Anime és az ellenkező nem (=partner)

Started by Ramiz, 2004-05-18, 19:43:45

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: RamizHát, nem tudom... azért elég erõs társadalmi kritikát is átjönnek animékbõl, filmekbõl. Amúgy sem az a kérdés, hogy mit akar exportálni Japán és mit nem, hanem hogy mit akarnak tudni/hinni az emberek Japánról. Az internet korában nem hiszem, hogy bármit is vissza lehetne tartani...
És mégis alig hallani arról, hogy a japánok a hétköznapokban hogy viselkednek a külföldiekkel (vagy akár csak egymással). Bezzeg a széprõl, jóról sok helyen lehet olvasni.

Ramiz

Quote from: BonciÉs mégis alig hallani arról, hogy a japánok a hétköznapokban hogy viselkednek a külföldiekkel (vagy akár csak egymással). Bezzeg a széprõl, jóról sok helyen lehet olvasni.
Senki nem a hibáiról, gyengeségeirõl csinál filmet! (Kivéve a magyarok, de a magyar filmeket senki sem nézi, beleértve a magyarokat.) Szerintem túlzás ezt államilag irányított dolognak tekinteni.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizSenki nem a hibáiról, gyengeségeirõl csinál filmet! (Kivéve a magyarok, de a magyar filmeket senki sem nézi, beleértve a magyarokat.) Szerintem túlzás ezt államilag irányított dolognak tekinteni.
Én hajlamos vagyok hinni olyanoknak, akik évek, évtizedek óta kint élnek. Fenntartással kezelem, amit mondanak, de hajlamos vagyok elhinni.
Btw. ki mondta, hogy az állam irányítja?

Ramiz

Quote from: White SeeD(sajna a sok nyugati gagyi ruha full kiöli a kimono viesletet. ezt úgy sajnálom. Szvsz kevés olyan ruha van ami igazán nõies és gyak minden nõt megszépít, de a kimono pont ilyen...)
Poén lenne, ha a keleti filmek és kaják után divatba jönne nyugaton a kimono... :)

Quote from: White SeeDEzt fõleg úgy tudnám érzékeltetni, hogy pl dojcsoknál a fiatalok nagy része semmit nem tud a holokausztról, vagy a náci koncentrációs táborokról...
Kíváncsi vagyok, hogy a japán fiatalok mennyire tudnak a japán koncentrációs táborokról... de ez már inkább a politikai topikba illik.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Sidney

Quote from: RamizPoén lenne, ha a keleti filmek és kaják után divatba jönne nyugaton a kimono... :)
Ennek én örülnék a legjobban, mert 5 év hajsza után tavaly karácsonykor végre kaptam egyet, de ezt már meguntam, és szeretnék más színben is venni  :)

Kvikveg

Quote from: SidneyEnnek én örülnék a legjobban, mert 5 év hajsza után tavaly karácsonykor végre kaptam egyet, de ezt már meguntam, és szeretnék más színben is venni  :)
Fényképet de azonnal!!!!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Moha

Quote from: KvikvegFényképet de azonnal!!!!
I second that! :hehe:

Mattanja

בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Necrid^

Quote from: SidneyEnnek én örülnék a legjobban, mert 5 év hajsza után tavaly karácsonykor végre kaptam egyet, de ezt már meguntam, és szeretnék más színben is venni  :)
Arra kiváncsi vok! kép vmi?:)
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Beren

Quote from: RamizPoén lenne, ha a keleti filmek és kaják után divatba jönne nyugaton a kimono... :).

jajj neeeeeeee!!!!!!!!!!! :bruhuhu:  :bruhuhu:  :bruhuhu: [szipog, könnyezik...]

...és akkor a nõk eltörik a talpukat is, hogy csak mittomhány centis legyen, mert a keleti csávók anno az ilyen "lengedezõ nyírfa"-járásra gerjedtek????!

na, akkor csomagolok össze és húzok fel Finnországba, vagy le spanyolba...
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Pirula

Quote from: Beren...és akkor a nõk eltörik a talpukat is, hogy csak mittomhány centis legyen, mert a keleti csávók anno az ilyen "lengedezõ nyírfa"-járásra gerjedtek????!

na, akkor csomagolok össze és húzok fel Finnországba
Te finnekhez akarsz meglépni a nyírfák elõl? :eek::haha:

Mattanja

8]]=((

Ramiz

Azta, hogy vittél bele kanjikat vagy miket a címbe? :3x3:

Mattanja

Quote from: RamizAzta, hogy vittél bele kanjikat vagy miket a címbe? :3x3:
Ctrl+c - ctrl+v :)
8]]=((

syeren

Quote from: Berenjajj neeeeeeee!!!!!!!!!!! :bruhuhu:  :bruhuhu:  :bruhuhu: [szipog, könnyezik...]

...és akkor a nõk eltörik a talpukat is, hogy csak mittomhány centis legyen, mert a keleti csávók anno az ilyen "lengedezõ nyírfa"-járásra gerjedtek????!

na, akkor csomagolok össze és húzok fel Finnországba, vagy le spanyolba...

Azért mazochisták nem vagyunk, csak szeretjük a szép dolgokat... :)

Már mondtam, h oda nem megyek..!

Beren

Quote from: PirulaTe finnekhez akarsz meglépni a nyírfák elõl? :eek::haha:
:) :) hehe: Nyírfából nyírfába (a cseberbõl vedelek analógiája:) :) )
Mé'? Jó hely az, csak sok a szúnyog, meg kissé hideg - viszont: legalább senki nem akar odamenni:D (-> nem kell félni túlnépesedéstõl, tömegiszontól, meg hasonlóktól...)
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Sidney

Quote from: Beren:) :) hehe: Nyírfából nyírfába (a cseberbõl vedelek analógiája:) :) )
Mé'? Jó hely az, csak sok a szúnyog, meg kissé hideg - viszont: legalább senki nem akar odamenni:D (-> nem kell félni túlnépesedéstõl, tömegiszontól, meg hasonlóktól...)
Csak tudod mi a gond ezzel? Elindulsz egyedül, és követ téged az egész koli... (Legalábbis a 309. szoba biztos) és akkor jaj lesz itt tömegiszony, túlnépesedés  :haha:

Beren

Quote from: SidneyCsak tudod mi a gond ezzel? Elindulsz egyedül, és követ téged az egész koli... (Legalábbis a 309. szoba biztos) és akkor jaj lesz itt tömegiszony, túlnépesedés  :haha:

Amíg a 808 apraja (hangsúlyozottan apraja :) ) nem követ, addig nem lesz tömegiszony... max kevés vastagcellux, ha már unom a prürürürüürürü-t:):):)
Éljen a nehézlovasság!

Beren

Hehe:)
mivekl senki nem olvassa ezt a topicot, talán elkerüli az alábbi (nemm bírom megállniii!!) hozzászólás a közfigyelmet, és így én is az esetleges lincselést...

Tegnap szokásos biztosításmatematikámon éppen a szokásos hétfõi Szegedi Egyetem c. sajtótermék hátulját bogarásztam (korábban remek utazós cikkek voltak itt, sajna mostanság már nem ír ide a srác...:( ), amikor erre a részre bukkantam (tehát, ezek nem az én szavaim:) !)

"Van történetük, néha kell az, hogy elpityeredjünk a "Monster Co"-n. Inkább ez, mint azok az ultramodern japán animációk, amelyekben a szupererõkkel rendelkezõ fõhõs vagy vámpír, vagy bárgyilkos, netán öntudatása ébredt robot, aki bosszút áll az emberiségen, mert az már annyira, de annyira elzüllött, hogy le se merem írni. Az egyii véglet a "csipkerózsikás, rózsaszín felhõs, de a végén happy endes" változat, a másik meg a "depressziós, a végén úgyis mindenkit halálra kaszabolnak, de a fõhõs még így se találja meg a lelki békéjét" variációja. Kinek mi a jó animáció." :lul:

Tudom, a biztosító szegek szépen kattannak, meg jó paraszt (elnézést a földmûveléssel foglalkozók gyûjtõfogalmának pejoratív használatáért) vagyok, meg nincs is igazam (bár a cikket nem én írtam, hanem az újságíró csajszi), de amikor megláttam ezt a szakaszt, véletelnül beleröhögtem az órába (amit nem az elsõ sorban kellett volna:) ). Nekem tetszik és olykor (bizonyos mûremekek megtekintésekor/arra való invitáció elhangzásakor) korábban hasonló érzelmeim támadtak, de végsõ soron jogom van ehhez, mert mások meg utálják az amcsikat, megint mások a jogászokat, szóval nekem is kell valami, amitõl elkaparom magam:)  :lul: :lul:
Éljen a nehézlovasság!

Ramiz

Quote from: BerenNekem tetszik és olykor (bizonyos mûremekek megtekintésekor/arra való invitáció elhangzásakor) korábban hasonló érzelmeim támadtak, de végsõ soron jogom van ehhez, mert mások meg utálják az amcsikat, megint mások a jogászokat, szóval nekem is kell valami, amitõl elkaparom magam:)  :lul: :lul:
Tehát szerinted is ilyenek az animék? Vagy az ilyen vélemények tetszenek? :3x3:

Lothandar

Ennyi erovel ne nezz/olvass semmit mert ugyis csak 3 fele vege lehet.

