Kinek honnan származik a neve?

Started by Shadowolf, 2004-05-30, 11:36:29

Previous topic - Next topic

Damnatus

Hali!

Miért? Érdekes történet. ;)

TurboK

Quote from: MohaHmmm. Érdekes álom lehetett. Arra is emlékszel, hogy mi voltál / mint csináltál az álomban? Nekem csak 1-2 olyan álmom volt, amire még most is emléxem. Legtöbbször reggelre elfelejtem az egészet. De gondolom, ez általánosan így van mindenkivel.

Mindenesetre eddig ez a legérdekesebb "nick név történet", amit hallottam.
tudományosan bizonyitott tény hogy elég akaraterõvel lehetséges befolyásolnod az álmaidat.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Damnatus

Hali!

"tudományosan bizonyitott tény hogy elég akaraterõvel lehetséges befolyásolnod az álmaidat."
Bocs az offért, de ezt tapasztalataimmal is megerõsíthetem. (Bár ez nem jelenti azt, hogy nagy akaraterõm lenne ;) )

Meske

Quote from: TurboKtudományosan bizonyitott tény hogy elég akaraterõvel lehetséges befolyásolnod az álmaidat.
Nálam gyakran fordul elõ, hogy meg akarom változtatni az álmomat, pl. álmodtam valami érdekeset, s valami megzavarja, akkor vissza akarom hozni, és megpróbálom folytatni. De már akkor nem lesz olyan, mintha tényleg ott lennék, mert addig belülrõl látom magam, s utánna már csak egy külsõ megfigyelõ vagyok, s az nagyon nem jó. De valamikor sikerül teljes egészében folytatnom az álmomat. Ez azt jelentené, hogy akaratos vagyok?

Ezzennel befejeztem az offot!

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

lynx655

Én már nem emlékszek pontosan mikor vettem fel a Lynx nevet, csak azt hogy mivel érdekel a sci-fi meg minden érdeklõdök a csillagászat iránt is, és ahogy az atlaszom hátán lévõ csillagtérképet lestem, megakadt a szemem a nagymedve seggében lévõ LYNX csillagkép nevén, és megtetszett. Azóta használom, de ugye szerencsétlenségemre ez elég népszerû név. Ezért mikr a freemailes címem készítettem kellett találnom vmi más nevet, ugye ilyenkor felajáln néhány lehetõséget, pl számokat a név végére. Innen jöt hogy jó lesz nekem úgy is ha szám lesza végén. A 655-öt pedig a hajdani PC GURU aktuális számának levelezési rovatában feltûnt legyen ön is milliomos paródiájából jött: "... A gond az, hogy fejjel lefelé nézte azt a függvényt, amit a Quake 655-höz terveztek, hogy a modell ne forogjon körbe-körbe magán, ha csúnyát mondanak rá. ..."  :rotflol: (Annyira igaz, hogy a kiadók nyomják futószalagon a folytatásokat...) Így lett lynx655 a címem és máig ahol nem használhatok simán Lynx nicket, ott lynx655-öt használok. Persze azóta ott is néha, ahol lehetne...

Nephilim

Quote from: MeskeNálam gyakran fordul elõ, hogy meg akarom változtatni az álmomat, pl. álmodtam valami érdekeset, s valami megzavarja, akkor vissza akarom hozni, és megpróbálom folytatni. De már akkor nem lesz olyan, mintha tényleg ott lennék, mert addig belülrõl látom magam, s utánna már csak egy külsõ megfigyelõ vagyok, s az nagyon nem jó. De valamikor sikerül teljes egészében folytatnom az álmomat.

....
 :wtf:
Izé... lécci add meg a dealered számát!  :rotflol:  ;)
"God's in his heaven. All's right with the world."

.Attila

Quote from: Nephilim....
Jujj de :lol:

Meske

Quote from: Nephilim....
Na ez gonosz volt!  :grrr: (Lehet, hogy csak vicnek szántad, de nekem nagyon nem tetszett!! :uzi: )
Mint már írtam ez csak álom, s semmi több. Én nem vagyok egy  ilyen ember-->:lazza:, aki mindenfele cigizik, s drogozik meg minden.
(Magyarul nem vagyok egy kúl csaj! :p)

És mostmár tényleg befejeztem az offot, ha válaszolni akarsz inkább PMben tedd, mert már nagyon elüt a témától!

EDIT: Nyitottam egy új threadet, hogy az "álmodozást" ott folytassuk! :)

Kalibur

Quote from: lynx655Én már nem emlékszek pontosan mikor vettem fel a Lynx nevet, csak azt hogy mivel érdekel a sci-fi meg minden érdeklõdök a csillagászat iránt is, és ahogy az atlaszom hátán lévõ csillagtérképet lestem, megakadt a szemem a nagymedve seggében lévõ LYNX csillagkép nevén, és megtetszett.
És ha érdekel, hozzáteszem, hogy ez tk a hiúz latin neve (Lynx lynx)... talán ezért olyen népszerû... (de ez hangsúlyozottan csak egy tipp)
"What doesn't kill you merely postpones the inevitable."

lynx655

lehet hogy mondanom kellett volna, de az atlaszban természetesen ott van a csillagkép neve magyarul is, már attól a pillanattól tudtam :D és ezért is tetszett (nem csak a latin de az angol neve is lynx), mert szeretem a lopakodós játékokat, ugye akkor még nem animéztem (pl thief, deus ex, splinter cell, hitman stb) és ugye a hiúz egyedül vadászik, lesbõl, meglepetésszerûen támad, és halkan végez zsákmányával... ;)

TurboK

Quote from: MeskeNálam gyakran fordul elõ, hogy meg akarom változtatni az álmomat, pl. álmodtam valami érdekeset, s valami megzavarja, akkor vissza akarom hozni, és megpróbálom folytatni. De már akkor nem lesz olyan, mintha tényleg ott lennék, mert addig belülrõl látom magam, s utánna már csak egy külsõ megfigyelõ vagyok, s az nagyon nem jó. De valamikor sikerül teljes egészében folytatnom az álmomat. Ez azt jelentené, hogy akaratos vagyok?
Nem úgy hogy felkelsz, visszaalszol és megy a mozi tovább (akkor még nem "törlõdik ki" a fejedbõl az álom) csak egy kicsit másként, hanem úgy hogy na most ma este arról álmodok hogy Cindy Crawfordot kis zöld vörösszemû goblinok fogják megenni és aztán tényleg úgy lesz.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

sugo

Valószínû nem sok mindenkit érdekel, de ha már észrevettem ezt a lehetõséget, és itt járok akkor leírom. Kb. 4 éve Rocker Zsolti hallgatás közben a haverok eldöntötték, hogy én sugo vagyok. Kész! Izgalmas mi?

Damnatus

Hali!

Ha nem érdekelt volna minket, akkor nem született volna meg ez a topic.

sugo

Quote from: DamnatusHali!

Ha nem érdekelt volna minket, akkor nem született volna meg ez a topic.

Na jó... Csak azért írtam ezt mert eddig elég ritkán fordultam elö usteam fórumon aktívan. (Vagyis önbizalomhiányomat fejeztem ki.)

Meske

Quote from: sugoeddig elég ritkán fordultam elö usteam fórumon aktívan.
Nos, ezen bármikor változtathatsz... :)  :tezsvir:

sugo

Quote from: MeskeNos, ezen bármikor változtathatsz... :)  :tezsvir:

Fogok is! Kb. 3 hét, és lessz netem, onnantól itt fogok lógni elég sokat.

Sumire

Én mostanság Robert Jordan fantasy-sorozatát olvasom lelkesen. Annak hangulatában született a nevem (egy mágus-lányt hasonlóképp hívnak a történetben)...

Suszi

Én is jó ötletnek tartom ezt a thread-et.
Az én nick nevem a rendes nevembõl jött (Schuszter). Még a suliban aggatták rám ezt a nick-et.  :)

Damnatus

Hali!

Cipész, maradj a kaptafánál!  :lol:
Na jó, ez szánalmas :beken:

Kilteh

A Magus név elég sok helyen foglalt - lassan 9 éve hívnak így volt gimis oszttársak -, így ez ki volt alapból lõve... Viszont még annó Diablo2ben kellett egy jó nick... Én meg olvastam elõtte egy jó kis M.A.G.U.S. regényt, és szépen le is nyúltam ezt a nevet... :D (Ennyit az eredeti ötleteimrõl...  :hehe: ) Azóta meg mindenhol Kilteh, mivel nem találkoztam túl gyakran azzal az üzenettel, hogy foglalt... :D
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Damnatus

Hali!

Melyik regénybõl való a név?

Feldin

Cipész, maradj a kaptafánál!  :lol:
Na jó, ez szánalmas :beken:
Nekem tetszett :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Kilteh

Melyik regénybõl való a név?
Ööö... izéke... Szóval valamelyik legendák és enigmák kötetben van... Hogy melyikben, és mi a címe, azt nem tudom megmondani, mert a minap én is kerestem, de nem volt sehol... :beken:
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Damnatus

Hali!

Csak mert így már nekem is ismerõs volt a név. Na de sebaj!

Rounin

Quote from: AleyneÉn mostanság Robert Jordan fantasy-sorozatát olvasom lelkesen. Annak hangulatában született a nevem (egy mágus-lányt hasonlóképp hívnak a történetben)...

Tudtam, hogy ismerõs valahonnan :)

Nahh, régit már írtam, újon meg nincs mit ragozni. Talán annyit, hogy Kurosawa zseniális alkotása óta (valami hét gazdátlan kardforgatós ismeretlenség ;) ) rajongok a róninokért :)

noriko

Quote from: RouninTudtam, hogy ismerõs valahonnan :)

te is fiam Rounin? :)

najó, hogy ne off legyen, nekem is származik Robert Jordan sorozatából egy nickem a neten :)
"I wish I could, but I don't want to."

Kalibur

Quote from: norikote is fiam Rounin? :)

najó, hogy ne off legyen, nekem is származik Robert Jordan sorozatából egy nickem a neten :)
Mi, ha nem vagyok túl indiszkrét :D ?

noriko

Quote from: KaliburMi, ha nem vagyok túl indiszkrét :D ?
...gomen, de szeretném ha inkognítóban maradna másik énem!  :hehe:
azért ugye nincs harag? :_piszka:

Kalibur

Quote from: noriko...gomen, de szeretném ha inkognítóban maradna másik énem!  :hehe:
azért ugye nincs harag? :_piszka:
:morci: harag? áá, dehogy  :morci:
Bár ha egy röpke megjegyzést megengedsz: Akkor tk fölösleges volt emlegetni is...  :rolleyes:

noriko

Quote from: Kalibur:morci: harag? áá, dehogy  :morci:
Bár ha egy röpke megjegyzést megengedsz: Akkor tk fölösleges volt emlegetni is...  :rolleyes:
ez igaz :D viszont csak azért tettem oda, hogy ne offoljak nagyon.
hogy most se tegyem, lássuk csak....a film amit a tesóm látott, amiben Noriko volt a szereplõ, az Ozu: Tokió történet  
szóval innen van a nevem.