Anime és az ellenkező nem (=partner)

Started by Ramiz, 2004-05-18, 19:43:45

Previous topic - Next topic

HVp213

"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Pirula

Quote from: HVp213Golden Boy esetleg :p
Számból vetted ki a szót. :haha:

Emm... Tokyo Godfathers? Nálam bejött, pedig nem is akartam megnézetni. Én a gép elõtt döglöttem és fülesen keresztül hallgattam, barátnõm meg mögöttem tanult... azaz csak részben, mert egyszer hátranéztem és azt vettem észre hogy könyve békésen fekszik mellette az ágyon és a filmet nézi õ is. :D Aztán észbekapott hogy nincs épp ideje erre, de megkért hogy olyan negyedóránként jelentsek hogy mi történik.
Meg valami hasonló volt a Kimi Ga... kiegészítõ sorozatánál, ott meg egyszer csak azt hallom hogy nevet...

Mondjuk én abszolút nem erõltetem a dolgot, legyen az animenézés csak az én kiváltságom, majd jóhogynem azon menjen a huzavona hogy ki mit akar letölteni. :haha:

Kuroi Tenshi

Quote from: MohaEcchivel nem tudom, mi lenne a helyzet, de a csaj hozzáállásából... ööö, szerintem nem lenne gond. :D Bár a szexfilmeket nem szereti, de azért az ecchi meg a hentai merõben más...
Aha. Próbáld ki. De aztán ne gyere nekem panaszkodni :bsd:
:p

Anyám nem igazán kedveli az animéket, rossz szemmel nézte hogy már megint mesefilmeket nézek, aztán megnézettem vele a Tokyo Godfathers és tetszett neki. :)

katz

Quote from: MohaJa, AMV-ket mutattam neki, azok tetszettek.
Szóval:
- A csaj semleges az animékkel kapcsolatban, igazából nem ismeri õket.
- Utálja, ami a TV-ben megy, nincs ráállva az amerikai szennyre. (Spektrum TV-t szokott nézni. :))
- Nem szereti a véres, rémisztõ (horror) filmeket.
- Annyira nem jön be neki a romantikus stílus sem, bár azért megnézi.
- A vígjátékokat kedveli.
- Sci-fi hidegen hagyja

Javaslatok?
Love Hina? :) ;)
You are under arrest?

Ramiz

Kezdésnek Bondage Queen Kate, aztán La Blue Girl?
Vagy ha kevésbé a beindítása a cél, akkor: Mushishi. Ez egy nagyon jó anime, visszafogott és nem sablonos.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kazenokizu

Quote from: MohaJavaslatok?
Attól függöen, hogy milyen személyiség:
a.) Mutass neki olyan animét, amiben jó kis bishounenek vannak! :D vagy
b.) Mutass olyat, amivel be tudod bizonyítani, hogy közöttük is vannak komoly témákat feldolgozó darabok! vagy
c.) Mutass olyat, amin jót lehet nevetni! (Nekem ez ált. bejön, ha vkit meg akarok téríteni...)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Moha

Quote from: RamizKezdésnek Bondage Queen Kate, aztán La Blue Girl?
:lol: Na menjél már! :D

Love Hina-n én is gondolkoztam, majd meglátom. Nekem és Meskének a kedvencem, hátha a csajnak is tetszik. Meghát a LH AMV-k (az enyémek is) bejöttek neki. :)
Tokyo godfathers-t nem láttam még.

