Anime és az ellenkező nem (=partner)

Started by Ramiz, 2004-05-18, 19:43:45

Previous topic - Next topic

Ramiz

1.) Mit szól a barátotok/barátnőtök az animemániátokhoz? Viseli vagy lenevelne? És ti rá akarjátok őket nevelni, vagy inkább letagadjátok? :D Van, akinek sikerült otaku-partnert találni? + Ugyanezek a kérdéseim azokhoz, akiknek vannak gyerekeik: ők mit szólnak hozzá stb.

2.) Van egy barátom, aki jóba van egy lánnyal, kezdenek összemelegedni, sokat beszélgetnek, szóba került az anime, a lány érdeklődést mutatott, valószínűleg nem csak "illemből", mert azóta rá is kérdezett a fiúnál, hogy hozott-e neki valamit. A kérdés: mit vigyen (ha egyáltalán)? Egy Miyazakit, amit "mindenki szeret"? Próbálkozzon Love Hinával vagy Azumangával? Vagy esetleg egy sokkal komolyabb kategóriával (mint pl Jin-Roh vagy GitS)? Van valakinek ilyen tapasztalata már? A konkrét kérdéstől elvonatkoztatva lányok is írjatok, mit adtatok/adnátok először egy srácnak?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Baldy

Nekem már volt (bal)szerencsém animerajongó barátnőkhöz...
Az egyikük a Gravitationért és a Weiss Kreuzért rajongott, bár tudni kell: több homo mint heteroszexuális haverja van... A másik meg ha jól emlékszem a Lady Oscarért. De ez szerintem még támpontot sem adhat... Erősen a lány izlésétől függ, hogy mit szeret, és mit nem. Ha szereti a fantasy-t, akkor mondjuk a Record of Lodoss War kell neki. Ha mást szeret, mást adjatok neki. Amugy meg hogy a lány anime rajongó-e vagy sem... Az csak előny, de ha nem szereti, de elviseli, hogy szinte otaku az illető, akkor az sem negativum. De olyan még sosem volt, hogy valaki le akart volna róla beszélni, vagy ezért hagyott volna ott engem. De ez nem jelenti azt, hogy ez nem következhet be másoknál. De ha igy nem fogadja el az illető a másikat, akkor alapból nincs értelme a kapcsolatnak...
No részemről csak ennyi :D:D:D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Kvikveg

Hihi, asszem a lanyok konnyebb helyzetben vannak. Vegy egy tetszoleges animet, amiben hemzsegnek a pucer nocik  :rotflol:  :lul:  :beeee:  :hahaha:

Najo, komolyra forditva a szot.

En tuti megkerdeznem a fiut, hogy o milyen stilusu dolgokat szeret. Filmben mondjuk. Es ennek megfeleloen. Es remenykedek, hogy bejon.
Hellsing, Cowboy Bebop.

Lanyoknak? Miyazaki talajlazitasnak szerintem jo, felteve ha birja a gyerekrajzfilmeket. :) Engem anno a Vision of Escafowne a kepeivel fogott meg. Meg Merle zsortolodese.  :hehe: Ill kerdes, hogy a pucer noket rajzfilmen mennyire birja. Teljesen artatlan helyzetben is /GiTS/. Ez engem meg most is neha meglep. Valmi kis helyre vigjatek? Emberfuggo... Wolf's Rain?
Nem csodalkoznek pl ha eloszor meghall barmit japanul, csendesen elvonul rohogni egyet. Kb mint Lindaban a Pecsi Ildiko beszolasa: Belaaaa! mondjuk kinai szinkronnal/2 oktavval magasabban/.  :hopp:
En azert nem tudom ezt megitelni, mert a japan rokonok miatt nem most hallottam eloszor japan beszedet.
Noveremnek pl Hellsing tetszett, o megbizott bennem, hogy nem mutatok pocsekat+nagyjabol ismerem az izleset. Baratnomnek&baratjanak Chihiro nem. De nem is volt a haverka tul nyitott... :beken:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

Quote from: KvikvegHihi, asszem a lanyok konnyebb helyzetben vannak. Vegy egy tetszoleges animet, amiben hemzsegnek a pucer nocik  :rotflol:  :lul:  :beeee:  :hahaha:
Ugye fiúkat akartál mondani? Vagy leszbikus csajokról van szó? :hehe:
Japán rokonok? Mintha ezt nem említetted volna a bemutatkozásoknál :confused:, pedig ez ebben a fórumban nem elhanyagolható :ejnye:

Cobra

Trivi, úgy értette, hogy egy lány könnyebben tud fiút rávenni az animenézésre.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Quote from: CobraTrivi, úgy értette, hogy egy lány könnyebben tud fiút rávenni az animenézésre.
Ok, értem.

