Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Didico

Most pedig megsúgom mindenkinek, hogy Araki alõszõr úgy leszólta az Elfen-t hogy majdnem sírtam. Sajnos, akárhogy próbáltam menteni a helyzetet nem tudtam. memberrel más volt. Õ még jól is fogadta a dologt. Araki azt mondta max végig nézi. Ami megtörtént. És örülök neki, h megváltozott a véleménye. Mivel, ha én vmire azt mondom jó, akkor õ kiröhög. De szerintem az Elfen Lied, egy nagyon jó anime. Az embereket csak javítja. Mint pl engem. És rájöttem, hogy mi akik embereknek mondjuk magunkat, mi vagyunk a legnagyobb marhák. És tényleg ezt csináljuk. Állatokkal kísérletezünk, csak azért, h nekünk jó legyen. Ez sztem nem fair. A másik. Az Elfen Lied-ben xsak Yuka nem szenved, max a féltékenységtõl, de azt meg ki nem ...-ja le... Most npedig befejezem mondokámat, mert tudom, hogy ezt az Elfen Lied-es rovatba kellett volna írnom. Itt jött ki... :):lame:

Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Ramiz

Quote from: DidicoAz embereket csak javítja. Mint pl engem. És rájöttem, hogy mi akik embereknek mondjuk magunkat, mi vagyunk a legnagyobb marhák.
Elég lett volna megnézned egy híradót... :D

Quote from: DidicoÉs tényleg ezt csináljuk. Állatokkal kísérletezünk, csak azért, h nekünk jó legyen. Ez sztem nem fair.
Az állatok is megeszik egymást, kifosztják egymás fészkét, felfalják egymás tojását stb., "csak" azért, hogy nekik jó legyen. Ez fair, nem fair, így mûködik az egész világon. Egyébként szerintem az sem lenne fair, hogyha mi halnánk meg, mert nem fejlesztetének gyógyszereket az állatokon a mi betegségeink ellen. (A kozmetikumok tesztelése más téma, azt én is nagyon megszigorítanám, durvább dolgokat szívesen betiltanám.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Bandita ^^

Quote from: RamizAz állatok is megeszik egymást, kifosztják egymás fészkét, felfalják egymás tojását stb., "csak" azért, hogy nekik jó legyen. Ez fair, nem fair, így mûködik az egész világon. Egyébként szerintem az sem lenne fair, hogyha mi halnánk meg, mert nem fejlesztetének gyógyszereket az állatokon a mi betegségeink ellen. (A kozmetikumok tesztelése más téma, azt én is nagyon megszigorítanám, durvább dolgokat szívesen betiltanám.)

:zen:
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Lt. Simoan Blarke

Didico: azért Membert is elég sokat kellett rugdosnom, hogy elfogadja, hogy az EL-t elõbb megnézni kell, és utána ugassa le :D

Wild Arms 16-18
indul befele, komolyodik. megjelent az egyik fõhõs egyik régi ismerõse, és jó kis galibát okozott... nem rossz, nem rossz :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Moloko

City Hunter (1987)
City Hunter 2 (1988)
City Hunter 3 (1989)
.357 Magnum (1989)
Bay City Wars (1990)
Million Dollar Conspiracy (1990)
City Hunter '91 (1991)
Secret Service (1995)
Goodbye My Sweetheart (1997)
Death Of Evil Ryo Saeba (1999)

és amivel most nyúzzák az embert:

Angel Heart (2005)

Tehát: tekintve az eredeti sorozat hosszát, nem tudok igazán összefogó lenni, de mondjuk 19/20-ra tudnám értékelni, az az egyet azért számítom le, mert az egyik karakter néha már az idegeimre ment.
Egyébként teljesen epizodikus az egész történet, leszámítva azt a néhány apró elõrehaladást, ami azért mégiscsak történik benne, és hozzá kell tenni, hogy VICCES. Igazán jókat tudtam rajta nevetni.
A fõhõs hímnemû amúgy, és egy különleges szituációba behelyezett "férfiasság mintaképe" nagyjából: ez az érzés többször is fellángolt bennem, de aztán rájöttem, hogy a megfelelõ partner neki mégiscsak az a fiatal hölgy, aki a sorozatban is a partnerévé lesz.