Pirula: A letöltögetés szvsz nem lenne gond, bár igaz, hogy nekik eléggé lekorlátozott netjük van (nem tudna tölteni), meg az öccse folyton lefoglalja a gépet, de van itt nekem elég anime, amit nézhet. :D

Kuroi Tenshi

Quote from: MohaTokyo godfathers-t nem láttam még.
Aranyos, megható és vicces komédia. Három csöves karácsonykor talál egy csecsemõt - kb ennyi az alapsztori. Keress rá, valamikor írtam róla ;)

Pirula

Quote from: RamizKezdésnek Bondage Queen Kate, aztán La Blue Girl?
Ezt ásítás közben pillantottam meg, elkezdtem röhögni, de csak valami olyasféle hang- és mozdulatsor sült ki belõle mint amikor egy kutya félrenyelni a marhaízû gumicsontot. :D
Quote from: MohaA letöltögetés szvsz nem lenne gond, bár igaz, hogy nekik eléggé lekorlátozott netjük van (nem tudna tölteni), meg az öccse folyton lefoglalja a gépet, de van itt nekem elég anime, amit nézhet.:D
Náluk meg nincs net bekötve, úgyhogy vigyáznom kell nehogy nagyon rákapjon. Bár hála az égnek nem az a típus aki egy ültõ helyébe végig tudná nézni mondjuk a Laint. :)
Quote from: Kuro_TenshiAranyos, megható és vicces komédia. Három csöves karácsonykor talál egy csecsemõt - kb ennyi az alapsztori.
Ja, ráadásul már van magyar szinkronja is mint én kissé késve megtudtam. :)

HVp213

Quote from: Moha:lol: Na menjél már! :D

Love Hina-n én is gondolkoztam, majd meglátom.
Asszem tudod h nekem is az egyik kedvencem de nem javaslom 2 okbol: (legalábbis ilyen multal rendelkezönek nem ^^")
hosszu (nem eléggé... :p)
eröteljesen romantikus (bár poénos is szal lehet kiegyenlitik egymást a szemébe) és azt mondtad megnézi õket...
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Yakumo

Tokyo Godfathers-t én is ajánlom, mert indítónak tökéletes lehet mivel teljesen olyan anime, amit akár élõ szereplõkkel is le tudtak volna forgatni, tehát mintha csak filmet nézne az ember így nagyon jó "áttérítõnek":D

Én ajánlanám a Gunslinger Girl-t is. Szintén komoly téma ami mutathat valamit az anime komolyságából és mellette ari kislányok vannak benne akikkel együtt lehet érezni és sírni is néha:) Ez szintén jó lehet. (NEKED:D)

De egy tanács: Ha észreveszed, hogy nagyon ellenáll vagy fárasztja az igyekezeted, akkor hagyd meg magadnak a rajongásod ne erõltesd rá;)
Amúgy: Hajrá-hajrá:D :jee: :tezsvir:

Moha

Quote from: PirulaJa, ráadásul már van magyar szinkronja is mint én kissé késve megtudtam. :)
Hmm, na az külön jó (már ha normálisan megycsinálták), mert a csaj németes, angolul nem sokat tud, szóval vagy szinkron vagy magyar felirat kell neki.
Quote from: HVp213eröteljesen romantikus (bár poénos is szal lehet kiegyenlitik egymást a szemébe) és azt mondtad megnézi õket...
Igen, ez az, ahol én is kicsit elbizonytalanodtam. Áhh, legfeljebb nézze meg az elsõ részt, aztán elválik. :)
Quote from: YakumoDe egy tanács: Ha észreveszed, hogy nagyon ellenáll vagy fárasztja az igyekezeted, akkor hagyd meg magadnak a rajongásod ne erõltesd rá;)
Persze, ezt így gondolom én is. Nem lehet mindenki anime fan. A lényeg, hogy nem néz hülyének a mániám miatt. :) Aztán ha nagyon nem tetszik neki egyik sem, akkor annyi. Attól meg nem dõl össze a világ. :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Moha(már ha normálisan megycsinálták)
az HBO-n ment, tehát :lazza:

Yakumo

Quote from: Kuro_Tenshiaz HBO-n ment, tehát :lazza:
nekem megvan DVD-n, de azon nincsen még magyar szinkron. Viszont láttam HBO-n és tényleg jó a szinkron! ;) :jee:

Feldin

Mononoke
monanivalós: Kino no tabi
poén: Azu :)
meg Kare Kano, School Rumble
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Szerintem egypár Detectice Conan-t is mutathatsz neki. Az a legjobb, ha a "legfilmszerûbb" animékkel kezded (nem feltétlenül látványra, hanem hangulatra, stílusra), mert elsõre egy FLCL-t vagy egy Texhnolyze-et senki nem vesz be. :) De az NGE sem rossz választás, én elsõre imádtam, és nagyon vicces az elsõ kétharmada!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: RamizDe az NGE sem rossz választás, én elsõre imádtam, és nagyon vicces az elsõ kétharmada!
Nem kéne egybõl a mélyvízbe dobni ;) A NGE-nak már az eleje is furcsa, meg egy kicsit nyomasztó; szerintem nem lenne jó elsõnek.
(Ja meg inkább a középsõ harmada vicces sztem - 8-15. rész, amikor Asuka megjelenik :D :lul: az eleje, amikor Shinji depizik és elmenekül, meg Rei, az inkább fura és nyomasztó, bár ott is vannak vicces részek.)

Ramiz

Quote from: Kuro_TenshiNem kéne egybõl a mélyvízbe dobni ;)
Csak megtanul úszni! :D

HVp213

Quote from: RamizCsak megtanul úszni! :D
vagy megfullad... ¢_¢

Danhibiki

Quote from: MohaHello,
Ki mit tud ajánlani, hogy esetleg felkeltsem egy nõnemû egyén érteklõdését ......
Javaslatok?
Ah! My Goddess! vagy School Rumble...Mivel alapjában véve a nõ egy romantikus egyed, ezért szerintem ezek nem elvontak neki, sõt még magát is beleélheti.:D Szóval hajrá, de ha többet elárulnál róla akkor, lehet könnyebb lenne, mert lehet sz.rba sem veszi az ilyen stílusú filmeket/animeket... Mondjuk, ha kiderítenéd, hogy milyen filmeket szeret akkor már nem lenne nehéz a választás.
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Kvikveg

Quote from: MohaSzóval:
- A csaj semleges az animékkel kapcsolatban, igazából nem ismeri õket.
- Utálja, ami a TV-ben megy, nincs ráállva az amerikai szennyre. (Spektrum TV-t szokott nézni. :))
- Nem szereti a véres, rémisztõ (horror) filmeket.
- Annyira nem jön be neki a romantikus stílus sem, bár azért megnézi.
- A vígjátékokat kedveli.
- Sci-fi hidegen hagyja
Midori no Hibi? Ah, latom kilotted, fene...
Comedy? Az ami 10 perces es vetitesen neztuk egyszer? Bar az veres kicsit...
Kenshin? Hm, az is veres.
Mmmm...
Grave of the Fireflies zsepikkel felszerelkezve...
Ezzel a listaval amugy jo sokat kizartal.. Se akcio, se veres, se scifi... :hahaha:  Mission Impossible.
Szerintem nezzen vegig par ajanlot, aztan dontse el. Aoianimes ajanlok jok szoktak lenni.
Haibane Renmei? Az talan jo lenne.
Illetve milyen scifit nem szeret? Memoriesbol 1., 2. ? 2.on olyan jokat vidultunk, hogy az nemigaz. :hahaha:
Sok sikert! Terits! Terits! :D:D:D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Moha

A leírás alapján való választás nem is rossz ötlet! Azt hiszem azt fogom alkalmazni. :) Megmutatok neki pár ajánlót, hátha valamelyk alapján megtetszik neki az adott sorozat.
Milyen filmeket szeret? Kalandot pl.
Sorozatból szereti a Rex-et (mert szereti a kutyákat :)) Most szombaton meg amolyan "retro klasszikus" gyanánt a Megint Dühbejövünk-et néztük (azaz nénzni csak kb. 10-15 percig néztük :))

Kösz a javaslatokat mindeni!