Hogy mit mutasson? Hát ezt már mondták, csak erősíteni tudom: ízlés kérdése.

kisvirag

teljesen egyetértek, bár szerintem ha amolyan átlagcsaj az illető, valami aranyos kell nekije elsőre, valami romantikus vagy hasonló
Love Hina jó ötlet (bár még csak részleteket láttam belőle) vagy mondjuk Onegai Twins
de tudod mi a legjobb?

mutatni kell neki AMVket, mondjuk a kedvenc zenéire csináltakat, vagy valamit, többféle animéből
én pl a sok amvből válogattam ki, hogy miaz, amit a nagy tömegből majd szeretnék megnézni.

nekem nem volt ezzel bajom, mondjuk én általába olyankor nézek animét amkor nem vagyunk együtt.

barátomat különben érdekli a dolog (a hentai of corz nagyon bejött neki, és azt néha én is szivesen nézek... együtt különben tök jó... de szóljatok, ha tul pajzán lennék). tetszik neki a rajzstílus (foglalkozik számitógépes grafikával, nem csoda). csak a nyelvvel gondjai vannak. Nem egy Shaman kinget együtt néztünk, én naggyábol fordítgattam neki, hogy megértse.
szóval, én szerencsés vagyok :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Feldin

Hát jó neked!
Az AMV ötlet tényleg hatásos, néha még én is alkalmazom.
Xaga és a főtémában nem nyilatkozok.
Amúgy meg szerintem elsőre ne sorozatot dugjaok az orra alá mert lehet hogy nem lesz hozzá türelme.
Persze én Ghiblivel térítenék, de hát én már csak ilyen Ghibli fan vagyok:)
Adjál neki Kiki-t!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Jó a Ghibli...
A hentai talán még egy kicsit korai...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

DWz

Sztem probaljatok magyar szinkronosat eloszor, azaz Chihiro. Lehet avval is jonni, hogy ez Oscar dijas darab, meg ilyenek. Atlag embernel ezzel el lehet erni, hogy legalabb megnezze. Utana lehet angol szinkronosakat, mert olvasni nem sokan szeretnek sajnos. Es igen, inkabb film, mint sorozat, vagy egy sorozat elso resze. Pl. tuti sztem a Golden Boy 1. :)

.Attila

Quote from: DWzPl. tuti sztem a Golden Boy 1. :)
Azzal nagyon vigyázni kell, mert ha egy olyannak mutatod, aki először lát anime-t, az talán nem fogja díjazni az efajta humort.

Ramiz

Hát igen... az Excel Saga is csak elrémítene egy "zöldfülűt"!  :rolleyes:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizHát igen... az Excel Saga is csak elrémítene egy "zöldfülűt"!  :rolleyes:
Az engem rémísztett el majdnem az elején, nemhogy egy zöldfülűt ;)

Raggie

Én csak pár osztálytársnak "terjesztettem" több-kevesebb sikerrel. Bár a zsákarcoknak már elvből sem adok animét/mangát a kezébe, kár beléjük. Az egyik osztálytársammal, viszint, sikerült egészen megkedveltetnem!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

dizzy

Szerintem elsőre Haibane Renmei vagy Mononoke Hime :)
You can't hold onto the past because then you can never live in the present.

DWz

Mononoke Himevel en is probalkoztam havernal, 20 percig birta, aztan kozolte, hogy ez mar tul alternativ neki. Pedig sztem egyaltalan nem az, bar en a Laint is imadom, es tok szeretem. :)

Kvikveg

Quote from: DWzMononoke Himevel en is probalkoztam havernal, 20 percig birta, aztan kozolte, hogy ez mar tul alternativ neki. Pedig sztem egyaltalan nem az, bar en a Laint is imadom, es tok szeretem. :)
Alternativ??! :eek:  :eek:  :confused:  Hat eleg kicsi tureshatara lehet...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Raggie

#17
A Mononoke Hime-vel semmi gond sincs! Én még esetleg a GITS-et is tudom ajánlani kezdésnek, vagy a Slayerst illetve a CB-t alkattól és ízléstől függően. Bár ha van eléggé vad haverod akkor kezdheted a Hellsing-el, Vampire Hunter-D-vel vagy egyébbbel a nehéztüzérségi kategóriából is ( :ejj: :morci:  :eek:     :uzi:  :linsux:  :ad: ).
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ozu

Én az Akirát mutattam minden nőmnek először. Ha az tetszik neki, akkor érdemes vele foglalkozni, egyébként meg el kell felejteni, hogy animet nézzen. Egyből a mélyvizbe, én nem vagyok az a szépen-lassan, hátha megszereti típus.