Míg a régi city hunter elsõsorban Ryo munkája köré épül, és maximum jól elfolytott plátói szerelemmel találkozunk benne, az Angel Heart (1 rész után mondom) inkább fog szerintem szerelmi + romantikus meg tudomisénmilyen szálra építeni... mondhatni szinte csak a szereplõm között van összefüggés, de azért talán ennél több, hiszen így egy kicsit több dolgot tudok odatenni a háttérbe miközben nézem...
nos remélem ez az angel heart dolog ezzel a mai rajzstílusával és az egyértelmû szerelmi beütéssel nem lesz egy ótvar pocsék sorozat, és õszintén remélem, hogy eszükbe se jut minden háttérinformációt a nézõ szájába rágni, de ez majd kiderül...

Member

Quote from: blarkeDidico: azért Membert is elég sokat kellett rugdosnom, hogy elfogadja, hogy az EL-t elõbb megnézni kell, és utána ugassa le :D
Szerintem csak írnod kellett egy fika-cikket. :rolleyes:

RAMIZ:
Én szokásosan nem értek egyet veled az állatkísérletekkel kapcs., dehát ez van...

zolan43

Kicsit furcsa, hogy a lovaskocsi után a következõ szállítóeszköz a Vanship (repülõ, ami úgy néz ki mint egy repülõ bob). A történet elég érdekes.

Alkyra

Srácok, Hack.et  akarok nézni, s szeretném tudni, hogy.:
1. Mi a sorrend?(melyikkel kezdjem s folytassam)
2. Érteni fogom-e az egészet, ha nem veszem meg a ps2es gamét hozzá?^^
(vagy ha megvan vlknek akkor kérem az  írjon pmet.)

via_mala

Quote from: AlkyraSrácok, Hack.et  akarok nézni, s szeretném tudni, hogy.:
Nekem animés pályafutásom legelején sikerült megnéznem a .hack//SIGN-t, és mivel még mindig nézek animéket, ezért gondolhatod, hogy annyira nem lehetett rossz. Jóval késõbb, már nem annyira meghatározó idõszakban láttam a .hack//Liminality OAV-t, és az már nem tetszett annyira, sokkal kevésbé tudtam átérezni, számomra sima detektívsztori szintjén maradt. Láttam még a .hack//Legend Of The Twilight (aka DUSK) TV sorozatból is 3 részt, de akkor az még futó sorozat volt, és valahogy abbamaradt, mert az sem hozta az igazi .hack hangulatot.
Érteni fogod a gém nélkül is, abban van a SIGN folytatása, a DUSK meg asszem egy alternatív szál.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Didico

Quote from: RamizElég lett volna megnézned egy híradót... :D

Az állatok is megeszik egymást, kifosztják egymás fészkét, felfalják egymás tojását stb., "csak" azért, hogy nekik jó legyen. Ez fair, nem fair, így mûködik az egész világon. Egyébként szerintem az sem lenne fair, hogyha mi halnánk meg, mert nem fejlesztetének gyógyszereket az állatokon a mi betegségeink ellen. (A kozmetikumok tesztelése más téma, azt én is nagyon megszigorítanám, durvább dolgokat szívesen betiltanám.)

Nem azt mondtam, hogy fair lenne ha mi halnánk meg... de ez... akkor is szemétség, az emberiség részérõl. De én is inkább a kozmetikumokra pikkelek nagyon.

Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Bandita ^^

...hatalmas seregek csaptak össze. De már csak a végeredmény látható. Néhány hõs samurai utolsó erejét összeszedve idõt próbál szerezni a megmaradt túlélõknek.
...Ugrás...
...rombadõlt városok, éhezés, nyomor, és banditák tizedelik a megmaradt emberiséget. Egy kis falu elküldi papnõjét, hogy felkutassa azt a samurai-t aki megmentheti a jövöjüket. De még csak nem is selytik mibe keverik magukat...

Eléggé sablonos sztori nem???? HÁT NEM!!! A világ egy fajta poszt-apokaliptikus, nemmegszokott képet tár elénk. A grafikai megoldás egy kicsit selytelmes/darkos még nem láttam ilyen animét. A történet még kibontakozóban sincs, de érzem ebbõl lesz valami. /erre rá szoktam érezni :lazza:/

Mindíg nagyon szerettem a szamurájos filmeket, sorozatokat, de ilyen formában tálalva még nem találkoztam vele.
Esélyes hogy TOP10 lesz.... Már csak a 7-es miatt is...

ep. 2
Gyanúm beigazolódott: Ma nem alszom.......:hopp:
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Nevl

Na, hát ez nagyon ott volt. A kidolgozottsága igencsak gyatra, elég rondán van megrajzolva, néhány karakter egyenesen nevetségesen néz ki.
DE a történet HIHETETLEN jó, a szereplõk jelleme, a karakterfejlõdés mind szépen átgondolt és részletesen bemutatott/kidolgozott. Tele van fordulatokkal és van néhány nagyon szép érzelmekkel telített része.
Az elején kicsit kételkedtem az egészben, de 5-6. rész körül nagyon megfogott (sajna ezzel át is léptem a korlátot, szal mostmár csak max 60kb/s-el tudok letölteni... chello nénikéjét :( ) és onnantól addict lettem :)
A happy end nem zavaró egyenesen oda illik, ráadásul egy igencsak optimista utópia a világ amiben játszódik.

Samurai 7...
Ezt kb 2 hónapja néztem végig és nekem nagy csalódás volt... az eleje érdekes, a világa figyelemfelkeltõ, de a végére ellaposodik, sok a filózás, szerencsétlenkedés.
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Nevl

Quote from: zolan43Kicsit furcsa, hogy a lovaskocsi után a következzõ szállítóeszköz a Vanship (repülõ, ami úgy néz ki mint egy repülõ bob). A történet elég érdekes.

Én szeretem azt az animet, az egésznek nagyon el van találva a hangulata. A vége is ott van :) (bár meglehetõsen nehéz megérteni :) )
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Moha

Nem értem, mi baja mindenkinek a Stellvia rajzolásával?! :confused: Szerintem egyáltalán nem volt rossz.
A történetben viszont egyetértek: nagyon jól felépített és érdekes története van.
[COLOR="#F5F5FF"][SIZE="1"](Chello meg nem mindenhol xar, nálunk november óta semmi forgalmat nem mér :p)[/SIZE][/COLOR]

RE@L

Texhnolyze

Elsõ rész után élmények: Elõszöris zene kurvajó. Másodszor is nemgondoltam volna hogy látezik anime amiben 11 percen keresztül 1 mukkot se szólalnak meg :)  Harmadszor elég darkos elég elvont, elég elborult és MADHOUSE animation és eddig Madhouse ban még sosem csalódtam szóval izgatottan állok elébe a többi résznek.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Nevl

Quote from: MohaNem értem, mi baja mindenkinek a Stellvia rajzolásával?! :confused: Szerintem egyáltalán nem volt rossz.
A történetben viszont egyetértek: nagyon jól felépített és érdekes története van.
[COLOR="#F5F5FF"][SIZE="1"](Chello meg nem mindenhol xar, nálunk november óta semmi forgalmat nem mér :p)[/SIZE][/COLOR]

Fõleg a karakterekkel van a baj, szerintem kicsit igénytelenek lettek... sokszor még a szájuk se mozog beszéd közben.

Jó neked... nálam szép akkurátusan méri... jó ez az 5 megás kapcsolat, de hamar telik a limit :D
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

L.Mole

Quote from: AlkyraSrácok, Hack.et  akarok nézni, s szeretném tudni, hogy.:

.hack//SIGN szerintem is, a többit meg esetleg ezután, bár szvsz eleddig mind hanyagolható. A játék hiánya annyiból zavaró, hogy valóban ott kezdõdik ahol a sorozat abbamarad, ezért olyan mintha lecsapnák a sztorit a felénél, de a befejezetlensége ellenére nagyon jó hangulatú elemekkel operál, meg marhajó zenékkel, és szép rajzokkal. Ja, és lassan folydogáló cselekménye van, mely olykor elõnyére, máskor hátrányára válik hangulattól függõen.

Nekem nagy élmény volt. :)

Moloko

Az elsõ 9 rész után:
pozitívan csalódtam.
a stílust meg lehet szokni, a szerelmi történet nem túl nyálas, és a fõszereplõ pedig nem is Ryo, hanem Glass Heart.
Glass Heart egyébként egy gyilkológép, akinek pechére (szerencsénkre) van szíve...
Azt hiszem hogy a sorozat tényleg nézhetõ önmagában, és nem is rossz.

Prof. William

Egy FTP-n (se az ittenin, se a másikon :)) nem találtam... Torrentrõl szeded?

Glass a fõhõs az igaz, de azért A CH-s fõarc is elég rendesen befigyel. :hahaha:

A sztori weleje kicsit arra a David Duchovny-s filmre emllkeztet... Átültetett szív, érzelmek stb...

Lt. Simoan Blarke

kész. végignéztem. a végére a marhulás szinte teljesen eltûnt, kaptunk helyette egy nekem egészen tetszõ, de azért annyira nem világújító sztorit, a végén nem is igazán tudod, hogy mi történt/történik, szóval gondolkodásra kényszerítik az embert. ami nem feltétlenül rossz. :)
rajzolás viszonylag átlagos, nincs megspékelve megalátványos effektekkel, meg néha kicsit fakó, de annyira azért nem rossz. zene az tetszetõs, csak kevés. a karakterek személyisége elég érdekes, van itt minden - kincsvadász, egyszer már meghalt pisztolyhõs, kigyúrt kétméteres számtechzseni doki, legendák a Gonosz Fajról és az õket megfékezõ Istennõrõl, Popepi Pipepok, stb. a végén megjelenik a vágy manifesztációja meg egyéb hasonlók, technikai mütyûrök, többrendbeli apokalipszis, mi szem-szájnak ingere :)
összességében 10bõl egy 7est megérdemel nálam. semmi kiemelkedõ, de abban jó.:)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Danhibiki

Ha jól emlékszem akkor úgy a 9. rész fog következni és meg kell, hogy mondjam, ahhoz képest, hogy abszolút semmit nem tudtam errõl az anime-rõl, nagyon tetszik!:) Nagyon szép képi világa van értem ezalatt a környezetet, a tengert, a szép világos szineket. Luffy san eszméletlenül hülye...:D Még az agya is gumiból van... Ugye nem fog az anime nagy fordulatot venni és nem lesz ilyen full komoly dolog belõle?:o
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Member

A One Piece-ben nekem a grafikája jön be a legjobban. Annyire beteg, aránytalan és groteszk, hogy az már isten! :D

Danhibiki

Quote from: MemberA One Piece-ben nekem a grafikája jön be a legjobban. Annyire beteg, aránytalan és groteszk, hogy az már isten! :D
Jah:D, meg amikor majdnem annyira széles a szájuk, hogy kilóg a fejükbõl...:D

Member

Quote from: DanhibikiJah:D, meg amikor majdnem annyira széles a szájuk, hogy kilóg a fejükbõl...:D
Király!!! Meg amikor 4-szer akkora lesz a lábuk, mint a testük többi része! (Fõleg mikor Sanji elkezd breakelni :)) Meg Usopp orra, meg Sanji szemöldöke... Végre egy egyedi rajzolás! :D Mondjuk a hasizmuk... :rolleyes:

Danhibiki

Quote from: MemberKirály!!! Meg amikor 4-szer akkora lesz a lábuk, mint a testük többi része! (Fõleg mikor Sanji elkezd breakelni :)) Meg Usopp orra, meg Sanji szemöldöke... Végre egy egyedi rajzolás! :D Mondjuk a hasizmuk... :rolleyes:
Ne spoilerkedj...:p Itt még nem tartok, max intro-ban láttam ilyesmit.:D

Member

Quote from: DanhibikiNe spoilerkedj...:p Itt még nem tartok, max intro-ban láttam ilyesmit.:D
Én is. Odáig nem jutottam el, hogy Sanji megjelenjen, de vannak róluk képeim meg introim. :)

Danhibiki

Quote from: MemberÉn is. Odáig nem jutottam el, hogy Sanji megjelenjen, de vannak róluk képeim meg introim. :)
Gomen...:) de mostmár csitt, mert olyan érzésem van, mintha lassan off-olnánk...:D

SaiyaGin

Maburaho 01
Ígéretesnek tûnõ ecchi-vígjáték kellõen idióta szereplõkkel. Eléggé vicces volt, amikor[COLOR="White"]Yuuna kivágta Kazukit a saját lakásábõl, meg amikor Kuriko elkezdte vetkõztetni a folyosón.[/COLOR] :D

Bandita ^^

Quote from: SaiyaGinMaburaho 01
Ígéretesnek tûnõ ecchi-vígjáték kellõen idióta szereplõkkel. Eléggé vicces volt, amikor[COLOR="White"]Yuuna kivágta Kazukit a saját lakásábõl, meg amikor Kuriko elkezdte vetkõztetni a folyosón.[/COLOR] :D

Sp:[COLOR="White"]Végig ilyen lesz....[/COLOR] /Sp Szerintem az egyik legjobb vígjáték. IMO:whoah:

Ramiz

Quote from: DanhibikiHa jól emlékszem akkor úgy a 9. rész fog következni és meg kell, hogy mondjam, ahhoz képest, hogy abszolút semmit nem tudtam errõl az anime-rõl, nagyon tetszik!:) Nagyon szép képi világa van értem ezalatt a környezetet, a tengert, a szép világos szineket. Luffy san eszméletlenül hülye...:D Még az agya is gumiból van... Ugye nem fog az anime nagy fordulatot venni és nem lesz ilyen full komoly dolog belõle?:o
Nem, bár nagyonis drámai részek lesznek benne, de csak az eddigi stílusban.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!