Kinek honnan származik a neve?

Started by Shadowolf, 2004-05-30, 11:36:29

Previous topic - Next topic

Shadowolf

Régóta gondolkodtam egy ilyen thread létrehozásán, de úgy véltem nincs igény rá. Hát, mit mondjak megint sikeresen megcáfoltatok. :rolleyes: Szóval ide írhat mindenki, aki meg akarja a többiekkel osztani a nick-jének eredetét. :)

Eme thread "indítórugó"-ja Trivi volt, aki a Bemutatkozások thread-ben felvetette ezt a témát (amire a jelek szerint van igény a fórumiták körében).

.Attila

Quote from: ShadowolfRégóta gondolkodtam egy ilyen thread létrehozásán, de úgy véltem nincs igény rá. Hát, mit mondjak megint sikeresen megcáfoltatok. :rolleyes: Szóval ide írhat mindenki, aki meg akarja a többiekkel osztani a nick-jének eredetét. :)
Szerintem ez bőven belefér a bemutatkozásokba (hisz ezzel is csak "bemutatjuk" magunkat:)). És az idejáró társaság fele már úgyis megtette az említett threadben.
On: én már elmondtam ;)

Moloko

#2
hm... hát nemtudom, szerintem jó ötlet, engem szoktak érdekelni az ilyen infók az emberekről, és különbenis, bemutatkozás topicban nem mindenki mondja el, nem mindenkitől kérdezik meg.
---------------------------------------
btw nekem a következőkből:
Kedvenc együttes: Angel Dust
Kedvenc album: Nightwish - Angels Fall First
Kedvenc lények: nőnemű angyalok
Milyen állat lennék ha az lennék: valamilyen madár (Csillagjegyem Ikrek, ami levegőjegy)
az angel szó betűiből 1 betű kicserélésével kirakható a civil nevem (Ágnes)

egyébként a teljes nickem így hangzik: Angel Of The Dark Winds (ez meg egy tervezett fanfictionba illett volna bele, és egy régi barátnőm Carrie (neve -> Stephen King Carrie c. könyvéből) lett volna az Angel of Destruction. de aztán az egészből nem lett semmi, csak én maradtam meg Angelnek. ja ez volt 2000ben, azóta viselem ezt a nevet.)

EDIT:
Quote from: KomplikatoEnyje Angel, az a kép amin a szárnyaid is látszanak, sokkal régebbi.  :angyali:
Apropó nem akarod betteni Avatarnak, vagy már volt?
hát igen, hoppá, kihagytam :D szóval itt ez a kép is nagyon jól mutatja, hogy már mióta vagyok én angyal :D (erre a képre gondoltál, Komplikato? btw azért nem rakom be avatarnak, mert a mostani sokkal aranyosabb :D)

Komplikato

Enyje Angel, az a kép amin a szárnyaid is látszanak, sokkal régebbi.  :angyali:
Apropó nem akarod betteni Avatarnak, vagy már volt?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Pandóra

Én is elmondtam már asszem a bemutatkozásokban.
1. Sötét Angyal - sötét - feketében járok, a darkosabb stílust kedvelem / meg úgy értelmileg is elég sötét vagyok ;) -angyal- angyalmániás vagyok
2. Pandóra - ugyanazt jelenti, mint az igazi nevem (Dorottya - Isten ajándéka). A görög mitológia Évája, a tőkéletes nő, aki kíváncsiságból felnyit egy szelencét, amiben a betegségek, háborúk, bajok vannak, és amikor ezek kiszöknek, megijed, lecsukja a szelence tetejét, és csak a remény marad bent.
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Fazék

#5
Én is jó ötletnek tartom ezt a topic-ot! én se mondtam el bemutatkozáskor.

Szinte minden fórumon, ahova regisztrálom magam, más néven vagyok... és kb attól függ a nevem, hogy mit csináltam az előtte levő 1 órában :D tudom ez nem túl eredeti, de vhogy sosem éreztem hogy igazán kötődne hozzám bármilyen nyelvű szó, és általában úgy gondolkodok regisztráláskor, hogy úgyse fogok sokáig jelen lenni az adott fórumon... hát két esetben tévedtem:

Blimp - 2003 március: éppen akkor kijött Jóbarátok részben szerepel először ez a szó életemben, a vele kapcsolatos vicc egy baromság volt :) utánanéztem, hogy mit jelent, megragadt és kb fórumozásom legelején voltam, nem gondoltam, hogy hosszútávon használnám, hát ezt adtam meg... amúgy vmiféle léghajót jelent :) már egy ideje kedvem lenne megváltoztatni, de úgyse tudnám, hogy mire, hacsak nem az "official családnévből származó becenevemre", de azt meg inkább nem, mert az elsőre mindenkinek egy kicsit furán hangzik

Lou the Wrench (Hardwired fórumon) - kb 2003 február: a névadás előtt néztem meg újra a Még egy kis pánik (Analyze That) c. amúgy nagyon gyenge filmfolytatás trailer-jét, melyben nagyon tetszett egy poén egy ilyen nevű maffiataggal, valakinek a feje és a nickem 3. szava szerepelt benne... :D  ennyi :)

és hasonlóképpen ezer másik név: heyho, counted, devoured, vertigo...

vagyis semmi különös nincs a nevemben, és egy kicsit hülyén is éreztem magam tegnap a meet-en, amikor Blimp-nek szólítottatok :)

edit1: ja még annyit, hogy végképp elsüllyesszem magam, játékokban általában egy apró személyiségzavarral Mici a nevem(, Garfield kedvenc plüssmacija által ihletve :D), akár vérszomjas élőhalott sereg vezéreként, jóságos varázslóként, vagy az univerzum legjobb pilótájaként :)

Pandóra

Quote from: Blimpés hasonlóképpen ezer másik név: heyho, counted, devoured, vertigo...
A Vertigo csak nem Ákos angol nyelvű albuma miatt? :)
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Fazék

Quote from: PandóraA Vertigo csak nem Ákos angol nyelvű albuma miatt? :)
Ákos zenéjével nincs különösebb bajom, de a 'vertigo' név éppenséggel az Age of Wonders II játék hasonló nevű varázslatából származik...  tényleg valamiért zene által ihletett nick-em mondhatni 0 van... ez érdekes(??) pedig folyamatosan zenét hallgatok...

DWz

#8
DWz = Dream Warrior Z.

Dream Warrior pedig ezek miatt:
1, az álmoknak nagy jelentoseget tulajdonitok (mert csak)
2, egyik legjobb horror film sorozat a Remalom az elm utcaban, ahol Freddy, a gyilkos a gyerekeket álmaikban olte meg. (DWz nagy filmmanias am.)
3, álmaimban rengeteg embert / zombit / akarmit olok meg, nem tudom, miert, igy alakul. :uzi:

Masreszrol _szamomra_ az egyik legerdekesebb legerdekesebb Warrior Ian Nothingham a WitchBlade sorozatbol, szoval ez kicsit tisztelges Neki is.

A Z betu pedig azert kell, hogy a nev ne legyen tucat. :) (Koze nincs a Z, a Hangyahoz.)

.Attila

Akkor még egyszer:
A témát én indítottam el a Bemutatkozások topicban, és azért ott, hogy ne nyissunk egy (n+1)-edik thread-et. És úgy gondoltam, hogy abba threadbe nagyon is illik, mert ezt is vehetjük úgy, mint a bemutatkozás egy részét, függetlenül attól, hogy ki mikor érkezett és hogy korábban megtette-e már vagy sem.

.Attila

Quote from: Blimpheyho
Hadd tippeljek: vagy pont akkor nézted a Hófehérke és a hét törpét, vagy gyümölcslevet ittál. Nem? :D

Damnatus

Quote from: DWz3, álmaimban rengeteg embert / zombit / akarmit olok meg, nem tudom, miert, igy alakul

Egy ideig én is így voltam vele, majdnem minden nap megmentettem a világot
 :)
De egy ideje nyomasztó álmaim vannak, s már nem okoz élvezetet az álmodás, s?t. Pedig régen imádtam álmodni.
Akkor a nevem mégegyszer: latin eredet? szó, kárhozottat jelent.

Fazék

Quote from: TriviHadd tippeljek: vagy pont akkor nézted a Hófehérke és a hét törpét, vagy gyümölcslevet ittál. Nem? :D
majdnem :) közel volt. a Hófehér c. magyar rajzfilmet néztem meg névadás előtt :)

Shadowolf

#13
Quote from: TriviAkkor még egyszer:
A témát én indítottam el a Bemutatkozások topicban

Állított itt valaki is valami mást? :rolleyes: Én szimplán annyit mondtam, hogy gondolkodtam egy ilyen thread indításán. De akkor mindjár módosítom az első postot, hogy megfelelő kredit-et kapjál. ;)

Quoteés azért ott, hogy ne nyissunk egy (n+1)-edik thread-et.

Nem teljesen látom át, hogy mi abban a baj, hogy egy új thread-et indítottam...:confused:

QuoteÉs úgy gondoltam, hogy abba threadbe nagyon is illik, mert ezt is vehetjük úgy, mint a bemutatkozás egy részét, függetlenül attól, hogy ki mikor érkezett és hogy korábban megtette-e már vagy sem.

Vehetnénk, de nem feltétlenül. Ennyi erővel a kardok thread-et is simán be rakhatnánk a japán kultúra thread-be, hiszen pl a kardok is részét képezik a japán kultúrának. Sztem mindenki oda írjon ahová jól esik neki, de ha ennyi zavar ez a thread akkor két gombnyomással törölni tudom.

.Attila

Quote from: ShadowolfNem teljesen látom át, hogy mi abban a baj, hogy egy új thread-et indítottam...:confused:
Engem nem zavar, hogy új thread, de ha majd kb. 20-30 post után a thread kihal, mert már mindenki elmondta, hogy honnan származik a neve, akkor gyakorlatilag lett egy fölös thread. Ezért indítottam ott a témát, mert illik bele, és mert hamar ki fog múlni a téma...
Nekem tökmind1.

Shadowolf

Quote from: TriviEngem nem zavar, hogy új thread, de ha majd kb. 20-30 post után a thread kihal, mert már mindenki elmondta, hogy honnan származik a neve, akkor gyakorlatilag lett egy fölös thread. Ezért indítottam ott a témát, mert illik bele, és mert hamar ki fog múlni a téma...
Nekem tökmind1.

Akkor még mindig marad a merge thread opció. ;) Meg azért a jövőbeni tagokkal is számoljál. :)

És hogy ne offoljam szét a saját thread-em: az én nevem a shadow és a wolf szavakból tevődik össze. (na most sok újat modtam, mi? :D) A wolf a családnevemből származik, illetve a magányos farkasból. A shadow szintén a magányból jött, mivel leginkább a háttérből (az árnyékokból) szoktam operálni. :)

DWz

Quote from: DamnatusEgy ideig én is így voltam vele, majdnem minden nap megmentettem a világot
 :)
De egy ideje nyomasztó álmaim vannak, s már nem okoz élvezetet az álmodás, s?t. Pedig régen imádtam álmodni.
Akkor a nevem mégegyszer: latin eredet? szó, kárhozottat jelent.

Damnatus, azert ne add fel. Az en almaimnak is volt ilyen korszaka, aztan hopp, megint jobbak.

Drótmalac

Honnan is sszármazik a nick-em? Ez lassan belevész az idő homályába...
Kb.: 5 évvel ezelőtt, iskolai géptermi szabadfoglalkozáson, kiadták a "szabad internetezni" jelzést. Akkor nem is tudom, hogy mely chat-ra szabadultunk be tömegesen (az egész csoport, 15 fő) Akkor agyaltam valami jólhangzó nick-en, de jobb nem jutott az eszembe :)  Azóta meg rajtam maradt, ritkán használom az "angolosított" változatát: Wirepig.
Erről többet nem tudok mondani.

Moha

Quote from: Blimpedit1: ja még annyit, hogy végképp elsüllyesszem magam, játékokban általában egy apró személyiségzavarral Mici a nevem(, Garfield kedvenc plüssmacija által ihletve :D), akár vérszomjas élőhalott sereg vezéreként, jóságos varázslóként, vagy az univerzum legjobb pilótájaként :)
Ja igen, erről jutott még eszembe: játékokban én is a hosszabbik nevemet használom általában: Moha The ACE
A DC-n meg a hasonlókon meg van egy másik nevem (többnyire foglalt a Moha :( )
Én már leírtam a nickem történetét a bemutatkozásokban. A lényeg annyi: a számítógépmániámból jött... :)

Ja, amúgy egy időben nagy Garfield fan voltam. Sorozatban szedtem le a netről a képsorokat (akkor mindíg csak 2 hét anyaga volt fent, most már az összes leszedhető ). Mostanában már csak annyiban merül ki a dolog, hogy megnézem a napi képsort az újságban. :)

Ramiz

Nagyon "eredeti" topic...  :hehe:  (aoi-n egy éve van)
De érdekes.

Az én nevem földrajzórán jött, ahol tanultunk Ramiz Ailáról, aki valami nagy ember volt ott. Megtetszett a név rögtön.
(Amúgy az egyik oszt társam is néha használja ezt a nevet, ha valahol az interneten találkoznátok vele. De ő nem fórumozik.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kisvirag

Hahó!

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy ez van, mert én már belefáradtam olvasgatni a bemutatkozásokat, 2-3 napot elmarad az ember (ami nálam rendszeresen van, a hétvége) és már követhetetle, behozhatatlan, viszont ez pl érdekel engem is :))

Nos az én nickemnek semmi köze a VIrág névhez (bár nővérem így hívják)

kb 6 év e, ha jól emlékszem, nagy IRCs voltam (ma is...), de akkor még Zsu nickkel. az egyik szobában (#almafa), volt egy lány, Alexa, rá ragasztották a srácok az aranyvirág nevet, ő pedig felemelt magához, mint kisvirág, miután én is valami ilyesmi akartam lenni. és azért lettem kis virág, mert kicsi vagyok :) akkor még korban is, most még méretben :))
mondjuk nem szeretem, mikor ékezetesen használják, írott formában szigoruan egybe, kisbetüvel, a-val szeretem, de persze nem balhézok, ha nem igy történik.
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Exo

#21
Nem szándékosan, de az én nevem egy részletének japán olvasatban is van értelme.
Az Exo-t a japánok "Ekuso"-nak ejtik, amiben ott az "uso" szó, ami hazugságot, füllentést (egyes helyzetekben felültetést :D) jelent

(pedig nem vagyok hazug típus :D)


EDIT: Ehhez füzödik egy kis történet is, remélem ennyi off még belefér :)

Szóval elég sokat szoktam angol nyelvü, japán chaten beszélgatni (az ide látogatók 3/4-e japán :))...egyszer eljáccadoztam velük. :D
Jópár hét ismerkedés, beszélgetés után a "törzschatelök" zömét ismertem :)
Gondoltam egyet és az ott használt Exo-t, átírtam a japán fonetika szerinti változatra és "Ekuso" lett belölem és elkezdtem beszélgetni velük. Az ottani ismerettségböl 1 ember nem sok, annyi sem jött rá, hogy ki a fene lehetek én :D....aztán nagy nehezen félórányi magyarázkodás után sikerült megérteniük valós kilétemet :D.  Na így jártam :D

Kvikveg

hihi...

Az en nevem.. Ohm. Rubin volt eletem elso online szerepjatekan, azert mert csak. Nem tudom miert. Jol hangzott, szep ekko... A neten ez allandoan foglalt volt, es mivel nem akartam olyan nevet hasznalni, mint Rubin1234, ezert elkezdtem gondolkodni. Kvikveg a Moby Dick-ben a tetovalt szigonyos, Ishmael baratja. Ez a nev eddig sehol sem volt foglalt, se mas forumokon, se mailcimmegadasnal nem volt gond vele. Valoszinuleg azert sem, mer az angol eredeti vmi olyan, hogy Quequeeg. Kvakvak.  :hehe:  Sokan olvashatjak azt a konyvet is...
Noveremnek a nevemrol egy edi kis pingvin jutott az eszebe...    :D
Ja voltam Tinahet es Tinglit is par helyen. Aki olvasta A sos sziklak volgyet, annak ezek a nevek ismerosek lehetnek. Az elozo tetszik igazan, de mindenki azt hiszi, hogy a Tina es a 7 -bol raktam valahogy ossze. A 7 meg ok, azt a szamot szeretem, de a Tina mint nev??! :eek:  Szoval ezzel felhagytam.
Nagyon tetszik meg a Faramir es a Boromir is, dehat miota LOTR tarol... Meg  valahogy mindig lopasnak ereztem a hasznalatukat, vegul nem hasznaltam oket.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

#23
Mi a bajod a Tina névvel?
Tina a DOA-ból (hmmmmmmm... :rolleyes: )

Shadowolf

Quote from: TriviMi a bajod a Tina névvel?
Tina az FFVII-ből

Az Tifa, nem Tina...:rolleyes:

.Attila

Quote from: ShadowolfAz Tifa, nem Tina...:rolleyes:
AAAAAAAAAARRRRRRRGGGGGGHHHHHHHHH, de beégtem, mindjárt elsüllyedek szégyenemben :ejj::ejj::ejj:
Korrigálom legalább...

Moha

Quote from: KvikvegA 7 meg ok, azt a szamot szeretem
Nem ér!!! Az az én szerencseszámom! :bruhuhu: Ahol a Moha foglalt, általában moha7 szoktam lenni. Nekem a 7-es szám valahogy sok helyen "bejött"...

Soridan

Quote from: ExoNem szándékosan, de az én nevem egy részletének japán olvasatban is van értelme.
Az Exo-t a japánok "Ekuso"-nak ejtik, amiben ott az "uso" szó, ami hazugságot, füllentést (egyes helyzetekben felültetést :D) jelent

Hehe... no offense, de nekem a 'kuso' rész ragadta meg a tekintetem. :lol:

Az én nevem *nagy levegő* MAGUS kapcsán merült fel. Kráni karakterhez gondoltam kráni név illenék, ezért megragadtam a 'soridas raquorad' = hatalmad játékszerem kifejezést, és csináltam belőle egy nevet: Soridan Raquor (ebből később Soridan fna Raquakir lett ;) ), ahol a Soridan a hatalom :D

Egyéb neveket nem taglalom, csak felsorolom (hátha valaki látta) : Carrera, Riano, Seth, MacLeod, OsSarkany, Nithiel, ésittabbahagyom-merttúlsokvan...
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Bruce

Hmm... az én nevem eredete a régmúlt időkbe nyúlik vissza, mikoron a koleszban agyament negyedikesekkel voltam összezárva... Akkori frizurám (pont nemrég néztem képen - hát valami Sir Nyű volt) miatt hatalmas vita indult hogy Elvis, vagy Bruce (mint Lee). Akkor növesztettem először, és valahogy ki kellett fésülni a szememből... (megjegyzés: egyikre sem hasonlított, és ezt ők is beismerték, de senkit nem zavart.) Azért megnyugtatott, hogy mégis a Bruce mellett maradtak :)
A három szám mögötte meg csak úgy ott van... Van hogy simán nem megy a reg, és ilyenkor benyomtam mögé ezeket. Itt már nem is néztem, hogy simán a Bruce menne-e... :rolleyes:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Sephiroth

Az én nevem ugyebár Final eredetű. De nem úgy történt, hogy meglátam és :Na ez kell nekem!
Baráti körben engem mindeki csak Szaglásznak hívogat(Szerepjáték név '92 környékéről). Mikor az egyik ismerősőmmel el kezdtünk 3D Studiózgatni '96 környékén, olyan javaslatott tett nekem, hogy találjak ki valami művész nevet. Szerinte nem hangzana jól az, hogy: Animation Director - Szaglász. Lehet, hogy volt benne valami. Ekkor hosszas gondolkodás után Seph lettem a Joseph alapján. És össze állt a fantázia név: Joseph B. Seph. A 'B' A családnevemre utal. Ezek után már csak egy lépcsőfok hátra. Sok-sok Finalezés után arra jöttünk rá, hogy Sephiroth, Seph sötét oldala.
No time to haste... khmm waste. Let's go!