Jo, rossz, neutrál :D

Addon: Bar a vampirokkal, bergyilkosokkal es szuperrobotokkal mar en is torkig vagyok :p
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Kvikveg

Ha viccnek szanta, akkor jo. :lul:
Ha nem, akkor meg kicsit nagyon szuklatokoru.:mad:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Moha

Quote from: KvikvegHa viccnek szanta, akkor jo. :lul:
Ha nem, akkor meg kicsit nagyon szuklatokoru.:mad:
Ezzel egyetértek.
Leírta a végleteket, nade közöttük még rengeteg alkotás található, a skála igen széles. Szerintem itt senki sem szereti az összes animét, mindenkinek más jön be. Csak a végleteket kiemelni és ezzel lehúzni az egész mûfajt eléggé felszínes dolog. :ejj:

Btw, a Monsters Inc. nekem speciel kimondottan tetszett, mind kidolgozásra, mind történetre, de az aligha olyan, amin az átlagember elpityeredne...

Kvikveg

Quote from: MohaBtw, a Monsters Inc. nekem speciel kimondottan tetszett, mind kidolgozásra, mind történetre, de az aligha olyan, amin az átlagember elpityeredne...
Szerintem aranyos, meg minden, de nem az igazi. Sok jo otlet van benne, de megis valahogy muanyag.
Hogy mi mennyit offolunk...:rolleyes:

Ramiz

Akkor vissza a témához, ugyanakkor vámpír és mecha témánál is maradva:
Az, hogy a mechás animéket inkább a férfiak szeretik, érthetõ: technika, gépek, küzdelem, ezek közelebb állnak a férfi lélekhez. De a vámpíros animékért vajon miért inkább a nõk vannak oda? (Nem csak, de az animés nõk közül csomó vámpír-kedvelõ!) Vajon a "szívás" (khm, csak nem akarom úgy mondani...) ténye izgatja õket? Vagy az, hogy vámpírként uralkodhatnának másokon? Vagy az, hogy nem kell az öregedéstõl és a ráncoktól tartaniuk? :D

Kvikveg

Quote from: RamizAkkor vissza a témához, ugyanakkor vámpír és mecha témánál is maradva:
Az, hogy a mechás animéket inkább a férfiak szeretik, érthetõ: technika, gépek, küzdelem, ezek közelebb állnak a férfi lélekhez. De a vámpíros animékért vajon miért inkább a nõk vannak oda? (Nem csak, de az animés nõk közül csomó vámpír-kedvelõ!) Vajon a "szívás" (khm, csak nem akarom úgy mondani...) ténye izgatja õket? Vagy az, hogy vámpírként uralkodhatnának másokon? Vagy az, hogy nem kell az öregedéstõl és a ráncoktól tartaniuk? :D
:lul:  Itt rohogok.
Aaa, neeem, csak csodaljuk a sotetseg fejedelmet. :D
Egy Vallejo-kep jutott az eszembe:
Drakula
Ha a nocit leradiroznak rola, baromira tetszene.

Most gondolkodom, hogy igazabol miert szeretem a vampirokat. Hm. Nehez kerdes. Pszichologust ide! :__devil:

Ramiz

Quote from: KvikvegEgy Vallejo-kep jutott az eszembe:
Drakula

Most gondolkodom, hogy igazabol miert szeretem a vampirokat. Hm. Nehez kerdes. Pszichologust ide! :__devil:
Ha a nõt leradíroznák róla, nem Vallejo-kép lenne. ^^
Nem kell ide pszihológus, az alapján, hogy ez a kép jutott eszedbe, megmondom, mit szeretsz a vámpírokban:
a jó seggüket. Na? Vagy esetleg: azt, amit mi nem látunk, mert a köpeny éppen kitakarja, de a nõ tudja, hogy megéri nyúlkálni érte... hm? :__devil:

Mattanja

Quote from: Kvikveg:lul:  Itt rohogok.
Aaa, neeem, csak csodaljuk a sotetseg fejedelmet. :D
Egy Vallejo-kep jutott az eszembe:
Drakula
Hogyhogy "nák"? Azt ne mond, hogy nem tudod megcsinálni! :p
8]]=((

Djinn

Majd én megmondom. :hehe: A halhatatlanság romantikája fogja meg a nőket. A lelki szevedés és a fájdalom, ami ezzel az élettel jár... Persze a hatalom meg ilyesmik is. De szvsz nem ez az elsődleges.
Gondolom nem kell kifejteni a témát. :rolleyes:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Mattanja

Quote from: DjinnMajd én megmondom. :hehe: A halhatatlanság romantikája fogja meg a nõket. A lelki szevedés és a fájdalom, ami ezzel az élettel jár... Persze a hatalom meg ilyesmik is. De szvsz nem ez az elsõdleges.
Gondolom nem kell kifejteni a témát. :rolleyes:
Ez is azt bizonyítja, hogy én egy átmûtött nõ vagyok valójában. :p
8]]=((