Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

Alkyra

Darkstar

Tényleg zsozso, mikor fog újra mûködni a trecker?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Quote from: AlkyraHogy kell torrent fájlt csinálnom?
BitComet-ben Ctrl+M, vagy file-->Create torrent. Szépen megadod a file-t vagy könyvtárat, a trackert, és, hogy hova rakja a kész .torrent file-t, és kész.
QuoteHol találok trackereket?
Ha anime torrentet csinálsz, akkor elvileg (regisztráció után) a Hongfire-re vagy a BoxTorrents-re fel tudod rakni. Ha egyéb dologról van szó, akkor a Pirate Bay-t próbáld meg.
De rá is kereshetsz, hogy pl. "Free bittorrent tracker", hátha ráakadsz valami jóra. (:G is your friend!)
SoXerencsét! :)

Alkyra

Lenne egy kérdésem:
Miért jó az nekem ha seedelek???
Szal gondolkoztam, hogy seedelek pár dolgot(pl. worms world party,yugioh online,  pár film...meg egyebek..)

Nehéz seedelni valamit?

Egyb. ha torrent trackereket akarsz akkor ajánlom a //www.torrentspy.com -ot.
Ott a Guide->How to make a torrent file részleg
ott leír egy csomó trackert(lesz egy link)

Manitu

Quote from: AlkyraLenne egy kérdésem:
Szal gondolkoztam, hogy seedelek pár dolgot(pl. worms world party,yugioh online,  pár film...meg egyebek..)

Nehéz seedelni valamit?
Neked semmiért nem jó ha seedelsz, viszont a többi emberkének, aki ugyanazt szeretné letölteni, amit te már leszedtél, sokat segíthetsz vele, hiszan amíg seedeled a cuccot, addig tõled is tölthetik. Szerintem mindent illik legalább addig seedelni, amíg az up/down ratio 1 fölé nem megy, azaz legalább annyit feltölteni, mint amennyit letöltöttél. Seedelni nem nehéz, csak nyitvahagyod a torrent ablakot miután befejezted a letöltést, had fusson:) A kliensed autóbatikusan átáll seeder üzemmódba. Ha már bezártad akkor sincs gond, megnyitod a torrent fájlt, és célkönyvtárnak azt adod meg, ahova letöltötted a cuccot.

.Attila

Csak rajtad múlik, hogy te kedves ember vagy, és hagyod, hadd használják mások a feltöltési sávodat :)
Én pl. nem igazán tudom megengedni magamnak a seedelést mert egyszerûen nem férek el a vinyómon.

Moha

Erre ugyanaz a válaszom, amit Manitu már leírt. :)
QuoteNehéz seedelni valamit?
Nem, de a módja némileg függ a kliensprogramtól is. Ugye az eredeti Bittorrent kliens egyszerre csak 1 torrentet tud kezelni, de bõven vannak már kint olyan kliensek, amik egyszerre többel is elboldogulnak (pl. Azureus, Bitcomet) Én ez utóbbiakat javasolnám.

Btw, én is általában 1:1 ratio-is szoktam minimum seedelni, habár - mivel havonta 30GB lehet max az adatforgalmam, néhányszor kénytelen vagyok abbahagyni pár több gigás torrentet...

Fazék

Quote from: BonciCsak rajtad múlik, hogy te kedves ember vagy, és hagyod, hadd használják mások a feltöltési sávodat :)
Én pl. nem igazán tudom megengedni magamnak a seedelést mert egyszerûen nem férek el a vinyómon.
ezt hogy érted? de azért gondolom az 1:1 up/down arányig azért seed-elsz, nem?

.Attila

Quote from: Blimpezt hogy érted? de azért gondolom az 1:1 up/down arányig azért seed-elsz, nem?
Kb. 10 giga szabad tárhelyem van, amit animek tárolására használhatok, és hidd el, ez hihetetlenül gyorsan el tud fogyni fõleg úgy, hogy nem a gépemben volt a dvd-író (de most már van :)). Az arányt nem szoktam nézni, de a mostaniaknál el fogom, mert az egyikbõl csak 1, a másikból meg csak 3 szelet hiányzik, és sehol egy seedelõ :grrr:

Fazék

Quote from: BonciKb. 10 giga szabad tárhelyem van, amit animek tárolására használhatok, és hidd el, ez hihetetlenül gyorsan el tud fogyni fõleg úgy, hogy nem a gépemben volt a dvd-író (de most már van :)). Az arányt nem szoktam nézni, de a mostaniaknál el fogom, mert az egyikbõl csak 1, a másikból meg csak 3 szelet hiányzik, és sehol egy seedelõ :grrr:
nekem is 40 gigás vinyóm van, de addig leállok a letöltéssel, vagy átnyomom a másik gépre az adatokat, vagy késõbb vissza-seed-elem, de mondjuk ahogy Doggod is helyesen kijavított korábban, a bittorrent esetében már az is szerencse, ha letöltés közben visszaosztod, már így is sokkal jobb, mintha csak leecher-kedne mindenki ;)

.Attila

A másik gép is fullon van :D Akkor szoktam helyet csinálni ott, ha már nálam végképp nincs hely :)
Meg aztán én nem vmi gyakran töltögetek mostanában, fõleg nem bittorrentrõl, hála a wownak :)

Alkyra

Csak azért kérdeztem, hogy Seedelni jó-e, mert gondoltam akkor a kapok némi k-t vagy vlm-t...
Ált. ha letöltök vlm-t(eléri a 100% s elkezdi feltölteni a cuccot) akkor kivonom a listából oszt kész. :D

Egyb. én bitcomet-et használok. Az nekem tökéletes.

.Attila

Quote from: AlkyraÁlt. ha letöltök vlm-t(eléri a 100% s elkezdi feltölteni a cuccot) akkor kivonom a listából oszt kész. :D
Na ez nem szép dolog. Én is csak akkor szoktam kivenni a listából, ha már senki nem tölt rólam, és csak néha fordul elõ, hogy már nincs helyem a vinyón.

Manitu

Quote from: AlkyraCsak azért kérdeztem, hogy Seedelni jó-e, mert gondoltam akkor a kapok némi k-t vagy vlm-t...
Ált. ha letöltök vlm-t(eléri a 100% s elkezdi feltölteni a cuccot) akkor kivonom a listából oszt kész. :D

Egyb. én bitcomet-et használok. Az nekem tökéletes.
Hát ez nagyon nem szép dolog:( Nem illik ilyet csinálni. Van néhány oldal, ami számolja az onnan letöltött torrentek ratioját, és ha nagyon keveset töltesz fel, akkor belassítja a letöltésedet, szélsõséges esetben bannol a szerverrõl. Ezeknél pl csak akkor tudod tölteni a cuccot, ha be vagy jelentkezve a weboldalukon... most hirtelen nem tudok példát mondani, de már találkoztam ilyennel, és azt hiszem hogy pl a bithumen is így mûködik, bár oda nincs regem, csak hallottam.
Amúgy ha az alap klienst használod, az nézi a feltöltésedet, ha van aki töltene rólad, de valamivel lekorlátozod a bittorrent feltöltését, akkor csak az uploadnak kb 2-3 szorosával tudsz tölteni. Ha senki nem akar rólad tölteni, akkor persze nem korlátoz.
Quote from: MohaUgye az eredeti Bittorrent kliens egyszerre csak 1 torrentet tud kezelni
Ez igaz, viszont gond nélkül lehet akárhány példányban futtatni, tehát ezzel is mehet egyszerre több fájl.

Alkyra

Quote from: ManituHát ez nagyon nem szép dolog:( Nem illik ilyet csinálni. Van néhány oldal, ami számolja az onnan letöltött torrentek ratioját, és ha nagyon keveset töltesz fel, akkor belassítja a letöltésedet, szélsõséges esetben bannol a szerverrõl. Ezeknél pl csak akkor tudod tölteni a cuccot, ha be vagy jelentkezve a weboldalukon... most hirtelen nem tudok példát mondani, de már találkoztam ilyennel, és azt hiszem hogy pl a bithumen is így mûködik, bár oda nincs regem, csak hallottam.
Amúgy ha az alap klienst használod, az nézi a feltöltésedet, ha van aki töltene rólad, de valamivel lekorlátozod a bittorrent feltöltését, akkor csak az uploadnak kb 2-3 szorosával tudsz tölteni. Ha senki nem akar rólad tölteni, akkor persze nem korlátoz.

Húh. Ezt nem tudtam.
Honnan tudom meg hogy tölt-e rólam valaki? Egyb. ált. ugyannyit a töltök fel mint le.(de a 60%os feltöltést mindig elérem a fájlnál.)
A feltöltésem 10k van korlázotva s max 15kval tudok feltölteni.

.Attila

Quote from: AlkyraHúh. Ezt nem tudtam.
Honnan tudom meg hogy tölt-e rólam valaki? Egyb. ált. ugyannyit a töltök fel mint le.(de a 60%os feltöltést mindig elérem a fájlnál.)
Jelzi a program, ha nincs senki rádkapcsolódva, azureusnál mindig jelzi, hányan töltenek rólad. Még egy kék színû smiley-féle is jelzi.

Manitu

Quote from: AlkyraHúh. Ezt nem tudtam.
Azureusban ha befejezted a letöltést, akkor az átkerül az alsó panelbe, mint készforrás (seed). Itt van egy "készforrás arány" oszlop, abból tudhatod meg. de például letöltés közben is, az általános fülben írja, mennyit töltöttél fel eddig belõle. Az alap kliens is írja, mennyi volt a feltöltésed, de az csak az utolsó indítástól számolja, annál célszerû észbentartani:)
Amúgy mindem oldal tetején, ahonnan torrent fájlokat tudsz letölteni legalább 15-ös betûmérettel ki van írva hogy:
Please leave the download window open, after you finished the download"
És pl ezért nincs egyetlen kliensben sem olyan opció, hogy a letöltés végeztével zárja be magát.

Damnatus

Hali!

DB GT 08-17 részekhez van címetek?
Elõre is kösz!

Alkyra

Mondtam, hogy Bitcomet-em van... :D
Esetleg ahhoz tudtok adni egy magyarázatot?

Marfy

Hát én a bithumen oldalon vagyok felregisztrálva és ott úgy van hogy a le és feltöltés arányában dõl el hogy hány órán belül kezdhetem letölteni az új dolgokat, tehát ebben az esetben megéri seedelni.
Az arányom jelenleg 0,132 ami elég gyász :) és így 48 óra után tölthetem csak az új dolgokat úgyhogy bele kell húznom. De mondjuk egy sima torrent oldalon én nem szoktam seedelni nem látom értelmét.

Moha

Quote from: AlkyraMondtam, hogy Bitcomet-em van... :D
Esetleg ahhoz tudtok adni egy magyarázatot?
BitComet-ben ha seedelsz, egy piros "felefele" nyíl jelzi, ha töltenek is rólad.
Ha épp nincs senki, aki töltene, akkor két vizszintes kék nyíl mutatja, hogy a torrent aktív, csak épp senki nem akar tölteni.

Fazék

Quote from: NokiDe mondjuk egy sima torrent oldalon én nem szoktam seedelni nem látom értelmét.
bocsi, de ez így finom szavakkal élve, "nem túl szép"... ha valami számodra nem hasznos, akkor már le van sz*rva? Ez az emberi mentalitás eléggé a leecher státuszhoz áll közel... Bár szerencsére az ilyen emberek is valamelyest hasznára vannak a többieknek bittorrent-nél, mert legalább nem csak letöltenek, hanem kénytelenek közben fel is tölteni, de pl nem tudom, hogy te milyen torrent-ekkel akciózól, én pl többször szedtem olyan torrent-et, amihez épphogy 2-3 seed létezett és azok is ritkán. Namármost, ha egy ilyen torrent-et nem osztasz vissza 1:1 arányban, könnyen lehet hogy idõvel meghal, de ha 1:1 arányban vagy egy kicsit többet, mondjuk akár 2x-esen feltöltöd, akkor vélhetõen nagyobb esélye lesz késõbb másoknak is hozzáférni és talán elhúzható a halála. Szóval ez a torrent egyik lényege, és igazán tiszteletben lehetne ezt tartani. Köszönöm :)

.Attila

Quote from: BlimpKöszönöm :)
Szívesen máskor is :D
Mondjuk nem tudom, hogy csinálod Noki azt a rossz arányt. Még a kötelezõ feltöltéssel is többnek kéne lennie tkp.

Manitu

Quote from: BonciSzívesen máskor is :D
Mondjuk nem tudom, hogy csinálod Noki azt a rossz arányt. Még a kötelezõ feltöltéssel is többnek kéne lennie tkp.
Egy két kisebb fájlnál (régebbi manga chapterek) nekem sikerült már rosszabbat is elérni:D Volt már 0.09-es ratiom is. Volt a fájlra 2-3 seed, meg én egyedül leacher:) Vagy egy napig seedeltem azt is, de a kutya sem akarta letölteni:)

Moha

Hmm, na igen.
Azért aki megteheti, annk illik seedelni. Még én is, a korlátos chello-val is szoktam seedelni.
Abba kell belegondolni, hogy te mit érzel, ha nem tudsz tölteni egy torrentet, mert nincs seed...
Nekem pl. már egy ideje bent van egy kisebb torrent (38MB), és pl. az utóbbi idõben sokszor csak én volnam seeder. Ritkán töltik, az igaz, de azok biztos örülnek neki. Most 11x-es az arányom. :)
Meghát nekem is volt, hogy olyan torrentet töltöttem, aminél az összes peer 85%-on állt, és mikor végre feljött egy seeder, micsoda megkönnyebbülés volt!

.Attila

Quote from: MohaMeghát nekem is volt, hogy olyan torrentet töltöttem, aminél az összes peer 85%-on állt, és mikor végre feljött egy seeder, micsoda megkönnyebbülés volt!
Micsoda megkönnyebbülés lenne, ha az egyik torrentnél azt az 1 nyomorult maradék szeletet le tudnám tölteni (a másiknál meg csak 3 van hátra, seeder meg sehol).

Marfy

Quote from: Blimpbocsi, de ez így finom szavakkal élve, "nem túl szép"... ha valami számodra nem hasznos, akkor már le van sz*rva? Ez az emberi mentalitás eléggé a leecher státuszhoz áll közel... Bár szerencsére az ilyen emberek is valamelyest hasznára vannak a többieknek bittorrent-nél, mert legalább nem csak letöltenek, hanem kénytelenek közben fel is tölteni, de pl nem tudom, hogy te milyen torrent-ekkel akciózól, én pl többször szedtem olyan torrent-et, amihez épphogy 2-3 seed létezett és azok is ritkán. Namármost, ha egy ilyen torrent-et nem osztasz vissza 1:1 arányban, könnyen lehet hogy idõvel meghal, de ha 1:1 arányban vagy egy kicsit többet, mondjuk akár 2x-esen feltöltöd, akkor vélhetõen nagyobb esélye lesz késõbb másoknak is hozzáférni és talán elhúzható a halála. Szóval ez a torrent egyik lényege, és igazán tiszteletben lehetne ezt tartani. Köszönöm :)
Rendben betartom :).
Csak tudod ha nem töltök akkor éppen jáccom szóval mindig maximálisan ki van használva a net. Persze ha töltöm akkor addig seedelem meg ha pl: hajnal 3kor lejön a film és én csak délben kelek fel akkor addig is seedelem.
Ha külföldi oldalról töltök csak addig megy a seed míg töltök mert utánna leállítom, engem õk nem igazán érdekelnek, ezért is inkább a bithumenen seedelek hogy legalább a honfitársaimon tudjak segíteni, na meg persze hogy javuljon az arányom.
Meg az én kis 6k-s feltöltésemmel nem biztos hogy túlságosan ki vannak segítve :).
Bonci: Kérdésedre fönt van a válasz hogy csak 6k-val töltök fel és 62vel le és meg is van a 0,1 es arány :D, de muszály leszek éjszakánként föltölteni mert a 48 óra nagyon sok.

Alkyra

Akkor a ratio-nál a 0.1-es arányt kell elérni?
Mert nekem (ahogy mondtam) ált. 0.6(60%)-ig ér el. :D
Odáig szoktam hagyni.

Manitu

Quote from: AlkyraAkkor a ratio-nál a 0.1-es arányt kell elérni?
Mert nekem (ahogy mondtam) ált. 0.6(60%)-ig ér el. :D
Odáig szoktam hagyni.
Nem, az 1.0-sat :D

Alkyra

1.0??
Nemtom, hogy most mi történt, de 0.9-rõl visszaugrott 0.4-re...
Ez hogy lehet?