Ha épelméjű lennék, akkor én is Ghibliznék => + 1 vote
...én ott se voltam!!!

.Attila

Quote from: OzuÉn az Akirát mutattam minden nőmnek először. Ha az tetszik neki, akkor érdemes vele foglalkozni, egyébként meg el kell felejteni, hogy animet nézzen. Egyből a mélyvizbe, én nem vagyok az a szépen-lassan, hátha megszereti típus.

Ha épelméjű lennék, akkor én is Ghibliznék => + 1 vote
Nem Akira-val kell kezdeni, az a többséget biztos elriasztja.

DWz

Quote from: Raggie GordonA Mononoke Hime-vel semmi gond sincs! Én még esetleg a GITS-et is tudom ajánlani kezdésnek, vagy a Slayerst illetve a CB-t alkattól és ízléstől függően. Bár ha van eléggé vad haverod akkor kezdheted a Hellsing-el, Vampire Hunter-D-vel vagy egyébbbel a nehéztüzérségi kategóriából is ( :ejj: :morci:  :eek:     :uzi:  :linsux:  :ad: ).

En GITS-el kezdtem, es nem tetszett, a tokeletes zenen kivul. Nekem az mar tul alter.


Quote from: KvikvegAlternativ??!   :eek:  :eek: :confused:  Hat eleg kicsi tureshatara lehet...
Ezek szerint ja. :) De nekem az nagyon tetszett.

Raggie

Hát én sem Akirával kezdeném. Ez egy rendkívül jó de bizony velős anime, nekem is kellett egy kis idő mig megemésztettem. De valamikor meg kell nézni az biztos, mivel kihagyhatatlan!!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Feldin

Kicsit eltértünk a thread témájától...
De hamár :) : A mostani vélaményem az az hogy Azumanga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aki ezt nem szereti annak nem tom mi baja van :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ozu

Quote from: TriviNem Akira-val kell kezdeni, az a többséget biztos elriasztja.



Ezért mondtam, hogy mélyvíz meg hogy Ghibli
...én ott se voltam!!!

Raggie

Quote from: OzuEzért mondtam, hogy mélyvíz meg hogy Ghibli
:) Igaz! Egy oda. :)

Te tudod, bár sztem néha jobb a lassan de biztosan elv! :hehe:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

DWz

#25
Quote from: FeldinKicsit eltértünk a thread témájától...
De hamár :) : A mostani vélaményem az az hogy Azumanga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aki ezt nem szereti annak nem tom mi baja van :)

Probalkoztam Azuval lanynal, megnezte az elso reszt, 'aha, jo' aztan 'de azert tobbet nem neznek meg belole'. :(

.Attila

Quote from: DWzProbalkoztam lanynal, megnezte a reszt, 'aha, jo' aztan 'de azert tobbet nem neznek meg belole'. :(
Az ilyenből asszem kiveszett a gyerek... sajnos a mai tendencia, hogy ami az ember gyermeki részére hat, azt nem szabad nézni, mert akkor nem felnőtt az ember. Legalábbis az utóbbi időkben a szülők ezt nevelik gyerekeikbe.
Kár, nem tudja, mit hagy ki.

Feldin

Quote from: DWzProbalkoztam Azuval lanynal, megnezte az elso reszt, 'aha, jo' aztan 'de azert tobbet nem neznek meg belole'. :(
Hát erre tényleg nem tudok mit mondani...
Szomorú...
Tegnap fejeztem be és még itéletnapig tudnám nézni...
Akinek az Azu nem tetszik az reménytelen...
Már bocs...
Próbálj Ghiblit.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

DWz

Quote from: FeldinHát erre tényleg nem tudok mit mondani...
Szomorú...
Tegnap fejeztem be és még itéletnapig tudnám nézni...
Akinek az Azu nem tetszik az reménytelen...
Már bocs...
Próbálj Ghiblit.

Ugye? Sztem is, pedig Azu nekem is nagy kedvenc, mar csak ragondolok, es kiul a vigyor az arcomra. :)

.Attila

Quote from: DWzmar csak ragondolok, es kiul a vigyor az arcomra. :)
Jaja :D
Kedvenc jelenetek (szigorúan a teljesség igénye nélkül :D):
Chiyo-chan esti radírvásárlása :lol: és ultra-kawaii :)
Sakaki és a macska
Szeret - nem_szeret
Nyaralás a tanárokkal, tesi tanár "előadása" :lol:

ÁÁÁ, lehetetlen mindet felsorolni, azt sem tudom, mit írjak következőnek, annyira jó ez az anime :hopp: