a vampirok izlesevel kapcsolatban, de nem akarok spoilerkedni.

Egyszoval igeretes.

Most jon ki, vagy miert van csak ket resz fent?
áááá már tök meglepődtem, hogy Ramiz ilyet írt! az átok avatar-cserétek! :lul:

amúgy igen, sajnos folyamatban lévő sorozat, 24 részes lesz, ha minden igaz, és hetente lesz alkalmunk 1-1 újabb epizódot megtekinteni véleményem szerint :)

sirtomi

Quote from: Fazékamúgy igen, sajnos folyamatban lévõ sorozat, 24 részes lesz, ha minden igaz, és hetente lesz alkalmunk 1-1 újabb epizódot megtekinteni véleményem szerint :)
Akkor lehet hogy nekikezdek. Heti egy részre biztos tudok idõt szánni :)

SaiyaGin

Még mindig jó, habár nincs túl sok poén, viszont egész drámai lett.:)

Kvikveg

Quote from: Fazékáááá már tök meglepõdtem, hogy Ramiz ilyet írt! az átok avatar-cserétek! :lul:

amúgy igen, sajnos folyamatban lévõ sorozat, 24 részes lesz, ha minden igaz, és hetente lesz alkalmunk 1-1 újabb epizódot megtekinteni véleményem szerint :)
Fene... Nem szeretem az ilyen adagolt dolgokat... :(
Forditas mennyit szokott kesni?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: KvikvegFene... Nem szeretem az ilyen adagolt dolgokat... :(
Forditas mennyit szokott kesni?
Péntekenként adnak le egy-egy új részt, és a fansub 1-2 napra rá születik meg, vagyis vasárnapra szinte már biztosan :)

Ramiz

Quote from: sirtomiAkkor lehet hogy nekikezdek. Heti egy részre biztos tudok idõt szánni :)
A Texhnolyze az színvonalas és jó, szerintem azt nézd inkább. :)

Tiszta mazopisták vagytok egyébként. Sokan direkt kerülik a még be nem fejezett sorozatokat, ti meg egyenesen csak olyanokat akartok nézni? :rolleyes: Nem csoda, hogy becsavarodtok... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!