Yakumo

Quote from: Moha(azaz nézni csak kb. 10-15 percig néztük :))
*vigyor száll az arcára, úgy érzi eljött az õ ideje a felszólalásra*
*de végül úgy dönt, hogy "csak" ezt fûzi hozzá:*
:ejnye: :ejnye: ;) :D :jee: :whoah: :whoah: :tezsvir: :tezsvir:

HVp213

Quote from: Yakumo*vigyor száll az arcára, úgy érzi eljött az õ ideje a felszólalásra*
*de végül úgy dönt, hogy "csak" ezt fûzi hozzá:*
:ejnye: :ejnye: ;) :D :jee: :whoah: :whoah: :tezsvir: :tezsvir:
tudtam h nem fogod kihagyni... ^^"

de asszem akkor innentöl nincs szükséged a segitségünkre :p
ha meg mindenképp animére akarod "szoktatni" használd Pirula modszerét: a "véletlent"

Mattanja

Quote from: MohaA leírás alapján való választás nem is rossz ötlet! Azt hiszem azt fogom alkalmazni. :) Megmutatok neki pár ajánlót, hátha valamelyk alapján megtetszik neki az adott sorozat.
Milyen filmeket szeret? Kalandot pl.
Sorozatból szereti a Rex-et (mert szereti a kutyákat :)) Most szombaton meg amolyan "retro klasszikus" gyanánt a Megint Dühbejövünk-et néztük (azaz nénzni csak kb. 10-15 percig néztük :))

+i -n +d
Szemét vagyok igaz-e, kolléga? ;) Direkt kitöröltem, hogy ne tudják sokan olvasni...
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Mirror

Quote from: MohaSorozatból szereti a Rex-et (mert szereti a kutyákat :)) Most szombaton meg amolyan "retro klasszikus" gyanánt a Megint Dühbejövünk-et néztük (azaz nénzni csak kb. 10-15 percig néztük :))

Hajrá Mester!
Tom, hogy csajról van szó, de ha az én kvázi mögtérésemre (="Öccse! Van nézhetõ anime is! Nem csak Szélörmoon orr'-szájba!!") visszaemlékezve a Final Fantasy és a Ghost in the shell ugrott be (a GS-rõl emléxem a klocsón olvastam vmi egyetemi lapban... secondary jóó tanács: tegyé' animérõl író egyetemi lapot a rotyeszba!)
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

sirtomi

Csak most olvasom ezt a topicot és valaki becsajozott :D Mindent bele! :D

Szerintem nem kellen rászoktatni az animera. Nézzél te, aztán ha valami tetszik neki megnézi veled és kész. Ha meg nem jön be neki, akkor ez nem lesz közös program.

Valami nekem is kellene már.

Ramiz

Quote from: sirtomiValami nekem is kellene már.
A "valaki"-rõl már lemondtál? :) Kiérdemelted a hentai címet! Gyere a képgalériába, Yakumoval úgyis épp a fellendítésén fáradozunk. :D

Yakumo

Quote from: RamizA "valaki"-rõl már lemondtál? :) Kiérdemelted a hentai címet! Gyere a képgalériába, Yakumoval úgyis épp a fellendítésén fáradozunk. :D
Látszik kinek nincs csaja, ráérünk az ilyesmire:D :whoah: :3x3: De azér jertek:) Sorry for the Off! :lame:

Kuroi Tenshi

Hej... ez a topic is hirtelen leadott pár kilót...
Tudjátok, a gastric bypass surgery hatásos, de kockázatokkal jár.
Vagy csak sima zsírleszívás volt?

On
Közös érdeklődési kör:
teljesen egymást fedő érdeklődési körök (szinte) nincsenek, vagy ha vannak, akkor az már beteg  :3x3:
közös pontok viszont jó, ha vannak - sőt, anélkül nehéz egyáltalán kapcsolatot létesíteni vagy fenntartani.

Edit: most hova tünt a post, amire válaszoltam?  :3x3: